Itālijā konfiscē superjahtu, kas saistīta ar Putinu 3

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv | 7.maijs 2022 10:32

Itālijas varas iestādes ir konfiscējušas superjahtu "Scheherazade", kas ir saistīta ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, piektdienas vakarā paziņoja Itālijas valdība.

Finanšu policija konstatēja, ka 140 metrus garā jahta ir saistīta ar kādu, kuram ir sakari ar "ievērojamiem Krievijas valdības elementiem" un citiem cilvēkiem Eiropas Savienības (ES) sankciju sarakstā. 

Varas iestādes jau ilgu laiku pievērsa uzmanību šai superjahtai, kas ir reģistrēta Kaimanu salās, bet pēdējoreiz tika apkalpota Marinas di Karrāras ostā Toskānas reģionā.

Finanšu ministrs Daniele Franko nolēma konfiscēt šo kuģi, paredzot, ka tas drīz mēģinās aizbraukt. 

Itālijas varas iestādes lēš, ka "Scheherazade" vērtība ir apmēram 650 miljoni eiro. 

Saskaņā ar Kremļa oponenta Alekseja Navaļnija komandas veiktiem pētījumiem, šis kuģis pieder Putinam. 

Luksusa jahtu uzņēmums "The Italian Sea Group", kas pēdējais apkalpoja šo kuģi, pirms dažām nedēļām paziņoja, ka saskaņā ar dokumentiem Putins nav šī kuģa īpašnieks. 

Itālijas mediji ziņoja, ka reģistrētais superjahtas īpašnieks ir bijušais Krievijas valsts naftas kompānijas "Rosņeftj" vadītājs Eduards Hudainatovs. Viņš minēts arī kā īpašnieks superjahtai "Amadea", kas otrdien tika konfiscēta Fidži. 

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 8.maijs 2022 9:09
2 0 Atbildēt

Ne tur noenkuroja so jahtu. Ja būtu aizveduši uz Vāciju, tad tur pat vietējie miliči palīdzētu sargāt.

650 7.maijs 2022 16:26
1 0 Atbildēt

Kuro jau reizi pēc kārtas beidzamo 2mēn laikā viņi (itaļjanci) šo te liellaivu "konfiscē"? Vai šī (beidzot, varbūt) ir tā galu galējā (kraiņaja) epiZode?

Ko diez šitas te missteriouZais Hy.danātova kgs "agrāk" nebij izteicis savu attieksmi pret šitādu šokējošu vardarbību? Itāļi paņem un godīgam pislonim atspiež gaišā dienas laikā 650 milj, aber hvz kāpēc un vvz par ko...

Kā iet britu izcelsmes kapteiņa Mātei, kuŗa pirms mēneša plašsaziņas līdzēkļos izteica rakstisku Cerību uz to, ka viņas dēls (drošvien,varrbūt) nav iejaukts kādos tur Netīros krieviskos darījumos?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti