ES vienojas līdz 2030. gadam samazināt siltumnīcefekta gāzu izmešus par 55% 17

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 11.decembris 2020 15:42

Eiropas Savienības (ES) valstu un valdību vadītāji Briselē notiekošajā samitā vienojušies, ka bloka valstis līdz 2030.gadam samazinās siltumnīcefekta gāzu izmešus par 55%, salīdzinot ar 1990.gada līmeni.

"Eiropa ir līdere cīņā pret klimata pārmaiņām. Mēs nolēmām samazināt siltumnīcefekta gāzu izmešus par vismaz 55% līdz 2030.gadam," tviterī ierakstīja Eiropadomes prezidents Šarls Mišels.

Vienošanās tika panākta desmit stundu ilgās sarunās, kas sākās ceturtdienas vakarā un turpinājās līdz piektdienas rītam.

Līdzšinējais mērķis paredzēja siltumnīcefekta gāzu izmešus samazināt par 40% salīdzinājumā ar 2030.gada līmeni. Tomēr septembrī Eiropas Komisija ierosināja šo mērķi palielināt līdz 55%.

Pret mērķa palielināšanu iebilda Polija un citas valstis, kuru ekonomikā liela nozīme ir akmeņogļu ieguvei un izmantošanai enerģijas ražošanā. Šīm valstīm paredzēts sniegt palīdzību no ES līdzekļiem, lai kompensētu akmeņogļu lomas samazināšanu.

Jaunais mērķis  "nepārprotami nostāda mūs uz ceļa, kas ved uz klimata neitralitāti 2050.gadā", tvītoja Eiropas Komisijas prezidente Urzula fon der Leiena.
 

 
Visi komentāri
 
ezis71 11.decembris 2020 20:09
1 0 Atbildēt

iAuto,un ko Latvijas pārstāvji?

wes 11.decembris 2020 20:26
1 4 Atbildēt

Lokomotīvēm, kruīzu kuģiem, tankeriem lūgtum arī DPF un mīzalūdeņus steidzamā kārtā vajag uzstādīt..kretīni&ekofašisti

imzz 11.decembris 2020 23:43
3 0 Atbildēt

DPF un mīzalūdeņi neietekmē CO2, tātad minētajiem transporta līdzekļiem steidzamā kārtā, tos, visticamāk neuzstādīs :-/

wes 12.decembris 2020 0:00
0 4 Atbildēt

tikko no koka nokriti? Kam citam vēl tie domāti?

Rexx 12.decembris 2020 10:04
7 0 Atbildēt

Slāpekļa oksīdu un kvēpu apkalpošanai.

uupis 11.decembris 2020 22:57
6 0 Atbildēt

Elektro auto būs būt!

Bet beigsies privilēģijas elektrībai — kritiskā masa saucas.

Pēc 3 gadiem vairs nevarēs maukt pa A joslu...

HE 12.decembris 2020 11:22
2 0 Atbildēt

Būs jamaksā ''akcīzīte'' un ''ekspluatācijas nodoklītis'' par elektro auto uzlādi, viss būs nice...

Pļurkt 12.decembris 2020 12:41
2 2 Atbildēt

... un par mājās patērēto elektrību arī maksāsi reizes 3 - 5 vairāk!

Tas saucās "nezūdamības likums" - kā deputāteļu un ministreļu algām aptrūksies naudiņa, tā MOMENTĀ tiks pieņemti "mēri"!!

Cik naiviem ir jābūt, lai tik elementāras lietas nespētu sajēgt?!

viencexperc 12.decembris 2020 6:04
8 2 Atbildēt

Ja mēs apskatīsimies lielākos co2 ražotājus, tad tie ir arī lielakie brēcēji - te viņiem karsti, te viņi applūdīs, kad pēc 300 gadiem ūdens līmenis pacelsies par vienu metru...

top 10 pēc CO2 uz vienu cilvēku:

Palau republika ( sala klusajā okeanā)

Kurakao ( sala karību jūrā)

Katara ( naftas valsts)

Trinidada un Tobago ( Salas Karību jūrā)

Bahreina

Kuveita ( kuri pavisam nesen brēca, ka viņiem ļoti karsti, un mirst visi nost. Austrālija arī brēca, bet viņi vēl 4 vietas zemāk aiz Saūda Arābijas)

Farēru salas

Apvienotie arābu Emirāti

Jaun Kaledonija

Saūda Arābija.

Valstis, kuras visvairak cieš no CO2, pašas visvairāk ražo. Bet komunistiskā Eiropa to tikai māk, kā visiem di*sās līst.

Pļurkt 12.decembris 2020 12:44
3 0 Atbildēt

Visa šitā ambrāža man ļoti atgādina komunistu laikus, kad viens par otru skaļāk auroja ka izpildīs piecgades plānu 3 gados, kaut gan to jauno piecgades plānu vēl nav redzējuši!!

.... un tad sākās pierakstījumu vilnis.... prēmijas, medaļas, počots utt.... tikai veikalu plaukti tukši, jo reālo preču nav!

felix65 12.decembris 2020 7:22
0 2 Atbildēt

Smadzeņu bojājumus sākumā sev samaziniet!

Rexx 12.decembris 2020 19:42
2 1 Atbildēt

Visai nelāga perspektīva. Jāsamazina tiem, kas rada daudz CO2. Piemēram, vārdā neminēšu, valstis, kur ir gigantiskas liellopu fermas. Valstis, kuras joprojām ražo elektrību, dedzinot akmeņogles ( ekoloģiskais elektroauto, ha!). Valstis, kurās tiek ražots lērums nekam nevajadzīgu, lētu, vienreizlietojamu štruntu. Lūdzu, ņemiet un maziniet. Un lieciet mierā to čali, kurš dzīvo laukos, audzē pats savu pārtiku, un pārvietojas ar 7+gadu vecu auto, jo nevēlas palikt bezpalīdzīgs, ja pēkšņi pazūd elektrība, kas nav retums sliktos laika apstākļos. Apturēt idiotiskus ES lēmumus( mobilitātes pakotne autotransportam).

aizejošais 13.decembris 2020 14:30
1 5 Atbildēt

čalim, kas dzīvo laukos, kā reizi ir itin vienkārši pāriet uz elektromobilitāti, kad pienāks laiks mainīt to 7+ auto, viņš nopirks nevis megasuperduper prēmijumu, bet piezemētu, lietotu līfu vai zoju, uzliks uz jumta vēl 3-6 saules paneļus, un dzīvos cepuri kuldams

Rexx 13.decembris 2020 21:41
3 0 Atbildēt

Un tad es gribētu redzēt, kā tajā līfā vai zojā aizvest traktora riepu salabot, pa lauku( bezceļu) braukt, un vēl daudz ko citu, ko nu kurš dara.

aizejošais 14.decembris 2020 21:00
0 0 Atbildēt

Mazos ātrumos un attālumos tāpat turpinās klabināt dīzeļi; bet neba ar līfiem un zojām viss apstāsies, kolīdz elektrobraukšana būs līdzīgā cenā un lētāka par benzīniem/dīzeļiem, pats pabrīnīsies, cik ātri tauta pārorientēsies uz elektro.

msh 15.decembris 2020 12:45
0 0 Atbildēt

Mazāk vajag sapņot, tad nebūs jāraksta pilnīgas muļķības. Vienīgais veids kā elektrobraukšana varētu būt līdzīgā cenā ar dīzeļiem būtu pēc tam kad dīzelim akcīzi pacels par vairākiem simtiem procentu. Ja nepiekrīti, jo esi salasījies pasakas par arvien lētākiem elektromobīļiem, tad atceries - elektrība paliek arvien dārgāka, un jo zaļāka, jo dārgāka; Vācijā jau šobrīd bik pietrūkst lai attiecīgās kilovatstundas izmaksātu līdzvērtīgi dīzeļdegvielai, tas nekas ka dīzeļdegvielai pusi cenas sastāda nodokļi bet elektrībai akcīzes ta nav...

Vernons 12.decembris 2020 19:53
1 0 Atbildēt

Als Gors nekļuva par ASV prezidentu un uztaisīja biznesu ar šiem izmešiem! Kā tur īsti ir nezina neviens. Ala Gora grāmata "Neērtā patiesība" un Aleksandra Ņikonova grāmata grāmatnīcā bija blakus! Ņikonovs kādreiz Latvijā bija lauksaimniecības ministrs.

Braukt ar elektro auto ir trīsreiz dārgāk kā ar dīzeli un jālādē tās baterijas biežāk!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Divi džigiti ar ZILiem nesadala ceļu; liktenis žēlo (+ VIDEO) 1

Divi kirgīzu džigiti ar padomjlaiku ZIL kraviniekiem nesadala ceļu un viens no kraviniekiem ietriecas brauktuves atdalošajās barjerās. No šī ZIL priekšpuses maz kas paliek pāri, taču trieciens šoferi izmet uz ielas un viņš paliek šķietami neskarts. Lasīt vairāk

 

80 500 eiro - elektriskais Cadillac jau Eiropā (+ FOTO) 7

Pilnībā elektriskais Cadillac Lyriq sper pirmos soļus Eiropā. Automašīna jau pieejama dažos tirgos, tostarp Vācijā, kur tās cena būs vismaz 80 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pilots, kurš uz Tallinas šosejas veica avārijas nosēšanos, ir pieredzējis instruktors (+ VIDEO) 12

Sestdien uz Tallinas šosejas avārijas nosēšanos veica privātā lidmašīna. Tās pilots ārkārtas situācijā rīkojies pareizi. Lasīt vairāk

 

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 7

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti