Koenigsegg Jesko uzstāda četrus pasaules rekordus (+ VIDEO) 3

 
iAuto | 3.jūlijs 2024 4:51

Zviedru hiperauto ražotājs Koenigsegg atstājis kārtējos ierakstus Ginesa rekordu grāmatā – to paveicis modelis Jesko Absolut ar rūpnīcas testu pilotu Markusu Lundu pie stūres.

Mediji vēsta, ka jūnija beigās Zviedrijas pilsētas Erebrū lidlaukā ar Koenigsegg Jesko Absolut uzstādīts jauns ātruma rekords 0-400-0 km/h ieskaitē. Tagad tas ir 27,83 sekundes – par 0,98 sekundēm ātrāk nekā to spēja Koenigsegg Regera un par 3,66 sekundēm ātrāk nekā Rimac Nevera.

Tajā pašā laikā Koenigsegg atzīmējās ar vēl trīs rekordiem: 0-400 km/h 18,82 sekundēs, 0-250-0 jūdzes stundā 28,27 un 0-250 jūdzes stundā 19,2 sekundēs.

Rekordbraucienam tika izmantots standarta auto, ko nedaudz modificēja aprīkojot ar drošības karkasu un pēc pilota lūguma, iemontējot vadītāja sēdekli no Koenigsegg One:1. Degvielas tvertnē parastā benzīna vietā tika iepildīts E85 bioetanols, kas Jesko ļauj attīstīt lielāku jaudu.

Jesko motortelpā iebūvēts piecu litru V8 ar diviem turbokompresoriem, kas palīdz attīstīt 1280 zirgspēkus ar parasto benzīnu un 1600 ar bioetanolu. Maksimālais griezes moments ir 1500 Nm, motors darbojas savienībā ar 9-pakāpju  Light Speed ​​​​transmisiju un aizmugures riteņu piedziņu.

 
Visi komentāri
 
Sergejs 3.jūlijs 2024 8:42
1 2 Atbildēt

Piekto aizmirsts pieminēt - nodegt 60 sekundēs

ZZZZ 3.jūlijs 2024 15:31
0 1 Atbildēt

Kāda jēgaNE

ZZZZ 3.jūlijs 2024 9:39
1 1 Atbildēt

Uz Liepājas ceļa sastrēgums😡 Pie Ložmetejkalna. Nekur neieskriesies. Stāvēs mierā!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Cik dīzeļu, cik elektroauto? - jaunu auto reģistrācijas 2024. gada jūnijā un pirmajā pusgadā Vācijā

Palaikam interesanti uzzināt, kas notiek Eiropas lielākajā automobiļu noieta tirgū, turklāt 6 mēneši ir pietiekami ilgs laiks, lai iezīmētos šī gada tendences. Lasīt vairāk

 

Sāk dokumentu izstrādi iepirkumam par Bauskas apvedceļa izbūvi (+ VIDEO) 4

Sācies darbs pie dokumentiem, lai varētu piesaistīt publisko privāto partneri Bauskas apvedceļa izbūvei, kas izmaksās 300 miljonus eiro un tiks pabeigts 2030. gadā. Vēlāk paredzēts būvēt arī Iecavas apvedceļu. Kopā šie abi projekti izmaksās vienu miljardu eiro. Lasīt vairāk

 

Kā darbojas automātiskā ugunsdzēsības sistēma? (+VIDEO) 2

Ugunsgrēks elektrības sadales kārbā ir nopietna ugunsnelaime ar grūti paredzamām sekām, tāpēc ko tādu nevēlas piedzīvot neviens. Taču šodien kopā ar KG Knutsson un zinātniski tehnisko firmu Lāsma mēs tīšām aizdedzināsim drošinātāju kasti. Lasīt vairāk

 

Vai baļķvedēji kļuvuši godīgāki? (+ VIDEO) 13

Pirms aptuveni gada “Aizliegtais paņēmiens” veltīja vairāku operāciju sēriju problēmai, ka pa Latvijas ceļiem daudzi kokmateriālu pārvadātāji neievēro noteiktos masas ierobežojumus. No vienas puses – tā var aizvest vairāk, bet no otras – šāda pieeja bojā Latvijas ceļus, kā arī rada bīstamību citiem ceļu satiksmes dalībniekiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti