Passat 02\'-04\' 1,9TDI pieredze

LyNx8 Reģ.: 21.01.2003

Cik pavēroju, šiem aparātiem ir dažādas jaudas - sākot no 90Zs, tad 101Zs un tad arī 130Zs. Vai 130Zs aparāc ir ar "sarkanajiem" burtiem?

Vai kādam ir pieredze ar šiem dīzeļpasātiem? Ekspluatācija uz LV ceļiem? Man domāt normāls auto, lētāks par Audi un BMW, bet dārgāks par Opeli... Vai ir kādas vārīgās vietas, kam pie pirkšanas jāpievērš pastiprināta uzmanība? Tepat forumā lasījos, ka Pasātam esot sarežģīta piekare... Pavērojoto tirgu, zem 120 tk km ir grūti dabūt, bet tas jau tikai loģiski. jo dīzelis kā nekā.

Par šo auto zinu ļoti maz, tāpēc vēlētos uzzināt ļaužu pieredzi, jo ir tā kā beidzot skaidrība galvā, ka jāņem šitādu ar visām ekstrām, nevis jāmoca sevi ar jaunāku, plikāku japāni vai čehu.

Tirsēji kā vienmēr laipni aicināti šo topiku nekomentēt! Paldies!

 
1.. 3 4 5 6 7 8
Uggga Reģ.: 04.01.2006
0 0 Atbildēt

Dzonijs_007 rakstīja:

kolumbs rakstīja: Vieds, kā uzzināt daudz informācijas par velti, ja auto ir pirkusi fiziska persona - vērsties ar iesniegumu Patērētāju tiesību aizsardzības centrā, lai tas sniedz skaidrojumu par piemērojamajām tiesību normām un garantijas apjomu saskaņā ar spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem vai arī vērsties ar sūdzību iepriekš minētajā iestādē.

Protams, jāņem vērā, ka atbilde var būt arī negatīva...

Vispār tas būtu interesanti - uzzināt, ko par lietotu auto garantiju domā Patērētāju tiesību aizsardzības centrs.

garantija ir jaunai mašīnai vai ja tā ir nopirkta i vsjo punkts. Lietots ir lietots ar visām no tā izrietošajām sekām

Nepiekrītu, arī aftermarketam ir jābūt kaut kādai garantijai.

Un vēl mazliet pārdomām:

Tu mašīnu, pirms naudas samaksāšanas (vismaz daļas), dzīvē redzēji? Ja nevar neko piesiet par garantiju un slēpto defektu, varbūt tur var piesiet kaut ko līdzīgu parasto veikalu un TVshopu un katalogu atšķirību? Veikalā pirkto preci nevar atdot atpakaļ, ja tā tev vienkārši nepatīk, TVshopā pirkto var bez problēmām 2 nedēļu laikā.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Nebūs nekādas kompensācijas, ja vien pirkuma līgumā nebūs skaidri un gaiši rakstīts - GARANTIJA.

Lielākā daļa autiņu Vācijā tiek pārdoti bez garantijas, to arī mēdz ierakstīt pirkuma līgumā. Pēc tam vari vainot da jebko.

Otra nianse - kad pērc, tad viss taču strādā. Ja pēc tam kas nojūk, teorētiski pats sabojāji

Tas viss ir sviests, pat tepat Latvijā īsti nestrādā, kur nu vēl tagad ar Vācijas autohausu tiesāsies. Atbilde būs elementāra - visu gaišu

1) Kur ir oficāla dīlera centra atzinums par dzinēja defektu?

2) Kur ir defektācijas akts no dīlera servisa?

Ja iztrūkst kāds no šiem punktiem, vari aizmirst arī pa pārējo. Iestāsti kādam pārdevējam, ka nojuka dzinējs un pie meistara Vasjas tika konstatēts virzuļa defekts. Haaa

LyNx8 Reģ.: 21.01.2003
0 0 Atbildēt

Manuprāt vislabākie argumenti par šādas kompensācijas prasības neiespējamību ir pēdējais teksts no Kasinsh79 - dīlera atzinuma man nav toč.. Bet redziet, vismaz parunājāmies par šo tēmu un kļuva skaidrāka tā situācija. Un starp citu - neko nezināju par tādu Promex.lv - vai kāds ir izmēģinājis? zina kaut ko konkrētāk par šito lietu? Būtu ideāli, ja varētu apdrošināties līzīgi kā KASKO arī pret motora un kārbas šaizēm. Tik jāskatās, lai maksājumu summa 2-3 gadu laikā nepārspēj maksimālo remonta izmaksu, ja jātaisa kapitalka motoram vai kārbai.

Zina kāds kaut ko par www.promex.lv ???

Uggga Reģ.: 04.01.2006
0 0 Atbildēt

Šito par Spāniju atradu www.spainlawyer.com/...

3.3. punkts Second hand car

About the guarantee:

The seller is liable for the later possible imperfections of the vehicle, which could not be discovered by a non-expert car buyer. Private buyers may renounce this guarantee, however, the dealer is mandatory responsible for imperfections on the car.

Kaut kam līdzīgam visai ES arī vajadzētu būt.

Tikai, kā jau kasinsh teica, tad laikam vajadzēja pie dīlera diagnosticēties. Kaut gan HVZ, it kā jau pēc tiem pašiem ES likumiem, arī obligātās apkopes var gandrīz vai pie Vasjas taisīt...

Es tavā vietā laikam uzrakstītu vēstuli PTAC, ja ne labāk, tad varbūt savādāk paliks

Dzonijs_007 Reģ.: 16.06.2006
0 0 Atbildēt

LyNx8 rakstīja: Manuprāt vislabākie argumenti par šādas kompensācijas prasības neiespējamību ir pēdējais teksts no Kasinsh79 - dīlera atzinuma man nav toč.. Bet redziet, vismaz parunājāmies par šo tēmu un kļuva skaidrāka tā situācija. Un starp citu - neko nezināju par tādu Promex.lv - vai kāds ir izmēģinājis? zina kaut ko konkrētāk par šito lietu? Būtu ideāli, ja varētu apdrošināties līzīgi kā KASKO arī pret motora un kārbas šaizēm. Tik jāskatās, lai maksājumu summa 2-3 gadu laikā nepārspēj maksimālo remonta izmaksu, ja jātaisa kapitalka motoram vai kārbai.

Zina kāds kaut ko par www.promex.lv ???

cik atceros tad maksāja laikam ~ 200LVL gadā *2 gadi = 400LVL taa ka laikam atmaksājas it īpaši ja autiņs pajauns un remontizmaksas ir palielas piemēram Audi A8 interesanti ir tas ka nebija lielas atšķirības cenā vai garantija ir nopirkta lētam 98.g fordam vai arī pajaunam A8. Laikam bija arī kaut kādas markas kam ir nedaudz dārgāka tā garantija Saab utml. Bet nu vispār ja interesē tad jāzvanās.

Dzonijs_007 Reģ.: 16.06.2006
0 0 Atbildēt

nee vispaar kļūdījos cenas ir pat ļoti labas

www.promex.lv/...

man savu Saabu sanaaktu 2 gadu garantija tikai par 182LVL (tas ar 30% uzcenojumu par to ka Saabs) citiem autiņiem tikai 142 LVL 24 mēneši man liekas ka tas ir ļoti maz.

LyNx8 Reģ.: 21.01.2003
0 0 Atbildēt

Paldies Gnoms par nopietno pieeju, bet pagaidām netramdi to dāmu. Es intereses pēc vispirms gribu to pirkuma līgumu izpētīt - varbūt, ka tur tie teksti tik viltīgi sadrukāt, ka vispār nekādu iespēju. A varbūt tomēr ir kaut kāds teksts par garantijām, bla, bla. Paskatīsimies.

Lai vai kā - paldies par atsaucību! PAgaidām sūds ar visu Pasātu - jāsvin Līgo svētkus, vēl jo vairāk tāpēc, ka pats esmu Jānis..

vilko Reģ.: 22.12.2003
0 0 Atbildēt

LyNx8 rakstīja: Paldies Gnoms par nopietno pieeju, bet pagaidām netramdi to dāmu. Es intereses pēc vispirms gribu to pirkuma līgumu izpētīt - varbūt, ka tur tie teksti tik viltīgi sadrukāt, ka vispār nekādu iespēju. A varbūt tomēr ir kaut kāds teksts par garantijām, bla, bla. Paskatīsimies.

Lai vai kā - paldies par atsaucību! PAgaidām sūds ar visu Pasātu - jāsvin Līgo svētkus, vēl jo vairāk tāpēc, ka pats esmu Jānis..

Ja jau tu 1.2k Ls ieliki remontā, tad laikam tomēr būtu bijis tev izdevīgāk paņemt līzingā to Roomster. Kopumā noteikti sanāca kādas 9000 Eiras atdot, ne?

nomiks Reģ.: 30.10.2002
0 0 Atbildēt

LyNx8 rakstīja:

VW Passat Trendline (Variant)

1.9 TDI (130 Zs)

06/02, 142 000 km

Tātad, cena šim auto ar visu attransportēšanu no DE man finālā sanāca 11 890 EUR.

Klāt jāpieskaita Skybrake imobilaizers (180 Ls), OCTA (77 Ls) un KASKO (~550 Ls).

Lai vai kā - ar pirkumu tiešām esmu apmierināts un auto funkcionē perfekti.

...

11 890 EUR +1 200 Ls = ~13 650 EUR - padārgi!

LyNx8 Reģ.: 21.01.2003
0 0 Atbildēt

Nomik - a ko darīt, tāda dzīve. Par laimi es pats no savas kabatas izliku tikai 450 Ls. Bet tas cits stāsts...

Nepaveikties jau var katram šai lietoto auto loterijā. Nekas, tagad autiņš atkal ripo ļoti labi, un šķiet, to šaizi ar virzuli varēja sataisīt gļukaina sprausla.

Vilko - par kādiem 9000 eiro Tu te runā??? Bez poņas? Normāls Roomsters man izmaksātu vismaz 15-16 K EUR, nerēķinot KASKU utt.

nomiks Reģ.: 30.10.2002
0 0 Atbildēt

Šādi tu komentēji pirms Passat iegādes:

LyNx8 rakstīja: Bet kā man teica uzticams auto specs, tad no vācu juridiskajiem Dīleriem ir drošāk pirkt, jo viņi juridiski atbild par sludinājumā esošo info "Pirmās rokas un teicams stāvoklis". Ja ir problēmas, firminiekam vācietim par to var nākties tiesas priekšā stāties, a privātajam tu neko nepiesiesi. PRotams, no privātajiem gan ir lētāk, bet es saku - garantijas un atbildības nekādas. Kā citi domā par to juridisko atbildību?

Ko par radušos situāciju šobrīd saka tavs uzticamais auto specs? Izskatās, ka tā bija kārtējā plikā drišana no viņa puses, jareiz vaicāji padomu forumiešiem!

LyNx8 Reģ.: 21.01.2003
0 0 Atbildēt

Nomiks - viss ir atkarīgs no pirkuma līguma, un kā rāda konkrētais gadījums, tad šī te Autohausa juridiskā atbildība nav aktuāla. No forumiešiem arī lasīju, ka ir labāk autohausā pirkt nekā no vācu "rokām"... Lai vai kā, katram savs liktenis un karma - secinājums iens, pērc Tu jaunu, mazlietotu, lietotu - vari ieberzties jebkurā gadījumā...

nomiks Reģ.: 30.10.2002
0 0 Atbildēt

LyNx8 rakstīja: secinājums iens, pērc Tu jaunu, mazlietotu, lietotu - vari ieberzties jebkurā gadījumā...

Tur tev gan taisnība. Vienīgi jauna auto gadījumā riska koeficients ir mazāks.

Cerams, ka tagad tavs Passat ripo nevainojami!

raimondsr Reģ.: 25.10.2002
0 0 Atbildēt

2 jautājumi, kurus googlē nevar atrast, bet uz servisu slinkums braukt:

1. Cik ampēri ir spoguļu apsildes drošinātājam?

2. Kā noņemt bagāžnieka vāka iekšējo apšuvumu - vai tiešām vienkārši jārauj nost (2 skrūvītes ir pašos galos, bet tās netura to visu pie durvīm...). Ar vidēju spēku raujot, atleca tikai kādi četri stiprinājum pa perimetru, bet atlikusī daļa turas stingri...

==========================

VW Passat Variant 1999.g. Modelis 3B5.

scope Reģ.: 16.09.2005
0 0 Atbildēt

raimondsr rakstīja: 2 jautājumi, kurus googlē nevar atrast, bet uz servisu slinkums braukt:

2. Kā noņemt bagāžnieka vāka iekšējo apšuvumu - vai tiešām vienkārši jārauj nost (2 skrūvītes ir pašos galos, bet tās netura to visu pie durvīm...). Ar vidēju spēku raujot, atleca tikai kādi četri stiprinājum pa perimetru, bet atlikusī daļa turas stingri...

==========================

VW Passat Variant 1999.g. Modelis 3B5.

Skat šo bildi

www.elcats.ru/...

Ručku vietās, zem platsmasiņām ir paslēptas vēl 2 skrūves(ieskrūvētas detaļā nr 10).

Pārējais gan turās tikai uz klipšiem. Ak jā, ar klipšiem uzmanīgi - tiem mēdz atdalīties kājiņas vai arī paši salūzt.

1.. 3 4 5 6 7 8
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti