Kam pieder ceļš, tam ir tiesības noteikt kā pa to pārvietoties un kā šo pārvietošanos kontrolēt.
Punkts.
p.s. jo valsts esam mēs, pilsoņi, mūsu intereses pārstāv mūsu pašu ievēlētās simts galvas. Un kā viņi (mēs) nolemjam, tā arī būs. Značit viss ir pareizi!!!!
p.p.s. sūkā kam gribi, bet augstāk par pimpi neuzleksi, latvieti!!!
Bet lūdzu - esam demokrātiskā valstī! Amatpersonu materiālās atbildības likums kā tāds būtu ļoti vēlams...
Tikai būtu jauki, ja nepamatotu sodu atceļ, tad lai atceļ. Tiktu rūpīgāk izvērtēts, kam tas pienākās.
Bet ja sūdzība ir nepamatota un sods paliek spēkā - arī sūdzētājam jākompensē notērētie nodokļu maksātāju līdzekļi... Der? Un frāze es jau tikai ar +15 pārkāpu, tāpēc man sods atceļams tiek ievērtēts ar papildus izdevumiem par bezkaunību...
Protams, ka der. Tikai tas nekad dzīvē nerealizēsies, jo šāda kārtība būtu esošas varas sistēmas sabrukums.
... nav vienkāršāk nošauties? vai tā patīk seksis ar CP, un FR?
Ja jau dzīvē nekad nerealizēsies, tad nesaprotu par ko cepiens? Tas tāds sēņveidīgs mazohisma paveids? Cepties par lietām, kuras pats esi nolēmis, ka ir nemaināmas?
Interesanti gan - kā nodokļu maksātāju naudas saimniecisku izmantošanu uzlabo simtiem absolūti nepamatotu kasācijas prasību un strīdu demokrātiska izskatīšana visās instancēs?
Kādēļ nepamatotu? Vai tu esi gatavs uzņemties atbildību, ka FR sodi ir 100% pamatoti?
Ne jau par to ir runa, šitā tu vari tik tiešām riet ilgi.
Runa ir par to,ka FR izvietošanas veids neatbilst to ieviešanas mērķim-uzlabot satiksmes drošību.
Satiksmes drošību nevar uzlabot ar sekojošu metodi- vietā, kur drošs ātrums var būt 70kmh, uzliekam zīmi 50 un aiz tās FR.
Ja FR atrodas vietās, kur tas ir tik tiešām lietderīgi,lai atrodas. Es PAR.
Es arī PAR. Tikai lai tas darbotos, sistēmai ir pašos pamatos jābūt savādākai. FR ir jābūt tika valsts īpašumā. Tiem ir jābūt budžeta IZDEVUMU pozīcijā. Un CP ir jāatņem prēmijas par soda naudu pieaugumu. Jo patreizējā kārtība pašos pamatos ir orientēta uz to, lai policists būtu ieinteresēts iespējami daudz pārkāpumu
Bet lūdzu - esam demokrātiskā valstī! Amatpersonu materiālās atbildības likums kā tāds būtu ļoti vēlams...
Tikai būtu jauki, ja nepamatotu sodu atceļ, tad lai atceļ. Tiktu rūpīgāk izvērtēts, kam tas pienākās.
Bet ja sūdzība ir nepamatota un sods paliek spēkā - arī sūdzētājam jākompensē notērētie nodokļu maksātāju līdzekļi... Der? Un frāze es jau tikai ar +15 pārkāpu, tāpēc man sods atceļams tiek ievērtēts ar papildus izdevumiem par bezkaunību...
Protams, ka der. Tikai tas nekad dzīvē nerealizēsies, jo šāda kārtība būtu esošas varas sistēmas sabrukums.
ar FR var fiksēt nošaušanos
domāju šis būš īpašs gadījums, kurā sanāks visi FR un katrs no sava leņķa fiksē lodes ātrumu un rumpja krišanas ātrumu un leņķi...
lai es pārsūdzētu man bija jābrauc uz gaujas ielu (30min) + jāraksta zajava uttt (~60min) + korķī jāatsēž atpakaļ... kopā tas man aizņēma trešdaļu darba dienas + pransporta izdevumi....
lētāk bija samaksāt, bet es pārsūdzēju un sodu atcēla....
Kas tev lika braukt??
Paņem uzraksti, nopērc par 2 santīmiem aploksni un par 35 santīmiem pastmarku vai samaksā par ierakstītu vēstuli 1.21 LVL un nekādas braukšanas.
ja atcelšanas gadījumā dajebkas būtu jāmaksā tam ierēdnelim (mentam) kas atļāvās izrākstīt nepareizu sodu... nu labi, ne 100%, bet vismaz pusi, no nepareizi izrakstītā soda....
Nu man nepatīk. Bet diemžēl tev un daudziem citiem patīk. Un man ir jāsadzīvo ar jūsu mazohisma pulciņa pieņemtiem noteikumiem. Demokrātija taču...
Sabiedrība izvēl priekštāvjus, priekštāvji nosaka kopējos spēles noteikumus, to ievērošanu kontrolē - kā nu tas sanāk vai samnieciski ir iespējams. Spēles noteikumi vienmēr nepatiks visiem, bet tie garantē kaut kādu kārtību
Seenem nepatīk, ka tiek kontolēta noteikumu ievērošana, sanāk ka seenem nepatīk noteikumi kā tādi - līdz ar to jautājums - vai viņu pašu apmierinātu totāla anarhija?
Nu man nepatīk. Bet diemžēl tev un daudziem citiem patīk. Un man ir jāsadzīvo ar jūsu mazohisma pulciņa pieņemtiem noteikumiem. Demokrātija taču...
Sabiedrība izvēl priekštāvjus, priekštāvji nosaka kopējos spēles noteikumus, to ievērošanu kontrolē - kā nu tas sanāk vai samnieciski ir iespējams. Spēles noteikumi vienmēr nepatiks visiem, bet tie garantē kaut kādu kārtību
Seenem nepatīk, ka tiek kontolēta noteikumu ievērošana, sanāk ka seenem nepatīk noteikumi kā tādi - līdz ar to jautājums - vai viņu pašu apmierinātu totāla anarhija?
Domāju ka būtu pirmajās kviecēju rindās...
Atkal jau ķeries pie meliem. Es esmu par likumu un noteikumu ievērošanu. Un nekad neesmu teicis ko citu. Savukārt tu gan visu laiku apgalvo, ka noteikumus ir jāievēro tikai atsevišķiem indivīdiem - tiem, kuriem tev labpatīkas.
Domāju ka būtu pirmajās kviecēju rindās...
Atkal jau ķeries pie meliem. Es esmu par likumu un noteikumu ievērošanu. Un nekad neesmu teicis ko citu. Savukārt tu gan visu laiku apgalvo, ka noteikumus ir jāievēro tikai atsevišķiem indivīdiem - tiem, kuriem tev labpatīkas.
Pagaidām, kā te viens rakstīja - izvarotājs recidīvists seene apgalvo, ka VISI FR fotouzņēmumi ir nelikumīgi un/vai falsificēti?
Tātad pretlikumīgi utt. Un ja pārkāpums ir izdarīs grupā (plūsmā) tad tas nav pārkāpums utt...
Kas tieši ir falsificēts, melīgs vai pretlikumīgs fakta konstatācijā par ātrumu pārkāpumu?
Un ko Tu dari ar kaimiņu, kurš nošķīlis Tavu auto un sabojājis TAVU BM klasi?
Pagaidām, kā te viens rakstīja - izvarotājs recidīvists seene apgalvo, ka VISI FR fotouzņēmumi ir nelikumīgi un/vai falsificēti?
Tātad pretlikumīgi utt. Un ja pārkāpums ir izdarīs grupā (plūsmā) tad tas nav pārkāpums utt...
Kas tieši ir falsificēts, melīgs vai pretlikumīgs fakta konstatācijā par ātrumu pārkāpumu?
Cik ilgi turpināsi melot? Nekad neesmu apgalvojis, ka visi FR uzņēmumi ir nelikumīgi. Nekad neesmu apgalvojis, ka pārkāpums, kas izdarīts grupā, nebūtu pārkāpums.
Cik ilgi turpināsi melot? Nekad neesmu apgalvojis, ka visi FR uzņēmumi ir nelikumīgi. Nekad neesmu apgalvojis, ka pārkāpums, kas izdarīts grupā, nebūtu pārkāpums.
Tad kur problēma?
Ja esi iedevis auto kamiņam, sievai,bračkam - noliec uz galda fočeni ar norādi, kurā kontā jāsamaksā par šo fotogrāfiju.
Tad kur problēma?
Ja esi iedevis auto kamiņam, sievai,bračkam - noliec uz galda fočeni ar norādi, kurā kontā jāsamaksā par šo fotogrāfiju.
Kur problēma???
Kur problēma? Tajā, ka ne tik vien atbalsti amatpersonu izdarītu likumpārkāpumu, bet vēl mudini arī mani pārkāpt likumu.
Kādā veidā amatpersona pārkāpj likumu kontrolējot tev piederošās automašīnās pārvioetošanās atrumu privātās partnerības ietveros?
Atceries - valstīs, kur soda vadītāju OCTA nav ir OCVA, tur par ātruma pārkāpumiem vadītājam pienākās ne tikai nauda sods, bet arī bonuspunkti, soda naudu apmērs ir lielāks, jo jānodrošina vadītāja identifikācija...
Seene rakstīja: Un CP ir jāatņem prēmijas par soda naudu pieaugumu.
Par šo vari atbildēt? Kuram konkrēti policim alga/prēmija ir atkarīga no iekasētās soda naudas?
Kāpēc es to jautāju - pirms neilga laiciņa mani apturēja CP par ātruma pārsniegšanu par 27 km/h - 50 vietā 77. Pēc īsam pārrunām un atvainošanos par zīmes neievērošanu, policis mani palaida vaļā ar piebildi - Nu, man jau arī nekāda labuma no tā protokola nav. Ja viņam no protokola summas būtu atkarīga alga, tad jau šis viennozīmīgi būtu to izrakstījis, vai ne tā. Jā, un, starp citu, tā nebija pirmā reize. Vienu reizi policistam izdīcu, lai mani palaiž vaļā, kad pie lidostas viadukta paņēma ar 89, kur atļautais bija 50.
Par šo vari atbildēt? Kuram konkrēti policim alga/prēmija ir atkarīga no iekasētās soda naudas?
Kāpēc es to jautāju - pirms neilga laiciņa mani apturēja CP par ātruma pārsniegšanu par 27 km/h - 50 vietā 77. Pēc īsam pārrunām un atvainošanos par zīmes neievērošanu, policis mani palaida vaļā ar piebildi - Nu, man jau arī nekāda labuma no tā protokola nav. Ja viņam no protokola summas būtu atkarīga alga, tad jau šis viennozīmīgi būtu to izrakstījis, vai ne tā. Jā, un, starp citu, tā nebija pirmā reize. Vienu reizi policistam izdīcu, lai mani palaiž vaļā, kad pie lidostas viadukta paņēma ar 89, kur atļautais bija 50.
CRDI rakstīja: Palaidniex izklausās pēc tada kurš ar brauc ar auto labakajā gadījumā svētdienās ap kvartalu..... jo nemāk braukt plūsmā un ātrāk par 45 kmh, bail...
Bļin, saproti neviens nenoliedz to, ka 57 kmh arī ir pārkāpums, man arī ir kvīts par šādu pārkāpumu....
Bet kapēc CP ievēro kaut kādu toleranci, bet kaut kādi čibriki kabinetos skatot bildes ne.
Izskaidro kur ir atšķirība:
1. Krasta iela zem Salu tilta, svētdiena.... ātrums 60 kmh mīnus kļūda 57 kmh... drausmīgs pārkāpums jāsoda ar naudas sodu, fiksēts ar FR
2. Rumbula, sestdienas vakars, ātrums 70 kmh mīnus kļūda 67 kmh.... fiksē CP ekipēža ar video.... piemērotais sods brīdinājms, nebūtu izpildījušies ar diskotēku, būtu iztikts ar pirksta pakratīšanu t.i. LAPK 21. pants
Nu un tagad FR (satiksmes drošības) aizstāvi pamatoti izskaidro ar ko pirmais gadījums ir satiksmes drošībai bīstamāks, nekā otrais...
nu bet nesaprotu cepienu...
EJ UN PANĀC, LAI ZEM SALU TILTA UZLIEK 70 km/h! Jo formāli tak esi pārkāpis! Nav jau tā, ka tajā vietā drīkst braukt ar 6o (un vēl palabo Tev par labi uz 57 km/h), vai ne?
Ar ekipāžam - pirmais ir brīdinājums, ja nav sodu, otrais ko paņems ekipāža ir izrakstīs kvīti. Bet ja pie stūºes sēne, tad ir seksis pēc pilnas programmas, jo uzglūnētāji viņu ir dabujuši rokā un tagad nu fisīs pēc visas programmas... (dīvaini - ar seeni ir seksis, ar CRDI paruināšana tikai). Abos gadījumos esi apturēts un 15 minūtes laika pakāsis, ja darba stunda maksā 20 lati, tad piečuku, skaiti esi pakāsis, vienkārši to nenopelnot!
protams CP ekipāža var pat par 65 arī vaše neapturēt, seeni gan apturēs, bez jautājumiem!
Bet ja ideja ir samazināt vidējo plūsmas ātrumu, tad ir labākas versijas, kā to panākt, ja ne ar FR? Nu tā reāli - kā panākt mazāku ātrumu jā tāds ir pašmērķis.
Bet, ja esošais plūsmas ātrums ir apmierinošs un to kaut kā pierāda pierāda sabiedrība - tad paceļam pilsētā atpakaļ ātrumu uz 60, un kur 70 uz 80... Tikai tad samazinam tolerances slieksni, jo, ja atļaus pilsēta vilkt uz 90 - vienalga atradīsies kāds, kas gribēs braukt ar vēl +15!!!
Vai nu tu mācies no Ezivs, vai Ezivs mācās no tevis, šitādu demagoģiju....
Neesmu pret FR kā tādiem, bet tādu indivīdu kā palaidniex un Ezivs rokās tie kļūst sabiedrībai bīstami....
Tā arī neatbildēji, kāpēc 60 kmh, zem Salu tilta ir bīstamāki par 67 kmh Rumbulā, ka vieni var "atļauties" izteikt brīdinājumu, bet otri uzskata ka ir jāsoda ar maksimumu. Abās vietās atļautais ir 50 kmh.
Mani pilnībā apmierina esošie ātrumi utt. varbūt dažās vietās ir mazākais dīvaini (piem. Krasta ielā vienā virzienā 70, otrā virzienā 50 utt.) BET mans mazais cepieniņš ira par to ka nav t.s. tiesiskās paļāvības, ka nav vienotas tolerances. Ja reiz ir pieņemts līdz +15 kmh pievērt acis, tad arī visi draudzīgi pieveram....
Tā starp citu nekur neatradu, ka CP brīdināt var vienu reizi.... LAPK, nav minēts, ka brīdinājumu var izteikt tikai vienreiz
lai es pārsūdzētu man bija jābrauc uz gaujas ielu (30min) + jāraksta zajava uttt (~60min) + korķī jāatsēž atpakaļ... kopā tas man aizņēma trešdaļu darba dienas + pransporta izdevumi....
lētāk bija samaksāt, bet es pārsūdzēju un sodu atcēla....
Paņem uzraksti, nopērc par 2 santīmiem aploksni un par 35 santīmiem pastmarku vai samaksā par ierakstītu vēstuli 1.21 LVL un nekādas braukšanas.
ja atcelšanas gadījumā dajebkas būtu jāmaksā tam ierēdnelim (mentam) kas atļāvās izrākstīt nepareizu sodu... nu labi, ne 100%, bet vismaz pusi, no nepareizi izrakstītā soda....
Palaidniex rakstīja: Kādā veidā amatpersona pārkāpj likumu kontrolējot tev piederošās automašīnās pārvioetošanās atrumu privātās partnerības ietveros?
Atceries - valstīs, kur soda vadītāju OCTA nav ir OCVA, tur par ātruma pārkāpumiem vadītājam pienākās ne tikai nauda sods, bet arī bonuspunkti, soda naudu apmērs ir lielāks, jo jānodrošina vadītāja identifikācija...
Tā būtu foršāk?
Par to, kādā veidā pārkāpj, jau visu uzrakstīju. Un jā - tā noteikti būtu foršāk.
Pretēji amatpersonu publiskajiem meliem, eksistē sodu plāns. Ja plāns ir izpildīts, tad tevi palaidīs, ja ne... Jā - cik man zināms ierindas policists nekādus % nesaņem. Bet par neizpildītu plānu gan tiek piemērotas sankcijas.
pasaki vēl, ka jamiem nav Plāna
budžetā ir ierakstīts, ka mentūrai ir jāiekasē no autovadītājiem >4 ļimaki (+ vēl >7 ļimakus iekasēs caur šķībtronika fotoaparātiem)
Sodi no fotoradariem
Vai kāds jau dabūjis vēstuli . Un cik ir tas tolerances slieksnis . Pats braucot pa Rīga -Jelgava vispār nēesmu redzējis nevienu radaru kopš oktobra .