1700 Zs "ģimenes auto" - Koenigsegg prezentē četrvietīgu varenauto Gemera (+ FOTO) 6

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 3.marts 2020 17:43

Zviedru superauto ražotājs Koenigsegg sarīkojis preses konferenci, kuras laikā iepazīstinājis ar diviem jaunumiem: sporta auto Jesko Absolut un četrvietīgo hibrīdu Gemera.

Koenigsegg Gemera ir zviedru markas pirmais četrvietīgais modelis. Automobilim ir kupejveida virsbūve, bet piekļuve aizmugures sēdeklim notiek pa durvīm, kas atveras uz augšu un vienlaicīgi nodrošina piekļuvi arī priekšējiem sēdekļiem. Gemera ir divi bagāžnieki – viens priekšā, otrs – aizmugurē, bet motortelpā atrodas hibrīdiekārta, kas radīta uz TFG 2.0 trīscilindru benzīna motora bāzes.  Ar Free Valve tehnoloģiju apveltītais turbomotors attīsta 608 Zs (600 Nm), bet trīs elektromotori (pie katra aizmugures riteņa pa vienam, vēl viens – uz kloķvārpstas) palīdz sasniegt 1727 Zs (3500 Nm) un līdz simtam paātrināties 1,9 sekundēs. Zviedru super “ģimenes auto” maksimālais ātrums ir ierobežots līdz 400 km/h.

Strāvas krājumi aptuveni 50 km distancei tiek uzglabāti 16,6 kWh akumulatorā, turklāt arī šajā režīmā maksimālais ātrums ir vairāk nekā iespaidīgs – 300 km/h.

Gemera ir 4,96 m garš, apveltīts ar 3 m riteņu garenbāzi, pilnpiedziņu, vilkmes vektorēšanas sistēmu visiem riteņiem, piestūrējošiem aizmugures riteņiem.

Gemera degvielas tvertnē var pildīt parasto benzīnu, bioetanolu, CO2 izmešus neradošo Vulcanol metanolu, kā arī E85 maisījumu uz spirta bāzes. Ar pilnībā uzpildītu degvielas tvertni zviedru varenauto spēj nobraukt līdz 1000 km.

Koenigsegg Gemera aprīkojumā ir seši gaisa drošības spilveni, ABS, vilkmes kontrole, ISOFIX stiprinājumi bērnu sēdeklīšiem otrajā rindā, trīs zonu klimatkontrole, elektriski regulējami sēdekļi, cameras sānu atpakaļskata spoguļu vietā, adaptīvā kruīza kontrole, multimediju iekārta, bezvadu uzlādes niša viedtālrunim, wi-fi, audio sistēma ar 11 skaļruņiem, četri glāžu turētāji ar apsildes un atdzesēšanas iespēju.

Koenigsegg plānojis izgatavot 300 Gemera eksemplāru. Cena – aptuveni 1,7 miljoni eiro.

Jesko Absolut attīsta 1600 Zs un paredzēts braukšanai sacīkšu trasēs Foto: Publicitātes attēls

 
Visi komentāri
 
Antons 3.marts 2020 18:52
3 3 Atbildēt

Tulīt atkal te kāds teiks, ka ja Tev nav 1,7 milj., Tev nevar būt viedoklis par šo auto, lai kāds eksperts Tu nebūtu.

Tulīt, tulīt 3.marts 2020 20:40
5 0 Atbildēt

Da izbeidz ar to savu tulīt, tulīt! Tu nevari būt īsts eksperts, ja tev nav 1.7milj, eksperti pelna vairāk...

Ja nav, tad nav 3.marts 2020 23:48
1 0 Atbildēt

ja Tev nav 1,7 milj., Tev nevar būt viedoklis par šo auto, lai kāds eksperts Tu nebūtu

Conqueror 4.marts 2020 7:34
5 0 Atbildēt

Smuks auto, iespaidīgi tehniskie rādītāji

Latvietis 4.marts 2020 19:56
0 0 Atbildēt

Ļoti glīts ZviedruAuto

Aaaaa 5.marts 2020 10:01
0 0 Atbildēt

Pirmo reizi redzu ka kāds tik ļoti sapišās. Uztaisa aizmugurējās durvis un pa priekšējām aizmirst. Nu kur tā var?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti