Polestar piesaka konceptu ar salonu no pārstrādātām plastmasas pudelēm un zvejas tīkliem (+ FOTO) 4

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 26.februāris 2020 5:45

Agrāk cieši ar Volvo saistītā zviedru marka Polestar uz Ženēvas autoizstādi ved konceptu Precept, kura konstrukcijā izmantoti vairāki netradicionāli risinājumi.

Četrdurvju Precept ar Grand Tourer virsbūvi tiek virzīts kā Polestar nākotnes dizaina vēstnesis un jauno tehnoloģiju, kā arī videi draudzīga virziena iemiesotājs. Elektriskās piedziņas automobilis zīmīgs ar šauriem lukturiem, iespaidīgu riteņu garenbāzi (3, 10 m), video kamerām sānu atpakaļskata spoguļu vietā un panorāmas jumtu, kas aizstiepjas pāri aizmugures sēdekļiem, pie reizes aizstājot arī aizmugures stiklu. 

Tradicionālās radiatora restes vietā konceptam aiz caurspīdīga paneļa iebūvēti divi radari un augstas izšķirtspējas kamera, bet uz jumta pie priekšējā stikla atrodas Lidar lāzerskenēšanas iekārta.  

Plastmasas salona paneļi un sēdekļu atzveltnes aizstātas ar Bcomp biokompozītu, kas ir par 50 procentiem vieglāks un satur par 80 procentiem mazāk polimēru. Sēdekļu pārvalki izgatavoti no pārstrādātām plastmasas pudelēm, bet grīdas seguma izgatavošanai izmantoti zvejas tīkli.

Precept  salonā iemontēts vertikāls 15 collu multimediju ekrāns un 12,5 collu ciparu mērinstrumentu panelis. Tajos iebūvētas kameras, kas seko vadītāja un pasažieru acīm, bet tuvošanās sensori automātiski kontrolē ekrānu spilgtumu, kā arī brīdina vadītāju, ja tas pārāk ilgi novērš skatienu no ceļa.

 

 
Visi komentāri
 
gunbox 26.februāris 2020 8:48
2 0 Atbildēt

Skaists auto. Ja vien izdosies to smalkumu saglabāt līdz uzražotam modelim, tad cepuri nost.

box 26.februāris 2020 10:08
0 0 Atbildēt

smuks gan, tik stipri Porsche Taycan no priekšas līdzīgs

650 26.februāris 2020 14:50
0 0 Atbildēt

Jau reiz Bija tāds šmekobmw i3.Par ko klejoja runas, ka salonā tam esot jūtama neizdzenama riebīga Smaka...

gunbox 26.februāris 2020 16:47
0 1 Atbildēt

Kāpēc reiz? Ik pa laikam redzu pa ielām braucam. Tad jau viņiem nekādas smakas nav, tikai skaudīgo baumas, kuri nevar atļauties vairāk par sarūsējušu opeli.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjautots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 3

km.hiAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 1

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti