Einstein rakstīja: Nu par Neste karti nezinu....; es par to, ka, maksājot ar bankas karti, var iebraukt mīnusos, jo tad, kad Tu iebāz karti, šie kautkādā bezsakarā nobloķē noteiktu summu, teiksim 30 latus. Tu zupu ielej pa 20, bet desmitnieks paliek kautkur karājoties gaisā. Pēc kautkāda viņiem vien zināma laika viņi itkā atbloķē to summu, bet man pašam un vēl dažiem paziņām ir gadījies, ka viņi to tomēr piemirst izdarīt. Kačāt pravas pret banku arī ir nesekmīgi, šie vien noplāta rokas. Ar vienvārdsakot, lai bencīns finālā nesanāktu par 50% dārgāks, labāk maksāju skaidrā, vai, ja nav skaidrā, leju suckoilā.
Lasi pa burtiem. L.O.H.S. Šāda problēma bija aktuāla pirms nu jau daudziem gadiem. Jau toreiz, ja bija kaut minimālas zināšanas par elektroniskajiem norēķiniem, bija zinams, ka 100% rezervētas summas tūlītēju atbloķēšanu garantēja vēlreizēja kartes ielikšana pēc uzpildīšanās (tas arī gan agrāk gan tagad ir nepieciešams čeka saņemšanai). Lai šādas zināšanas iegūtu, vajadzēja izdarīt kaut tik nedaudz, kā izlasīt informāciju, kas tika izsniegta buketiņā kopā ar bankas karti. Šobrīd banku sistēmas ir attīstījušās un attiecīgi rezervāciju ir iespējams atcelt daudz operatīvāk - respektīvi šādas transakcijas vispār neuzrādās nekādās atskaitēs, izņemot sistēmas logus. Ja ir jautājums par to kādēļ šāda rezervācija vispār ir nepieciešama - banka nesniedz nevienam (arī tirgotājam) izziņas par tavu konta atlikumu. Viss, ko tirgotājs var uzzināt ir tas, vai šajā konkrētajā brīdī no kartes var apmaksāt pieprasīto summu. Degvielas iepildīšanas gadījumā konkrēta summa nav zināma, tādēļ tiek pieprasīts apstiprināt gatavību samaksāt kaut kādu iepriekš noteiktu summu (30 Ls rezervācija), kas pēc reālās transakcijas tiek atcelta, nomainot ar faktiskās summas apmaksas pieprasījumu.
Aptauja krīzes laikos ...
Pēdējā laikā daudz ir runāts, ka krīze ir klāt vai arī tuvojas. Daudzi to esot pamanījuši visdažādākajās dzīves situācijās, notikumos, procesos, taču mans jautājums Jums ir šāds - ko Jūs esat manījuši, kas garnadžiem šobrīt no auto lietām patīk visvairāk?
.. man dažiem kolēģiem jau ir "aiznesti" parking sensori, kas iestrādāti bamperī uz vienas "lentas".