Orbāns: ES klimata politika ir "utopiska fantāzija" 9

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 22.oktobris 2021 13:02

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns ceturtdien nodēvējis Eiropas Savienības (ES) plānus cīņā ar klimata pārmaiņām par "utopisku fantāziju".

Ierodoties uz ES samitu, Orbāns arī lika saprast, ka pasākumi cīņai ar klimata pārmaiņām noveduši pie enerģijascenu kāpuma.

"Cenu paaugstināšana, jaunu noteikumu ieviešana, cenu uzdzīšana debesīs, vidusšķiras iznīcināšana," raksturojot ES pasākumiem cīņai ar klimata pārmaiņām, izteicās Orbāns.

"Veselais saprāts vienā pusē un fantāzija otrā. Un utopiskā fantāzija mūs nogalina - tā ir arī problēma ar enerģijascenām," sacīja Orbāns.

Analītiķi un Eiropas Komisija (EK) norādījuši, ka galvenais elektroenerģijas izmaksu dzinējspēks Eiropā bijušas strauji augošās gāzes cenas, savukārt ES oglekļa tirgus ir veicinājis elektroenerģijas cenu pieaugumu tikai aptuveni par piektdaļu. Brisele ir ierosinājusi jaunus pasākumus klimata politikā, kas ES valstīm būs jāapspriež un jāapstiprina, pirms tie stājas spēkā.
 

 
Visi komentāri
 
Trakais 22.oktobris 2021 14:32
3 2 Atbildēt

Viedi vārdi no Orbana mutes.

Zinātājs 22.oktobris 2021 14:39
3 4 Atbildēt

Orbans pārstāv to sabiedrības daļu, kura cer paspēt nosprāgt, pirms sūdi iestājas. Un par bērnu nākotni viņam dziļi nospļauties. Tāpēc viņam pofig.

tā ir 22.oktobris 2021 15:27
2 2 Atbildēt

bet, ko ieteiksi mūsu pensionāram ar 300 EUR pensiju?, tādu ir gaužām daudz, neraugoties uz to, ka godprātīgi strādāts visu mūžu

Kanibaals 24.oktobris 2021 2:18
0 0 Atbildēt

Tik godprātīgi strādāja, ka PSRS bankrotēja. Plus vēl godprātīgi balsoja par "Latvijas ceļu" un "Tautas Partiju", nu tad pilns komplekts nopelnīts.

MMX 22.oktobris 2021 20:35
3 1 Atbildēt

Neuztraucies, arī taviem bērniem zeme būs uz vietas. Tas vai taviem bērniem būs jumts virs galvas, kad lielie čiekuri būs beiguši risināt vides problēmas attīstītajā pasaulē, kamēr attīstības valstis par šo visu pat neiespringst, jau ir pavisam cits jautājums.

Vernons 22.oktobris 2021 19:59
2 1 Atbildēt

Als Gors nekļuva par ASV prezidentu un izveidoja šo štelli, sauksim to tā. Bizness un nekas vairāk.

Asaris 22.oktobris 2021 21:08
3 4 Atbildēt

Nu kāds tad vēl varētu būt viedoklis vecam pirdienam.

WALA 23.oktobris 2021 9:36
0 2 Atbildēt

iAuto te pēdējā laikā vieni šausmu stāsti - te man liekas būs objektīvāks skats uz dzīvi :

www.euronews.com/2021/10/01/eu...fect-europeans

Un politiķiem ar "stilu" jau katram sava dienaskārtība, lai vairotu politisko kapitālu.

Kurbulējiet 24.oktobris 2021 23:32
1 0 Atbildēt

atomelektrostacijas!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 8

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti