Jaunais Volkswagen T7 Multivan – tagad tikai DSG kārba (+ VIDEO) 8

 
iAuto | 29.aprīlis 2021 5:31

Volkswagen publicējis video, kas ļauj ieskatīties jaunās paaudzes modeļa salonā un papildinājis iepriekš zināmo informāciju ar jaunām detaļām.

Jaunais T7 pārcelsies uz MQB-Evo platformu, kas pamatā arī Golf un Caddy, aizgūstot no tiem arī spēka agregātus, tostarp Plug-in hibrīdiekārtu.

Pie būtiskākajām pārmaiņām jāpieskaita tas, ka transportlīdzeklis atvadījies no manuālās transmisijas un turpmāk būs pieejams tikai DSG divsajūgu pārnesumkārbu. Tā kā pārnesumu pārslēgšana notiks elektroniski ar shift-by-wire tehnoloģijas palīdzību, darbības veikšanai pietiks ar mazu slēdzīti (piemēram, kā Golf 8), kas ļaus izbrīvēt vēl vairāk vietas kabīnē. Volkswagen apstiprinājis, ka tas tiks integrēts mērinstrumentu panelī labajā pusē no stūres, nodrošinot „ergonomiski perfektu” risinājumu. 

Video redzams, ka T7 pasažieru versija saņems savienotu skārienpaneli, kura kreisā daļa atvēlēta mērinstrumentiem, bet labās puses sektors tiks izmantots multivides sistēmas kontrolei. Arī šis  risinājums jau ir pazīstams no astotās paaudzes Golf.

Agrāk publicētie „spiegu foto” liek domāt, ka jaunais modelis būs garāks un zemāks par T6, iegūs noapaļotākas formas, kā arī jaunus priekšējos lukturus, ko savienos un diožu svītra.

Zināms, ka T7 pirmizrāde notiks vasaras sākumā.

 
Visi komentāri
 
msh 29.aprīlis 2021 12:25
1 2 Atbildēt

Par slēdzīti - slikti - tiem kas pēc kādiem gadiem tajās kastēs liks mešalku tas sarežģīs kulises ielikšanu...

pdpk 29.aprīlis 2021 15:21
2 2 Atbildēt

nebūs vajadzība likt kloķi,jo tālāk par laukumu nebrauks tas buss,normāls cilvis padomās,vai vag+dsg+urīnkatalizators atsvērs to naudu

GTD2 29.aprīlis 2021 13:56
0 0 Atbildēt

vizuali izskatas saurāks par iepriekšējiem multivan, bet varbūt,ka tas tik tā izskatās. jeb arī tas iespaido,ka tiek ražots uz golf platformas

HE 29.aprīlis 2021 17:14
3 4 Atbildēt

Diemžēl , bet Multivan beidzās ar T4 modeli, viss turpmākais ir tikai viens mārketings,dārgas apkopes, nesaprotami dzinēji kuriem pie 70tkm jataisa kapitālais remonts, izjūkošas dsg kārbas, ar veco T4 modeli varēja nobraukt miljons km un vēl bija dzīvs.

GTD2 29.aprīlis 2021 19:11
3 0 Atbildēt

Ko tad ar to dzinēju esat sadarījuši, ja pie 70tūkst.jataisa kapitālais, mums darbā t6 drīz būs 400tūkst. 2.0tdi nekas pa dzinēja līniju īpaši darīts nav , kārbs gan ir mehāniskā

Avotiņš Lohšpeds 29.aprīlis 2021 20:47
0 0 Atbildēt

kādā vasarā?ss.com jau tirgojas

duraki

Truba 29.aprīlis 2021 22:47
1 0 Atbildēt

Domāju ka neaizies. Galīg pretējā virzienā aizdevies VW. MB tagad ar V klasi paliks monopolisti.

nomiks 1.maijs 2021 20:34
0 0 Atbildēt

Precīzi mans viedoklis.

1) šis būs zemāks

2) izskatās ka mazāks, apmēram Sharan izmērā

3) no aizmugures pēc jaunā Caddy vai Touran izskatās, no sāniem - Prisce/Traveller/Zafira, kas ir mazāki nekā klasiskie Multivan (Transporter).

Arī domāju, ka tagad vienīgā šīs klases opcija faktiski paliks MB V- klasse, kas cenā ir apmēram 10% dārgāks, bet komfortā noteikti nezaudē.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kā baltkrievu tālbraucējs Polijā 350 eiro sodu nopelnīja (+ VIDEO) 1

Baltkrievu "fūres" vadītājs, kurš krustojumā un uz gājēju pārejas apsteidz netrafarētu policijas automašīnu, tiek apturēts un saņem sodu PLN 1500 (350 EUR) apmērā. Lasīt vairāk

 

Pilots, kurš uz Tallinas šosejas veica avārijas nosēšanos, ir pieredzējis instruktors (+ VIDEO) 9

Sestdien uz Tallinas šosejas avārijas nosēšanos veica privātā lidmašīna. Tās pilots ārkārtas situācijā rīkojies pareizi. Lasīt vairāk

 

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 7

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.3 saņem vēl vienu uzlabojumu paketi 9

Elektriskais Volkswagen modernizāciju piedzīvoja jau pērn, taču ražotājs pie tā nav apstājies un atradis veidu, kā elektrisko hečbeku uzlabot arī šogad. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti