Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Aptauja krīzes laikos ...

911 Reģ.: 11.04.2003

Pēdējā laikā daudz ir runāts, ka krīze ir klāt vai arī tuvojas. Daudzi to esot pamanījuši visdažādākajās dzīves situācijās, notikumos, procesos, taču mans jautājums Jums ir šāds - ko Jūs esat manījuši, kas garnadžiem šobrīt no auto lietām patīk visvairāk?

.. man dažiem kolēģiem jau ir "aiznesti" parking sensori, kas iestrādāti bamperī uz vienas "lentas".

Ozz Reģ.: 25.11.2002
0 0 Atbildēt

WALA rakstīja:

jugasvilli rakstīja: [

Pārāk lielā pārliecinātība, kas robežojas ar izteiktu taisnvirziena domāšanu, kas jau no psihiatrijas viedokļa ir pirmā šizofrēnijas pazīme.

Par to vadītāju nepiekrītu - labam vadītājam ir jāprot arī citus uzklausīt.

Var jau tā protams aºī būt taču personīgi nepazīstot cilvēku ( in aºī dzirdot no cilvekiem kas tuvāk jamo pazīst - ka sakarīgs vecis) es neņemtos uzstādīt diagnozi. Tikpat labi iespējams, ka ir cilvēki kas nesaprot elementāras lietas, un tad godīgi sakot es pats droši kad radītu tādu pašu iespaidu.

ir tas gods paziit gan Zatleru, gan garaamejot arii Auderu. Auders man neko sakariigs nelikaas, driizaak otraadi, bez tam tur bija skeletiņi skapiitii kaapeec jamais no auhjennaa smadzeņu neiroķirurga-spiidekļa Gaiļos tika degradeets par mugurkaula neiroķirurgu Traumaas- resp čalis nekad bez "honoraara" neesot kusteejies.Tagad vispaar audzē plūškokus

Valdis tur bija viss kas kopaa- laikam jau pavilkaas uz "la dolce vita" ko nodrošina Valsts prezidentam peec termiņa beigaam- nakuj jaastaav aiz galda ja to var nedariit?ķirurgs pirmos 20 gadus straadaa savam vaardam, paareejos laiku vaards straadaa ķirurgam.Bet profesionaalaa progresa ta nav.Bet te- 5 gadi kauna un vecumdienas nodrošinaatas bez tam Lilitai dikti gribeejaas buut par Queen of Latvia nu, un veel visaadi apstaakļi

0 0 Atbildēt

Bet vispaar man vajag elektrisko zemes freezi un lielu saldeetavu . pa lielam viss . valdiibaa neiešu pat neluudzieties

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Atlsodzei - mazliet parktiskās zinātnes - neticami bet pat matemātikai ir kāds labums

www.technologyreview.com/...

JJJ Reģ.: 22.03.2004
0 0 Atbildēt

modena rakstīja: runa nebija par politiskas situācijas analīze... vienkārši neviens no man pazīstamiem cilvēkiem nekad neko labu neteica par JL...

jautājums par ko balsot - izskatās pēc okupācijas sekam... ja jau paši gudri - priekš kam citiem jautāt par ko balsot?.... Pašiem savas galvas uz pleciem nav?

Man personīgi nekad nepacelsies roka balsot par tiem, kuri savas parazītiskas darbības rezultātā sludina un veido tādu politiku, kurā netiek veikti uzkrājumi, bet tiek realizēta tērēšana. Ja tie padlas no JL divkārši neizbazarētu ceļu fondu - šodien varu derēt ka tur būtu pietiekami daudz naudas, lai mēs paši varētu vismaz kaut kā atbalstīt savu Valsti, nevis paķērt saulaino kredītu uz nosacījumiem, kuri praktiski neparedz valsts ekonomikas atveseļošanu.

JL vari nosaukt par "p..dlam", tad kas ir pārējie? nesaku, ka JL ir kaut kas labs, bet manās acīs tie ir cēluši reitingu un nevienam nav tiesības ņirgāties par sabrauktiem ezīšiem, vēl j vairāk, tiem kas to pateica. Droši, ka JL ir papilno visādu skeletu skapī, taču ne jau tādos apmēros un tādi dinozauru skeleti kā ciktur miljonu vekse TP, ZZS, LPP/LC, SC. Diez vai varam prasīt atbildību no JL par to, kas viņiem ir jāstrēbj. Jā, nepiekrītu to, kā JL to dara, taču manā skatījumā jebkādu cieņu ir zaudējuši no malas rejošie grīdā gāzētāji, 7 trekno solītāji (un par to ezīti, manuprāt, bija ļoti netaktiski, ja ne vairāk..), zemnieku aizstāvji. Viegli ir nolīst no skatuves vai darboties fonā un apriet tos, kas mēģina kaut ko darīt un faktiski strēbt. Nesaprotu pat, kāpēc iepriekšējās vēlēšanās balsoju gan par TP, ZZS un LPP. Jūtos vainīgs par to, taču turmāk šie varoņi manu balsi nedabūs. Nezinu, varbūt pat balsošu par JL, vismaz pašreiz tā domāju, jo manā skatījumā viņi ir mazākie no kretīniem (pārfrāzējot kādu mākoņu cilvēku).

brmbrmm Reģ.: 24.07.2009
0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja:

Nesaprotu, ja es ZINU, ka manas domas ir tādas, ka es balsošu par JL...tad kāpēc man ir taisnvirziena, šizofrēniska domāšana ??

Tiešām nezinu kāpēc, bet, laikam, jau tā ir, ja reiz pats pieteicies.

jugasvilli rakstīja:

WALA rakstīja:

jugasvilli rakstīja: Dekster, tavs Repše arī nemaz nesteidzās par brīdināšanu par sūdiem. Pats spekulēja ar īpašumiem.

Tas gan tiesa, lai arī tikai daļēji - Repše ir daudz un dikti pec ta, kad beidza savas attiecības ar LB gan dažādos fondos guldījis naudu, gan visadi citādi investējis. Uz to brīdi kad viņš to iesāka - tā bija pareiza doma, diemžēl izskatās ka prāta nepietika laikus tikt vaļā no šī īpašuma. Ties VVZ - varbūt pats nemaz nevēļējās ?!?!? UN diemžēl kā biznesmenis viņš aºī ir pašvaks. Kā vadītājs - es teiktu ka ir OK, vienīgi pārāk pārliecināts par savu taisnību vienmēr un visur.

Pārāk lielā pārliecinātība, kas robežojas ar izteiktu taisnvirziena domāšanu, kas jau no psihiatrijas viedokļa ir pirmā šizofrēnijas pazīme.

Par to vadītāju nepiekrītu - labam vadītājam ir jāprot arī citus uzklausīt.

Seene Reģ.: 18.12.2002
0 0 Atbildēt

JJJ rakstīja:

JL vari nosaukt par "p..dlam", tad kas ir pārējie? nesaku, ka JL ir kaut kas labs, bet manās acīs tie ir cēluši reitingu un nevienam nav tiesības ņirgāties par sabrauktiem ezīšiem.

Ja gribi analoģiju - iepriekšējie tumšā kaktā iedeva pa seju un atņēma maku. Un tad pienāca JL, lai izģērbtu un atspārdītu līdz nāvei jau zemē guļošo... Tas tev pārdomām, ja gribi salīdzināt.

0 0 Atbildēt

Seene rakstīja:

Ja gribi analoģiju - iepriekšējie tumšā kaktā iedeva pa seju un atņēma maku. Un tad pienāca JL, lai izģērbtu un atspārdītu līdz nāvei jau zemē guļošo... Tas tev pārdomām, ja gribi salīdzināt.

Šoreiz garām - JL nepavisam neatnāca un neatspārdija, te drīzāk analoģija ar to ka zirgs mocās pirmsnāvs agonijā un atnāk viens un nošauj - tipa lai nemocas.

Bet ja runājam godīgi - nav neviena ekonomikas eksperta ( ak jā - kur tad jamie pedējā laikā palikuši ???) kas zinātu ko pie velna lai dara patreizēja situācijā, lai kļūtu labāk, līdz art o nāk JL un "nošāuj" to zirgu, kāpēc - nu tāpēc ka nav vetārsta kurs zinātu kā to pusdzīvo organismu dabūt uz kājām. Tādēļ arī ir itkā stulbi nodokļi utml. tipa viss kas, bet no uzņēmēju viedokļa skatoties absolūti ne tas kas var palīdzēt. SItuācija vienkāºši ir tik sūdīga kas jebkura kustība ved tikai dziļāk. Varētu tikpat labi vispāº nodokļus atcelt - un vienalga paliktu sliktāk. Bet tad valstij nebutu naudas, lērumms cilvēku būtu jāatlaiž, un valstj būtu jaizmaksā kompensācijas utml. - apburtais loks.

Ko vareja daºīt labāk - iepsējams, ka to vēļ varēja izdaºīt Godmanis un Co, pēcāk - varbūt vēl varēja, bet vai būtu rezultāts VVZ. Tajā brīdī kad sajuta problēmas uzreiz vajadzēja atlaist visus valsts darbiniekus bez kuriem var iztikt bet ne mazāk kā pusi no valsts aparātā strādājošiem ( protams vēlams tā lai tiktu no lielākajiem slīmestiem un "silto vietu" aizņēmējiem vaļā). Un otra lieta nezinu kā - bet bija jāpiedabū - visi slaisti stradāt vai mācīties nevis tikai sanemt kompensācijas un laiskoties. Abas lietas ir utopiskas, bet patreiz šķiet ka tikai tas mums būtu būtiski palīdzējis. Bet nu mes jau šķiet neesam japāņi kas spēj saņēmties kopīgam mērķim.

0 0 Atbildēt

Ā vot - ideja fix - jātaisa trekns nodoklis par nekā nedaºīšanu, un pat ja nav ar ko samaksāt - jams uzkºājas līdz brīdim kamēr valsts ekonomika sāk uzplaukt.

0 0 Atbildēt

WALA rakstīja:

Šoreiz garām - JL nepavisam neatnāca un neatspārdija, te drīzāk analoģija ar to ka zirgs mocās pirmsnāvs agonijā un atnāk viens un nošauj - tipa lai nemocas.

JL ne sūda neapjēdz no ekonomikas vai arī apzināti ved valsti tālāk bezdibenī. Izvēlies pats, kura no versijām tev leikas tuvāka. NEDRĪKST budžetu veidot no patēriņa viedokļa. Bet gan jādomā kā veicināt IENĀKUMUS. Šobrīd pensionāriem ir slikti, bet tad kad būs iznīcināti visi pēdējie nodokļu maksātāji, pensionāri varēs mirt badā un nebūs pat ko vainot. VIENĪGĀ izeja no tās bedres kurā bijām nokļuvuši, bija ķerties pie radikālām metodēm un darīt visu lai atjaunotu ekonomiku, nevis to turpinātu gremdēt. Kaut vai ar tik brutālu peeju, kā atcelt jebkādas pensijas, bezmaksas medicīnu u.t.t. Skarbi, bet ar to varētu panākt augšupeju. Pašlaik turpinam grimt dziļāk un tieši tas pats rezulāts tiks sasniegts valsts bankrota rezultātā, tikai jau bez cerības uz ekonomikas atveseļošanos.

0 0 Atbildēt

Seene rakstīja:

WALA rakstīja:

JL ne sūda neapjēdz no ekonomikas vai arī apzināti ved valsti tālāk bezdibenī. Izvēlies pats, kura no versijām tev leikas tuvāka. NEDRĪKST budžetu veidot no patēriņa viedokļa. Bet gan jādomā kā veicināt IENĀKUMUS. Šobrīd pensionāriem ir slikti, bet tad kad būs iznīcināti visi pēdējie nodokļu maksātāji, pensionāri varēs mirt badā un nebūs pat ko vainot. VIENĪGĀ izeja no tās bedres kurā bijām nokļuvuši, bija ķerties pie radikālām metodēm un darīt visu lai atjaunotu ekonomiku, nevis to turpinātu gremdēt. Kaut vai ar tik brutālu peeju, kā atcelt jebkādas pensijas, bezmaksas medicīnu u.t.t. Skarbi, bet ar to varētu panākt augšupeju. Pašlaik turpinam grimt dziļāk un tieši tas pats rezulāts tiks sasniegts valsts bankrota rezultātā, tikai jau bez cerības uz ekonomikas atveseļošanos.

jaa, un fantazejam par aizvien jauniem nodokļiem kas tik lieliski konsolidee naakamaa gada ekseļbudžetu tas nu tiešām attiistiibu neveicina.

es nezinu ko vajag darit, bet zinu ko vajadzeja nedarit.

0 0 Atbildēt

Ozz rakstīja:

jaa, un fantazejam par aizvien jauniem nodokļiem kas tik lieliski konsolidee naakamaa gada ekseļbudžetu tas nu tiešām attiistiibu neveicina.

es nezinu ko vajag darit, bet zinu ko vajadzeja nedarit.

Drīkst atklāt vienu valsts noslēpumu? Budžetā nav ieplānots tāds sīkums, kā UIN pārmaksa. Kā tev liekas - cik ir tādi uzņēmumi, kam tāda nebūs, maksājot šā gada laikā UIN avansu, kas tiek aprēķināts no 2008. gada peļņas. Mana grāmatvede skaidri pateica - VISIEM viņas klientiem pēc 2009. gada pārskata iesniegšanas UIN nebūs jāmaksā 3-4 mēnešus. Un tas attiecas uz vēl izdzīvojušajiem! Kā tad jēlīši budžetu lāpīs?

0 0 Atbildēt

Seene - tas ko u saki ir daļēji pareizi, iedoājies ka nemaksājot šīs pensijas utml. - daudziem cilvēkiem nebūs pat ko ēst. Bet nu pieņemsim ka šī problēma neeksistē. Bez visa tā tik un tā samazināsies potenciālo pircēju skaits, neviens nepirks to kas nebūš dzīvībai svarīgs ( un veselības aprūps sagraušana pilnīgi noteikti ilgtermiņā pie tava varianta izmaksās daaaaaudz dārgāk !!!), palielai daļai uzņēmēju būs kirdiks , tas nekas ka mazliet vēlāk nekā agrāķ. Vai neesi pamanījis, ka piemēram lietuviešu piens izkonkurā mūsējo vienos vārtos. Bija pat tāds paradokss, ka lietuvieši iepirka latvijas pienu no lopkopjiem, veda uz lietuvu un pec tam atpakaļ un vienalga vinu piens bija lētāks !?!?!? Un tā doršī var atrast dažādas citas jomas kur mūs tāpat izdr-zīs pie pirmāš iespējas, un sagrūs tā ražošana kas ir pārāķ orientēta uz iekšējo tirgu. Tie kas lielu daļu eskportē - jā tiem droši vien tas krietni palīdzētu.

Varbūt ir vērts tad mēģināt profesionāli (valstiskā līmenī) sagatavot un eksportēt darbaspēku, ja nekā citadi. NU nezinu, bet ja godīgi es ar patreiz neredzu veidu kā atrast pareizo ielāpu, lai jams neuztaisītu caurumu turpat blakus. Diemžēl paºāk daudz parādsaistibu esam piegrābušies valstiskā līmenī un ne tikai tajā.

STALINS Reģ.: 12.11.2003
0 0 Atbildēt

Seene rakstīja: ....VIENĪGĀ izeja no tās bedres kurā bijām nokļuvuši, bija ķerties pie radikālām metodēm un darīt visu lai atjaunotu ekonomiku, nevis to turpinātu gremdēt. Kaut vai ar tik brutālu peeju, kā atcelt jebkādas pensijas, bezmaksas medicīnu u.t.t. Skarbi, bet ar to varētu panākt augšupeju. Pašlaik turpinam grimt dziļāk un tieši tas pats rezulāts tiks sasniegts valsts bankrota rezultātā, tikai jau bez cerības uz ekonomikas atveseļošanos.

Jau otro reizi Tu nes tik neaptverami debilu domu, kā atcelt pensijas. Kā Tu domā, kur paliek tā nauda, ko izmaksā pensijās, penši to sadedzina, vai?

VWfans Reģ.: 21.02.2004
0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja: RMB ietrekterēšanu ar čomu

Sakiet, lūdzu, ko nozīmē ,,RMB,, ??? Izklausās pēc kaut kāda dzēriena.

0 0 Atbildēt

WALA rakstīja: Seene - tas ko u saki ir daļēji pareizi, iedoājies ka nemaksājot šīs pensijas utml. - daudziem cilvēkiem nebūs pat ko ēst.

Es saprotu, ka nebūs ko ēst. Bet no kā tad tas ēdamais radīsies tad, kad tā pati situācija izveidosies vēlāk, tikai bez cerības uz uzlabošanos?

0 0 Atbildēt

STALINS rakstīja: Kā Tu domā, kur paliek tā nauda, ko izmaksā pensijās, penši to sadedzina, vai?

Neesi Jēlītis, ka nespēj saprast? Tā nauda tiek "noēsta" Maximas lētajos leišu produktos un krievijas mazutā apkurei. No tās Latvijā praktiski nepaliek NEKAS, kas varētu veicināt valsts attīstību. Mūsu importa/eksporta bilance ir izaudzēta tāda, ka reāli iztikas minimumu mazturīgajiem veido IMPORTS, bet iekšējo patēriņu var nodrošināt tikai un vienīgi vidusslānis vai "biezie" - ekoprodukti, alterntīvās degvielas u.t.t.

0 0 Atbildēt

WALA rakstīja: .... NU nezinu, bet ja godīgi es ar patreiz neredzu veidu kā atrast pareizo ielāpu, lai jams neuztaisītu caurumu turpat blakus. Diemžēl paºāk daudz parādsaistibu esam piegrābušies valstiskā līmenī un ne tikai tajā.

0% nodokļos+ Latvijas zeme uz 25 gadiem, jebkuram ārvalstu investoram, kas ienāks šeit un ražos preces tikai eksportam.

Eiropa, dabīgi, bļaus, bet...no vilka baidies, mežā nēej

(Nav mana ideja, kaut kas līdzīgs notiek Ēģiptē)

0 0 Atbildēt

STALINS rakstīja:

WALA rakstīja: .... NU nezinu, bet ja godīgi es ar patreiz neredzu veidu kā atrast pareizo ielāpu, lai jams neuztaisītu caurumu turpat blakus. Diemžēl paºāk daudz parādsaistibu esam piegrābušies valstiskā līmenī un ne tikai tajā.

0% nodokļos+ Latvijas zeme uz 25 gadiem, jebkuram ārvalstu investoram, kas ienāks šeit un ražos preces tikai eksportam.

Eiropa, dabīgi, bļaus, bet...no vilka baidies, mežā nēej

(Nav mana ideja, kaut kas līdzīgs notiek Ēģiptē)

Nevajag pārspīlēt - pietiktu ar REĀLU nodokļu likmi. Marsietis skandina par to, ka mums faktiskais nodokļu slogs ir tikai ap 30%, kamēr citur Eiropā tas ir pie 40%. Jā - es ar lielāko prieku, kā MVU maksātu 40%. Bet mums godīga nodokļu nomaksa nozīmē ~70% (Vācijā faktiskais max progresīvais ir ~55%)!!! Ja bankrotu neuzskata par izvēli - atliek tikai divas - shēmot vai emigrēt.

turbopiile Reģ.: 09.02.2004
0 0 Atbildēt

neviens nav nekad rēķinājis attiecību starp nodokļu apjomu, peļņu un reālo pirktspēju.. Latvijā un vecajās ES valstīs..

0 0 Atbildēt

Seene rakstīja: .... bet iekšējo patēriņu var nodrošināt tikai un vienīgi vidusslānis vai "biezie" - ekoprodukti, alterntīvās degvielas u.t.t.

eko? Lūk .šis jau prasa ciparus, es saku, ka max.5%(domāju, ka stipri kļūdos uz lielo pusi)

Un tieši vidusslānis un biezie visvairāk patērē preces par kurām nauda aiziet prom, elektrība, degviela, da jebkuras brenda preces utt.

Tu domā vai tikai raksti no sava biznesa viedokļa?

brmbrmm Reģ.: 24.07.2009
0 0 Atbildēt

VWfans rakstīja:

Sretsked rakstīja: RMB ietrekterēšanu ar čomu

Sakiet, lūdzu, ko nozīmē ,,RMB,, ??? Izklausās pēc kaut kāda dzēriena.

Rīgas melnais balzāms

turbopiile Reģ.: 09.02.2004
0 0 Atbildēt

kāpēc leišiem pārtika lētāka?

a tapēc, ka leišiem valdība dotē pārtikas ražošanu (preteji ES aizliegumam un maksājot par to sodu)..

pareizi vai nepareizi, tas ir cits jautājums!

0 0 Atbildēt

STALINS rakstīja:

Un tieši vidusslānis un biezie visvairāk patērē preces par kurām nauda aiziet prom, elektrība, degviela, da jebkuras brenda preces utt.

Tu domā vai tikai raksti no sava biznesa viedokļa?

Tagad padomā kārtīgi un uzraksti, ko no LATVIJAS ražojumiem patērē pensionāri?

0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja: Kāda ir izeja no tās vietas,kur esam??

Reāla izeja, ko darīt un kā ? Ja nevienam nav ieteikumu, tādu reālu, kad visiem ir sakaidrs- lūk, šitais rullē...tad jau varbūt tomēr nav tik slikti ?

Reāla izeja? Pārdot valsti un emigrēt pašiem. Tiem, kam tas vēl nav pielecis, JL iegrozīs smadzenes vietā.

0 0 Atbildēt

turbopiile rakstīja: kāpēc leišiem pārtika lētāka?

a tapēc, ka leišiem valdība dotē pārtikas ražošanu (preteji ES aizliegumam un maksājot par to sodu)..

pareizi vai nepareizi, tas ir cits jautājums!

Varbūt arī tapēc, ka leišu VID neuzskata, ka PVN pārmaksa sējas laikā ir nepareiza naudas plūsmas plānošana?

Lasītākie raksti

Jaunie raksti