Ķīnā prezentēts 5,2 m garš luksuss minivens Zeekr 009 (+ FOTO) 1

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 11.augusts 2022 10:32

Ķīnas autoražotājs Zeekr, kas ietilpst koncerna Geely sastāvā, kas, savukārt, cieši saistīts ar Eiropā labi zināmo zviedru marku Volvo, iepazīstinājis ar elektrisko minivenu Zeekr 009.

Zeekr ir jauns ražotājs, kas savu darbību sācis 2021.gadā. Uzņēmums ražo elektrisko hečbeku 001, bet līdz 2022.gada beigām sola 5,2 m garu MPV ar indeksu 009.

Zeekr 009 ir apveltīts ar iespaidīgu riteņu bāzi (3,2 m) un spēj nodrošināt komfortablu pārvietošanos astoņām personām. Katram no braucējiem paredzēts atsevišķs sēdeklis, turklāt vēlāk gaidāma arī VIP modifikācija, kur visa aizmugures daļa tiks atvēlēta diviem cilvēkiem.

009 izceļas ne tikai ar saviem izmēriem, bet arī ar radiatora resti, kas nav vienkārša alumīnija plāksne, bet gan gaismas avots, kas apvieno 154 diožu lentes un kuru ražotājs nodēvējis par “gaismas strūklaku”. Attēlos redzams, ka 009 būs divas uz sāniem atbīdāmas durvis, divas jumta lūkas, lieli ērti tverami durvju rokturi un interesanta dizaina riteņu diski.

Zināms, ka 009 ir elektrisks transportlīdzeklis, kas pēc ražotāja informācijas spēs veikt līdz 700 km bez papildu uzlādes. Par motoriem informācijas nav, taču tiek prognozēts, ka MPV saņems 272 Zs elektromotoru no 001. Netiek izslēgta arī pilnpiedziņas divmotoru modifikācija, kas attīstīs 544 Zs.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
650 11.augusts 2022 16:18
1 2 Atbildēt

-iZcili nekaunīgs nosaukums.Pee

.Fuj.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Kā taps jaunais Rail Baltica tilts pār Daugavu Rīgā (+ VIDEO)

Ir sākusies jaunā Rail Baltica tilta pār Daugavu būvniecība. Respektējot galvaspilsētas vēsturi, jaunajā tilta konstrukcijā saglabās esošā dzelzceļa tilta ikonisko izskatu. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti