bļin 0 graadi un slēdzene aizsalst kas pa figņām. izsecināju ka pie vainas slēdzene, jo biš salūzusi un nav tas metāla pārsegs atslēgcaurumam. tādējādi tur iekļūst ūdens un sasalst. vopšem jādomā ko lai tajā cohrumā iebāž![addsig]
Jopcik, kāpēc manam klonam slēdzene nesalst ciet, bet man salst jau 3 ziemu???
Bad, tur vaina nav tajā s..a slēdzenes vāciņā un sasalumā, bet manuprāt visa mehānisma nodilumā (tur daffiga plastmasas savienojumu, un arī metāla kustīgās kniedes padilst). Man tas ārējais vāciņš ir vesels, bet es katru ziemu tās s..a durvis jaucu ārā, eļļoju un cik saprotu, lai to pilnībā novērstu būtu jāsaliek jaunas visas iekšas vai jānoslīcina tas viss supereļļā. Pie pirmā sala man vienmēr ir tā, ka tās s...a durvis pat no iekšpuses nenāk vaļā, jo tas puļķis ir mehāniski ieķēries un nekādi neļaujas pacelties, bet nezkāpēc sasilstot tas padodas... bessī tas viss, šorīt jau arī bija tas gods slēgt vaļā ar atslēgu, bet tas neizdevās ar pirmo reizi...
Arī man līdz šim nav bijušas problēmas ar slēdžu/durvju aizsalšanu. Ja nu vienīgi durvis pie gumijām piesalst.. bet pagājušosiez pēc šāda gadījuma sasmērēju ar vazelīnu.. bet šoziem jau laicīgi nosmērēju ar silikonu..
nekas aizlīmēju nupat atslēgcaurumu ar pabiezu melnu materiālu norma izskātās ar. tagad domāju nevaidzētu būt problēmām vienīgi ūdeni no durvīm izlaist vēl derētu.[addsig]
CS veel ir arii bagaazhnieks, kursh nezkaapeec pret aizsalshanu ir biki noturiigaaks .... dazhiem veel ir arii luuka ... bet taa kaa peedeejais salminsh tiem kuri nevar atveert no iekshpuses
Jā , ar tām durvīm ir interesanti . Man iepriekšējam sābam regulāri aizsala , neskatoties uz visādām smērēšanām . Apšuvumu ņēmu nost n-tās reizes , smērēju , izolēju un ko tik nedarīju - vienalga nelīdzēja . Komplektam žuļiki vēl salauza slēdzeni - tad nu es varēju uzjautrināt garāmgājējus , mēģinot ielocīties caur bagāžnieku . Beigās sadusmojos un ... pārdevu mašīnu .Tagad normāli - nekas un nekur nesalst un nepiesalst. Yukki ! Tas bija namjoks ...
man ir sleedzene,diezgan izjaata,bet es laiciigi iepuushu tur wd40 un viss shtokos vai arii kaapju iekshaa pa blakusseedeetaaja durviim un atkal viss shtokos
Man pagajusho ziem bij tapat kaa tev - probleemu taa arii neatrisinaaju, iznjemot to ka neskatoties uz savu tiiribas milestiibu autinju pa visu ziemas laiku mazgaju tikai tad kad bija kartiigos plusos!
Durvis šodien neaizsala, redzēs, ko rīt/parīt (-14C ?) tās teiks, jo laika tās pajaukt un paeļļot ta nava...nemaz...man pat gumijas nesilikonētas pagaidām... Antenna jau piesala, jo arī tā nav tīrīta un eļļota kādu laiciņu, bet pagaidām nepierunāsiet to mainīt uz to koka puļķi. Nord Frost 3 trešo ziemu izturēs, bet nu tā.. atceros pirmo ziemu- rūca tās dikti nejauki, bet trasē turējās godam, ne tā kā tagad,- pāris ielu līkumos jau izkrakšķēju ārā no iedomātās trajektorijas kā tāds vecs daiļslidotājs un pie luksofora nācās pakāst uzrāvienā PP busiņam ar dibenpiedziņu.
njaa. man ar vaig visuko sadariit. taa ir ka sagaida salu un tad saak domaat. es juut ka man riepas vairs nav kaa ziemas saakumaa knapi knapi ierakstiiju staavvietas liikumaa jau aizgaaja pakalja pa kaadiem 45 graadiem paari.[addsig]
vakarnakt bija forshi - balts sniedzinjsh logus aizputinaajis (bet ne piesalis), celji balti (drusku sliid) - mashiinaa silti un droshi - buus buus tie Ziemassveetki ! un arii uz kalniem varees draiskoties.
Hmm, Saabisti! ta nejaushi jaucot SAABa durvju sleedzeni sapratu,ka vinja ir elektriski apsildaama.... vai kaads to ir noveerojis savam SAABam? vaai es taads viens laimiigais kuram durvis nekad neaizsalst
es jums abiem rādīš' pa tulznām staigāt!!! Pie visām citām likstām man jau mēnesi arī pečka ir aizd..sta un ne vella nesilda, bet tagad kļūst aukstāks un auto drīz varēs braukt ar cimdiem!
martsSR, man vecajam nebija, šitam nav jaukta, bet jēgu neredzu, parasti, braucot jau neaizsalst, bet stāvot, kad mašīnu nedarbina, ko dod apsildīšana, ja ieslēgt nevar.[addsig]
Ziema
Nu ko kolēģi ziema sākusies. Manuprāt SAAB kā īstenam ziemeļu autiņam ar jaudīgu apsildes sistēmu tā ir stihija.