Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Aptauja krīzes laikos ...

911 Reģ.: 11.04.2003

Pēdējā laikā daudz ir runāts, ka krīze ir klāt vai arī tuvojas. Daudzi to esot pamanījuši visdažādākajās dzīves situācijās, notikumos, procesos, taču mans jautājums Jums ir šāds - ko Jūs esat manījuši, kas garnadžiem šobrīt no auto lietām patīk visvairāk?

.. man dažiem kolēģiem jau ir "aiznesti" parking sensori, kas iestrādāti bamperī uz vienas "lentas".

Seene Reģ.: 18.12.2002
0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja:

Ja par TV, tad ,protams, daļa nauda aiziet ražotājam, kas ir normāli, bet PVN paliek valstij, muitas nodeva, iepakojuma nodoklis arī. Tāpat uzņēmuma maksātais IN , bet peļņa no darījuma,kas nav maza , paliek Latvijā.

Apmēram skaidrs ?

Tas tiem, kas vēl Elkorā iepērkas. Piedodiet, bet neesmu tik bagāts, lai varētu atļauties maksāt LV cenas. Savu 32" LCD nopirku par cenu, kuras starpība pret tā brīža latvijas internetveikalu cenu sastādādīja 200% no busa nomas, degvielas un berlīnes viesnīcas izmaksām. Visam pārējam, kas tajā reizē tika nopirkts, jau vairs nevajadzēja rēķināt jebkādu izdevīgumu. Bet busā ta iekrāvu 2 pilnus virtuves tehnikas komplektus, 3 LCD TV, 2kinozāles, trauku mašīnu un vēl daudzus sīkumus. Brauciena bilance - ~1500Ls, to pašu nopērkot te, būtu samaksājis ap 5000Ls.

Slinkais Reģ.: 20.03.2008
0 0 Atbildēt

Seene rakstīja:

Sretsked rakstīja:

Ja par TV, tad ,protams, daļa nauda aiziet ražotājam, kas ir normāli, bet PVN paliek valstij, muitas nodeva, iepakojuma nodoklis arī. Tāpat uzņēmuma maksātais IN , bet peļņa no darījuma,kas nav maza , paliek Latvijā.

Apmēram skaidrs ?

Tas tiem, kas vēl Elkorā iepērkas. Piedodiet, bet neesmu tik bagāts, lai varētu atļauties maksāt LV cenas. Savu 32" LCD nopirku par cenu, kuras starpība pret tā brīža latvijas internetveikalu cenu sastādādīja 200% no busa nomas, degvielas un berlīnes viesnīcas izmaksām. Visam pārējam, kas tajā reizē tika nopirkts, jau vairs nevajadzēja rēķināt jebkādu izdevīgumu. Bet busā ta iekrāvu 2 pilnus virtuves tehnikas komplektus, 3 LCD TV, 2kinozāles, trauku mašīnu un vēl daudzus sīkumus. Brauciena bilance - ~1500Ls, to pašu nopērkot te, būtu samaksājis ap 5000Ls.

atkapej. teljuks tika izsniegts elkoraa, bet ne pa elkora cenu. un tehnikas iegadi arzemees neatbalstu, jo patiik garantijas esamiba. bet tas protams ir individuali. un kaa reiz decembrii taisos laist uz berliini shopingaa ar auto, un skatoties uz musu veikalu cenaam, planoju arii atvest pilnu busu ar ilgaak stavosho partiku. jo tur nez kapeec Sky cieniiga produkcija maksaa pusi no supernetto cenas.

0 0 Atbildēt

Slinkais rakstīja: tehnikas iegadi arzemees neatbalstu, jo patiik garantijas esamiba.

Esi dzirdējis kaut ko par ražotāja garantiju? Tā ir spēkā, kā minimums ES teritorijā un lielai daļai ražotāju (Sony, Philips u.c.) VISĀ PASAULĒ. Zinu, ka mūsu kantori par to neko negrib zināt, bet pietiek ar vienu atgādinājumu vērsties pie, ne jau bezzobainā PTAC, bet ražotāja, lai pat Elkoram trīcētu kule, baidoties zaudēt dīlera statusu. Un viss notiek un remontējas.

Starp citu - tas ir spēkā arī auto ražotājiem.

0 0 Atbildēt

Slinkais rakstīja: un skatoties uz musu veikalu cenaam, planoju arii atvest pilnu busu ar ilgaak stavosho partiku. jo tur nez kapeec Sky cieniiga produkcija maksaa pusi no supernetto cenas.

Iesaku pārtiku pirkt pa ceļam Varšavā. Un patiesībā arī visu pārējo - zlota kurss tagad rullē un pašu poļu veikalos vairs nevar dabūt viņu ražoto elektroniku, drēbes un kosmētiku - zin, ko ir saražojuši un visu eksportē (interesanti kur??? ), sev iepērkot no oriģinālajām rūpnīcām.

Pirmais Reģ.: 16.05.2003
0 0 Atbildēt

Slinkais rakstīja: pag pag. nauda nopelniita. bet ir velme vinju pastiept garumaa, jo taa ir ertaak. nevis tikai taa var dabuut. neperku neko nevajadziigu. es tachu negribu stiept uz majaam 65' palagu. ljoti pieticiigs teljuks 37' lieluma. tur palika arii pa 2000 un pa 5000ls

tas i reali vajadziiga manta. tad kaa lai cilveeks tiek pie vajadziiga? vai tomeer buutu japeerk tas ko var dabuut vienas algas apmeraa minus ikmenesha maksajumi? jaliek burcinjaa, jo bankas var pievilt, un peec gada bij jaiet uz to elkoru peec teljuka?

huļi pirkt elkorā pa 500, ja turpat aiz stūra to pašu teļļuku var dabūt par 800?

VWfans Reģ.: 21.02.2004
0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja: Nafig man, uupim un VWfanam jāmaksā par kāda dorņa neapdomīgi pagrābto īpašumu par bankas naudu ??? Bļin, ja cilvēks aizņēmās no tās bankas naudu,lai atbild.

Jā, tagad varu priecāties, ka treknajos gados nopirku Merivu par 10 tūkstošiem latu un nepadevos kārdinājumam paņemt Hondu-FR-V, Mazdu-5, Volkswagen-Touran vai Opel-Zafira par 13-15 tūkstošiem latu. Tad man vēl aizvien būtu parādsaistības, taču par Merivu līzingu paspēju nomaksāt jau 2007.gada novembrī.

VWfans Reģ.: 21.02.2004
0 0 Atbildēt

Kaut kā treknajos gados manī mājoja zināma piesardzība un neticība tam, ka tik ātri varam kļūt tik pārtikuši... Un tas attaisnojās...

0 0 Atbildēt

VWfans rakstīja: Kaut kā treknajos gados manī mājoja zināma piesardzība un neticība tam, ka tik ātri varam kļūt tik pārtikuši... Un tas attaisnojās...

Piesardzība... Neticība... Laikam jau arī esi akls - tas taču bija acīmredzami. Nu jā, kad ieminējos, kādam, ka NĪ burbulis plīsīs, mani sauca par muļķi. Bet es jau vēl biju optimists - neiedomājos, ka tas notiks reizē ar vispasaules krīzi, lai būtu īpaši skarbi

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Slinkais rakstīja: man ir 3 auto, un nodoklja pieaugums kopaa ir gana liels, lai aizdomatos par ioespejaam to nemaksaat. lietuva cik zinu nav vispaar tada pozicija.

Kļūdies, pirms kaut kāda gada ieviesa, cik dzirdēts. Lielumu gan nezinu, dzirdēts ka neliels.

0 0 Atbildēt

Slinkais rakstīja: pag pag. nauda nopelniita. bet ir velme vinju pastiept garumaa, jo taa ir ertaak. nevis tikai taa var dabuut. neperku neko nevajadziigu. es tachu negribu stiept uz majaam 65' palagu. ljoti pieticiigs teljuks 37' lieluma. tur palika arii pa 2000 un pa 5000ls

tas i reali vajadziiga manta. tad kaa lai cilveeks tiek pie vajadziiga? vai tomeer buutu japeerk tas ko var dabuut vienas algas apmeraa minus ikmenesha maksajumi? jaliek burcinjaa, jo bankas var pievilt, un peec gada bij jaiet uz to elkoru peec teljuka?

Haha, vārdu savienojums "pieticīgs teļuks" kaut kā neiet kopā ar 37 collām un pieciem simtiem lohu

Pirmais Reģ.: 16.05.2003
0 0 Atbildēt

Seene rakstīja:

VWfans rakstīja: Kaut kā treknajos gados manī mājoja zināma piesardzība un neticība tam, ka tik ātri varam kļūt tik pārtikuši... Un tas attaisnojās...

Piesardzība... Neticība... Laikam jau arī esi akls - tas taču bija acīmredzami. Nu jā, kad ieminējos, kādam, ka NĪ burbulis plīsīs, mani sauca par muļķi. Bet es jau vēl biju optimists - neiedomājos, ka tas notiks reizē ar vispasaules krīzi, lai būtu īpaši skarbi

interesanti kur tagad ir tie brašie NĪ vērtētāji, kas 2istabu dzīvokli padomjlaiku blokmājā ar šaha dēlīša veidā saliktām padomjlaiku flīzītēm virtuvē vērtēja uz 100 štukām?

kur ir viņu "politiskā" atbildība?

kā var iedomāties, ka zeme nekurienes vidū (kaut lepni skan - ar komunikācijām) maksā dārgāk kā vidusjūras krastā?

p.n.

komunikācija poliski laikam bija koridors, jeb gaitenis

0 0 Atbildēt

Seene rakstīja:

Sretsked rakstīja:

Apmēram skaidrs ?

Tu katru gadu iekārto pa mājai un tad to ar visu iekārtojumu nolikvidē?

0 0 Atbildēt

msh rakstīja:

Tu katru gadu iekārto pa mājai un tad to ar visu iekārtojumu nolikvidē?

Nop... Neko tādu neesmu teicis. Manis rakstītais ir vairāk kā gadu vecs. Un Elkor arī tagad maskējas zem Kimko. Bet tas nemaina būtību - mēs joprojām esam maliene, kur nogrūst visus lētos, nekvalitatīvos ražojumus par absolūti nesamērīgu cenu.

0 0 Atbildēt

Seene rakstīja:

Nop... Neko tādu neesmu teicis. Manis rakstītais ir vairāk kā gadu vecs. Un Elkor arī tagad maskējas zem Kimko. Bet tas nemaina būtību - mēs joprojām esam maliene, kur nogrūst visus lētos, nekvalitatīvos ražojumus par absolūti nesamērīgu cenu.

To cenu tak ieruba mūsējie

0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja:

Pirmais rakstīja:

kā var iedomāties, ka zeme nekurienes vidū (kaut lepni skan - ar komunikācijām) maksā dārgāk kā vidusjūras krastā?

Nu nu, parādi man Vidusjūras krastā zemi par 16 eur m2 .

Bet uz atbildi jau necerēt, Pirmais jau prot runāt, bet neatbildēt ar vārdiem. Kā kaksis, viņa dubulttēls.

Bija brīdis, kad m2 cena Jūrmalā pārspēja m2 cenu arābu mākslīgajas salās (en.wikipedia.org/... ubaiwaterfront_en.jpg). Ko tu te vēl gribi piebilst?

0 0 Atbildēt

msh rakstīja:

Seene rakstīja:

To cenu tak ieruba mūsējie

Un kapēc? Ja par VIENU TV atmaksājas braucienu uz Belīni... Vai ne tadēļ, ka aitas?

0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja:

Seene rakstīja:

Sretsked rakstīja:

Pirmais rakstīja:

Nu nu, parādi man Vidusjūras krastā zemi par 16 eur m2 .

Bet uz atbildi jau necerēt, Pirmais jau prot runāt, bet neatbildēt ar vārdiem. Kā kaksis, viņa dubulttēls.

Bija brīdis, kad m2 cena Jūrmalā pārspēja m2 cenu arābu mākslīgajas salās (en.wikipedia.org/... ubaiwaterfront_en.jpg). Ko tu te vēl gribi piebilst?

Tas Pirmā teksts bija mērķēts man par manu Bauskas zemi.

Tas, ka Jūrmalā bija tādas cenas, bija netirgus situācijas dēļ. Kreisās naudas milzīgā plūsma kropļo tirgu un tas ir kaut kas anormāls.

Un tāpat par tevi... "Nekuriene" bija burbuļa (!) vidū, neskatoties uz "komunikācijām" vai "hujomunikācijām"

0 0 Atbildēt

pag, saksim ar to, ka razhojumi jau nu nav nekadi nekvalitatiivi.

paturpinasim ar to ka elkors ir lielakais piegadatajs. no pirmaam rokaam zinu ka 80% pirms gada stradajosho inet veikalu preci njeema no elkor. un beigsim ar to, ka man bija un ir iipashas privilegijas tajaa elkoraa, kas nav citiem, un tie citi droshi var iireet busus un maukt uz DE peec entaiem virtuves komplektiem. es to telli iznesu pa 50ls letaak no akcijas cenas. un veco teli, kas arii no elkora un kam vel izradijaas garantija(3gadi) man salaboja pa nepilnu darba dienu, un es vareeju to veco iedaliit sievas matei, kura bija prieciiga. par garantijaam jau Seene atzinaas, ka vinja it kaa pastaav, bet reali vinjas nav, un kad tomeer paradas, tad tevi marinee nedeljaam ilgi, pa to laiku tu seedi ka duraks bez mantas. es izveletos bik parmaksaat, bet ar iespeeju kadam pasipt smadzeni vajadziibas gadijumaa.

0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja:

Nu, ja kāds te ko dzirdējis būtu par to,kā veidojas cena... tad saprastu,kas ieruba cenu.

Cenu mums ieruba Latvenergo, ne Elkors.

Jā, pateicoties latvenergo daudzas lietas maksā stipri dārgāk kā rietumos vai jebajā, vai ne? Latvenergo iz ze īvil! Kill ze latvenergo!

0 0 Atbildēt

Slinkais rakstīja: pag, saksim ar to, ka razhojumi jau nu nav nekadi nekvalitatiivi.

paturpinasim ar to ka elkors ir lielakais piegadatajs. no pirmaam rokaam zinu ka 80% pirms gada stradajosho inet veikalu preci njeema no elkor. un beigsim ar to, ka man bija un ir iipashas privilegijas tajaa elkoraa, kas nav citiem, un tie citi droshi var iireet busus un maukt uz DE peec entaiem virtuves komplektiem. es to telli iznesu pa 50ls letaak no akcijas cenas. un veco teli, kas arii no elkora un kam vel izradijaas garantija(3gadi) man salaboja pa nepilnu darba dienu, un es vareeju to veco iedaliit sievas matei, kura bija prieciiga. par garantijaam jau Seene atzinaas, ka vinja it kaa pastaav, bet reali vinjas nav, un kad tomeer paradas, tad tevi marinee nedeljaam ilgi, pa to laiku tu seedi ka duraks bez mantas. es izveletos bik parmaksaat, bet ar iespeeju kadam pasipt smadzeni vajadziibas gadijumaa.

AUZAS... Pirmkārt - Elkors, kā lielākais piegādātājs, tirgo Belostokas u.c tamlīdzīgu "aftermarket" ražotņu produkciju. DE var dabūt oriģinālo. Pēc neoficiālām atsauksmēm par šo ražojumu nonākšanu garantijas remontā - 70%:5% poļu rūpnīcu "labā". Un par remonta ātrumu... nemaldies velītgās ilūzijās... No rūpnīcas garantiju pieprasītājiem baidās vairāk, nekā no tevis mmmm..... "papist smadzeni" var ES pilsonis, nevis LV patriots... diemžēl

0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja: Joperesetē,kad te varēs labot savu postu ????

Ja latvenergo pasaka,ka 1 kWh maksā 7 saņi, tad tu,mash, vari kaut ar krānu diriģēt baložu kori, bet būs jāmaksā.

Ja elkoram sāks pietrūkt klientu tv pa 800 ls, tad šie laidīs cenu lejup.

Pag... Tu te tagad pret iAuto, Elkor vai Latvenergo? Jeb tomēr par to, ka pats nejēdz, ko gribi...

0 0 Atbildēt

nu savaa zinjaa elkors jau arii kljuust par monopolu. tirguu ir palikushi tik pamuljkji kaa nez kadi tehnolandi un RD un vel kas, pie kuriem jaunumi ir ar gada noveloshanos un cenas lielaakas. runas par Belostokas teljkukiem ir krietni parspileetas. taa nav desa ko vilto uz stura. lieliem zimoliem nav razhoshanas uz katra stura, bet ojropaa parasti visi sanjem no vienas razhotnes. amerikaa no citas, bet tas ka japanas tirgus visbiezhaak razho tik sev, nav nekaads jaunums, cukas vinji tur ir.

0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja: Nopirku Latvijā Canon fotoaparātu. Veikalā, ar garantiju. Uz tā rakstīts ' Made in Japan' Sazvērestības teoriju Guru Seene teiks,ka tas ražots Polijā šķūnī

Sauc mani kā gribi. bet tāda iespēja pastāv. Tāpat, kā mana tēva motorzāģim (Made in USA... Assembled in Mexico). Tās Nav sazvērestības teorijas, bet gan tikai tirgus ekonomikas realitāte. Žēl to cilvēku, kas nezināja, kur ielīst, kad pēc tavējiem līdzīgiem apgalvojumiem nezināja, kā izlocīties no sava viedokļa, ieraugot DE ražojumus ar pirkuma čekiem PLN. Gribi būt nākamis? Nosauc konkrētu produktu un apsolies neiebilst pret rezultātu publiskošanu!

0 0 Atbildēt

nuuu, jadomaa kas labaak. LG no polijas. vai Sony no klasiskaas kjinas. sony pie tam elkoraa dod 5 gadu garantiju. mershus skruvee turki, volksvagenus kaadaa nez spanijaa. da kaada raznica, man vienalga pa lielam. kur tas robots staav. galvenais ka stradaa labi un viss

0 0 Atbildēt

Slinkais rakstīja: nuuu, jadomaa kas labaak. LG no polijas. vai Sony no klasiskaas kjinas. sony pie tam elkoraa dod 5 gadu garantiju. mershus skruvee turki, volksvagenus kaadaa nez spanijaa. da kaada raznica, man vienalga pa lielam. kur tas robots staav. galvenais ka stradaa labi un viss

Optimisc... Nestrādā labi, nestrādā... Sony ir izņēmums - Elkor ir gatavs līst uz vēdera, lai nezadētu viņu oficiālā izplatītāja stautusu. Pa pārējiem - pilnīga taisnība. Bet neaizmirsti - Sony ir dārgākais "širpotrebs". Ja gribi kaut ko patiešām kvalitatīvu, interesēsies pie B&O, HC vai augstākiem. Un tiem NAV ražotnes pie lētā darbaspēka. Un arī atbilstošas cenas.

Lasītākie raksti

Jaunie raksti