CSDD kļūdas

DekstersFF Reģ.: 28.01.2012

Kuriem ir bijusi biežāka saskare ar CSDD zin, ka CSDD VISU dara ļoti pareizi un ir Eiropā pats pats krutākais kantoris šajā jomā ( Lukstiņa paša atzinums). Attiecīgi, tur VISS ir vispareizāk.

Atvedu no ārzemēm kravas auto, paņēmu sarkanos numurus, aizbraucu uz salīdzināšanu. 'Inspektors' visu aplūkoja,izsniedz man salīdzināšanas izziņu. Tā nu nav tā interesantākā lasāmviela, tāpēc neiedziļinājos tās saturā.

Aizgāju reģistrēt auto...saņemu A+A numurus ( abus garos). Taču reāli ir A+B, A numuru aizmugurē uzlikt nav iespējams. UZ manu iebildi reģistrētājs noplātīja rokas, ka neko nevarot palīdzēt.

Tātad, inspektors salīdzināšanas telpā ir bijis nekompetents. Vai kļūdījies vienkārši ( kas gan būtu normāli, taču nu ne jau tādā Viseiropas līmeņa kantorītī)

Pirmdien lūkosim, ko man atbildēs svarīgie CSDD vīri uzvalkos, kuri ir visgudri visos jautājumos un vienmēr visu dara PAREIZI.

Kāpēc Pareizi? Piemēri.

Tika iegādāta piekabe UK, ražota Beļģijā, jauna. Bija Beļģijas sertifikāts, ražotāja dokumenti. Latvijā nācās iziet savu sertifikāciju, jo Beļģijas nederot

CSDD man paskaidroja, ka tā esot jābūt un viss, tātad viņi ZIN ,kā JĀBŪT.

Tika iegādāts pikaps Vācijā ,kurš izrādījās no Ungārijas Vācijā ievests pārdošanai. Auto nācās sertificēt, jo tas esot ievests no 'jaunās Eiropas savienības valsts' Kas tas tāds par jēdzienu, nav skaidrs. Tizleņu ierēdneļu samurgojums ,protams. Man tika ieteikts aizvest auto atpakaļ uz Vāciju, tur piereģistrēt un tad jau arī Latvijā varēšot reģistrēt.

Atkal,protams, CSDD zin,kā JĀBŪT PAREIZI.

Tika iegādāts motocikls, 2 gadus vecs. Reģistrēts CSDD un 3 gadus lietots, katru gadu gāju apskati Rīgā. 4. apskates reizē inspektors paziņoja, ka motocikla krāsojums neatbilst reģ apliecībā uzrādītajam, apmeloja mani falsifikācijā ( esot nelegāli pārkrāsots) un atteica izsniegt TA uzlīmi. Saņēmu diezgan ņirdzīgas piezīmes, ka 'viņiem jau šitādi te pārkrāsotāji regulāri te ierodoties' , 'tas jau esot skaidri redzams, ka pārkrāsots' utt.

Nācās braukt uz numuru salīdzināšanu, kur ar diezgan lielu piespiešanu tika panākta iepriekšējās teh apskates video aplūkošana.

Un....izrādījās,ka tieši tādā pat krāsā motocikls ir bijis arī pirms gada,agrāku video nav. Kopš pirkšanas motocikls tā arī nav bijis pārkrāsots un reāli ir tāds,kāds tas bija pirmreizējā uzrādīšanas reizē CSDD, kas ir redzams arī manis uzņemtajās daudzajās bildēs ar motociklu. Lielie varenie inspektoriņi cieta klusu un nu jau palūdza aiziet un nomainīt reģ apliecību par CSDD ( valsts ) līdzekļiem. Tur gan man to negribēja darīt bez maksas, jo pa to laiku ir nomainījusies deklarētā adrese un tāpēc nu man esot jāmaksā pašam, jo vienmēr ,kad nomainās adrese ,man esot pienākums iet uz csdd un mainīt apliecību.

Protams, ka atteicos maksāt un beigās apliecību dabūju bez maksas ar jauno adresi.

Apskates inspektoriņš uzvaroši paziņoja, ka viņam esot taisnība, pret ko iebildu, jo viņš ir iestāde un taisnība ir man, jo iestāde veica numuru salīdzināšanu un krāsas ierakstīšanu reģ apliecībā.

Vēl par to adresi-kāda velna pēc tā adrese tur nepieciešama un vienmēr ,mainot deklarēto adresi, man ir jāiet un tā jānomaina apliecībā,maksājot cik tur tos latus?? Vai nepietiek,ka jebkurš dienests to redz datoros??

Attiecīgi, CSDD NAV IDEĀLS KANTORIS, KĀ PAŠI TO APGALVO.

 
Seene Reģ.: 18.12.2002
0 0 Atbildēt

Pirmais rakstīja:

M77 rakstīja:

Pirmais rakstīja:

M77 rakstīja:

GB12 rakstīja:

Pirmais rakstīja: par civillikumu....

visa latvijas kredītbuma pamatā ir šis civillikuma pantiņš

1330. Ja ieķīlāto lietu pārdodot ienāk tāda summa, kuras nepietiek ķīlas ņēmēja pilnīgam apmierinājumam, tad viņam paliek tiesība prasīt no parādnieka kā parāda atlikuma, tā arī pārdošanai taisīto nepieciešamo izdevumu samaksu.

Jā, bet civilPROCESA likums savukārt noteica, ka banka nedrīkst šo īpašumu pārdot par limonādi. Precīzāk, 607. pantā teikts, ka tiesu izpildītājs, nosakot izsoles sākumcenu, sastāda izsoles sākumcenas aprēķinu, kurā norāda:

1) sprieduma izpildes izdevumu summu;

2) nekustamā īpašuma nodokļa parāda summu;

3) katra hipotekārā kreditora prasījuma summu atbilstoši tā pirmtiesībai;

4) citu prasījumu summu, kas apmierināmi pirms tās personas prasījuma, kura lūgusi piedziņas vēršanu uz nekustamo īpašumu.

Un 617. pantā bija minēts, ka "izsole atzīstama par spēkā neesošu, ja īpašums pirmajā izsolē pārdots zem to prasījumu summas, kuriem pēc piedzinēju apmierināšanas secības ir priekšrocības salīdzinājumā ar visām uz nekustamo īpašumu vērstajām piedziņām."

Toties pēc 2009. gada 1. marta izsoles sākumcena ir piespiedu pārdošanas vērtība, kuru nosaka vērtētājs. 3 reizes var minēt, kā labā viņš to nosaka, et 617. panta norma vispār tika svītrota

Un te nu nāk tas, par ko arī rakstīju. Un ar šīm izmaiņām nebija rēķinājies neviens kredītņēmējs. Bet nu labi, ko nu par pagātni vairs... Kas bijis, bijis... Jādzīvo tālāk un jāmācās no kļūdām.

Ar šo arī pieminēsim I.Godmani.

Pārējie varoņi: bit.ly/...

Nr: 1098/Lp9 Grozījumi Civilprocesa likumā bit.ly/...

rekur ir pilns teksts tam par ko balsoja toreiz

www.likumi.lv/...

nu ka iebiksti ar pirkstu kur te ir kredītņēmēju diskriminācija?

Mazliet kļūdījos, domāts šis: bit.ly/...

Attiecīgie varoņi- bit.ly/...

pret ko tu īsti protestē?????

pret to, ka tev atņemto īpašumu pārdod izsolē ar mazāku sākumcenu? vai pret to, ka tev ir iespēja piedalīties izsolēs un lēti nopirkt īpašumus?

es tagad atkārtošos - katram ir tiesības nekavēt kredītmaksājumus vai vienoties par dažādiem mierizlīgumiem (gailis tak vienojās).... tad vēl tev ir tiesības jebkurā brīdī līdz izsoles sākumam nomaksāt parādus (+tiesu izpildītāja doļu) un izsole nenotiks....

nu man tā izskatās, ka tu gribi lai izsoles sākumcena tiktu noteikta tāda, kas nosedz visus izdevumus? un ja nu kāds ko sola klāt, tad tā ir tava varka????

nu labi - būs sākumcena miljons.... un kas? tāpēc kāds par to miljonu pirks? nepirks tak.....

un kur varka rīkot vairākus cirkus par tavu naudu??? (izsoles organizēšanu kas apmaksā pēc tavām domām)

tad labāk uzreiz uzliekam normālu sākumcenu un notirgojam atklātā godīgā izsolē - galu galā, likums tev atļauj uz to izsoli atvest rokfelleru un arī viņa mazmeitu

izsole arī ir reālais veids kā īpašumam noteikt "tirgus vērtību"

Un visu garo cirku varēja elementāri sakārtot ar vienu īsu likuma pantiņu... Nosakot, ka hipotekārā kredīta vienīgais nodrošinājums ir pats kredīta objekts.

Vai tad bankas dotu nepamatotus 100+% kredītus? Vai vērtētājiem pēkšņi neuzrastos atbildības sajūta?

Pirmais Reģ.: 16.05.2003
0 0 Atbildēt

un neviena \"bankas meita\" nepērk īpašumus pirmajā izsolē - ja pērk, tad pērk par mazāko iespējamo cenu

reku vadoņa sapņu mājai

www.ss.lv/...

bija 3 izsoles

13 mar 2009 – ... pirmajā izsolē pārdod parādniekam Svetlanai Markovai piederošo ... kas atrodas Balto Ķiršu iela 17

3 jūn 2009 – ... otrajā izsolē

29 jūl 2009 – ... trešajā izsolē

cik atceros, tad pirmajā izsolē ceņņiks bija ~28K lašu - pie mājas bija piesprausta lapiņa ar informāciju....

pieņemsim, ka trešā izsole ir neveiksmīga (kā tas šajā konkrētajā gadījumā)...

vecene bija pareksam parādā 28Kls, (objektīvi tur vēl ir visādi izdevumi klāt nākuši, bet par to nerunāsim)

kas tādā gadījumā notiek - varbūt dižjurists iņčiņers var aprakstīt

kāpēc tagad ir sludinājumi par 15štukām? (ja 3 izsole bija par 17)

M77 Reģ.: 06.08.2008
0 0 Atbildēt

Pirmais rakstīja: pret ko tu īsti protestē?????

Neprotestēju, vienīgi gribēju zināt, kas kā balsoja, mani tas maz skar, GB12 kaut kas nepatika šajā sakarā.

Pirmais Reģ.: 16.05.2003
0 0 Atbildēt

Seene rakstīja:

Un visu garo cirku varēja elementāri sakārtot ar vienu īsu likuma pantiņu... Nosakot, ka hipotekārā kredīta vienīgais nodrošinājums ir pats kredīta objekts.

Vai tad bankas dotu nepamatotus 100+% kredītus? Vai vērtētājiem pēkšņi neuzrastos atbildības sajūta?

tu ko?????? valsts ienaidnieks esi?

tas taču ir IKP, kas ņihujā neceltos tādā gadījumā....

es tak saku, ka vērtētājam bija pokui.... ierakstīja cik vajadzēja....

a ja kāds saņemtos un palabotu civillikumā, ka nevar hipnokredīta ņēmējam maukt nost apenes.... kā tu domā cik būtu reāli piešķirto krītu???? un kādi būtu kredīt%ti?

iedomājies - ja māju reāli uzcelt izmaksā ~500ls kvadrātmetrā.... značit vērtētājs zemei vispār dotu santīmu kvadrātā (jo to var saujām pagrābt kur vien vajag), būvi vērtētu uz kādiem 200ls, banka dotu apmēram pusi par jau gatavu māju....

tātad vidēja māja uz kādiem 200kvadrātiem reāli dabā izmaksā 100k, bet no bankas varētu dabūt max 20k.....

par tām 20k var knapi velosipēdu ar ķiveri paņemt, vai uz ēģipti aizrullēt - nekāds x5 tur nesanāk, kur nu vēl māja

Pirmais Reģ.: 16.05.2003
0 0 Atbildēt

hei vadoni, davaj parauj šito www.ss.lv/...

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
0 0 Atbildēt

Seene rakstīja:

Shiirs rakstīja: seene, zini kas ir uzkraajums? uzkrajumu var veidot ne tikai naudu noliekot kontaa, bet gan ari ieguldot nekustamaja ipasuma ilgaka laika periodaa.

Zinu, tikai tad ir jābūt arī galvai uz pleciem. Nevis jāpūš burbuli. Ja iedomājas, ka NĪ var tā vienkārši "uzkrāt", tad sanāk tā, kā ir tagad.

NĪ "uzkrājumus" var veidot, ja ir visnotaļ liels "brīvo" ienākumu īpatsvars, nevis sanāk knapi sagrabināt kārtējai kredīta iemaksai - tikai tādēļ, ka var lepni saukt bankai piederošu objektu par "savu" un ticēt tik vienkāršotai shēmai, kā uzkrāt līdzekļus.

Problēmas jau ir radušas no tā, ka cilvēki salīdzina 1:1 īres maksu un kredītmaksājumu un izdomā, ka labāk ir ņemt kredītu... Bet aizmirst, ka NĪ īpašniekam uzliek arī pienākumus - pirmkārt jau rūpēs par šo īpašumu. Īres maksā ir iekļauts īpašuma nolietojums, bet kārtīgs kredītmaksātājs ar īrnieka ikdienas attieksmi attapsies, ka brīdī, kad kredīts ir nomaksāts, īpašums jau ir vecs, nekopts un nevienam nevajadzīgs.

daljeeji piekriitu, bet daljeeji nee. iipashums baigi "vecs" pa 5-7 gadiem nekljuust. protams, kosmetiski ieguldijumu bus vajadzigi, tachu tas nav kapitalais remonts. nekas jau jaunaks nepaliek.

teiksim, ja dzivoklja kredits ir jamaksa 10-15% no ienakumiem menesi un ir brivie lidzekli ka ieprieks minetajai 50% pirmajai iemaksai, neredzu jegu iireet. iires cenas uz doto momentu ir saskruvetas lidz nelabumam. un savs tomer ir savs.

Seene Reģ.: 18.12.2002
0 0 Atbildēt

Pirmais rakstīja:

a ja kāds saņemtos un palabotu civillikumā, ka nevar hipnokredīta ņēmējam maukt nost apenes.... kā tu domā cik būtu reāli piešķirto krītu???? un kādi būtu kredīt%ti?

iedomājies - ja māju reāli uzcelt izmaksā ~500ls kvadrātmetrā.... značit vērtētājs zemei vispār dotu santīmu kvadrātā (jo to var saujām pagrābt kur vien vajag), būvi vērtētu uz kādiem 200ls, banka dotu apmēram pusi par jau gatavu māju....

Ļoti maldies... Tāpat dotu un IKP praktiski nemainītos. Mainītos vien tas, kam un par ko dotu - kvalitatīvu ķieģeļu ražotājam, ne pienesējam ar pamatskolas izglītību... Kādēļ? Tādēļ, ka nekādi mūsu likumi nemainītu pieejamo naudas apjomu bankās - bet tām ir svarīgi naudu grozīt, nevis turēt zeķē. Bet ja valsts ļauj slaukt savu tautu, tad kādēļ gan to nedarīt?

Seene Reģ.: 18.12.2002
0 0 Atbildēt

Shiirs rakstīja:

iipashums baigi "vecs" pa 5-7 gadiem nekljuust.

teiksim, ja dzivoklja kredits ir jamaksa 10-15% no ienakumiem menesi

OHO... Kādiem ienākumiem ir jābūt, lai 5-7 gados nomaksātu kredītu ar 10-15% no ienākumiem?!

Uz 5-7 gadiem kredītā dod Huidajus, ne NĪ...

Parēķināsim tavu spožo ideju... Necils dzīvoklītis Teikā (ss.lv) ~50000Ls. Atņemot 50% pirmo iemaksu un pieskaitot procentus - jāatmaksā ~30000Ls. 7 gados tas sanāk ~370Ls mēnesī. Un pēc taviem aprēķiniem - ienākumiem tad jābūt 2600-3700Ls menesī.

Vai spēj iedomāties, ka cilvēks ar šādiem ienākumiem dzīvos tajā divistabu Teikas dzīvoklītī? Un būs sajūsmā par savām investīcijām NĪ?

Pirmais Reģ.: 16.05.2003
0 0 Atbildēt

Seene rakstīja:

Pirmais rakstīja:

a ja kāds saņemtos un palabotu civillikumā, ka nevar hipnokredīta ņēmējam maukt nost apenes.... kā tu domā cik būtu reāli piešķirto krītu???? un kādi būtu kredīt%ti?

iedomājies - ja māju reāli uzcelt izmaksā ~500ls kvadrātmetrā.... značit vērtētājs zemei vispār dotu santīmu kvadrātā (jo to var saujām pagrābt kur vien vajag), būvi vērtētu uz kādiem 200ls, banka dotu apmēram pusi par jau gatavu māju....

Ļoti maldies... Tāpat dotu un IKP praktiski nemainītos. Mainītos vien tas, kam un par ko dotu - kvalitatīvu ķieģeļu ražotājam, ne pienesējam ar pamatskolas izglītību... Kādēļ? Tādēļ, ka nekādi mūsu likumi nemainītu pieejamo naudas apjomu bankās - bet tām ir svarīgi naudu grozīt, nevis turēt zeķē. Bet ja valsts ļauj slaukt savu tautu, tad kādēļ gan to nedarīt?

cik latvijā ir to kvalitatīvo ķieģeļu ražotāju???? Ja jau pat vadonim, kas ražo ne pārāk kvalitatīvu kūdru, krītu mājas būvēšanai neiedeva.....

Bet savairojās visādi sābisti, ķipa grāfs, kas bija akujennie mākleri un attīstītāji....

DekstersFF Reģ.: 28.01.2012
0 0 Atbildēt

Pirmais rakstīja: Ja jau pat vadonim, kas ražo ne pārāk kvalitatīvu kūdru, krītu mājas būvēšanai neiedeva.....

Jā, vadonis ražo izejmateriālu.

Bet !!! Nevis vadonim neiedeva, bet vadonis neņēma.

VAdonis bija bankā, bija VID un soc dienestā, dab

uja izziņas 2009. gadā un Hipobanka piešķīra krītu mājai Mārupē...bet tad vadons padomāja un izlēma nepirkt, bet gan īrēt. Gatavu, ar visām mēbelēm un iespēju jebkurā mirklī dzīvot citus.

Jo...mazums, kūdru visādi pirmie uzreiz neapmaksās.

Jo- vadonis bija apmeklējis pirms krīzes kalkulatoru veikalu un viņš domā

Seene Reģ.: 18.12.2002
0 0 Atbildēt

Pirmais rakstīja: cik latvijā ir to kvalitatīvo ķieģeļu ražotāju????

Necik, jo bankas neprasīja, lai mājas būvētu no kvalitatīviem ķīeģeļiem...

Pirmais Reģ.: 16.05.2003
0 0 Atbildēt

bet kāds taču to māju ar visām mēbelēm uzbūvēja, cerēja notirgot kādam, kurš uzskatītu, ka jāmā ir to prasīto 300 000 vērta.... neticu, ka jamais "attīstītājs" ieguldīja tur 150 000 ar vienu domu- izīrēt to būdu par 400 latiem mēnesī... tobiš 30 gados "atsist" ieguldīto kāpostu

vienkārši "nesanāca" un tagad jams ir vienkārši SPIESTS IZĪRĒT....

piemēram Pirmais savulaik pārdeva to iepriekš minēto zemes gabalu... no to, kuru "laimīgie pircēji" tagad mēģina notirgot par 15000....

Pirmais pagaidīs kamēr jamie būs gatavi atdot par 5000 un tad iepirks atpakaļ.... un stādīšu tur kartupeļus

Pirmais Reģ.: 16.05.2003
0 0 Atbildēt

Seene rakstīja:

Pirmais rakstīja: cik latvijā ir to kvalitatīvo ķieģeļu ražotāju????

Necik, jo bankas neprasīja, lai mājas būvētu no kvalitatīviem ķīeģeļiem...

bankām vispār mājas neinteresē.... jamo pīzdness ir zīmēt kāpostu....

un ja tu mēģini apgalvot, ka bankas mētātos ar kapostu, ja civillikuma pantiņš par apenēm tiktu atcelts, tad maigi sakot- tu esi pārāk optimistisks....

a tagad ir pokui no kādiem ķieģeliem ir māja un vai ta vispār ir.... kamēr vien ķerpila ir dzīvs, tikmēr ir iespēja kāpostu atdabūt....

nu vai arī, ja paveicas uzrauties uz iņčiņeru, tad jamais samaks arī mantotos parādus

Seene Reģ.: 18.12.2002
0 0 Atbildēt

Pirmais rakstīja:

bankām vispār mājas neinteresē.... jamo pīzdness ir zīmēt kāpostu....

un ja tu mēģini apgalvot, ka bankas mētātos ar kapostu, ja civillikuma pantiņš par apenēm tiktu atcelts, tad maigi sakot- tu esi pārāk optimistisks....

Par banku biznesu pareizi esi sapratis, tikai nemāki salikt kopā ar otro daļu. Kāposta zīmēšanai nav jēgas, ja to uzzīmēto kāpostu kādam nevar notirgot. Un tirgotu ar tādiem nosacījumiem, kādi būtu...

Tieši tāpat, kā tagad saki ka attīstītājs ir SPIESTS IZĪRĒT. Un es nebūt nesaku, ka mētātos - tieši otrādi - rūpētos par to, lai tas kāposts tiktu ieguldīts kvalitatīvos ķieģeļos. Bet kopējais kāposta apjoms, ko tās gribētu kādam notirgot, jau no tā nemainās.

i_edgars Reģ.: 08.02.2005
0 0 Atbildēt

Pirmais rakstīja:

Pirmais pagaidīs kamēr jamie būs gatavi atdot par 5000 un tad iepirks atpakaļ.... un stādīšu tur kartupeļus

Duraks!!! Zemenes stādi! Re ka tirgū par 15 lasī par kg paģēr - jau pirmajā gadā atsitīsi kāpostu atpakaļ!

i_edgars Reģ.: 08.02.2005
0 0 Atbildēt

laši

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
0 0 Atbildēt

Seene rakstīja:

Shiirs rakstīja:

iipashums baigi "vecs" pa 5-7 gadiem nekljuust.

teiksim, ja dzivoklja kredits ir jamaksa 10-15% no ienakumiem menesi

OHO... Kādiem ienākumiem ir jābūt, lai 5-7 gados nomaksātu kredītu ar 10-15% no ienākumiem?!

Uz 5-7 gadiem kredītā dod Huidajus, ne NĪ...

Parēķināsim tavu spožo ideju... Necils dzīvoklītis Teikā (ss.lv) ~50000Ls. Atņemot 50% pirmo iemaksu un pieskaitot procentus - jāatmaksā ~30000Ls. 7 gados tas sanāk ~370Ls mēnesī. Un pēc taviem aprēķiniem - ienākumiem tad jābūt 2600-3700Ls menesī.

Vai spēj iedomāties, ka cilvēks ar šādiem ienākumiem dzīvos tajā divistabu Teikas dzīvoklītī? Un būs sajūsmā par savām investīcijām NĪ?

tu laikam vel dzivo treknajos. veco projektu dzivokli sen jau maksa 400ls kvadratmetra un pat zem. un tas ar normalu remontu, nejau ar bomzu smacinju. tadu kuru jaremonte mierigi var nopirkt par 15 tukstosiem. kadi vel 50tk. tik maksa 80 kvadratmetru dzivoklis jauna projekta ar pilno apdari. labriit!

Seene Reģ.: 18.12.2002
0 0 Atbildēt

i_edgars rakstīja:

Pirmais rakstīja:

Pirmais pagaidīs kamēr jamie būs gatavi atdot par 5000 un tad iepirks atpakaļ.... un stādīšu tur kartupeļus

Duraks!!! Zemenes stādi! Re ka tirgū par 15 lasī par kg paģēr - jau pirmajā gadā atsitīsi kāpostu atpakaļ!

Zemenes... Mazs patēriņš - vienīgā kvalitātes atšķirība jau patiesībā ir tikai tas, ka tās slikti transportējas. Līdz ar to var rēķināties tikai ar vietējo tirgu un tā zemo pirktspēju.

Tāpat kā mūsu zemnieku vēlme audzēt graudus - nu nevaram mēs savā klimatā būt konkurētspējīgi ar Ukrainas un Kanādas plašumiem...

Cik audzē, piemēram, upenes eksportam? Reti kurš, bet tās pasaulē trūkst jo labi aug visnotaļ šauri specifikos klimatiskajos apstākļos, ar kādiem jau esam konkurētspējīgi pasaules mērogā.

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
0 0 Atbildēt

seene, ja kabataa ir 25 tukstoshi latu, tad izvele no 2 istabu dzivokliem ir oioioi. un 10-15 % no ikmenesa ienakumiem mana uztvere ir kadi 100-150 latiem. un tas ir normali tadu summu maksat, jo iret neko letak nesanak.

Pirmais Reģ.: 16.05.2003
0 0 Atbildēt

i_edgars rakstīja:

Pirmais rakstīja:

Pirmais pagaidīs kamēr jamie būs gatavi atdot par 5000 un tad iepirks atpakaļ.... un stādīšu tur kartupeļus

Duraks!!! Zemenes stādi! Re ka tirgū par 15 lasī par kg paģēr - jau pirmajā gadā atsitīsi kāpostu atpakaļ!

jā pļā.... es arī saku, ka vajag aizliegt tirgot poļiem savas zemenes par eiro kilogramā

bet par zemenēm - nākamajā gadā pēc iestādīšanas vēl nebūs dižraža.... aiznākamajā gan.....

moš man tās zemenes jau iet un stādīt.... tāpat jau tie loši nevienam to gabalu nenotirgos

Pirmais Reģ.: 16.05.2003
0 0 Atbildēt

Seene rakstīja:

i_edgars rakstīja:

Pirmais rakstīja:

Pirmais pagaidīs kamēr jamie būs gatavi atdot par 5000 un tad iepirks atpakaļ.... un stādīšu tur kartupeļus

Duraks!!! Zemenes stādi! Re ka tirgū par 15 lasī par kg paģēr - jau pirmajā gadā atsitīsi kāpostu atpakaļ!

Zemenes... Mazs patēriņš - vienīgā kvalitātes atšķirība jau patiesībā ir tikai tas, ka tās slikti transportējas. Līdz ar to var rēķināties tikai ar vietējo tirgu un tā zemo pirktspēju.

Tāpat kā mūsu zemnieku vēlme audzēt graudus - nu nevaram mēs savā klimatā būt konkurētspējīgi ar Ukrainas un Kanādas plašumiem...

Cik audzē, piemēram, upenes eksportam? Reti kurš, bet tās pasaulē trūkst jo labi aug visnotaļ šauri specifikos klimatiskajos apstākļos, ar kādiem jau esam konkurētspējīgi pasaules mērogā.

par upenēm taisnība...... pats es esmu vācis ražu... norvēģijā.... gan upeņu kombainu apkalpojis, gan vācis ar rokām (to dara dauzot upeņu krūmu ar steku upenes nobirst toverī zem krūma un pēc tam izpūš lapas,ogas saber uz eiropaletes uzbūvetā ~1.2-1.5 metri augstā kastēkurā ieklāj plastmasas maisu) bet vai kāds latvijā ir gatavs ražot tādu apjomu lai tas būtu interesanti "pasaules tirgum"... tāpat būs "jākooperējas", jāpērk tehnika, jāstāda krūmi (kas savu labāko ražu dod apmēram 10-15 gadu vecumā)

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

tev vajag vēl kādu gruvesi uztapināt savā gabalā. tad toč nevienam nenotirgos.

Pirmais Reģ.: 16.05.2003
0 0 Atbildēt

anonimikis rakstīja: tev vajag vēl kādu gruvesi uztapināt savā gabalā. tad toč nevienam nenotirgos.

tas gabals vairs nav mans.... es jamo notirgoju pirms kādiem3 gadiem....

Pirmais Reģ.: 16.05.2003
0 0 Atbildēt

rekur ir precīzi mana māja (no ārpuses, jo iekša man ir pārtaisīta)

www.ss.lv/...

interesanti kas tur ir tik kruc lai maksātu 225 štukas lašu?

Pirmais Reģ.: 16.05.2003
0 0 Atbildēt

atlikt... nav precīzi.... man ir viens logs vairāk

bet projekts ir tas pats

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti