Tiesā sievieti, kura izraisīja 50 velosipēdistu masveida kritienu Tour de France (+ VIDEO) 11

 
iAuto | 17.oktobris 2021 13:09

Sveiciens vecmāmiņai un vectētiņam varēja maksāt 15 000 eiro vai cietumsodu.

Tour de France velobraucienā, kas norisinājās šī gada jūnijā, vienā no etapiem notika ārkārtīgi nepatīkams starpgadījums, ko izraisīja kādas sievietes pārspīlētā vēlēšanās iekļūt teleobjektīvos un nodot sveicienus saviem vecvecākiem.

Sievietei tas tiešām izdevās, taču sekas bija vairāk nekā nepatīkamas – cieši grupā braucošie velosipēdisti nespēja izvairīties no plakāta, ko sieviete turēja tālu pāri nožogojumam izstieptajās rokās, viens no viņiem krita un tālāk sekoja ķēdes reakcija. Nokrita aptuveni 50 sportistu, desmitiem no tiem iedzīvojās traumās, vairāki izstājās. Vissmagāk cieta spāņu riteņbraucējs Marks Solers, kurš lauza abas rokas

Vēlāk policija uzsāka kriminālprocesu un 31 gadu vecā Bretaņas iedzīvotāja stājās tiesas priekšā, kas viņu apsūdz dzīvībai bīstamu miesas bojājumu netīšā nodarīšanā.

Apsūdzētā atvainojās visiem cietušajiem, sakot, ka viņai ir kauns un patiesībā viņa ir klusa un mierīga persona, taču tajā brīdī kaut kas viņai vienkārši uznāca. Viņa ļoti vēlējās iekļūt televīzijas kameras objektīvā, lai sveiktu vecvecākus.

Sievietei draudēja reāls cietumsods uz gadu un 15 000 eiro naudas sods, bet 14. oktobrī, kad sākās lietas izskatīšana, prokuratūra pieprasīja nosacītu sodu uz četriem mēnešiem. Galīgais verdikts tiks pasludināts decembra sākumā.

 
11 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
imzz 17.oktobris 2021 13:14
10 1 Atbildēt

Hm, te varētu būt arī civilprocesi par zaudējumu atlīdzību. Sportisti noteikti bija apdrošināti. Manuprāt, apdrošināšanas kompānijas vēl varētu vērsties pret šo sievieti ar regresa prasību.

Nu 17.oktobris 2021 13:20
7 3 Atbildēt

Tur tad nāktu klāt vēl prasības atlīdzināt velo vērtību, arī sākot ar 15K par vienu, neskaitot izdevumus par medicīnisko palīdzību.

Slikta doma viņa bija - iekļūt TV. Tagad būs ilgi jākārpās, lai izkļūtu atpakaļ.

Krotow 17.oktobris 2021 16:43
5 1 Atbildēt

Ar civilprocesiem vien viņa ieberzīsies uz soda nomaksām nākamo 20 gadu garumā. Ja vien pamanīsies izdot grāmatu "kā es aizskrēju priekšā riteņbraucējiem" un atradīs pietiekami daudz jampampiņu, kuri to nopirks.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti