Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Aptauja krīzes laikos ...

911 Reģ.: 11.04.2003

Pēdējā laikā daudz ir runāts, ka krīze ir klāt vai arī tuvojas. Daudzi to esot pamanījuši visdažādākajās dzīves situācijās, notikumos, procesos, taču mans jautājums Jums ir šāds - ko Jūs esat manījuši, kas garnadžiem šobrīt no auto lietām patīk visvairāk?

.. man dažiem kolēģiem jau ir "aiznesti" parking sensori, kas iestrādāti bamperī uz vienas "lentas".

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Seene rakstīja:

Baidos gan, ka mēģinopt bēgt ar mašīnu bez numuriem var ĻOTI ātri izpelnīties brīdinājuma šavienu pakausī un pēc tam arī riepās. Mūsu policija šajā jomā savas spējas ir jau pierādījusi.

Par kurieni, tavuprāt, brauc ar mašīnām bez numuriem - pa pilsētu uz 50 gaišā dienas laikā? Vai varbūt tomēr pa laukiem, kur cepisti uzrodas pāris x gadā un kur beznumuru braucējs, iespējams, ir pietiekami izmanīgs, lai cepisti nemaz nepagūtu nokļūt šāviena attālumā?

P.N. Dzirdēts te par vienu karakteru, jamam 18 gadi, kurš ar nokautu 318 E30 vairākas reizes izveicis runaway no cepistiem. Ja es mācētu tik labi braukt, nemaz neredzētu vajadzību kāpēc man būtu pie manām pašreizējajām vajadzībām vispār jādomā par TA un OCTA manam A90q, jo tas iet 2x labāk par tādu E30

brmbrmm Reģ.: 24.07.2009
0 0 Atbildēt

Vienas dienas atļaujai ir zināmi noteikumi, par kuriem tu paraksties (lai arī elektroniski), savukārt regulāro TA neviens neliedz iziet laicīgi (ja neesi drošs, ka tiksi pēdējā brīdī) - kaut nedēļu pirms termiņa beigām. Tomēr nepaguvi? Tad formē vienas dienas atļauju un piķo Ls 2,50. Manuprāt, godīgi.

Noteikumi:

1. Vienas dienas atļauja piedalīties ceļu satiksmē (turpmāk – atļauja) paredzēta, lai transportlīdzekļa īpašnieks (vadītājs) varētu aizbraukt līdz tehniskās apskates stacijai ar transportlīdzekli, kam beidzies termiņš atļaujai piedalīties ceļu satiksmē (nav spēkā esošas tehniskās apskates uzlīmes) vai beidzies pagaidu atļaujas derīguma termiņš.

2. Atļauja dod tiesības pārvietoties ar tajā norādīto transportlīdzekli no tā remonta vai atrašanās vietas tikai līdz tuvākajai transportlīdzekļa kategorijai atbilstošajai tehniskās apskates stacijai.

3. Atļauju transportlīdzekļa īpašnieks (vadītājs) var pieprasīt un saņemt elektroniski vai personīgi jebkurā CSDD nodaļā.

4. Vienam transportlīdzeklim atļauja tiek izsniegta ne vairāk kā divas reizes kalendāra gadā.

5. Atļauja nedod tiesības ar transportlīdzekli veikt pasažieru vai kravu pārvadājumus, kā arī transportlīdzekļu vadītāju apmācību.

6. Transportlīdzekļa īpašnieks (vadītājs) ar savu parakstu uz atļaujas apliecina, ka viņa transportlīdzeklis tieši neapdraud satiksmes drošību, apkārtējo vidi, cilvēku veselību vai dzīvību un ka transportlīdzeklim nav tādu trūkumu vai bojājumu, kuru dēļ tas nedrīkst piedalīties ceļu satiksmē.

7. Noformējot atļauju, dati par tās derīguma termiņu automātiski tiešsaistes režīmā tiek pievienoti Transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistram, līdz ar to noformētā ATĻAUJA vairs nav anulējama un ir uzskatāma par izsniegtu un izmantotu.

8. Samaksa par elektroniski noformētas atļaujas izsniegšanu un izmantošanu Ls2,50 (cena netiek aplikta ar PVN) tiks iekasēta pirms tehniskās apskates veikšanas.

9. Pēc atļaujas noformēšanas to jāizdrukā no transportlīdzekļu un to vadītāju reģistra un jāparaksta.

10. Atļauju iespējams noformēt arī tad, ja Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā noteiktā termiņā nav samaksāti piemērotie naudas sodi vai transportlīdzeklis nav noteiktā kārtībā pārreģistrēts. Transportlīdzeklis ir jāpārreģistrē līdz tehniskai apskatei, ja mainās transportlīdzekļa reģistrācijas apliecībā norādītā turētāja vārds, uzvārds vai nosaukums vai piecu dienu laikā, ja ir mainījies transportlīdzekļa reģistrācijas apliecībā norādītais īpašnieks (turētājs, valdītājs) vai kaut viens no uzskaites tehniskajiem datiem. Piemērotos naudas sodus būs jāsamaksā pirms transportlīdzekļa pārreģistrācijas vai valsts tehniskās apskates veikšanas.

0 0 Atbildēt

msh rakstīja:

Seene rakstīja:

Baidos gan, ka mēģinopt bēgt ar mašīnu bez numuriem var ĻOTI ātri izpelnīties brīdinājuma šavienu pakausī un pēc tam arī riepās. Mūsu policija šajā jomā savas spējas ir jau pierādījusi.

Par kurieni, tavuprāt, brauc ar mašīnām bez numuriem - pa pilsētu uz 50 gaišā dienas laikā? Vai varbūt tomēr pa laukiem, kur cepisti uzrodas pāris x gadā un kur beznumuru braucējs, iespējams, ir pietiekami izmanīgs, lai cepisti nemaz nepagūtu nokļūt šāviena attālumā?

P.N. Dzirdēts te par vienu karakteru, jamam 18 gadi, kurš ar nokautu 318 E30 vairākas reizes izveicis runaway no cepistiem. Ja es mācētu tik labi braukt, nemaz neredzētu vajadzību kāpēc man būtu pie manām pašreizējajām vajadzībām vispār jādomā par TA un OCTA manam A90q, jo tas iet 2x labāk par tādu E30

Savukārt, man laukos bija zemessargs, kas lai gan šķielacis, tad tomēr savulaik ar brīdinājuma šāvienu spēja nokniebt vienu cilvēku kas šos pa gabalu uz zemes ceļa ieraugot, izdomāja raut nost no ceļa pāri laukam (lai gan tur iebrauktas sliedes, tomēr ofic nav ceļš). Vīrs bija braucis iereibis un kaut kas bija šo nostučījis. Savukārt, uz labības lauka nav spēkā CSN, un nevar sodīt par auto vadīšanu reibumā - nu tad nekas neatliek, ka jāšauj nost. Tas gan bija 90.-to sākumā.

0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja: Pagaidi, to es zinu.

Jautājums- ko tā atļauja maina auto tehniskajā stāvoklī un kāpēc tā ir par maksu. Pieteicu,ka braukšu un viss. Reģistrējas datu bāzē mans pieteikums, ka es rīt pa dienu braukšu no Mārupes uz Bauskas ielas CSDD un viss.

Aptur mani milicis, es pasaku,ka man ir, šis paskatās, točna ir un es braucu tālāk.

Bet ko tā maina tehniski ?? Tad bremzes labākas vai gaismas automātiski noregulējas ??

Tehniski neko, bet ja tu sataisīsi sūdus dēļ tā, ka, teiksim, bremzes atteiks, tad likumiski varēs piesieties vēl pie 6. punkta. Bet tur jau darbs ekspertiem, vispār jau, ja tā ņem, tad mūsu tiesas un eksperti tāpat var tevi izdrātēt, ja kas tāds notiks ar visu derīgu TA, jo pēc CSN pirms braukšanas tāpat ir jāpārliecinās par auto stāvolki. Nu vismaz šī atļauja motivē tevi beidzot aizdoties uz TA ar to, ka tā var tikt izdota tikai 2x gadā un maksa ir par to, lai šāda ērtība būtu pieejama (kādam vajadzēja to izstrādāt un tagad uzturēt).

Seene Reģ.: 18.12.2002
0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja:

Jautājums- ko tā atļauja maina auto tehniskajā stāvoklī un kāpēc tā ir par maksu.

Neko nemaina tehniskajā stāvoklī. Bet šādas sistēmas uzturēšanai ir zināmas izmaksas. Un ir tikai godīgi, ka par to maksā tie, kas paši nav varējuši laicīgi iziet TA, nevis solidāri visi.

0 0 Atbildēt

msh rakstīja:

Seene rakstīja:

Izskatās, ka tev mūsu valstī vēl par mazu liekas līdzšinējā noziedznieku aizstavības poliitka.

0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja:

Tipiskas pāķu puišeļa basņas. Goda vārds.

Tik vien ka to es dzirdēju no cita, kā arī tādu sīkumu, ka pieminētā personā nodarbojas ar autosportu, aizmirsu kādu tieši un vēl vienu vienas jauniešu grupiņas iecienītu izklaides veidu - pa nakti ar divām mašīnām uzraut ķerīti, otra mašīna ir B2 A80 ar 1.9 10v, kas arī iet dakujā labāk par to E30, bet vienalga noķert nevar, jo A80 vadītājs tiek apfists

0 0 Atbildēt

Seene rakstīja:

Izskatās, ka tev mūsu valstī vēl par mazu liekas līdzšinējā noziedznieku aizstavības poliitka.

Mazliet saprotamāk, lūdzu?

0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja:

No kā tad viņš aizbēga ar to mopēdu 318 ? No policijas roverdžipa ? Bērnišķīgi izskatās tās tavas zīmēšanās. Džeki ar 1000 cm3 baikiem stājas policijas subāriem un volvo, bet tu te par tarataikām stāsti...

Vot - varoņi uz litrīgajiem močiem

Neesi pamanījis ka menti brauc ne tikai ar subāriem un ļurbo volvo? Diez kāpēc lai pārzinot katru apkārtnes celiņu nevarētu ar tādu miskasti pamukt no kaut kādām megānēm, getzienm un kaut kā tamlīdzīga?

0 0 Atbildēt

msh rakstīja:

Seene rakstīja:

es par to, ka apsver iespēju bēgt no policijas. Par to mums sodi ir nesamērīgi maigi.

Pirmais Reģ.: 16.05.2003
0 0 Atbildēt

Seene rakstīja:

msh rakstīja:

Seene rakstīja:

es par to, ka apsver iespēju bēgt no policijas. Par to mums sodi ir nesamērīgi maigi.

viņus ķer un šauj, kas tur maigs?

0 0 Atbildēt

Seene rakstīja:

Nē nu kam ir daudz naudas, tas stājas vai arī viņam nemaz nav iemesls bēgšanai...

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

pāķos neviens nestājas. tikai tad, ja galīgā pālī un nefilmē kas notiek. nav jēgas. aizbrauc aiz līkuma, nomet malā, kāp ārā un ej prom. poh par šrotu. vai pārsēdies blakussēdētāja vietā un saki, ka šoferis mežā iemuka. var nosaukt kādu paziņu, kurš aiztinis uz īriju.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Seene rakstīja:

Tev arī - RTFM. Numuri ir jānodod tikai, ja auto tiek uz laiku noņemts no uzskaites, nemainot īpašnieku.

AUTO īpāsņieku NAV mainījis, personīgi izjaucu detaļās, viena daļa detaļu aizgāja japāņietes stūres pāºlikšānai citas detaļas iekš citām Celicām - virsbūvi sagriezu gabalos un uz lūžņiem prom. Numura zīmes skuj viņu zin kur palika tam visam pa vidu, tacu CSDD nekas neesmu nodevis.

0 0 Atbildēt

WALA rakstīja:

Seene rakstīja:

Tev arī - RTFM. Numuri ir jānodod tikai, ja auto tiek uz laiku noņemts no uzskaites, nemainot īpašnieku.

AUTO īpāsņieku NAV mainījis, personīgi izjaucu detaļās, viena daļa detaļu aizgāja japāņietes stūres pāºlikšānai citas detaļas iekš citām Celicām - virsbūvi sagriezu gabalos un uz lūžņiem prom. Numura zīmes skuj viņu zin kur palika tam visam pa vidu, tacu CSDD nekas neesmu nodevis.

Aimirsu piebilst, ka no uzskaites uz laiku aºī tika noņemc !!!

0 0 Atbildēt

WALA rakstīja:

Un par laiku, kad bija noņemts, nodokli nelika maksāt?

0 0 Atbildēt

Seene rakstīja:

WALA rakstīja:

Un par laiku, kad bija noņemts, nodokli nelika maksāt?

tagad man būs grūti atbildēt uz šo jautājumu, droši ka kaut kas neliels bija jāsamaksā tipa par mēnešiem līdz brīdim kad oficiāli noņem no uzskaites ( neatceros cik man izmaksāja tā operācija, bet nu tur nebija nekas liels)

Bet man nebūs iespējas uzzinat ko maksā tā auto uzlikšana atpakaļ uzskaitē pēc vairākiem gadiem !!!

0 0 Atbildēt

WALA rakstīja:

Bet man nebūs iespējas uzzinat ko maksā tā auto uzlikšana atpakaļ uzskaitē pēc vairākiem gadiem !!!

Nu tad tavs viedoklis neko nedod... Kā jau teicu, pēc likuma ir tā, ka "parastajā" gadījumā noņemot no uzskaites numuri NAV jānodod, un auto joprojām saglabā tiesības piedalīties satiksmē. Pie atkārtotas reģistrācijas ir jānomaksā nodokli par visu iepriekšējo laiku. Bet numuri IR jānodod, ja vēlies par kādu periodu nemaksāt nodokli.

Ir kāds, kam ir izdevies NEnodot numurus un NEmaksāt nodokli? Ja nē, tad diskusija ir bezjēdzīga - es esmu izlasījis likumu un atceros skaidrojumu, kādēļ šāda kārtība tika ieviesta, bet nekad neesmu to izmantojis.

ValdisM Reģ.: 09.11.2005
0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja:

msh rakstīja:

Sretsked rakstīja:

Tipiskas pāķu puišeļa basņas. Goda vārds.

Tik vien ka to es dzirdēju no cita, kā arī tādu sīkumu, ka pieminētā personā nodarbojas ar autosportu, aizmirsu kādu tieši un vēl vienu vienas jauniešu grupiņas iecienītu izklaides veidu - pa nakti ar divām mašīnām uzraut ķerīti, otra mašīna ir B2 A80 ar 1.9 10v, kas arī iet dakujā labāk par to E30, bet vienalga noķert nevar, jo A80 vadītājs tiek apfists

No kā tad viņš aizbēga ar to mopēdu 318 ? No policijas roverdžipa ? Bērnišķīgi izskatās tās tavas zīmēšanās. Džeki ar 1000 cm3 baikiem stājas policijas subāriem un volvo, bet tu te par tarataikām stāsti...

pats pazīstu vienu lauku dzērāju kurš dzērumā ar ņivu aizbēga no svaigas policijas megānes (tikko bija iedota mūsu rajonam)

Taktika kā man stāstīja ir vienkārša- kad stādina ar zizli, ieslēdz pagriezienu, nedaudz mazini ātrumu, tajā pat laikā iemet 2.vai 3 robā un kad jau esi policijai ir garām un it kā tūlīt piestāsi ceļa malā-tad pedāli grīdā, un tad jāspiež tik cik tas auto iet un tuvākā kilometra laikā jānogriež uz zemesceļiem un meža ceļiem , jo tur vairs jau motora jaudai, tilpumam vairs nav nekāda izšķirošā nozīme, bet ceļa pārzināšanai un prasmei braukt. Laikam jau taisnību teica.

Pats uzskatu, ka jaautovātājs uzsāka stāšānos, bet tomeº sāka mukt (tātad vienozīmīgi pamanīja ka viņu stādina)-tad ir pirmais jāraida brīdinājuma šaviens kādu pirmo 15 sek laikā, pēc tam nākamo 15 sekunžu laikā jāsauj pa auto jo ja to nedarīs, tad bēdzējs tūlīt nogirezīs uz meža ceļiem un tad ir čau!

0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja:

Kam ir daudz naudas, tieši tas var atļauties bēgt. Nu tu paliec arvien pāķiskāks savos uzskatos. Jums tur, Liepājā, ēst nedod ?

A nakuj tam, kam daudz naudas mukt un nevis iedot pateicību?

Tiešām liekas ka Mārupē vienīgā paika ir kūdra

Slinkais Reģ.: 20.03.2008
0 0 Atbildēt

staav viens A100 93g labs. mans kazu auto, tapee pardot nedriigst. shogad beidzaas skate. tad ko? man janonjem shamais no uzskaites, jaatdod numuri lai vinsh nedzer manas asinis? cik ilgi taa var dariit? un cik sarezhgiti peec tam shamo reabiliteet?

0 0 Atbildēt

Slinkais rakstīja: staav viens A100 93g labs. mans kazu auto, tapee pardot nedriigst. shogad beidzaas skate. tad ko? man janonjem shamais no uzskaites, jaatdod numuri lai vinsh nedzer manas asinis? cik ilgi taa var dariit? un cik sarezhgiti peec tam shamo reabiliteet?

Da tak nerauj krenķi paņem jamo noņem no uzskaites "tip uz pārdošanu", tika uzzini kādas tur tās ceļu nodokļu un citas izmaksas.

Pirmais Reģ.: 16.05.2003
0 0 Atbildēt

WALA rakstīja:

Slinkais rakstīja: staav viens A100 93g labs. mans kazu auto, tapee pardot nedriigst. shogad beidzaas skate. tad ko? man janonjem shamais no uzskaites, jaatdod numuri lai vinsh nedzer manas asinis? cik ilgi taa var dariit? un cik sarezhgiti peec tam shamo reabiliteet?

Da tak nerauj krenķi paņem jamo noņem no uzskaites "tip uz pārdošanu", tika uzzini kādas tur tās ceļu nodokļu un citas izmaksas.

uz pārdošanu no uzskaites noņem uz ierobežotu laiku 30+30 dienas (var pagarināt 1 reizi)

0 0 Atbildēt

Gribēsi atkal uzlikt uzskaitē, dabūsi samaksāt nodevu par viesiem iepriekšējiem gadiem - tā vismaz izriet no šī teksta:

2. Izteikt 6.panta otro daļu šādā redakcijā:

„(2) Transportlīdzekļa valsts tehnisko apskati, Latvijā agrāk nereģistrēta transportlīdzekļa reģistrāciju, īpašnieka maiņas reģistrāciju, no uzskaites noņemta transportlīdzekļa atkārtotu reģistrāciju, kā arī transportlīdzekļa noņemšanu no uzskaites neveic, ja nav šajā pantā noteiktajā apmērā samaksāta nodeva par kārtējo gadu un arī par iepriekšējiem gadiem gadījumos, kad iepriekšējos gados transportlīdzeklis ir bijis reģistrēts Latvijā.”

0 0 Atbildēt

brmbrmm rakstīja:

Gribēsi atkal uzlikt uzskaitē, dabūsi samaksāt nodevu par viesiem iepriekšējiem gadiem - tā vismaz izriet no šī teksta:

2. Izteikt 6.panta otro daļu šādā redakcijā:

„(2) Transportlīdzekļa valsts tehnisko apskati, Latvijā agrāk nereģistrēta transportlīdzekļa reģistrāciju, īpašnieka maiņas reģistrāciju, no uzskaites noņemta transportlīdzekļa atkārtotu reģistrāciju, kā arī transportlīdzekļa noņemšanu no uzskaites neveic, ja nav šajā pantā noteiktajā apmērā samaksāta nodeva par kārtējo gadu un arī par iepriekšējiem gadiem gadījumos, kad iepriekšējos gados transportlīdzeklis ir bijis reģistrēts Latvijā.”

Izlasi beidzot VISU likumu, nevis vienu pantu. Tieši šādiem gadījumiem ir paredzēta iespēja uz laiku noņemt no uzskaites, nododot numurus.

Lasītākie raksti

Jaunie raksti