Uz visu banku – atslēdznieks Vācijā nopērk 1000 norakstītus elektromobiļus 5

 

Foto: Ekrānbilde no facebook.com/deutschepost

iAuto | 11.jūlijs 2021 13:10

Bernds Bjanks no Hanoveres iegādājies 1000 Streetscooter elektriskos furgoniņus, ko Deutsche Post norakstījis pēc ekspluatācijas beigām. Vīrietis tos uzlabos un pārdos tālāk.

Bernds Bjanks no Hanoveres ir labs meistars un darba nebaidās – nesen viņš iegādājies no Vācijas pasta 1000 norakstītos elektriskās piedziņas furgoniņus, ko cer salabot un pārdot tālāk par izdevīgu cenu, raksta vācu izdevums Focus.

Bernda plāns ir vienkāršs – atlasīt labākās automašīnas un tās, kuras vēl ir vērts remontēt, bet pārējās izjauks un no diviem trim „nogurušiem” automobiļiem saliks vienu, ko atkal varēs laist pārdošanā.

Sava plāna īstenošanai viņš nolīdzis trīs palīgus, bet ar pārdošanu palīdz pazīstams lietoto automobiļu tirgotājs.

Vīrietis atklāj, ka dažas automašīnas noskrējušas vien 100 km, kamēr citām uz odometra – 30 000 km.  Tās ir pirmās paaudzes automašīnas, ko Deutsche Post iepirka 2016.gadā, lai nodrošinātu „zaļo piegādi”. Tie ir neliela izmēra furgoni, kas salikti no dažādu ražotāju detaļām. Piemēram, rokas bremze ir no Volkswagen Polo, priekšējās bremzes no Golf IV, aizmugures – no Audi A3. Ir arī atpakaļskata kamera un aklā leņķa asistents.

Lai gan ar pilnu bateriju automobilis var nobraukt vien 80 km, bet uzlāde līdz 100% ilgst septiņas stundas, Bjanks ir pārliecināts, ka pircēju netrūks. Pirmie klienti jau atrasti un tie ir farmaceits, viesnīcnieks, kapu dārznieks un makšķernieku klubs. Visiem Streetscooter, ko Bjanks izliek pārdošanā ir Vācijas Tehniskās inspekcijas asociācijas (TÜV) atļauja, bet cena, ko viņš prasa ir nepilni 9000 eiro.

Pašlaik Deutsche Post izmanto 15 000 Streetscooter, taču tuvākajā laikā plānots ievērojams autoparka pieaugums. Ugunsgrēku dēļ pagājušajā gadā transportlīdzekļi tika atsaukti, un pirms nedēļas Bādenē-Virtembergā notika vēl divi ugunsgrēki.

Streetscooter ideja radās pētniecības projektā, ko organizēja Āhenes RWTH universitāte. Tas bija projekts, kura rezultātā bija jāizstrādā lēta e-automašīna par 5000 eiro.

 
Visi komentāri
 
he 11.jūlijs 2021 14:01
8 1 Atbildēt

Auto par 5000 tiks pārdoti par 9000 eirām. Vai inflācija ir TIK liela? Drīz pēc auto būs jābrauc ar piekabi, kas pilna naudas))

Latvietis 11.jūlijs 2021 15:38
8 6 Atbildēt

Elektromēsla speciālists.

Krotow 11.jūlijs 2021 16:01
3 1 Atbildēt

Varēja pieturēt līdz brīdim, kad no tā paša fiziskā izmēra baterijas varēs izspiest 300 km. Un tad pārtaisīt.

imzz 11.jūlijs 2021 18:34
6 1 Atbildēt

jau tagad, visticamāk, var izspiest. Bet lieta tā, ka pārtaisīt neatmaksāsies, jo tad tie krāmi maksās tik daudz, ka tos neviens nepirks.

WALA 12.jūlijs 2021 9:04
3 1 Atbildēt

Lai jau veicas biznesā, bet nu ja vien nezinatu, ka 50% no minētajiem verķiem ir praktiski ideālā stāvoklī ez tie elektro sūdiem ieuu ar lielu līkumu, jo ar lielu varbūtību visi šķidrumi un smērvielas tur ir sen pārnokalpojuši jebkadu objektīvi iespējamu darbamūžu, un manā skatījumā tas nozīmē lielu ieberzienu ...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti