Škoda Octavia ar cukurbiešu salonu (+ FOTO) 10

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 24.septembris 2021 10:06

Čehijas autoražotājs Škoda izstrādājis jaunu ekomateriālu no cukurbietēm, ko izmantojis iekārtojot Octavia liftbeka salonu.

Škoda kopā ar Liberecas Tehnisko universitāti ir izstrādājusi jaunu ekomateriālu, kam iesniegusi patenta pieteikumu. Kā izejviela šim materiālam kalpo sasmalcinātas cukurbietes no kurām izgatavoti dažādi salona apdares elementi, piemēram, priekšējā paneļa vai durvju paneļu dekori.

Škoda uzskata, ka šādā veidā var dot pienesumu apkārtējās vides saudzēšanā, tā saucamās eko-pēdas samazināšanā un ilgtspējīgu ekoloģisku materiālu radīšanā.

Čehu autoražotājam jau ir pieredze līdzīgu materiālu izmantošanā, piemēram, ŠKODA ENYAQ iV Design Selection Lodge sēdekļu pārvalki ir izgatavoti no 30 % neapstrādātas vilnas, kas ir sertificēta saskaņā ar Woolmark Company stingrajām prasībām. Atlikušie 70 procenti auduma nāk no pārstrādātu PET pudeļu poliestera. Pārvalki piedāvā unikālu sajūtu un nodrošina komfortablu sēdēšanas klimatu. Škoda pievērš uzmanību arī īpaši ilgtspējīgai ādas ražošanai: Design Selection ecoSuite konjaka krāsas āda ir miecēta ar ekstraktu no olīvkoka lapām, nevis ķimikālijām.

Kopā ar jau minēto Liberecas Tehnisko universitāti norit darbs arī pie citu ekoloģiski iegūtu materiālu izpētes, piemēram, tiek pārbaudīts, kā nākotnē var tikt izmantoti tādi materiāli kā niedres, kokosriekstu šķiedra vai rīsu čaumalas.

 
Visi komentāri
 
WALA 24.septembris 2021 10:56
6 3 Atbildēt

Nepietiek ka vadi garšo grauzējiem, nē jopcik vajag vēl salonus lai grauzējus "pievilinātu" ...

Nu jau pilnīgi safisušies ar to ekoloģiju. Priekšlaicīgi norakstīts auto IMO tomēr vairāk kaitē ekoģijai, kā palielāks vadu saišķis no kura jānokausē naftas izcelsmes plastikāts ...

Hmm 24.septembris 2021 12:10
0 2 Atbildēt

tur laikam tikpat daudz cukurbiešu, cik lāča tauku krievu roku krēmā par 0,25 EUR

Krotow 24.septembris 2021 13:12
6 1 Atbildēt

Lai taču uzreiz taisa virsbūves no duroplasta vai kā to siena kartona "plastmasu" sauca. Tad varēs norakstītos vāgenus vienkārši izbarot cūkām.

reku 24.septembris 2021 14:08
6 0 Atbildēt

Gaidāms cukurbiešu cenu kāpums vai škodu cenu kritums.

iciks 24.septembris 2021 19:43
0 1 Atbildēt

Tagad tāda mode. Ja agrāk tauta lielījās, ka ķeblis no vaļa daikta ādas, tad tagad moderni ir, ja autiņā ir kaut kas no pārstrādātām fekālijām vai tamlīdzīgi. BMW tikko ziņoja par atkritummobili, viņi būs tikuši tālāk par Škodu.

viencexperc 24.septembris 2021 22:54
2 3 Atbildēt

Neviens normāls škodu nepirks. Tapēc, pilnīgi vienalga, no kā salons taisīts. Kaut no sūdiem.

Ex 25.septembris 2021 9:21
2 0 Atbildēt

Neviens nepērk, bet šie tik taisa jaunus salonus vaļā, kā tā expert?

Ex 25.septembris 2021 9:22
0 0 Atbildēt
iciks 25.septembris 2021 13:28
2 0 Atbildēt

Jā, dižajā pilsētā gan var novērot, ka šos auto neviens nepērk. Patiešām.

Burbulis 25.septembris 2021 9:08
4 2 Atbildēt

Daudzi vietējie eksperti no ķebļa nogāztos, uzzinot no kā pagatavots šis vai tas. Nav viegli dzīvot cilvēkiem, kas baidās ka mRNS vakcīna izmainīs to genomu un šie pārvērtīsies par bizbizmārītēm. Ha ha ha, čivuļi! Knābiet bietē! Ha ha ha!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti