Par to gāzi. Tīri teorētiski it kā $ ietaupījums rullējot ir patīkams, bet nu skarbā realitāte ir tāda, ka bez čakara neiztikt.
Tikko beidzu vienu 5 gadus ilgu pieredzi ar Voyageri un gāzi. Tad nu esmu saviem nerviem apsolījis, ka kādu laiku gāzes tankiem braukšu lepni garām un vispārējai gazifikācijas histērijai nepievienošos.
Es, protams, apzinos, ka mani tūlīt nosauks par tādu kurš tur kaut ko nepareizi dara, bet ja nu kāds grib ieklausīties...
Auto, kuram uzlika gāzi bija labā stāvoklī. Iekārta toreiz, par 850 Ls tika likta. Pirmie pāris gadi pagāja bez jebkādām problēmām, tikvien kā nepatīkams papildinājums parastai mašīnas uzturēšanai kārtībā bija iekārtas apkope - tur filtri, un citi sīkumi. Nu un kā jau te minēts iepriekš - sveces + svečvadi. Nekad iepriekš tik bieži šitos agregātus nebiju mainījis un awd vojagerim tā sveču maiņa tomēr ir mazliet ķēpīga.
Nu jā, un manā gadījumā ar vienu uzpildi varēju nobraukt ap 250 km - pilnīgs trakums. Voygers kā tāds man ārkārtīgi patīk - ietilpīgs, AWD lielisks, bet nu tas balona tilpums, kurš ļauj saglabāt salona ietilpību ir traģisks
Nu lūk un tad sākās gemoroji - uz skati normāli nevarēja aizbraukt jo vienmēr bija problēmas ar atgāzēm - tad nu kāds "meistars" skatei uzregulēja kaut ko, bet vēlāk bija jābrauc pie šamā atpakaļ lai pieregulē normālai braukšanai - pilnīgi nebaudāma un ačgārna situācija, bet ko tu padarīsi, skati ta vajag...
Tad sākās ik pa laikam kaut kāds gemorojs, ka tā iekārta mēdza pārslēgties uz benžu un lēto braucienu nesanāk baudīt. "meistari", protams, čeko gudri spriež, bet īsti problēmu nespēj novērst. Un tas nav tikai viens serviss, bet dažādi gāzes darboņi. Ik pa laikam tiek paziņots, ka kaut kāds tur datčiks jāmaina pa 60 - 100 vai citreiz 80 Ls un pēc laiciņa atkal sākas vecā kaite. Kāds gan tur vairs santīma iepi...iens?
Pēdējais gads vispār aknās tā iesēdās, ka aºprāc - šķiet, ka nav vairs tur vispār ko mainīt, visa iekārta manuprāt 5 gadu laikā par jaunu uzlikta, bet gemorojs turpinās, slēdzās iekšā ārā kā tīk un meistari tik spriež savu spriežamo... tad pāris vietās vispār pasaka - kompis neko sliktu nerāda, viss kārtībā, bet neiet
Nācās auto pārdot kā tikko no Vācijas ar uzticamu 4. paaudzes gāzes iekārtu... jo to nu izturēt nespēju vairs.
Tad vēl iesaku potenciālajiem gazifikatoriem aizdomāties par vispārējo tendenci autiņus aprīkot ar gāzi - servisos mega rindas un visi vēlas tik likt ko virsū, bet remontēt jau uzliktās iekārtas galīgi nav intereses. pieraksties labu laiku iepriekš un akūtu problēmu gadījumā paliec bez auto ilgāk nekā būtu nepieciešams.
Un lai nav tā, ka es viens tāds nelaimīgs izklausos - ir man vairāki nesaistīti zināmi cilvēki, kuri visi ar gāzi brauc, bet visiem ik pa laikam un regulāri ir problēmas, kas saistītas ar gāzi un kuras gāzes uzlicēji nespēj atrisināt
man pat viens meistars reiz teica, ka pats jau nu šis ar gāzi nebrauc un nebrauks, jo - citēju - "gaz eto ņe dļa mašini..."
tāds rezumē - braujkt jau var, cilvēki brauc un brauks noteikti, bet nu tā santīma ietaupīšana dikti dārgi maksā gan visādos blakus izdevumos, gan nervos.