Tesla elektriskais kravinieks tiek pārbaudīts slodzē (+ VIDEO) 6

 
iAuto | 30.jūnijs 2019 13:59

Youtube.com ievietots video ar Tesla Semi kravinieku, kurā elektriskās piedziņas vilcējs redzams pārvietojoties pa automaģistrāli kopā ar kravu.

Tesla vēl joprojām neatklāj Semi kravnesības parametrus, taču zināmus secinājumus var izdarīt, paskaitot, cik betona bloku atrodas vilcēja puspiekabē. Video komentārā tiek apgalvots, ka elektriskais vilcējs transportē deviņus blokus ar kopējo masu 16 tonnas. Pierēķinot vilcēja 7000 kg, sanāk jau vairāk nekā puse no 36 tonnu autovilciena kopējās masas.

Tesla Semi kravnesība būs atkarīga no versijas. Bāzes modelis bez papildu uzlādes spēs nobraukt 480 km, bet garo distanču versija Long Range – aptuveni 800 km.

Agrāk tika ziņots, ka Tesla Semi ražošana sāksies 2019.gadā. Elektriskais vilcējs maksās vismaz 150 000 dolāru.

 

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
msh 1.jūlijs 2019 12:52
5 1 Atbildēt

Un kāpēc tev liekas ka šie čakarēs mazāk? Atļautais ātrums jau šiem nebūs savādāks, toties paātrinājums lielāks, lasīt - ja parastu fūri tu vari tās ieskriešanās procesā ērti nokost, šito nevarēs - rezultātā šitādi ogļu dedzinātāji satiksmi čakarēs vēl vairāk...

REXX 2.jūlijs 2019 9:55
2 0 Atbildēt

Noteikti, ka ir. To šeit sauc par reģenerāciju,- bremzējot "ar motoru", pēdējais strādā ģeneratora režīmā, lādējot akumulatorus. Neliels, bet plusiņš.

Asaris 1.jūlijs 2019 8:50
1 3 Atbildēt

Nevaru sagaidīt, kad šitie sāks parādīties uz ceļiem, kad tie dinozauru kaulus dedzinošie bremzes vairs nečakarēs satiksmi.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 5

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 25

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti