Volkswagen ieslēdz taupības režīmu – topmenedžeri mašīnas maina reizi 2 gados 7

 

Foto: Volkswagen

iAuto | 18.aprīlis 2022 5:36

Volkswagen vadošie speciālisti bija pieraduši pie „svaigiem dienestvāģiem”, taču situācija pasaulē šobrīd tāda, ka pat tik labi pelnošam uzņēmumam jāpārplāno stratēģija.

Situācija tiešām nav tā spožākā: koronavīruss, kam uzreiz sekoja pusvadītāju krīze un elektrības kabeļu trūkums, ko izraisīja karš Ukrainā.

Vācu mediji raksta, ka aizvadītajā nedēļā Volkswagen izsūtījis vadošajiem speciālistiem vēstuli, kurā informē par radušos situāciju un paziņo, ka dienesta automašīnu kalpošanas laiks tiks dubultots no divpadsmit mēnešiem līdz diviem gadiem.

Tas nozīmē, ka augstākajiem vadītājiem ir jābrauc ar vienu un to pašu automašīnu divus gadus, pirms viņi var izvēlēties jaunu.

Saskaņā ar mediju informāciju, kas iegūta no ražotājam tuviem avotiem, Volkswagen raizējas par savu reputāciju klientu acīs - "Diez vai mēs varam atļauties apgādāt daļu Volkswagen personāla ar jaunām dienesta automašīnām, kamēr klienti staigā pa tukšiem automašīnu tirdzniecības saloniem”, paskaidrojies Ahims Šaibls, viens no vācu koncerna augstāk atalgotajiem speciālistiem.   

Turklāt tas nav pirmais privilēģiju samazinājums: jau pirms dažiem mēnešiem tika paziņots, ka vadībai sākotnēji jāturpina izmantot mašīnas ar iekšdedzes dzinējiem, lai saražotos elektromobiļus varētu piegādāt klientiem.

 
Visi komentāri
 
tas 18.aprīlis 2022 10:31
4 1 Atbildēt

Kvalitati ari vajadzetu dubultot

kasinsh79 18.aprīlis 2022 11:20
3 1 Atbildēt

Man jau liekas, ka ir pilnīgi normāli nobraukt vismaz garantijas laiku. Tiesa, gan - es to saku kā darbinieks "parastais", nevis kā milzu ražotāja topmenedžeris. Starp citu, iepriekšējās darbavietās visiem lielajiem vadītājiem darba auto bija vismaz 3 gadus kā minimums, un kādēļ ne?

WALA 18.aprīlis 2022 13:22
8 1 Atbildēt

Patiesībā vajadzēja piespiest šitos kadrus lietot savus darba auto vismaz 5 gadus, tad varbūt saprastu kur un kas jāuzlabo. Vienīgi tas ka tā biežā maiņa atkal teorētiski varētu piespiest tautu uzlabot lietotāju "saskarni", jo bieži mainot pogas un kloķi nevietā un bez intuitīvas vadības sāk ļoti krist uz nerva ....

Pļurkt 18.aprīlis 2022 13:32
4 4 Atbildēt

Vairāk tie 21. gs mēsli netur??!!

650 18.aprīlis 2022 20:34
3 3 Atbildēt

Kāpēc viņiem visp jādod darba auto? Ko viņi tādu tik mobīlu ikdienā dara? Lai strādā no mājas vai lai dzīvo rūpnīcas strādnieku oem kopmītnē.Galu galā, ir taču kāršāringa serviss ar tajata karolla un reno/zoja.

MMX 18.aprīlis 2022 22:54
3 0 Atbildēt

Piekrītu tiem, kas saka lai brauc minimums garantijas laiku un uz savas ādas izbauda visu ekstru darbību mazliet lielākā darbības posmā. Koncerna kvalitātei tas noteikti nāks par labu.

Trinitron 22.aprīlis 2022 0:37
0 0 Atbildēt

Kaņešna ka netur, ak ko domajat ka 21gs kkas labs var būt, nope, nereāli, jo 20gs visu taisīja uz kvalitāti nevis uz mazkalpošanas principu

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti