Lexus iepazīstina ar jauno LX (+ FOTO) 6

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 14.oktobris 2021 5:46

Lexus prezentējis jaunās paaudzes LX. Automašīna dala tehnisko bāzi ar Toyota Land Cruiser 300, taču tiek virzīta kā dārgāks un prestižāks autobūves produkts.

Jaunās paaudzes LX ieguvis vēl izteiksmīgāku radiatora resti un savādāk noformētu priekšējo bamperi ar gaisa pievadiem, kuros tagad integrēti apaļas formas miglas lukturi, savukārt aizmugure, sekojot pašreizējās modes tendencēm, zīmīga ar kopā savienotiem lukturiem un rakstītiem burtiem veidotu zīmola nosaukumu.

Markas lielākā apvidnieka pamatā ir TNGA platforma, ko tas dala ar Toyota Land Cruiser 300. Jaunā šasija ļāvusi ne tikai pārvietot automašīnas smaguma centru, optimizējot svara sadalījumu, bet arī samazināt konstrukcijas svaru par aptuveni 200 kg, kas panākts plašāk pielietojot alumīniju.

Tajā pašā laikā kopējie izmēri, ieskaitot garenbāzi (2850 mm), palikuši nemainīgi, tāpat kā pārkares ģeometrija un 215 mm augstais klīrenss. Tagad jau sākuma komplektācijā būs AHC balstiekārta, kas ļauj pielāgot klīrensu atkarībā no braukšanas apstākļiem. LX ir pieejams arī aktīvs elektroniskais pretapgāšanās stabilizators, kas cīnās ar virsbūves sasverēm.  

Jaunā LX spēka agregātu klāstā ir divi sešcilindru kompresormotori. Benzīna agregāts ar diviem turbokompresoriem attīsta 415 Zs jaudu un 650 Nm maksimālo griezes momentu, bet 3,3 litru dīzeļdzinējs – 299 Zs un 700 Nm. Abi motori savienoti pārī ar jaunu 10 ātrumu automātisko pārnesumkārbu.

Salonā jauns iekārtojums ar diviem 7 un 12 collu displejiem. Lielais monitors kalpo kā multimediju sistēmas ekrāns, turklāt izmantojot četras kameras, palīdz vadītājam uzraudzīt situāciju ap transportlīdzekli. Vēl viena noderīga funkcija, it īpaši sarežģītā apvidū, ir Multi-terrain Monitor sistēma, kas ļauj ieskatīties zem automašīnas, neizkāpjot no salona.

Lexus LX saņēmis dažas funkcijas no Toyota Land Cruiser 300, piemēram, dzinēja iedarbināšanas poga spēj  atpazīt vadītāju pēc pirkstu nospiedumiem, tādejādi saglabājot automašīnas pamatiestatījumus katram konkrētam lietotājam, kas apsēdies pie stūres.

Jaunā Lexus LX cenas ražotājs sola atklāt vēlāk.

 

 
Visi komentāri
 
WALA 14.oktobris 2021 8:11
0 1 Atbildēt

nav slikts aparāts,vienīgi priekšas bumpers vienā gabalā nav pārāk veiksmīgs risinājums, lai šito pārtaisītu par kārtīgu bezceļu arklu ...

Hmm 14.oktobris 2021 8:40
6 4 Atbildēt

un kādam vēl likās, ka BMW pārspīlē ar restes izmēru

Garais 14.oktobris 2021 10:06
8 2 Atbildēt

Kas tas par veļas dēli priekšā piekarināt? Vienkārši pipec.!

Asaris 14.oktobris 2021 17:04
1 1 Atbildēt

Nu un šitas nav pašuspildes auto? Vai to tikai hibrīdi māk?

asdfadsf 15.oktobris 2021 10:41
0 1 Atbildēt

Boss dizainerim prasa - vaig kau ko svaigu! Dizainers pakasa pļašku un lūdzzzu!

650 15.oktobris 2021 14:33
0 1 Atbildēt

Tas restes veidotājs toč ir ar kko idinficeets.Sēnīte kā minimums viņam ir..Potencpircējs varētu būt kāds nekaunīgs resns kuilis, kam vēders brauc pa/priekšu uz pretapgāšanās stabilizātora.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti