Jauna informācija par pirmo elektrisko Ferrari 3

 

Ferrari SF90 Stradale Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 27.janvāris 2020 11:34

Elektriskā superauto tehniskie risinājumi aprakstīti patentā.

Ferrari Eiropā patentējis četru riteņu piedziņas sporta automašīnu ar četriem neatkarīgiem elektromotoriem, redzams ar 2020. gada 22. janvāri datētā dokumentā, kas publicēts Taycan EV forumā.

Ferrari koncepcija ar četriem atsevišķiem elektromotoriem un katra riteņa individuālu piedziņu ļaus efektīvāk īstenot vilces vektora vadības sistēmu: teorētiski šāda shēma ļaus nepārtraukti pielāgot griezes momentu un, ja nepieciešams, aktivizēt kinētiskās enerģijas reģenerācijas sistēmu. Līdzīga shēma darbojas elektriskajā 1217 Zs jaudīgajā hiperauto Drako GTE.

Eiropas patentu iestāde klasificējusi Ferrari jaunumu kā hibrīda transportlīdzekli. Tas var nozīmēt, ka gaidāmais superauto kopā ar elektromotoriem akumulatora vietā izmantos tradicionālo iekšdedzes dzinēju - šajā gadījumā tas kļūs par uzlādējamu hibrīdu līdzinoties, piemēram, 1000 Zs četrmotoru SF90 Stradale.

Jaatzīmē, ka Ferrari patents nav simtprocentīgs pierādījums tam, ka arhitektūra ar četriem elektromotoriem tiks pielietota sērijveida superauto. Nesen itāļu markas ģenerāldirektors Luiss Kamilleri izteicās, ka viņu "neapmierina pašreizējais elektrisko transportlīdzekļu tehnoloģijas attīstības līmenis", tāpēc pirmais videi draudzīgais Ferrari tirgū nenonāks ātrāk par 2025.gadu.

 
Visi komentāri
 
azalea 28.janvāris 2020 15:28
0 1 Atbildēt

Tagad tik tas pirmais eksemplārs jāuzdāvina kādam. Vai dāvanas apliek ar nodokli? Tā kā vēl nav dzirdēts. DĀVANAS NEAPLIEK AR NODOKLI.

Frontera 28.janvāris 2020 15:39
0 2 Atbildēt

Utopija

krampītis 29.janvāris 2020 19:25
0 0 Atbildēt

kāds nezin, cik vispār ir Ferrari Latvijā? manuprāt, kādi seši.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti