anonimikis rakstīja:
Nortel rakstīja:
Par 9-stāvenēm nezinu, bet 4-kāpņutelpu, 4-stāvu māju nosiltināt (renovēt) izmaksāja 80 000Ls trekno gadu beigās. Pie pozitīva efekte panākšanas, ES pēc gada atmaksāja pusi, 40 000Ls. Apkuri šajā gadījumā atrisināja ar kopēju katlu visai mājai pagrabā, kas izmaksāja 30 000Ls. Rezultātā, sadalot pa dzīvokļiem, kredīta maksājums ir vidēji 15 Ls no dzīvokļa uz 20 gadiem, bet apkures izmaksas gada aukstākajā mēnesī 50 kv.m. dzīvoklim samazinājās uz pusi, no 60 uz 30 Ls. Tas pa lielam ir atkarīgs no katra dzīvokļa īpašnieka, jo katram dzīvoklim ir savs siltumskaitītājs un termoregulatori.
Kaut kādi ļoti fantastiski tev tie cipari. 110K siltināšana un visas apkures sistēmas nomaiņa?
Ko nozīmē fantastuski? Lieli va mazi?
Vidusmēra panelenes siltināšana izmaksā apmēram 20 lati par kopējo fasādes kvadrātmetru, plus apmēram 100 lati par loga kvadrātmetru.... Apkures sistēmas maiņa apmēram 100 lati par telpu, plus 2000 uz dzīvokli +10000 uz māju
Bet ir taču stilīgi - maksāt 30 latus mēnesī mazāk apkures sezonā, la maksātu 15 latus mēnesī kredītu..... Un tas pie nosacījuma, ka eiropa uzdāvina pusi naudas.....
Vai mainīt dzīvokli pret māju?
Vai kāds ir tā darījis- samainījis savu silto dzīvokli ar visām ērtībām pret māju kādi 15km no pilsētas? Dikti jau gribās māju ar zaļo teritoriju un savu dārziņu, un piknika vietu, bet finanses ļauj tikt pie mājas tos 10-15km no pilsētas, nevis centrā. Izsakieties skaidri un saprotami- interesē gan plusi, gan mīnusi. Varbūt jūsu teiktais palīdzēs man labāk saprast- vajag man to vai nevajag!