No 72 700 eiro - Latvijā prezentēts jaunais Audi Q6 e-tron (+ FOTO) 2

 

Foto: Publicitātes foto

Audi | 5.septembris 2024 19:08

Audi turpina paplašināt savu piedāvājumu premium elektriskās mobilitātes segmentā ar jaunā Audi Q6 e-tron modeļa prezentāciju Latvijā.

Šis modelis, kas ar vienu uzlādi spēj veikt līdz pat 641 kilometram un ir veidots uz inovatīvās PPE (Premium Platform Electric) elektroauto platformas, ir vēl viens svarīgs solis Audi ceļā uz ilgtspējīgu nākotni. Audi Q6 e-tron cena Latvijā ir no 72 700 eiro.

“Esam pārliecināti, ka mobilitātes nākotne ir elektriska. Un jaunais Q6 e-tron ir liekisks tā apliecinājums. Tas ir ne tikai nākamais tehnoloģiskais lēciens Audi e-mobilitātes nākotnē, bet arī elektrificētā transporta tirgū. Šis modelis uz jaunās PPE platformas ļauj piedāvāt pircējiem modernākos tehnoloģiskos risinājumus premium segmentā. Vienlaikus mēs šogad un pakāpeniski tuvākajos gados turpināsim klientus iepazīstināt ar arvien jauniem un efektīviem iekšdedzes dzinēja modeļiem un spraudņa hibrīdiem. Tuvāko divu gadu laikā tas būs rekordliels skaits jaunu Audi modeļu visu piedziņu un visā segmentu klāstā. Ar Q6 e-tron prezentāciju Latvijā mēs piedāvājam inovatīvu tehnoloģiju, jaudas un Audi raksturīgās nevainojamās kvalitātes apvienojumu mūsu klientiem,” saka Audi zīmola vadītājs Latvijā un Lietuvā Ilgvars Ļubka.

Q6 e-tron automobiļa prezentācijas pasākumā 4. septembrī norisinājās paneļdiskusija “Nākotnes (e-)mobilitāte”, kurā piedalījās Klimata un enerģētikas ministrijas Enerģijas tirgus departamenta direktors Gunārs Valdmanis, portālā Kursors.lv žurnālists, tehnoloģiju entuziasts un auto profesionālis Māris Gaugers, TV Autoziņas žurnālists un producents Aldis Zelmenis, Moller Baltic Import dīleru tīkla un jaunu uzņēmējdarbības virzienu vadītājs Bertrāns Sijons (Bertrand Sillon) un Volkswagen un Audi importētāja Moller Baltic Import e-mobilitātes vadītājs Matīss Zemītis.

Dalībnieki secināja, ka pēdējo gadu tehnoloģiskās inovācijas un pieaugošais elektroautomobiļu lietotāju skaits kā pasaulē, tā Latvijā parāda, ka nākotne jau tiek aktīvi veidota un nozare jau šobrīd virzās pretim ilgtspējīgam transportam. Ja elektroauto Latvijas klimatiskajos apstākļos var nobraukt 350-400km un nodrošināt labu uzlādes jaudu, tad nav nozīmīgu šķēršlu elektroauto kļūt par vienīgo ģimenes auto. Vienlaikus uzlādes infrastruktūras tīkls jau šobrīd spēj apmierināt esošo lietotāju vajadzības un turpina augt. Klimata un enerģētikas ministrijas pārstāvis diskusijas laikā atkārtoti apstiprināja, ka valsts uzklausa nozari un elektroauto lietotājus un jau tagad adaptē atbalsta sistēmas tā, lai ieguvums būtu iespējami plašāks.

2024. un 2025. gadā Audi prezentēs vairāk nekā 20 jaunus modeļus, no kuriem vairāk nekā 10 būs elektriski, tādējādi vēl vairāk nostiprinot savu pozīciju kā viens no vadošajiem premium auto zīmoliem. Ar Q6 e-tron pieejamību Latvijā, Audi vēlreiz apliecina savu apņemšanos piedāvāt modernākos tehnoloģiskos risinājumus, un nostiprina savu pozīciju kā līderis elektriskās mobilitātes jomā. Klienti Latvijā var izvēlēties starp trim Audi Q6 e-tron versijām: Q6 e-tron performance, Q6 e-tron quattro un SQ6 e-tron. Q6 e-tron performance ir pieejams no 72 700 eiro, Q6 e-tron quattro – no 79 700 eiro, bet SQ6 e-tron – no 99 000 eiro.

Audi Q6 e-tron piedāvā iespaidīgu sniegumu, izcilu efektivitāti un ātras uzlādes iespējas. Pateicoties jaudīgo elektromotoru un jaunās paaudzes 100 kWh akumulatora iespējām, autovadītājiem tiek nodrošināta sniedzamība līdz 625 km ar vienu uzlādi Q6 e-tron quattro modelim un līdz pat 641 km Q6 e-tron performance aizmugures piedziņas versijai. Inovatīvā 800 voltu tehnoloģija nodrošina ātru automobiļa uzlādi ar līdz pat 270 kW jaudu. Piemērotās ātrās uzlādes stacijās 10 minūtēs var uzlādēt automobili, lai nobrauktu līdz pat 255 kilometriem. Savukārt, uzlāde no 10% līdz 80% aizņems vien aptuveni 21 minūti. Iespaidīgo uzlādes veiktspēju nodrošina arī inteliģenta augstas veiktspējas termiskā pārvaldība.

Papildu visam minētajam Q6 e-tron quattro ir sportisks raksturs, pateicoties 285 kW jaudai, kas ļauj automobilim paātrināties no 0 līdz 100 km/h 5,9 sekundēs. Augstais komforta līmenis un bezceļu pārvarēšanas iespējas šajā modelī lieliski apvienojas ar automobiļa braukšanas dinamiku un izcilajām vadāmības īpašībām.

 
Visi komentāri
 
ro 5.septembris 2024 19:28
2 2 Atbildēt

Gan interjera, gan eksterjera ziņā Audi beidzās 2018 gada beigās..panelis vispār neglītuma un lētuma apvienojums= kia...

ZZZZ 6.septembris 2024 8:58
1 1 Atbildēt

Jā nepatīk, ka tos paneļus liek tik augstāk un lielākus taisa. Bet nu jā kā tad Koreju apsteigsi. Kamēr audinieki lika tur vidū bija ok, tag tā lēti...Kona šāds dizains priekšā jau bija sen.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Degvielas cenas: Dīzelis 1.477 un 95 benzīns 1.517 EUR; bet Igaunijā? - 15.09.2024

iAutolv uzpilda degvielu par 1.477 eiro litrā, Gulbenē todien Neste cena bija 1.42 par litru, bet Igaunijā 15. septembrī par dīzeļdegvielas litru prasīja 1,419 eiro. Lasīt vairāk

 

Pjastri veiksmīgi aizsargājas no Leklēra un uzvar Azerbaidžānas "Grand Prix" 2

Austrālijas autosportists Oskars Pjastri svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 17.posmā - Azerbaidžānas "Grand Prix" - un viņa pārstāvētā "McLaren" komanda kļuva par līderi Konstruktoru kausā. Lasīt vairāk

 

Lielas problēmas BMW: Dingolfingas rūpnīca uz laiku aptur ražošanu, atsaukums izmaksās miljonus 4

BMW uz laiku apturējis ražošanu savā Eiropas lielākajā rūpnīcā Vācijas pilsētā Dingolfingā. Iemesli lēmumam ir vairāki. Lasīt vairāk

 

Dzelzceļa stacija RIX lidostā un vilciena savienojums ar Rīgu būtu jāiesaldē vismaz uz 10 gadiem (+ VIDEO) 23

iAutolv apskata topošo Rail Baltica stacijas ēku Rīgas lidostā un izsaka savas domas attiecībā par šo projektu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti