Hi,
Ar vasareneem nav praatiigi braukt, bet ir jautri.
Manupraat vismaz kaadi 40% sodien blieza ar vasareneem, tai skaitaa arii es. No Jelgavas lidz Riigas robezai 30 min, lidz centram 1h.
Esiet praatiigi . . .
Hi,
Ar vasareneem nav praatiigi braukt, bet ir jautri.
Manupraat vismaz kaadi 40% sodien blieza ar vasareneem, tai skaitaa arii es. No Jelgavas lidz Riigas robezai 30 min, lidz centram 1h.
Esiet praatiigi . . .
praatiigi nu nav,bet vakar bija slinkums pagalmaa nomainiit,domaaju,ka sniedzinjsh pa nakti nokusiis....
a shis nekaa,no riita vajadzeeja malties pa 30cm kupenaam,
gaaja kaa jips,bet nu uz pieblieteeta sniega taada stulbaaka
sajuuta....[addsig]
Pēc vakardienas slidināšanās sapratu, ka neapdruadēšu citus braucējus un šodien ar sab.trasp. Lai gan tas citu slidinātgribošos autotransportu dēļ, pārvietojās ar grūtībām.
P.S. Kur var nopirk labu sniega lāpstu?
Paskatījos laika ziņas - jau rīt +10 un tā vēl nedēļu .Kur tirgo gumijniekus...??
nu ko jaiepsej nokavetais.
ko varat parekomendet (205r16/55):
NOkian Hakkapeliitta Q vs. Pirelli Snowsport
Sniegalaapstas arii mans vectevs taisa.[addsig]
saakot ar kandzhuhu tad pirtsslotas un beidzot ar sniega laapstaam, meistars tas Tavs vecteevs ir !!!![addsig]
Paga paga. Par pirtslotaam es nekaa neesmu teicis, kaut arii taa ir patiesiiba, jo vinjam ir arii pirts, bet vinja kandzhu es varu uz kaadu naakamo pasaakumu panjemt liidzi lai juus vareetu noproveet [addsig]
ieris: nea ziimeejums liidziix shitaam http://www.neostore.lv/img/promo/riepas/promo_riepas.jpg
tikai manaam ir taas mazaas rievas un tad naak katram protektoram liela rieva kuraa sakjeraas sniegs,ledus un bremzee ledus pret sniegu - daudz efektiigaak. mosh pieraxtiishu kaa preciizi sauc - baigi labas tikko ar sliideeju uz saanu un kaa uzdo gaazi taa aiziet taisni. taapat shodien braucu pie kleistiem pa celju kuram neticeeju ka tas ir celjsh - neviens nebija braucis. sniegs dziljaax pa auto veederu un bez probleemaam ne reizi pat nekaadas spoleeshanaas nesaakaas.
www.carexpert.ru/tyre.php3?pic=dungds1
kaut kas liidziix
www.dunloptyres.ru/catalog/images/graspicds1.jpg
jaa shitaas ir iistaas graspic ds1
autofavoriits - pljavnieku vai purvciems kas nu tur sanaak. citur iipashi taadas neesot shovakar akal gaazu - ideaali turaas.
Esmu nonācis līdz šādai ziemas riepu izvēlei:
DUNLOP SP WinterSportM3
GOODYEAR UG6
MICHELIN Alpin A2
Vēl _tikai_ jāizdomā kuras.. cenu ziņā michelin=dunlop=(goodyear - 17Ls) (mjaa, matemātiķis )
Cena nav noteicošā.. visu izsaka kvalitāte.. Cik lasījos, tad dilst visas vienlīdz labi...
Varbūt kādam kādi komentāri? Kuras ir ar kantaino malu?
To BAD_MF. varu daliities ar tevi priekaa par jaunajaam riepaam jo arii es vinjas nopirku...un tagad paarvietojos pa riigu ar plati smaidoshu muti piekdien vakara man sanaaca vinjas notesteet uz tiira ledus un jaasaka ka nekaads briinuma liidzeklis gan nav bet savu darbinju padara godam lai gan domas dalaas jo arii mans brachka nopirka shiis riepas un celjaa uz Guulbeni vinjaam naacaas sasliideet bet es pieljauju ka tas notika vinja paargalviigaas(pieredzes truukums) braukshanas delj jo tur uz celja bija pamatiiga zljurga...
2 ieris:
Varu pakomentēt GY UG6. Šī ir otrā sezona ar tādām. Relatīvi klusa, komfortabla riepa (salīdzinot ar manām Bridgestone vasarenēm). Lieliski darbojas uz sausa, slapja vai šļuru klāta asfalta. Tā vien šķiet, ka tāda lietus riepa ar ziemas "efektu" vien
ir. Uz pieblietēta sniega un ledus (īpaši ar ūdens kārtiņu pa virsu) jau jābrauc diezgan uzmanīgi (bet braukt var).
Ja lielākā daļa no maršutiem iet pa Rīgas lielajām ielām un lielajām šosēm (kā man), tad derīgs variants.
Vai tiešām šīs riepas ir dārgākas par Michelin?
Gasj: paldies par komentu.. manaa gadiijumaa GY ir daargaakas par Micheliniem..
ieri, cik atceros, tad Alpin ir frikcijas riepa, tātad paredzēta ledum un bez radzēm uz asfalta labāk dilst, UG ir radžojama un vairāk domāta sniegam, par Dunlop nezinu.[addsig]
ucul: palies! zinu tikai to, ka manaa galvaa putra!
ieri
nav ko putroties nem no man
ieri, viss vienkārši. Ja pamatā pa Rīgu tātad pa asfaltu. Frikcijas riepas nav tā labākā izvēle, jo ātri dilst un pa šļuru ir diezgan nederīgas. Ja plāno arī ārpus Rīgas samērā daudz braukt, tad tādas var derēt, jo ir klusas un labas uz ledus vai piebraukta sniega, bet pa dubļiem un dziļu sniegu atkal nestrādās. Ja ir doma, ka brauksi pa sniegiem, tad jāņem tādas kā UG, Ivalo utml. Par to vai ņemt ar radzēm vai bez ir atkarīgs cik daudz plānojas braukt pa ledu, jo sniegā no radzēm nav nekāda labuma.
Tā kā es pats braucu pamatā pa Rīgu un pie sevis uz laukiem, kas atrodas tikai 50km no Rīgas tad paņēmu Ivalo, bet bez radzēm, jo tās pāris reizes, kad būs jābrauc pa ledu es varu pabraukt arī lēnāk un prātīgāk. Nepatīk man, ka jo radžotas riepas ir samērā skaļas uz asfalta.
paldies, paldies Ucul. Ko iisti noziimee frikcijas riepa?
Man apmeeram 20% Riiga, 80% aarpus Riigas, dazhreiz vidzeme ~50km attaalumaa, dazhreiz kurzeme 130km attaalumaa..
Frikcijas riepa strādā uz berzi, nekad nav ar radzēm. Pēc izskata ir ļoti daudz lameles un smalks protektors, lai pēc iespējas lielāka saķeres virsma, parasti arī nav lielu rievu, kas arī nosaka to, ka šļurā un sniegā neko daudz nestrādā. Uz ledus to efektivitāte ir salīdzināma ar radžotām riepām. Ja ārpus Rīgas pamatā pa lielajiem ceļiem tad var ņemt tādas riepas, bet, ja pa aizputinātiem un sniegainiem, tad labāk ar rupjāku protektoru. Ja nedomā daudz rakties caur sniegu, tad tādas der arī tāpēc, ka ir mīkstāka gumija un labāk turas pie ceļa, dilst arī labāk.
Jā, vēl par radzēm, tās starp citu nedarbojas arī lielos ātumos, tas ir ja ātrums ir virs 100km/h, tad nav atšķirības vai ir radzes vai nav, bet mazos ātrumos uz tīra ledus pa apaļu laku ceļu tās darbojas labi un neļauj ieslīdēt grāvī.[addsig]
Ziema
Nu ko kolēģi ziema sākusies. Manuprāt SAAB kā īstenam ziemeļu autiņam ar jaudīgu apsildes sistēmu tā ir stihija.