Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Sodi no fotoradariem

rudens68 Reģ.: 17.04.2006

Vai kāds jau dabūjis vēstuli . Un cik ir tas tolerances slieksnis . Pats braucot pa Rīga -Jelgava vispār nēesmu redzējis nevienu radaru kopš oktobra .

sarashkins Reģ.: 01.08.2009
0 0 Atbildēt

Seene rakstīja: ar 1s monētu maisiņu.

Labāk tomēr piemest arī pāris saujas 2s monētas - savādāk var precīzi ar svariem saskaitīt.

Seene Reģ.: 18.12.2002
0 0 Atbildēt

Palaidniex rakstīja:

APL neviens nav atcēlis. Tur joprojām ir teikts, ka administratīvajam aktam ir nepieciešams adresāts. Likumā arī jau ir noteikts, ka auto īpašniekam ir jāsniedz ziņas par tā tiesisko valdītāju. Šo likumu neievērošana no varas iestāžu puses jau ir cilvēktiesību pārkāpums - ar pareizu formulējumu policijas atteikšanās noskaidrot vadītāju pārvēršas par ECT lietu... Bet ja vadītājs tiek noskaidrots, tad jau ir tiesības iepazīties ar lietas materiāliem - FR sertifikātu, instrukciju, vietas pasi u.t.t. Atteikšanās atkal uz ECT Ja viss tiek izsniegts un viss ir kārtībā - atliek vien godīgi atzīt savu vainu un doties uz CSDD kasi ar 1s monētu maisiņu.

Kādam idiotam ir jābūt, lai laicīgi paredzot, ka ir >50% iespēja finālā tāpat nonākt CSDD pie kases lodziņa ar viensantīmu monētu maisiņu 5 latu vērtībā - tērēt savu laiku, nervus utt?

Pie kam patiesībā šādi gadījumi būtu jātraktē kā ļaunprātīga nodokļu maksātāju naudas nesaimnieciskas tērēšanas iniciēšana... Pārsūdzēt pārsūdzēšanas pēc, pat tad, ja zini, ka esi vainīgs un finālā saņem sodu liecina par daudz brīva laika vai pārāk lielu algu...

Kādam? Tādam, kas vēlas lai Latvija būtu tiesiska valsts. Lai nodokļu nauda, kuru maksāju arī es, tiktu tērēta saimnieciski - valsts attīstībai un kārtības nodrošināšanai. Nevis policejiskas korumpētas iekārtas uzturēšanai un atsevišķu indivīdu personisko finanšu interešu nodrošināšanai.

sarashkins Reģ.: 01.08.2009
0 0 Atbildēt

sarashkins rakstīja:

Seene rakstīja: ar 1s monētu maisiņu.

Labāk tomēr piemest arī pāris saujas 2s monētas - savādāk var precīzi ar svariem saskaitīt.

Kaut kā tā: content22-foto.inbox.lv/...

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Seene rakstīja:

Kādam? Tādam, kas vēlas lai Latvija būtu tiesiska valsts. Lai nodokļu nauda, kuru maksāju arī es, tiktu tērēta saimnieciski - valsts attīstībai un kārtības nodrošināšanai. Nevis policejiskas korumpētas iekārtas uzturēšanai un atsevišķu indivīdu personisko finanšu interešu nodrošināšanai.

Interesanti gan - kā nodokļu maksātāju naudas saimniecisku izmantošanu uzlabo simtiem absolūti nepamatotu kasācijas prasību un strīdu demokrātiska izskatīšana visās instancēs?

Piemērs - cietumniekiem daudz brīva laika un tie to vien dara, kā raksta sūdzības, ka viņiem pienākās debesmannā 3x dienā... Tiem laika daudz, sūzētāju ka biezs, tam valsts tērē līdzekļus atbildēm, izspriešanai utt, bet labuma nekāda - tikai budzēta līzekļu bezjēdzīga tērēšana...

0 0 Atbildēt

Palaidniex rakstīja:

Interesanti gan - kā nodokļu maksātāju naudas saimniecisku izmantošanu uzlabo simtiem absolūti nepamatotu kasācijas prasību un strīdu demokrātiska izskatīšana visās instancēs?

Kādēļ nepamatotu? Vai tu esi gatavs uzņemties atbildību, ka FR sodi ir 100% pamatoti?

0 0 Atbildēt

Seene rakstīja:

Palaidniex rakstīja:

Kādēļ nepamatotu? Vai tu esi gatavs uzņemties atbildību, ka FR sodi ir 100% pamatoti?

Pagaidām Tavi kviecieni par 100% datu falsifikāciju, pat kaut vai par 1% gadījumu, kad tiek piestādīti rēķini pat par ātruma ierobežojumu ievērošanu apstiprinājumus nav guvuši.

Strīdi mani sodīja par 60-3 kmh = par 57 km/h vietā, kur drīkst 50 - neizklausās ne pēc datu falsifikācijas, ne pēc baisā likuma pārkāpuma!

Es saprotu, ka tas ir "smags trieciens" pēkšņi patiešām sākt saņemt rēķinus par to, par ko tie pelnīti pienācās arī agrāk, bet tehnisku iemeslu dēļ netika piestādīti...

Neviens te nemēģina apšaubīt nepieciešamību pārsūdzēt nereālus ātrumu pārkāpumus, soda naudas piestādīšanu nepareizajam adresātam un tmldz. gadījumus...

Uzrādi lūdzu to fočeni, kas Latvijā liek kādam maksāt sodu par reālu ātruma pārkāpumu? Kamēr nevari uzrādīt - nesaprotu cepienu vispār! Parādīsies pirmā fočene - ir pamats cepienam, parādīsies masveida gadījumi - pamats nopietnai izmeklēšanai un vainīgo sodīšanai. Pirms tam - pieņemam faktu, ka sēne, kā te viens rakstīja - ir izvarotājs recidīvists, jo viņam ir viss aprīkojums šādu darbību vekšanai!

0 0 Atbildēt

atvainojos labojums:

"Uzrādi lūdzu to fočeni, kas Latvijā liek kādam maksāt sodu par reālu ātruma NEpārkāpumu?"

Gauss Reģ.: 15.09.2010
0 0 Atbildēt

Palaidniex rakstīja: atvainojos labojums:

"Uzrādi lūdzu to fočeni, kas Latvijā liek kādam maksāt sodu par reālu ātruma NEpārkāpumu?"

Kautkad rādīja nofočētu autobusu uz 90. Bija sajaukuši ar kravas auto, kam atļautais bija 80.

0 0 Atbildēt

Gauss rakstīja:

Kautkad rādīja nofočētu autobusu uz 90. Bija sajaukuši ar kravas auto, kam atļautais bija 80.

Un - gadījumu tak atrisināja, sodu atcēla?

Kur problēma?

Kļūdas gadās un pamatotu kļūdu labošana tak nav atcelta...

Tas pats kā operatīvo dienestu cepiens, ka viņus bildējot. Bļin - ja brauci uz izsaukumu kā CSN atrunāts ar diskotēku un ērģelēm - pārkāpumu atceļam, vienkārši vizinājies - ar ko esio labāks par pārējiem?

CRDI Reģ.: 10.01.2008
0 0 Atbildēt

Palaidniex izklausās pēc tada kurš ar brauc ar auto labakajā gadījumā svētdienās ap kvartalu..... jo nemāk braukt plūsmā un ātrāk par 45 kmh, bail...

Bļin, saproti neviens nenoliedz to, ka 57 kmh arī ir pārkāpums, man arī ir kvīts par šādu pārkāpumu....

Bet kapēc CP ievēro kaut kādu toleranci, bet kaut kādi čibriki kabinetos skatot bildes ne.

Izskaidro kur ir atšķirība:

1. Krasta iela zem Salu tilta, svētdiena.... ātrums 60 kmh mīnus kļūda 57 kmh... drausmīgs pārkāpums jāsoda ar naudas sodu, fiksēts ar FR

2. Rumbula, sestdienas vakars, ātrums 70 kmh mīnus kļūda 67 kmh.... fiksē CP ekipēža ar video.... piemērotais sods brīdinājms, nebūtu izpildījušies ar diskotēku, būtu iztikts ar pirksta pakratīšanu t.i. LAPK 21. pants

Nu un tagad FR (satiksmes drošības) aizstāvi pamatoti izskaidro ar ko pirmais gadījums ir satiksmes drošībai bīstamāks, nekā otrais...

kolumbs Reģ.: 27.12.2005
0 0 Atbildēt

Seene rakstīja:

kolumbs rakstīja:

Bet ja ar īpašnieka pārsūdzību domājat, ka tiks noskaidrots vadītājs - tas to nenozīmē. Tas ir jānosaka likumā, ka policija noskaidro vadītāju vai arī noteiktā termiņā īpašniekam ir jāpaziņo par vadītāju. Ja nepaziņo - sods jāsamaksā pašam īpašniekam. Bet tas ir cits sodīšamas modelis un ar īpašnieka tiesībām pārsūdzēt nav nekāda sakara.

APL neviens nav atcēlis. Tur joprojām ir teikts, ka administratīvajam aktam ir nepieciešams adresāts. Likumā arī jau ir noteikts, ka auto īpašniekam ir jāsniedz ziņas par tā tiesisko valdītāju. Šo likumu neievērošana no varas iestāžu puses jau ir cilvēktiesību pārkāpums - ar pareizu formulējumu policijas atteikšanās noskaidrot vadītāju pārvēršas par ECT lietu... Bet ja vadītājs tiek noskaidrots, tad jau ir tiesības iepazīties ar lietas materiāliem - FR sertifikātu, instrukciju, vietas pasi u.t.t. Atteikšanās atkal uz ECT Ja viss tiek izsniegts un viss ir kārtībā - atliek vien godīgi atzīt savu vainu un doties uz CSDD kasi ar 1s monētu maisiņu.

Atcēlis nav, bet no 1.jūlija APL neattieksies uz administratīvo sodu lietām.

Citu valstu pilsoņi jau ir daudz sūdzējušies ECT?

Nav jau LV vienīgā valsts, kur īpašniekam piesūta rēķinu...

0 0 Atbildēt

kolumbs rakstīja:

Seene rakstīja:

kolumbs rakstīja:

Bet ja ar īpašnieka pārsūdzību domājat, ka tiks noskaidrots vadītājs - tas to nenozīmē. Tas ir jānosaka likumā, ka policija noskaidro vadītāju vai arī noteiktā termiņā īpašniekam ir jāpaziņo par vadītāju. Ja nepaziņo - sods jāsamaksā pašam īpašniekam. Bet tas ir cits sodīšamas modelis un ar īpašnieka tiesībām pārsūdzēt nav nekāda sakara.

www.diena.lv/...

0 0 Atbildēt

kolumbs rakstīja:

APL, t.i. Administratīvā procesa likums neattieksies uz administratīvo sodu lietām? Aizej izgulies.

Citu valstu pilsoņiem ir noteikta kārtība, kā šis jautājums ir risināms. Mums par to ir aizmirsuši. LV ir vienīgā man zināmā valsts, kur īpašniekam nav tiesības ne norādīt vainīgo, ne pārsūdzēt sodu, kam nav pat adresāta.

Gauss Reģ.: 15.09.2010
0 0 Atbildēt

Palaidniex rakstīja:

Gauss rakstīja:

Kur problēma?

Tas pats kā operatīvo dienestu cepiens, ka viņus bildējot. Bļin - ja brauci uz izsaukumu kā CSN atrunāts ar diskotēku un ērģelēm - pārkāpumu atceļam, vienkārši vizinājies - ar ko esio labāks par pārējiem?

Sodu atcēla, jo tur bija normāli cilvēki...

Seene notiekti būtu izvazājis pa visām tiesām līdz pat oiropas cilvēktiesību tiesai, nodotu Hāgas tribunālam uz nošaušanu

0 0 Atbildēt

Seene rakstīja:

kolumbs rakstīja:

APL, t.i. Administratīvā procesa likums neattieksies uz administratīvo sodu lietām? Aizej izgulies.

C

Man miegs labi nāk.

Jā, lietas skatīs saskaņā ar APK, nevis APL.

Kāpēc tā, aprakstīts te:

saeima.lv/...

DekstersFF Reģ.: 28.01.2012
0 0 Atbildēt

Palaidniex rakstīja:

Seene rakstīja:

Piemērs - cietumniekiem daudz brīva laika un tie to vien dara, kā raksta sūdzības, ka viņiem pienākās debesmannā 3x dienā... Tiem laika daudz, sūzētāju ka biezs, tam valsts tērē līdzekļus atbildēm, izspriešanai utt, bet labuma nekāda - tikai budzēta līzekļu bezjēdzīga tērēšana...

Panāk to,ka tā sistēma tiek sakārtota. Vienīgi tas ir ejamais ceļš pret smurguļiem ( Zivtiņš,Lukstiņš utt) , kuri naturāli jāj prātu ar aiz demagoģijas slēptiem iemesliem.

Bet tam ir vajadzīgs, lai tik tiešām VISI, nu maksimāli visi, kam atnāk FR sods, to automātāpārsūdz. Tas saucas nevardarbīga pilsoņu nepakļaušanās akcija pret absurdām varas prasībām.

0 0 Atbildēt

Palaidniex rakstīja:

Gauss rakstīja:

Kur problēma?

Kur problēma? Ja es kļūdos un pārsniedzu atļauto ātrumu, man jāmaksā sods. Ja amatpersona, kas terē manis maksāto nodokļu naudu, veic savus darba pienākumus nolaidīgi un tā rezultātā rada zaudējumus gan privātpersonai gan valsts iestādēm, nekāds sods nepienākas. Vai pareizi tevi sapratu?

Kādi būtu tavi iebildumi, ja šādā gadījumā visus ar soda atcelšanu saistītos izdevumus būtu jāapmaksā vainīgajai amatpersonai?

0 0 Atbildēt

CRDI rakstīja: Palaidniex izklausās pēc tada kurš ar brauc ar auto labakajā gadījumā svētdienās ap kvartalu..... jo nemāk braukt plūsmā un ātrāk par 45 kmh, bail...

Bļin, saproti neviens nenoliedz to, ka 57 kmh arī ir pārkāpums, man arī ir kvīts par šādu pārkāpumu....

Bet kapēc CP ievēro kaut kādu toleranci, bet kaut kādi čibriki kabinetos skatot bildes ne.

Izskaidro kur ir atšķirība:

1. Krasta iela zem Salu tilta, svētdiena.... ātrums 60 kmh mīnus kļūda 57 kmh... drausmīgs pārkāpums jāsoda ar naudas sodu, fiksēts ar FR

2. Rumbula, sestdienas vakars, ātrums 70 kmh mīnus kļūda 67 kmh.... fiksē CP ekipēža ar video.... piemērotais sods brīdinājms, nebūtu izpildījušies ar diskotēku, būtu iztikts ar pirksta pakratīšanu t.i. LAPK 21. pants

Nu un tagad FR (satiksmes drošības) aizstāvi pamatoti izskaidro ar ko pirmais gadījums ir satiksmes drošībai bīstamāks, nekā otrais...

nu bet nesaprotu cepienu...

EJ UN PANĀC, LAI ZEM SALU TILTA UZLIEK 70 km/h! Jo formāli tak esi pārkāpis! Nav jau tā, ka tajā vietā drīkst braukt ar 6o (un vēl palabo Tev par labi uz 57 km/h), vai ne?

Ar ekipāžam - pirmais ir brīdinājums, ja nav sodu, otrais ko paņems ekipāža ir izrakstīs kvīti. Bet ja pie stūºes sēne, tad ir seksis pēc pilnas programmas, jo uzglūnētāji viņu ir dabujuši rokā un tagad nu fisīs pēc visas programmas... (dīvaini - ar seeni ir seksis, ar CRDI paruināšana tikai). Abos gadījumos esi apturēts un 15 minūtes laika pakāsis, ja darba stunda maksā 20 lati, tad piečuku, skaiti esi pakāsis, vienkārši to nenopelnot!

protams CP ekipāža var pat par 65 arī vaše neapturēt, seeni gan apturēs, bez jautājumiem!

Bet ja ideja ir samazināt vidējo plūsmas ātrumu, tad ir labākas versijas, kā to panākt, ja ne ar FR? Nu tā reāli - kā panākt mazāku ātrumu jā tāds ir pašmērķis.

Bet, ja esošais plūsmas ātrums ir apmierinošs un to kaut kā pierāda pierāda sabiedrība - tad paceļam pilsētā atpakaļ ātrumu uz 60, un kur 70 uz 80... Tikai tad samazinam tolerances slieksni, jo, ja atļaus pilsēta vilkt uz 90 - vienalga atradīsies kāds, kas gribēs braukt ar vēl +15!!!

DekstersFF Reģ.: 28.01.2012
0 0 Atbildēt

Seene rakstīja:

Palaidniex rakstīja:

Ne jau par to ir runa, šitā tu vari tik tiešām riet ilgi.

Runa ir par to,ka FR izvietošanas veids neatbilst to ieviešanas mērķim-uzlabot satiksmes drošību.

Satiksmes drošību nevar uzlabot ar sekojošu metodi- vietā, kur drošs ātrums var būt 70kmh, uzliekam zīmi 50 un aiz tās FR.

Ja FR atrodas vietās, kur tas ir tik tiešām lietderīgi,lai atrodas. Es PAR.

0 0 Atbildēt

Seene rakstīja:

Palaidniex rakstīja:

Gauss rakstīja:

Kur problēma?

Kur problēma? Ja es kļūdos un pārsniedzu atļauto ātrumu, man jāmaksā sods. Ja amatpersona, kas terē manis maksāto nodokļu naudu, veic savus darba pienākumus nolaidīgi un tā rezultātā rada zaudējumus gan privātpersonai gan valsts iestādēm, nekāds sods nepienākas. Vai pareizi tevi sapratu?

Kādi būtu tavi iebildumi, ja šādā gadījumā visus ar soda atcelšanu saistītos izdevumus būtu jāapmaksā vainīgajai amatpersonai?

Bet lūdzu - esam demokrātiskā valstī! Amatpersonu materiālās atbildības likums kā tāds būtu ļoti vēlams...

Tikai būtu jauki, ja nepamatotu sodu atceļ, tad lai atceļ. Tiktu rūpīgāk izvērtēts, kam tas pienākās.

Bet ja sūdzība ir nepamatota un sods paliek spēkā - arī sūdzētājam jākompensē notērētie nodokļu maksātāju līdzekļi... Der? Un frāze es jau tikai ar +15 pārkāpu, tāpēc man sods atceļams tiek ievērtēts ar papildus izdevumiem par bezkaunību...

0 0 Atbildēt

kolumbs rakstīja:

Man miegs labi nāk.

Jā, lietas skatīs saskaņā ar APK, nevis APL.

Kāpēc tā, aprakstīts te:

saeima.lv/...

Laikam pārāk labi. Likumiem ir hierarhija un zemāk stāvošs likums nevar atcelt augstāku. Izlasi uzmanīgi un varbūt sapratīsi, ka runa ir par APK precizēšanu, lai tas nebutu pretrunā ar Satversmi un APL.

APL nosaka vispārējo kārtību. APK precizē vispārējās normas konkrētiem gadījumiem. Ja APL nosaka tiesības pārsūdzēt - APK tās nevar atcelt, vienīgi noteikt, kurā tieši iestādē, lai nebūtu pārpratumu.

Pirmais Reģ.: 16.05.2003
0 0 Atbildēt

es arī par to....

man piesprieda sodu - kipa 20ls

lai es pārsūdzētu man bija jābrauc uz gaujas ielu (30min) + jāraksta zajava uttt (~60min) + korķī jāatsēž atpakaļ... kopā tas man aizņēma trešdaļu darba dienas + pransporta izdevumi....

lētāk bija samaksāt, bet es pārsūdzēju un sodu atcēla....

ja atcelšanas gadījumā dajebkas būtu jāmaksā tam ierēdnelim (mentam) kas atļāvās izrākstīt nepareizu sodu... nu labi, ne 100%, bet vismaz pusi, no nepareizi izrakstītā soda....

vai mums budžets nepildītos krietni straujāk?

0 0 Atbildēt

DekstersFF rakstīja:

Seene rakstīja:

Palaidniex rakstīja:

Ne jau par to ir runa, šitā tu vari tik tiešām riet ilgi.

Runa ir par to,ka FR izvietošanas veids neatbilst to ieviešanas mērķim-uzlabot satiksmes drošību.

Satiksmes drošību nevar uzlabot ar sekojošu metodi- vietā, kur drošs ātrums var būt 70kmh, uzliekam zīmi 50 un aiz tās FR.

Ja FR atrodas vietās, kur tas ir tik tiešām lietderīgi,lai atrodas. Es PAR.

+1

es zinu daudzas vietas kur zīme un FR ir pareiza kombinācija, zinu arī vietas, kur zīme neatbilst ātrumam.

bet speciāli dorņiem paskaidroju - ir nevis jācīnās par FR novākšanu tajā vietā, bet par ātruma ierobežojuma pacelšanu, saglabājot iespēju uzstādīt FR... Ja jau vieta droša, tad ātrumam jāatbilst drošībai un ja vēl tad pārkāpj, tad jātrāž, ka zibspuldze mirdz!

Vai tiešām cēloņus no sekām nespējam atšķirt???

0 0 Atbildēt

Palaidniex rakstīja:

Bet lūdzu - esam demokrātiskā valstī! Amatpersonu materiālās atbildības likums kā tāds būtu ļoti vēlams...

Tikai būtu jauki, ja nepamatotu sodu atceļ, tad lai atceļ. Tiktu rūpīgāk izvērtēts, kam tas pienākās.

Bet ja sūdzība ir nepamatota un sods paliek spēkā - arī sūdzētājam jākompensē notērētie nodokļu maksātāju līdzekļi... Der? Un frāze es jau tikai ar +15 pārkāpu, tāpēc man sods atceļams tiek ievērtēts ar papildus izdevumiem par bezkaunību...

Protams, ka der. Tikai tas nekad dzīvē nerealizēsies, jo šāda kārtība būtu esošas varas sistēmas sabrukums.

0 0 Atbildēt

Seene rakstīja:

Palaidniex rakstīja:

Protams, ka der. Tikai tas nekad dzīvē nerealizēsies, jo šāda kārtība būtu esošas varas sistēmas sabrukums.

... nav vienkāršāk nošauties? vai tā patīk seksis ar CP, un FR?

Lasītākie raksti

Jaunie raksti