Volkswagen aptur Golf 8 ražošanu – atklātas problēmas eCall sistēmā 8

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 17.maijs 2020 13:54

Volkswagen turpina cīnīties ar savu modeļu digitalizācijas problēmām – par „zaļo” ID.3 programmnodrošinājumu rakstīts vairākkārt, bet tagad kļūme uzieta arī jaunā Golf elektronikā.

2020. gada 15. maijā Volkswagen paziņoja, ka iekšējās izmeklēšanas laikā noteikts, ka atsevišķu Golf 8 eksemplāru Online-Connectivity-Unit (OCU3) bloks nespēj nodrošināt uzticamu tiešsaistes datu pārraidi, kā rezultātā netiek garantēta korekta ārkārtas palīdzības izsaukšanas sistēma eCall darbība.

Tā kā Eiropas Savienības regula visiem jaunajiem modeļiem kopš 2018. gada 31. marta pieprasa šādas drošības sistēmas esamību, Volkswagen nekavējoši (no 2020. gada 14. maija) atcēla Golf 8 piegādi klientiem.

Vācu mediji vēsta, ka tuvāko dienu laikā Volkswagen var paziņot par atsaukumu, kas skars pilnīgi visus Golf 8 īpašniekus.

Volkswagen jau sācis rakstīt jaunu programmnodrošinājumu, kas novērsīs kļūmi eCall sistēmas darbībā, taču, tā kā šī programmatūras daļa attiecas uz drošību, atjauninājumus nevarēs noraidīt „pa gaisu”, bet gan nāksies ieviest transportlīdzeklī, izmantojot iebūvētu diagnostikas savienotāju un servisu centra palīdzību.

Jaunās paaudzes VW Golf tirdzniecība sākās 2019. gada decembrī, taču tas notiek tikai Eiropā – ne ASV, ne Ķīnā Golf 8 vēl nav ieradies.

 

 
Visi komentāri
 
braucējs 17.maijs 2020 15:42
10 0 Atbildēt

varbūt atgriezīsimies vecajos, labajos laikos - mašīnas projektē, izstrādā un būvē inženieri, nevis ideologi, mārketologi un dizaineri...

msh 17.maijs 2020 20:01
9 0 Atbildēt

Lai tādi brīnumi notiktu, vispirms ir jāatgriežas tajos laikos kad lielais vairums pircēju mašīnu pirka skaidrā naudā, un nevis izbrauca no autosalona bankai vai, vēl trakāk, oplīzes firmai piederošu mašīnu... Kad pircējs vulgaris no mašīnas sagaidīs vismaz 10 gadus ilgu kvalitatīvu darbamūžu un adekvātu vērtības kritumu, tad arī mašīnām atgriezīsies kvalitāte.

mvlrhtb 17.maijs 2020 18:08
0 0 Atbildēt

Godigi sakot, mazliet izbrīna tas, ka šo nabassaiti katrs Eiropas autoražotājs projektē no 0 un uzsit visus punus atkārtoti. Tas viens. Un otrs - vienam sistēma būs veiksmīgāka un citam - neveiksmīgāka ( jo algo nevis indiešus ar vismaz 5 gadu pieredzi, bet ar tikai 3 mēnešu pieredzi un ko tad tur no tādiem var gribēt) un dažu ražotāju klienti būs zaudētāji. Ja jau tā sistēma ir uzspiesta, tad būtu vismaz pielikuši pūles lai tā netraucē un iedotu ražotājiem references risinājumu, ko integrēt auto elektronikā.

msh 17.maijs 2020 20:03
0 0 Atbildēt

Tas ir ļoti loģiski ka ir tā, kā ir - universāls risinājums var izrādīties esam caurs, ļaujot aizdzīt vai pārņemt kontroli par jebkuru mašīnu kurā tāds atrodas...

deedd 17.maijs 2020 20:13
0 1 Atbildēt

Tāpat kā caurumaini mēdz būt ražotāju degvielas patēriņa vai ekoloģiskuma testi)

Vienkārši izbrīna tas, ka VW netiek galā ar elementāru problēmu - nodrošināt uzticamu tiešsaistes datu pārraidi (saprotams, vietās kur ir pieejami bezvadu sakari). Tas taču nav tas pats, kas nekļūdīgs un muļkudrošs autopilots.

Eksperts 17.maijs 2020 23:54
4 4 Atbildēt

Pirmkārt nevajag pirkt VW sūdus, bet ko normālu. Tad būs kvalitāte.

faradejs 18.maijs 2020 12:00
0 0 Atbildēt

Tas, ka VW agrāk mācēja uztaisīt normālu dīzeli, absolūti nenozīmē to ka tagad viņi spēj uztaisīt elektroauto virs vidējā līmeņa....Romas impērija sabruka un tā tas notiek ar visām impērijām - to vietā nāk citas.

Mārcis 18.maijs 2020 13:23
0 0 Atbildēt

Mūsdienu auto problēmas-nepilnīgs softs. Pēc gadiem rakstīs sludinājumu portālos, Tikko no Vācijas, pārinstalēts softs.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

No 84 100 eiro: Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 24

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti