Tesla saņem atļauju Eiropas ražotnes startam 2

 

Foto: Ekrānbilde no twitter.com/elonmusk

iAuto | 7.marts 2022 10:58

Tesla varēs iedarbināt savu elektroautomobiļu ražotni Grīnsfeldē, netālu no Berlīnes – kļuvis zināms no Īlona Maska paziņojuma savā Twitter kontā.

Būvniecības procesā, arī kā Gigafactory 4 pazīstamā Eiropas ražotne saskārās ar dažādiem izaicinājumiem, tostarp vietējo vides organizāciju masu protestiem, kas iesniedza prasību tiesā par mežu izciršanu celtniecības vietā, apvainoja projekta īstenotājus par nehumānu attieksmi pret faunu un neatbilstošu cauruļu izmantošanu rūpniecisko notekūdeņu novadīšanai, kas varētu izraisīt dzeramā ūdens kvalitātes pasliktināšanos.

Atbildot uz šiem pārmetumiem, Tesla ir apņēmusies pastāvīgi uzraudzīt ūdens un gaisa tīrību, tostarp uzstādot īpašu aprīkojumu, kas monitorēs notekūdeņu stāvokli.

Tiek pieņemts, ka automašīnu ražošana Gigafactory 4 ar plānoto jaudu līdz 500 000 gadā, sāksies līdz marta beigām. Vispirms uz konveijera tiks likts kompaktais krosovers Tesla Model Y.

 
Visi komentāri
 
imzz 7.marts 2022 11:34
1 0 Atbildēt

Jā, par šo jau DW rakstīja 4.martā: "Pat pirms Giga Berlin ieguva galīgo atļauju no reģionālajām iestādēm, Tesla bija panākusi kaut ko tādu, kas nesenajā Vācijas korporatīvajā vēsturē nebija dzirdēts. Tā bija gandrīz pilnībā uzbūvējusi rūpnīcu, kas ir pietiekami liela, lai patiesi būtu pelnījusi zīmola nosaukumu Gigafactory, balstoties uz garu virkni 20 dažādu sākotnējo atļauju. Vienmēr ir bijusi iespēja, ka galīgā atļauja netiks piešķirta, kas noteikti būtu izraisījis haosu un prasītu uzņēmumam aizvākt visu, ko viņi bija uzbūvējuši. Tas bija milzīgs risks, taču izpilddirektors Elons Masks vienkārši virzījās uz priekšu."

www.dw.com/en/teslas-ger...ted/a-60006610

Mēsla 7.marts 2022 15:38
2 0 Atbildēt

Drīzāk visi vācu auto brendi maksimāli strādāja lai nepieļautu ka top šāda rūpnīca.

Tapec bija pamatotas aizdomas ka viss tik ātri neizdosies.

Bet vara vācijā pieder zaļajiem un tie noteikti pielika pirkstu lai tur ir Tesla un tādējādi vācu autobrendi būtu spiesti radīt konkurētspējīgu preci.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 23

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti