Krievijas iebrukums Ukrainā!

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Aktuālā diskusija. Kas var notik un kāpēc?

 
topinamburs Reģ.: 12.04.2019
1 0 Atbildēt

Ieslēdzu VPN. Pameklēju Google ukraine news. Pirmajā rindā visādi sviesti a la "ukraiņi drish, patiesībā kinzhal rullē, un patriot ir mēsls"

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 1 Atbildēt

Kurš ta Krievijā Google meklē. Tev Yandex jāskatās.

Bet nu uzvaras gaidas šiem ir izteiktas, ēd vienu un to pašu zupu jau no Septembra. Izrādās Bahmuta ir Ukrainas galvaspilsēta un viss no tā atkarīgs. 

trends.google.ru/trends/explore?geo=RU&q=%D0%B1%D0%B0%D1%85%D0%BC%D1%83%D1%82

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

topinamburs rakstīja: Ieslēdzu VPN. Pameklēju Google ukraine news. Pirmajā rindā visādi sviesti a la "ukraiņi drish, patiesībā kinzhal rullē, un patriot ir mēsls"

VPN uz kurieni?

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Par Patriotu pēc pēdējām ziņām, nedaudz bojāts ģenerators un kaut kas no elektronikas ( ne radars ) bet sistēma visu laiku palikusi aktīva. "ASV amatpersonas joprojām novērtē, kā tieši Patriot komponenti tika bojāti, jo neizskatās, ka kāda no sastāvdaļām būtu guvusi tiešu Krievijas raķetes Kinžal vai citas munīcijas triecienu."

Viena iespēja ir, ka krītošas raķetes atlūzas sabojāja Patriot komponentus, taču amatpersonas izskata arī citas iespējas.

No citiem jaunumiem

Pagājušo nakti, pareizāk sākot no trijiem no rīta šodien, atkal bijis raķešu uzbrukums Ukrainai, notriektas 29 no 30 raķetēm.

Netālu no Simferopoles Krimā uzspridzinātas sliedes, no tām nogājis vilciens.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Krievijas domes deputāts Soboļevs, bijušais ģenerālis, izteicies, ka vajadzētu piespriest 15 gadus ikvienam, kurš piesakās privātajā armijā Vāgner, jo tā ir nelikumīga organizācija. Atbildei uz to ierakstīta prigožiniešu video "adrese, kura bija iekļauta Feigina un Piontkovska strīmā:

youtu.be/yX5XHGBJcGc?t=605

( Arī pats Piontkovskis bija savā elementā ;)

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
0 1 Atbildēt

Bradypus rakstīja:

topinamburs rakstīja: Ieslēdzu VPN. Pameklēju Google ukraine news. Pirmajā rindā visādi sviesti a la "ukraiņi drish, patiesībā kinzhal rullē, un patriot ir mēsls"

VPN uz kurieni?

PN

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Stulbs esi vai principā negribi atbildēt? Kur tādu saturu atradi?

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
0 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Stulbs esi vai principā negribi atbildēt? Kur tādu saturu atradi?

principā tevi ignorēju

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 3 Atbildēt

Nekas cits jau neatliek, ja esi padzirdējis burtu salikumu VPN un iedomājies, ka uzrakstīsi kaut ko modernu, tikai nejēdz pat kas tas ir.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Interesanta informācija pēdējā notriekto krievu lidmašīnu skandāla sakarā. Vienā Youtube klipā redzēju interesantu informāciju par jaunākajām ASV pretgaisa sistēmām, kas mani tālāk noveda pie pāris rakstiem par attiecīgo tēmu. Kā izrādās jaunākās pretgaisa raķetes ir aprīkotas ar optiskajiem sensoriem, kas ļauj raķetei galējā lidojuma fāzē piekoriģēt trāpījumu svarīgākajām lidmašīnas daļām, tai skaitā kabīnei. Praksē tas nozīmē ka pilotam ir nu ļoti mazas iespējas veiksmīgi katapultēties, jo ar lielu varbūtību tieši viņs ir mērķis. Un redzot ka abas lidmašīnas nogāzās pilotiem pat nekatapultējoties, kas šajā konfliktā nenotiek pārāk bieži, tad krievu pilotiem ir pamats iesvīst jo iespēja neatgriezties no kaujas lidojuma kļūst stipri augstāka kā nomirt frontē.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 0 Atbildēt

Россияне массово бегут из БЕЛГОРОДА

youtu.be/TpgWftkqw8k

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Krievu t.s. "Brīvprātīgo korpusa" , kurš karo ukraiņu pusē kāda nodaļa pārgājusi robežu Belgorodas apgabalā apm. šajā vietā 50.433217, 35.591761 un pastaigājusies pa kādiem 3 vai 4 pierobežas ciemiem, viens tanks arī viņiem bijis. Propagandas reids, tomēr savu mērķi sasniedza, ja reiz Belgorodieši izbaidīti. Jāgaida turpmākās notikuma atskaņas.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Vispār nevāja panika:

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Jātaisa jauns topiks - Pilsoņu karš Krievijā.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 0 Atbildēt

Pilsoņu karu viņi jau cik gadus atpakaļ gribēja pacelt. Tika minēti skaitļi no atbrīvošanas armijas, ka 30k ir gatavi ziedot savas dzīvības. Bet uz 140 ļimakiem (cik nu tam var ticēt, ja Sibīrijas 30 ļimaki nez kur izčākstēja līdz 14 ļimakiem) tas ir špļāviens jūrā, ja nepievienojas aiz viņu mugurām vismaz puse tautas. Kā zināms 90% krievu ir pēc fakta idioti un pēdējais, ko zombieTV cienītāji var pateikt, ka visa pasaule Putinam ir atņēmusi veselību.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Pilsoņu karš nesanāk, bet ar nelielām labi apbruņotām specnaz diversantu grupām, un vēl ar frontes pieredzi,  Krievijas pierobežu var terorizēt brīnišķīgi. Krievijai taču nav resursu, lai tūkstošiem kilometru robežas iekārtotu. Uz ceļiem kādi blokposteņi, varbūt nedaudz FSB, poliči un Rosgvardija, pietiek iebraukt ar kādu BMP, pāris Hummeriem varbūt vēl tanku arī, un visi apsargi ņems vagu un zvanīs pa telefonu armijai, armija pēc kāda laika atsūtīs helikopteru, kuru vēl notrieks ar diversantu tālredzīgi līdzi paņemtu stingeru vai strelu.

Vienīgais līdzvērtīgais pretinieks šādām diversantu grupām varētu būt desanta vienības.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 0 Atbildēt

Tas tikai tev tā liekas, ka krievijai nav resursu. Tās kapeikas, kuras nepieciešamas nodrošināt 10km joslu uz jakutu dzīvās gaļas un tatāru pensiju rēķina, ir sīkums. Problēma ir orku masā, kuri arī dubļos gulēs un ēdīs vaboles... viss sava fašistiskā elka vārdā.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Un ziemā arī vaboles ēdīs ? Un kā tieši tie vaboļu ēdāji noturēs motostrēlnieku rotu, un cik uz kilometru viņus vajadzēs ? Tas, kā mēs robežas iekārtošanu saprotam, ir pret pārkāpējiem, nevis pret karaspēka vienību. Krieviem tak nekad nav bijis jēdzīgas robežas. Uzara zemi pierobežas zonā, lai pēc pēdām redzētu, vai nav nācis "spiegs. Uztaisīja dažviet sētu un kontrolposteņus uz dzīvākiem ceļiem. Neko vairāk.

Igaunijā, starp citu ir, ceļš, kurš iziet caur Krievijas teritoriju, vienīgais nosacījums: nedrīkst kāpt ārā no auto, pēc zīmēm spriežot.

goo.gl/maps/HLq1LXrmK8ALTbm28

goo.gl/maps/1oYtNuDgWp73hJkx5

gunbox Reģ.: 23.12.2016
1 0 Atbildēt

Ko tu ar to vēlējies pateikt? Robežas nocietinājuma neesamība nekā nemaina mobiku komplektēšanas faktu arī priekš šīm vajadzībām un pseido Putins jau ir skaidri izteicies, ka ieeja krievijas teritorijā tiks likvidēta ar ātomieročiem. Tie pārītis krievu atbrīvotāju neko nemaina. Es ļoti apšaubu, ka ZSU ieies lai šautu sev kājā un vēl pakļaut pāris simts tūkstošu Belgorodas iedzīvotāju radiācijai. 

Par robežām runājot, jau sen vajadzēja visām valstīm uz krievijas robežas uzbūvēt 5x5m dzelsbetona mūri bez neviena kontrolpunkta un krievus, kuri par putina fašismu ar striķu palīdzību nolaist tajā pusē. Ja pat tagad viss normalizētos un putinu ar visu režīmu nonestu, tas neko nenozīmētu, jo pēc 10 gadiem viņi atkal kādam uzbruks, samelojot, ka devušiet miera misijā, pat ja uz scēnas runās par demokrātiju un mieru. Vienīgā versija ir sadalīt krieviju reizinātājos. Un tad lai viņi paši tur savā starpā karo un to, ka viņi karos ir vairāk kā fakts.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Kanibaals rakstīja: Jātaisa jauns topiks - Pilsoņu karš Krievijā.

Vismaz pagaidām līdz pilsoņu karam nenonāks, ja vien šis nav sākums kaut kādām oligarhu privāto armiju razborkām. Ukraiņi vienkārši taisa psiholoģisko operāciju Krievijas virzienā lai pamaisītu kārtis, ļautu vojenkoriem pacepties un liktu krieviem atvilkt daļu spēku šādu situāciju novēršanai. 

Cits stāsts ka manis minētie oligarhi ar savām privātajām armijām šobrīd vēro notiekošo un balstoties uz rezultātiem var sākt dalīt teritorijas. Ķīna ar Vladivostokas ostas pārņemšanu jau ir devusi signālu, attiecīgi arī publikai virzinā uz rietumiem arī jāsāk domāt par savu valdījumu nostiprināšanu. Tas varētu arī būt viens no iemesliem, kāpēc netiek izsludināta pilna mobilizācija - savācot pārāk lielu baru cilvēku ar apšaubāmu motivāciju komunistisku uzvaru un tautas apvienošanas vietā var norauties uz pretējo efektu, it sevišķi jau šobrīd.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
1 0 Atbildēt

Ķīnai putins iznomājis, tobiš atdevis, ļoti lielas teritorijas. Tur nu gan nav sakara ar oligarhiem. Drīzāk tas bija mazākais, ko varēja piedāvāt, lai Ķīna ne tik pārliecinoši pasludinātu Krieviju par agresoru. Pēc mana notiekošais ir pamatīgs sviesc, kur nekādu loģiku nesaskatīsi. Vai vismaz valstiskas nozīmes notikumus. Vairāk tā arī ir, ka krieviju pārstāv mafija. Gan putinu nokilloja 2009 gadā, jo pārāk sāka sprēgāt demokrātijas virzienā, gan aļņu ganu ielika galma āksta vietā.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt
Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt
gunbox Reģ.: 23.12.2016
1 0 Atbildēt

Tiem idiotiem joprojām tikai 23k zaudējumos, kur Prigožins par tik īsu periodu no vagner vien nosauc 20k.

zona.media/casualties

Noteikti pārējos 180k norakstījuši bez vēsts pazudušajos.

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Čekists Švecs diez ko nav apmierināts ar Belgorodas reidu, uzskata, ka tas stiprinās Putina naratīvu ar Krieviju kā "upuri", tāpat domājot britu izlūkdienests. Krievi arī demonstrēja pāris salauztu Hummeru seklā grāvī. Nav zināms, vai no šī pasākuma jeb atvilkti propagandai. Katrā ziņā arī amerikāņi izmeklēšot ASV tehnikas izmantošanu Krievijas teritorijā.

Vai no "revolūcijas uz Krievijas teritoriju "eksporta un propagandas pasākuma kas sanāks, tas vēl jautājums. Kaut kā dīvaini, ka iebrukums nenotiek ar konkrētu mērķi uzspridzināt militāri nozīmīgu dzelzceļu vai tiltu, bet ar ideju Kisa i Osja biļi zdesj. Sadabūt kādu trofeju, krievu tehniku un varbūt zaudējot pāris savējo tehnikas vienību procesā.

Kāpēc īsti atstājuši Krievijas teritoriju ? Esot uzradušās Krievijas lidmašīnas un sākušas bumbot. Acīmredzot, tas arī būs standarta risinājums, šādas grupas var nobumbot kopā ar civilistiem un tad pateikt, ka mierīgo iedzīvotāju nāvē vainojama Ukrainas puse. Par no Maskavas tālu iedzīvotāju likteni Kremlis daudz neuztraucas.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Tādi čekisti jau ir tie paši "opozicionāri", kuri grib redzēt spēcīgu Krieviju. 

Mērķis jau ir cits, parādīt, ka robeža ir caura kā siets un lai sāk tērēt līdzekļus un resursus tās aizstāvībai visā garumā.

Tehniku bedrē nofilmēja arī paši leģionāri redzams video kurā iebrauc atpakaļ Ukrainā. No zaudējumiem 2 mirušie FRL un 2 viegli ievainotie RLA leģionā.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Nu par šo tēmu domas dalās - vieni uzskata, ka tas pastiprina Putina naratīvu, otri, ka tas tieši otrādi brucina sistēmu. Conflict intelligence team cieši nosverās par labu Šveca secinājumiem, ka militāri neesot bijis nekādas jēgas un ka nekas neesot panākts, utt. No militārās puses viņiem var piekrist, taču tiek piemirsts šādas operācijas psiholoģiskais aspekts.

Pirmkārt tiek pierādīts, ka Krievijas robeža ir caurbraucama sēta. Ja būtu atbraukuši NATO spēki, tad vēl varētu teikt, ka bija reāls uzbrukums, šeit kaut kādi pārdesmit kaujinieki uz divām dienām ieņēma veselus ciemus. Propoganda to nevar pasniegt kā uzvaru, jo jau pats notikušā fakts nozīmē, ka Krievija nekontrolē pat savu teritoriju, kur nu vēl Ukrainu un kur vēl NATO.

Otrkārt tika pierādīts varas vājums. Augstākās amatpersonas vispār izvairās par šo situāciju runāt, gubernators vaino Šoigu pulciņu, kamēr vietējie un vojenkori taisa tiktokus un šausminošus video. 

Putina režīmam visa šī operācija nenāca par labu, cits jautājums ir par visādiem Girkiniem un Prigožiniem, kas jau labu laiku piesauca ka šādi notiks. Viņi uz šī rēķina ir tie, kas būvē to politisko kapitālu un pēc šīs krīzes, kā arī fakta, ka Prigožins ir pataisīts par Bahmutas varoni, vissūdīgākajā pozīcijā atrodas Šoigu. Noliekot malā visus aplenktā cietokšņa naratīvus, tieši Šoigu ir tas ko var vainot pie Krievijas vājuma un šo domu tā cītīgāk papumpējot visu atbildību var nogrūst tieši uz viņu.

Kas attiecas uz pašu operācijas izpildījumu - principā ja mērķis ir tikai uztaisīt nelielu politisku un militāru haosu Krievijā, tad mērķis tika sasniegts. Militārās vienības pakustējās, politiķi un sabiedrība pašūmējās. Kā pareizi norāda paši ukraiņi - viņiem sava zeme jāatbrīvo un nav laika pa Krieviju karot, attiecīgi ja krievu brīvprātīgie aizbrauc meklēt piedzīvojumus savā zemē tā jau ir viņu izvēle. Tātad paliek jautājums tikai par tehniku, bet tā kā paralēli šajās dienās dzirdams par pilotu trenēšanu un NASAMS pārdošanu Ukrainai, tad vismaz pagaidām nekādas sekas neseko. 

Pavelkot domu vēl tālāk - stipri šaubos, ka ASV specdienesti par šo neko nezināja vai nepiedalījās plāna izstrādē. Kā paši amerikāņu veterāni-blogeri norāda - kaut ko pārāk labi bruņoti tie brīvprātīgie, pie tam tas ko es piefiksēju, ka no visa plašā ukraiņiem pieejamā tehnikas klāsta operācijā tika izmantota tikai ASV vai pašu ukraiņu PSRS laika tehnika, kaut gan praksē bruņotos auto ir piegādājuši tie paši briti, austrāļi, turki un vēl sazin kas. Vai nu tā ir nejaušība ka krievu brīvprātīgie brauc ar ASV tehniku vai arī šī tehnika tika izmantota ar domu neiesaistīt kašķī kādas trešās valstis.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
2 0 Atbildēt

Manuprāt tā bija tīra gultnes taustīšana ar diviem rezumē. Likt krieviem saprast, ka kaut kas ir arī jānodrošina uz pārējās robežas - tas pašķidrinās vai nu frontes līniju vai prasīs vairāk resursu. Pārbaudīt reakciju - tajā skudru pūznī regulāri iesviest kādu sprunguli ir vairāk kā lietderīgi daudz aspektu ziņā. Bet nu tā autobusu nosūtīšana evakuācijai ir tik smieklīga. Viņi paši pasaka priekšā, ka bez teritorijas nolīdzināšanas neko citu izdarīt nevar/neprot. Un tas pamattupais iedzīvotājs jau to nesaprot, ka tikai dēļ tā tiek evakuēts. 

Tas, ka tas ir NATO un ZSU "kopražojums", tas ir vairāk kā skaidrs.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Ilustrācijai par tehniku Belgorogā:

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Bahmutas Dēmons ziņo

Вагнера партіями відходять з міста, на їх місце заходить регулярна армія.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Izskatās, ka no 3 "laivu droniem" , ar ko uzbruka krievu izlūkkuģin Ivan Hurs vismaz viens tomēr sasniedzis mērķi. 

youtu.be/aweVrCVH35A?t=20

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Lukašenko nogādāts Maskavas slimnīcā pēc tikšanās ar Putinu

t.me/berezoview/23984

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

esot cienāts ar aromatizētu tēju :-/

Volx Reģ.: 22.11.2018
2 0 Atbildēt

Putins esot bijis šokā cik daudz polonija vajadzīgs Lukašenko rumpim

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Pēc citas leģendas, Putins var būt vienkārši zaudējis pacietību un devis savai apsardzei Krievijas caru iemīļoto pavēli cap-carap Lukašenka, var nešaubīties, tā vieta, kur viņš nogādāts, ir Krievijas specdienestu kontrolē.

Varbūt Putins noklausījies Lukašenko runas, ka no viņa tik viegli vaļā netikšot, un viņam uznāca cilvēciska skaudība; sak. tu domāji, ka dzīvosi ilgāk par mani, nu ne velna.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Intersanti blakusefekti tām "Novičok vakcīnām". ;)

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Turkiem šodien lielā diena, tiek vēlēts jaunais "gans, kurš, visticamāk, būs tas pats vecais Erdogans.

Savukārt, Afganistānas un Irānas pierobežā talibu un irāņu starpā intensīvas apšaudes, iemesls: ūdens tiesības, talibi jādomā nosprieda, ka irāņi dabū pārāk daudz ūdens no Helmanas upes un tur kaut ko uzspridzināja, par to ievietojis blogeris Newsader, bet manuprāt, viņš pārspīlē konflikta nozīmību.

Eksplozīvs Allahu akbar:

youtu.be/SzqAlnmSvj4?t=70

Upe:

www.aljazeera.com/news/2023/5/27/clash-on-iran-afghan-border-kills-at-least-three

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Interesants pavērsiens "Krievijas iekšpolitikā" , izskatās, ka Putins&Šoigu un Gerasimovs nolēmuši iebaidīt un pielēnot Prigožinu, izmantojot "kalniešus" resp, Kadirova cilvēkus Delimhanovu un Daudovu, bet rodas iespaids, ka tas nestrādā: Вагнер ответил кадыровцам

www.youtube.com/watch?v=HgBUCEsJ_JU

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Daļa blogeru to kašķi uzskata par cirku lai novērstu uzmanību no citām problēmām, līdz ar to pagaidām grūti teikt cik tālu tas viss aizies.

Bet citējot NEXTA telegram kanālu: "atbalstam abas puses"

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Jāgaida, ko teiks pats Don-dons. Ticami, ka Kremlis tur veco zēnu rezervē, lai tas paustu kādu summāro viedokli, kas varētu būt arī samierniecisks, sak. nevajag, puiši, kašķēties , kopīgai lietai kalpojam. Bet neapšaubāmi, ka īstajiem krievu nacistiem un daļai specdienestu pamatīgi krīt uz nerviem kadiroviešu ietekme Krievijā.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Prigožina runa par to, ka viņa atkāpšanās ceļš no Bahmutas bijis smagi mīnēts, un to izdarījusi Krievijas armija:

youtu.be/sAqqDtn3SHo?t=164

Viena vieta gan nav saprotama, proti, ka Prigožins&Vāgnerieši šajā sakarā izsaukuši "pravohraniteļnije organi" , daudz tas viņiem palīdzēs.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Lai priecājas ka nesatikās ar zagradotrjadiem.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Nu, zagradotrjadi paši no viņiem raustās. Var saprast, ka par mīnēto ceļu vāgneriešiem izstāstījuši paši mīnētāji, vai nu simpatizējot, vai drīzāk aiz bailēm, ka dzīvi palikušie noskaidros iesaistītos un dosies pie viņiem ciemos.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

No krievu puses klīst baumas, ka ukraiņi dienvidos atbrīvojuši divus ciemus. Nez popkornu jau var sākt gatavot?

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Var saprast, ka mēģināts 4 virzienos, vienā gadījumā uzdūrās mīnu laukiem un atkāpās, otrā nokļuva stiprā artilērijas ugunī, zaudēja 1 tanku un 9 auto un arī atkāpās. Var saprast, ka izlūkošana ar kauju, nevis masīvs uzbrukums. Iesaistītas nelielas vienības. 2 vietās, acīmredzot, nostiprinājās 2 līdz 5 km dziļumā.

Savukārt, ukraiņi iegājuši Bahmutā pilsētas dienvidrietumu sektorā, ko atstājuši vāgnerieši.

Prigožins apgalvo, ka viņa vienības nokļuvušas arī krievu armijas artilērijas ugunī, veikuši reidu un sagūstījuši vienu 72. brigādes arilērijas komandieri, kuram bijusi pavēle to darīt, un 12 viņa padotos, komandieris "atzinies". ( nu, vāgneriešu nagos jebkurš atzīsies )

Prigožins apgalvo, ka viņa vienības došoties uz Belgorodu aizsargāt vietējos iedzīvotājus. Kadirovieši arī došoties uz turieni aizsargāt vietējos. Belgorodiešiem noteikti garlaicīgi nebūs.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Putins esot neapmierināts ar to ka notiek civiliedzīvotāju evakuācija no Belgorodas pierobežas rajoniem un ar mazo upuru skaitu. Pieprasījis, lai būtu lieli bērnu, sieviešu un vecāku cilvēku upuri.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Krievi uzspridzinājuši Kahovkas dambi. Šis laikam būtu tas brīdis kad tā valsts ar visu vadoni priekšgalā būtu jāpasludina par teroristiem, jāapvelk žogs ap to teritoriju un miers. Karš ir viena lieta, bet šeit mums jau velk uz tāda mēroga kara noziegumiem, ka maz neliekas. Kas tālāk? AES spridzinās?

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Ja nepaspēs laicīgi organizēt dzesēšanu, AES pati uzvārīsies ar attiecīgām sekām. Kas tiešām būs sarežģīti, jo krievi no AES vēl nav aizvākušies. Kopumā vecais labais izdedzinātās zemes princips ordas stilā. Un kamēr ukraiņi risina šīs problēmas, var atkāpties un pārgrupēties. Pat oficiāls iemesls būs - "nodrošināt karaspēka drošību".

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Krievi, saprotams, apvaino Ukrainu dambja sagraušanā artilērijas apšaudes rezultātā, kas nav ticams, jo hidrotehniskās būves ir pārāk izturīgas, lai sagrautu ar apšaudi. Kamēr krieviem bija visas tehniskās iespējas un laiks dambi mīnēt.

Kāds labums krieviem: varēs izvest armiju no Hersonas apgabala, jo ukraiņiem nebūs iespējams uzbrukt pa applūdušajām teritorijām. Ukrainas armijai nebūs iespējas izmantot Kahovkas dambi bruņutehnikas pārvietošanai. Bez tam krievi varēs teikt, ka mūk no ūdens, ne no ukraiņiem.

Bet kaut kāds labums būs arī ukraiņiem: krievu aizsardzības pozīcijas un krievu kontrolētās teritorijas applūdīs vairāk, jo Dņepras kreisais krasts zemāks un, iespējams, pārtrūks ūdens piegāde Krimai, jo Krimas ūdensapgādes kanāls sākas pie Kahovkas dambja. šeit: 46.7651, 33.3939

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Tieši tāpēc es principā izslēdzu iespēju, ka to varētu izdarīt ukraiņi ar artilēriju. 

2. pasaules kara laikā briti vācu HES spridzināja ar tonnīgām bumbām, tagad tipa ukraiņi ar pāris kg sprāgstvielu uzspridzina HES? Tipa nopietni? Tur visu Stormshadow var ielikt un varbūt kāda neliela sūce radīsies, bet nejau tādu caurumu izraus.

Ukraiņu ieguvums pret postījumiem arī tāds stipri apšaubāms un tīri taktisks. Stratēģiski HES ir neatjaunojams un apdraudēta AES darbība.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Papildus info - izrādās krievi jau 3 mēnešus ir krājuši ūdeni Kahovkas ūdenskrātuvē, pēdējās dienās sasniedzot rekordaugstu līmeni. Bet dambi uzspridzināja ukraiņi, jūs nejauciet, tā tāda apstākļu sakritība.

twitter.com/davidhelms570/status/1655226067425062912

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti