vispār jau kāpēc velosipēdi aizmirsti? tiem tak arī varēja uzlikt reģistrāciju un 10Ls gadā akcīzi. Arī tehnisko var paprasīt
- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
vispār jau kāpēc velosipēdi aizmirsti? tiem tak arī varēja uzlikt reģistrāciju un 10Ls gadā akcīzi. Arī tehnisko var paprasīt
Kaksis rakstīja:
Pats rakstīji - spiediens vienāds, tātad arī nodoklim jābūt vienādām. Nodokli maksā pēc masas, nevis jaudas, kubiem u.t.t.
Nodoklim vajadzētu būt saprātīgi progresīvam, nevis pēc tā "kā bojā asfaltu". 1000ccm IR nevajadzīga luksusprece. Savas pakaļas ērati un ekonomiskai aizvešanai uz darbu pat ļoti pietiek ar 125-250ccm. Vai vispār vēl ko mazāku, ja runājam par braukšanu pilsētas robežās. Bet neapšaubāmi pie visa tā - nodoklim ir jānonāk atbilstošā vietā, nevis budžeta caurumu lāpīšanā.
Somālijā mierīgi vari vālēt pa ceļu ar tanku, ja kādam ir pretenzijas, tad ...
Kaksis rakstīja:
Pilnīgas muļķības. 1000 ccm (noteikumu robežās) ir ekonomiskāks kā 250. Pat 50ccm skūteris rij tos pašus 5 litrus uz 100.
Parādi man to, kam ir 1000ccm un spēja ievērot noteikumus. Ziemssvētku vecītim pārstāju ticēt jau sen.
Atraduši ko apsirets vienu nieka 200 tonnu sastāvu ko Kanādieši pieļauj. Patās labāk uz Austrālijas road-train, ko tie vazā apkārt. Tiesa tie autosi nevar līt uz visiem koplietošanas ceļiem, bet ir ceļi uz kuriem jamie dºīkst "vālēt".
Nu kādu loģiku jūs te gribat izdibināt to kubus piesaucot? Nu tie kas pieņem šos nodokļus, loģiku neaiztiek. Patreiz ir tāds "kontrolšāviens" cik tālu var iet līdz varēs teikt- mums vajag n miljonus- visi sametieties!
Bet vispār par tiem močiem kā luksusa preci - to tik vajag aizdomāties. Es neņemšos spriest par to cik šosejniekam ir pieteikemi jaudas/tilpuma, bet normāls "enduro" tipa mocis knapi pie 250 cm3 sākas. Es zinu cilvēku kuram 500 cm3 mocis ir tikai tāds pļerdaks, jo kā uzsēžas kādam 250 cm3 mocītim tā rāmis bezmaz saliecas līkumā un no vietas tikpat kā nekust. Aºī 500 cm3 mocīts tā pasmieklīgi jamam izskatījas, līdz pārkāpa šķiet uz BMW 500 vai 600 kubu enduru - sāka pēc cilvēka izskatīties, da i pabaukt biedzot varēja.
P.S. Es neesmu sevišķi ar močiem braucis, bet nu tomeº uzsaktu ka 500 cm3 ir tas apjoms no kura sākas normāli moči, pāºējie pa lielam ir "mopēdi".
WALA rakstīja:
P.S. Es neesmu sevišķi ar močiem braucis, bet nu tomeº uzsaktu ka 500 cm3 ir tas apjoms no kura sākas normāli moči, pāºējie pa lielam ir "mopēdi".
Un tagad vēlreiz - kam tev ir vajadzīgs "normāls mocis"? Pakaļas pārvietošanai derēs "mopēds" vai kompaktklases auto. Gribi enduro (vai džipu), maksā lielāku nodokli.
Tas nebūt nenozīmē, ka atbalstu nesamērīgus nodokļus vai šobrīd esmu gatavs piedāvāt konkrētu sadalījumu diferencētam nodoklim. Ar sadalījumu jau būs tikpat grūti kā mašīnām - piemēram, mans trīslitrinieks ir ekonomiskāks un mazjaudīgāks par daudziem jaunajiem 1.9, kam tieši dēļ nodokļiem ir "nocelta" lielāka jauda no tilpuma zem 2 litriem. Attiecīgi nodokļi nekādi nav sasnieguši savu pamata mērķi - tik vien kā ļāvuši auto ražotājiem vairāk nopelnīt ar sarežģītāku tehnoloģiju izmantošanu.
Ideots rakstīja: tr.............................
4. Tiktu izlietots tā, kā tas tika izveidots- Latvijas Ceļiem
nekrņķējies -tiek , tiek izlietots Latvijas Ceļam ...un Pirmajai partijai ar...
Seene - šoreiz man vairāk nākas piekrist Deksim, līdz 500 cm3 lielāķoties tas nav uzsaktāms par moci. Ja gribi normālu enduro vai tūrisma moči tie sākas aiz 500 cm3. Pārējie moto paveidi nav priekš manīm līdz ar to par tiem lai spriež tie kam tie patīk. Par luksu to varbūt var uzskatīt tad ja tiek pirkti tādi kā Ducati, Harley Davidson motocikli kas tiešām ir citā cenu kategorijā it īpaši visādi street Fighter tipa vipendronu "cikli". Jā aºi laikam BMW, no kuriem atsevišķi modeļi pat ļoti mani "uzrunā".
Sretsked rakstīja: Šis nodoklis nekādi nedalās pēc tā,cik kuram naudas.
Kā??
Vai tad pie mums ir kautkas mainījies???
Manuprāt pie mums vēl jo projām ir tā – jo mazāk naudas jo vairāk maksā…
Bojārs arī tieši to pašu teica – tam vecim neticēt nevar…
Tā kā ņemot vērā patreizējo nodokļu politiku un nevēlēšanos ierēdniecībai solidarizēties ar visiem vergiem (tpū) sorry pilsoņiem, nodokļu politika – strādā vairāk, saņem mazāk, maksā vairāk – ir vēljoprojām topā…
Tāpēc vajadzētu uzlikt uz papīra manis piedāvāto nodokļu reformu un aidā pie ministriem uzreiz pieņemt – labklājība būs uzreiz nākamā dienā. Ka tev saku – aizmigs purvā, bet pamodīsies brīnumzemē…
Sretsked rakstīja: Acīm redzami joprojām tas visus apmierina, jo ne nu visi var kur aizbraukt un tā ir gļēvuma pazīme, un nemana pilnas ielas ar protestētājiem.
Vakar aizskrēja 20 motociklisti pie MK un uzreiz nokrita nodoklīc no 100 līdz 50
Ne tikai…
Divi policisti nomainīja bikses…
Un kadrs kurš uzdevās par galveno motociklistu dabūs ja nu ne gluži apsūdzīvu vardarbīgā valsts varas gāšanas mēģinājumā, tad administratīvo sodu par nesankcionētu piketu jau nu točna…
jugasvilli rakstīja:
Tu vispār zini, cik Latvijā ir javas (ejošas)? Cik jauniešu ar javām brauc?
Daži tūkstoši noteikti būs.
Sretsked rakstīja: Acīm redzami joprojām tas visus apmierina, jo ne nu visi var kur aizbraukt un tā ir gļēvuma pazīme, un nemana pilnas ielas ar protestētājiem.
Vakar aizskrēja 20 motociklisti pie MK un uzreiz nokrita nodoklīc no 100 līdz 50
Jā. Un gan tavam, gan manam audī nodoklītis pacēlās no 40 uz 48.
Dīvaini, bet likumi.lv nekā tāda nav:
Mēs neatradām nevienu dokumentu ar "uupis rakstīja: Gerharda gara darbs:".
/mazliet misējās ar copy&paste/
Vai šo viņi arī grasās mainīt?
2.pants. Transportlīdzekļu ikgadējās nodevas mērķis
Transportlīdzekļu ikgadējās nodevas (turpmāk — nodeva) mērķis ir veidot valsts autoceļu un pašvaldību ceļu un ielu uzturēšanas finansiālo pamatu.
Ja nē, tad vajag pieprasīt detalizētu naudas izlietojuma pārskatu.
Kas tur par ideju- cilvēki mazāk brauc, mazāk ienāk nodevas, nevar ceļus uzturēt? Tad jau loģisks tas pieaugums.
Sretsked rakstīja:
Saldajos sapņos.
Vai tad es runāju par pilsētu jauniešiem un jawām, kuras ir oficiāli ejošas?
Protams, jauniešu - jawu lietotāju skaits noteikti ir mazāks nekā ejošās jawas, jo visi žiķeļi jau vēl nav nokauti
Pret šito gan man ir nopietni iebildumi - kāpēc man būtu jāmaksā nodeva par transportlīdzekli, kas nepiedalās ceļu satiksmē, lūdzu???
Ok, tas varbūt ir līdzeklis, lai sakārtotu CSDD datubāzi (noņemtu no uzskaites tr.līdz., kurus pašreiz neizmanto), bet ja kāds reiz iedomāsies pēc, teiksim, 10 gadiem atsākt tādu izmantot, tad nāksies nomaksāt nodevu par visiem iepriekšējiem gadiem!!!
2. Izteikt 6.panta otro daļu šādā redakcijā:
„(2) Transportlīdzekļa valsts tehnisko apskati, Latvijā agrāk nereģistrēta transportlīdzekļa reģistrāciju, īpašnieka maiņas reģistrāciju, no uzskaites noņemta transportlīdzekļa atkārtotu reģistrāciju, kā arī transportlīdzekļa noņemšanu no uzskaites neveic, ja nav šajā pantā noteiktajā apmērā samaksāta nodeva par kārtējo gadu un arī par iepriekšējiem gadiem gadījumos, kad iepriekšējos gados transportlīdzeklis ir bijis reģistrēts Latvijā.”
RD sāk pa nopietnam štukot ka Dienvidu un Salu tilts būs maxas pasākums. Par ziemeļu šķērsojumu jau izlemts – maxas…
Principā ministriem ir vēl palicis viens budžeta papildināšanas veids – samazināt minimālo algu līdz 35 latiem un neapliekamo minimumu izdzēst vispābā ārā. Pēc tam progresīvo nodokli iekšā un skat – budžets pilns līdz lūpai…
Sretsked rakstīja: Nedomāju. Tik nesapratu,ko šis tā labprātīgi kāpa busā,uz kāda pamata.
Nu personas dati tika piefiksēti. 100% telefons uz noklausīšanos stāv. Un nav zināms vai PP dabūs rīkojumu noformēt protokolu vai nedabūs. Bet runāt brīvi pa telefonu kadram vairs nav ļauts – tas ar garantiju…
Sretsked rakstīja: Ar 1000 braukt ir citādi,kā ar 500 moci, nepabrauksi, nesapratīsi.
Kā izskatās, ne kaksis, ne seene nav ar tādiem braukuši.
Esi izliecies? Vai tad es teicu, ka nav nekādas starpības??? Tieši otrādi - teicu ka IR starpība un par to arī jāmaksā.
Sretsked rakstīja:
Seene rakstīja:
WALA rakstīja:
Un tagad vēlreiz - kam tev ir vajadzīgs "normāls mocis"? Pakaļas pārvietošanai derēs "mopēds" vai kompaktklases auto. Gribi enduro (vai džipu), maksā lielāku nodokli.
Tas nebūt nenozīmē, ka atbalstu nesamērīgus nodokļus vai šobrīd esmu gatavs piedāvāt konkrētu sadalījumu diferencētam nodoklim. Ar sadalījumu jau būs tikpat grūti kā mašīnām - piemēram, mans trīslitrinieks ir ekonomiskāks un mazjaudīgāks par daudziem jaunajiem 1.9, kam tieši dēļ nodokļiem ir "nocelta" lielāka jauda no tilpuma zem 2 litriem. Attiecīgi nodokļi nekādi nav sasnieguši savu pamata mērķi - tik vien kā ļāvuši auto ražotājiem vairāk nopelnīt ar sarežģītāku tehnoloģiju izmantošanu.
Ja ? Pēc tavas loģikas.
Nafig tev vajag sābam 3 litru motoru ?? Lūdzu, auto ar tādu masu un pārlieku dzinēju nodoklis 500 latu. Pilnīgi neloģisks, nefig tādu vajag motoru ? Savu pakaļu vari vadāt arī ar 1,1 litrīgu dzinēju. Gribi jaudīgu, maksā 500 ls.
Un kā tev liekas, vai man ceļu nodoklis ir tāds pats, kā 1,1 fiestai? Tas ir diferencēts, un nebūt neuzskatu, ka tas nav godīgi. Bet piemēru minēju tikai tādēļ, lai uzsvērtu, ka kategoriju sadalījumam nevar pieiet pārāk vienkāršoti. Autiņiem tā diezgan loģiski ir pilnā masa - dzinēja tilpums ir neobjektīvs rādītājs. Bet ko iesaki piemērot kā kritēriju močiem? Jeb principā iebilsti pret sadalījumu un uzskati, ka par mopēdu un superbaiku jāmaksā vienādu nodokli?
brmbrmm rakstīja: Pret šito gan man ir nopietni iebildumi - kāpēc man būtu jāmaksā nodeva par transportlīdzekli, kas nepiedalās ceļu satiksmē, lūdzu???
Tev NAV jāmaksā nodeva par transportlīdzekli, kas nepiedalās ceļu satiksmē. Prasība nodot CSDD numurus un noņemt transportlīdzekli no uzskaites, ja kādu laiku nevēlies ar to braukt, ir ļoti normāla. Un problēmas rada tikai tiem, kas vēlas vizināties bet TA un OCTA.
Aptauja krīzes laikos ...
Pēdējā laikā daudz ir runāts, ka krīze ir klāt vai arī tuvojas. Daudzi to esot pamanījuši visdažādākajās dzīves situācijās, notikumos, procesos, taču mans jautājums Jums ir šāds - ko Jūs esat manījuši, kas garnadžiem šobrīt no auto lietām patīk visvairāk?
.. man dažiem kolēģiem jau ir "aiznesti" parking sensori, kas iestrādāti bamperī uz vienas "lentas".