TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Toyota RAV4 hibrīds pieslēdzas "štepselim" (+VIDEO) 16

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 22.septembris 2021 12:52

Toyota ražo hibrīdus jau 25 gadus, un RAV4 nav jauns, bet šis ir plug in jeb spraudņa tipa hibrīds. Un kas ir pats labākais, ja RAV4 parasto jāgaida līdz nākamajam gadam, tad šo automašīnu var dabūt krietni ātrāk.

Atšķirībā no parastā RAV4 hibrīda, kur maza baterija uzlādējas bremzējot, šeit tā ir desmit reizes lielāka, un to var uzlādēt tieši no elektriskā tīkla. Tam paredzēts vāciņš labajā sānā. Toyotas hibrīdu flagmanim ir ne tikai elektriska pilnpiedziņa, bet arī iespaidīga summārā jauda - 306 zirgspēki. Priekšējais elektromotors viens pats varētu izkustināt lielu elektroauto. Tam ir 134 kilovatu jeb 182 zirgspēki jauda, un vēl taču te ir arī benzīna dzinējs. Tas ir citāds nekā tiešajiem konkurentiem. Tiem pārsvarā tiek izmantoti mazlitrāzās turbomotori, kamēr Toyota pieturas pie klasikas - 2,5 l 4 cilindru atmosfēriskā benzīna motora. Galvenais, ka RAV4 plug-in hibrīds  ir ekonomisks, turklāt ne tikai uz papīra, bet arī dzīvē. Vairāk skaties TV Auto ziņu sižetā.

 

 

 
Visi komentāri
 
anoagask 22.septembris 2021 13:43
0 1 Atbildēt

1.2l patēriņš gan uzdzen smieklu - varēja jau arī teikt, ka 0.12 litri.

Tērējot baterijas lādiņu tā arī varētu būt, un 40-50km nobraukums, ja štepselis ir gan mājās, gan darbā, varētu būt ok

Parastais hibrīds 22.septembris 2021 14:38
0 1 Atbildēt

Šito skatījos kā nākamo, bet padārgs! Būtu interesanti saprast, cik tērē, ja brauc tikai ar benzīnu, bez štepseļa! Japarastais hibrīds ar metālhidrīda baterijām rij ap 7 litri, tad šim ar lielāku aķi vajadzētu vearēt kādos 2-3 litros iekļauties. Bet vai ar motoru un bremzēšanu var to aķi pielādēt pilnu.

anoagask 22.septembris 2021 18:27
0 0 Atbildēt

bez štepseļa (uz 700km ceļa, kur štepseļa rezerve neko daudz nedod piemēram) viņš tērēs mazliet vairāk kā parastais hibrīds, jo jāvazā līdzi smagāka baterija

Suzuki Across 22.septembris 2021 19:37
0 1 Atbildēt

Tā sauc šo auto ar Suzuki emblēmu. Nedaudz lētāks, bet LV to netirgo. Vismaz pagaidām.

Artūrs 22.septembris 2021 20:32
0 0 Atbildēt

A šim auto ir tikai vai nu ar elektrību vai ar benzīnu? Nav kaut kāds hibrīdvariants, ka uzsākot braukt vai uz paātrinājumiem apdzenot, izbraucot no apdzīvotas vietas, kur standartā tiek patērēts vairāk degvielas - automātā ieslēdzas elektrība vai arī gudri darbojas kopā ar benzīnu, lai arī visā 700km attālumā būtu tas niecīgais degvielas patēriņš, nevis pirmos 50km.

anoagask 22.septembris 2021 21:14
1 0 Atbildēt

fiziku neviens nav atcēlis - lai visā ceļā būtu niecīgs patēriņš, jābrauc ar VW XL1 vai līdzīgu brīnumu.

normāls patēriņš pa šoseju ir 7l, motora lietderības koeficients ap 30%, t.i. ap 2l uz 100km vajag ar neiespējamu dzinēju.

1l uz 100km būs tad, ja gandrīz nav transmisijas zudumu, berzes un gaisa pretestības. Varbūt ripinot uz 10kmh var dabūt tādu - motors ieslēdzas, ātri saražo elektrību efektīvākajā darba režīmā, un izslēdzas; un tā atkārto

Onkuls 23.septembris 2021 12:44
0 1 Atbildēt

Tak šis strādā kā hibrīds, kur papildus ir iespēja nobraucomo attālumu palielināt, jo baterija ir ar daudz lielāku gaitas rezervi, kā Rav4 standarta hybrid gadījumā (+ papildus zs motoram).

Koijotam 22.septembris 2021 20:34
6 1 Atbildēt

Šķiet, ka salona apdarē un skaņas izolācijā nekas nav uzlabots.

Biju ļoti pārsteigts braucot ar šo auto, nevarēju iedomāties, ka toyota būs nokritusi tik zemu. Lielāki grabekļi un klaudzekļi ir tikai mazda un francūži. Nedēļu pavadīju ar šo auto un tagad vienmēr kad redzu uz ielas paliek žēl to cilvēku kas tadu iegādājušies.

Onkuls 23.septembris 2021 12:43
0 1 Atbildēt

Sorry, braucu ikdienā un nesūdzos par skaņas izolāciju.

Koijotam 23.septembris 2021 20:15
1 0 Atbildēt

Tad kādēļ tu atvainojies?

P.s.

Tad ar ko tu brauci iepriekš?

kontradmiral 23.septembris 2021 21:20
0 1 Atbildēt

Kolēģim ir parastais hibrīds, nezinu ar ko katrs salīdzina, bet man likās pietiekami kluss un 2 galvas tiesas pārāks visos aspektos salīdzinot ar iepriekšējo paaudzi. Viņam ir pilnpiedziņas un patēriņš braucot pārsvarā garos gabalus turās nedaudz virs 6.

Koijotam 23.septembris 2021 21:48
0 0 Atbildēt

Cik saprotu laikam tiešām atkarīgs ar ko salīdzina.

Ar iepriekšējo paaudzi gan neesmu braucis.

Šī paauaudze šķita skaļa, visur vecās pogas, lētais un nekvalitatīvais multimediu displejs, durvju apdares plastmasa zem katras kritikas, karoch flinstons.

Vienīgi patika, ka diezgan ietilpīgs un droši vien nelūzīs (aktuāli gan otreizējā tirgū), jo ļoti vienkāršs.

P.s.

Arī braukājos ar parasto 2.5 hibrīdu.

Ingus 23.septembris 2021 21:55
0 1 Atbildēt

Iesaku sākumā pabraukt ar kādu no jaunajām mazdām. Salona kvalitāti un skaņas izolāciju ļoti labā līmenī.

Jumu 23.septembris 2021 17:32
1 0 Atbildēt

Bet tie hibrīdi pēc konstrukcijas diezgan sarežğīti. Bendzīna dzinējs, tad elektroğenerators, sarežğīta elektronika, jaudīgs akumlators, tad elektrodzinēji katram ritenim. Kur garantija, ka viss ilgtermiņā strādās droši un nebojāsies. Ja šinī ķēdē kaut kas nojūdzas, tad ko darīt? Mūsu kolhozā nav ne speciālistu, ne pieredzes tādus labot. Uzskatu, ka dzinēja jauda caur ātrumkārbu uz riteņiem ir gadiem pārbaudīta un droša konstrukcija. Bet hibrīdu shēmas attaisno sevi, kur nepieciešama lielas jaudas pārdeve dažādos režīmos, der lokomotīvēs, kuğos, lielas jaudas kravas mašīnās (karjeru pašizgāzējos) utt. Ko te pēdējā ālējas ar tiem hibrīdiem un elektro autiņiem?

Hugo 23.septembris 2021 18:30
2 2 Atbildēt

Ši Toyota ir pilnīgs mēsls ,o ,jā vecajā eiropā viņa rullē,bet LV

es 24.septembris 2021 1:22
1 0 Atbildēt

cik ta vinam baaka,ja ar pilnu uzpildi un uzlaadi tikai 700 km var nobraukt,pie 6 l pateerina?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti