Krievijas iebrukums Ukrainā!

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Aktuālā diskusija. Kas var notik un kāpēc?

 
imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Sudānā atkal iet vaļā, izrādās tur bija pat pamiers bijis, kas nav noturējies. Vāgners esot dumpīgā ģenerāļa Dagalo pusē, kurš cīnās pret valdošo ģenerāli Burhanu. Tikai nav zināms, vai vāgnerieši tieši piedalās kara darbībā, jo vairāk ieinteresēti šnakarēt pa zelta raktuvēm.

Ģenerāļi pie varas uzradās, kad 2019.gadā tika gāzts prezidents Baširs. Viņš, starp citu, bija Maskavā 2017.gadā, acīmredzot, sasolīja krieviem visu ko apmaiņā pret atbalstu. Tas viņu neglāba. 

"Baidoties, ka viņa valdīšana ir nestabila, al Baširs 2017. gadā devās uz Krieviju, lai tiktos ar prezidentu Vladimiru Putinu un apmaiņā pret Krievijas atbalstu piedāvātu viņam Sudānu kā Krievijas “vārtus uz Āfriku”. Pēc neilga laika Meroe Gold, jauns ieguves uzņēmums, kas pieder Krievijas uzņēmumam M Invest, sāka ievest Krievijas ekspertus Sudānā, Āfrikas trešajā lielākajā zelta ražotājā."

www.aljazeera.com/news/2023/4/17/what-is-the-wagner-groups-role-in-sudan

Pēc prezidenta gāšanas Prigožins mēģinājis piesmērēties ģenerālim Burhanam, bet attiecības sabojājušās pēc t.s. Hartumas slaktiņa, kad tur apšāva 35 demonstrantus.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Izskatās, ka tagad netikdaudz paši tie sudāņi karo savā starpā, kā bandīta VovasP pārstāvis bandīts ŽeņaP karo "pret visiem"...Masskavā gan tas čubriks Bašārs toreiz nemaz nepabija, puttainais viņu 17tā g novembrī uzņēma savā soču rezindencē bočarovā ručejā.Kā vēlāk izrādījās,arī tas visnotaļ augstais viesis bij gudri ieplānojis uzmest visu un visus.Taču,jesļi v jaicah ņetu moči, ņe pamogut daže soči -2019jā Omārs tika gāzts un arestēts, viņa mājā tika atrasti 130 miljoni usd dažādās valūtās, taču pašu arestēto kādu laiku marinēja uz vietas Sudānā,kamēr 2021jā beidzot "piekrita" izdot taisnīgajai (neiz/bēgamajai...) starptautiskajai tiesai.Kam uzreiz sekoja dažādu med slēdzienu uzfrišināšana un slimnieka nosūtīšana uz kara hospitāli 2022g aprīlī,ar sekojošu bezgalīgu sarunu gumijas staipīšanu- tā arī pat šobrīd nav skaidrs, vai īsti viņš izdots un/vai kaut kad tiks reāli uzsākts tiesāt.

Zīmīgi, ka līgums/par krieva flotes karabāzes izveidi tika gan apstiprināts 2020jā, gan arī(!) atkārtoti finalizēts tieši 2023šā g februārī,ar paša lavrova žirgagalvas piedalīšanos. Neilgi pēc kā iesākās šī te tagad/šobrīd aktuālā jezga...

Sudānas zelta ieguve esot lēšama 100 tonnu/gadā,taču oficiālais eksports 22jā uzrādījis vien 34t...Sarunas/par piedalīšanos šajā visnotaļ treknajā procesā bandīts JevgēņijsP uzsāka jau 2014jā, sākotnēji startēdams kā pastāvīgi klātesošais sarunu dalībnieks (konsultants..) starp "augstāk stāvošiem" krieva un sudāņu militāristu pārstāvjiem.Pēc tam jau sekoja dažādi tur "apsardzes" un miltāro instruktoru  pakalpojumi, kamēr visbeidzot tas viss vainagojās ar M-invest izveidi.Kas var būt foršāk,kā svešā valstī rakt ārā lohiem piedorošos resursus..Pie kam,šis bizness arvien izvēršas plašumā.Nupat nesen turienes muita bija noķērusi kādu darboni, kurš mēģinājis somā izvest 5kg zelta.Tas izrādījies "kolēģis"- zeltraču kompānijas Al-Sawlaj "apsardzes pr-nieks",taču (izrādās..) arī šajā organizācijā dabojas vismaz pussimt krievu un (iespējams) tai esot samērā cieša saistība ar to pašu vāgnera čvk. www.mining.com/web/sudan-charges-russian-national-in-gold-smuggling-probe-that-showed-power-feud/ 

Slimības vēsture gan ir gana interesanta un apm šādac) ..2017. gada 22.–23. novembrī Sudānas prezidents Omārs al Baširs ieradās Sočos oficiālā vizītē.Iepriekšējais Sudānas valdnieks bija krievos pabijis pirms 28g tālajā 86jā, kā arī vienīgais Sudānu apmeklējušais krievu vadonis esot bijis Ļoņa Brežņevs 1961jā.

Aļ Bašira vizīti padarīja īpaši nozīmīgu un pat zināmā mērā sensacionālu tas,ka viņš vērsās pie P ar lūgumu aizsargāt Sudānu no "ASV agresīvās rīcības" un(!) ar ierosinājumu apspriest "krievu bāzes pie Sarkanās jūras"...al Baširs sacīja, ka ASV cenšoties sadalīt Sudānu piecos štatos, tāpēc viņa valstij esot nepieciešama aizsardzība...

Pēc dažām dienām (tajā 2017jā) augsti stāvoši krieva ierēdņi izteicās, ka (kaut arī) karabāzes tapšanas jautājums neesot vēl konkrēti izlemts, viņi neredzot "nekādu iemeslu, kāpēc Krievija varētu noraidīt Sudānas puses (šitik te izcili Laipno..) priekšlikumu, ja tāds būtu".

Al Bašira demaršs Sočos izraisīja dažādas reakcijas Sudānas politiķu vidū- parlamenta Aizsardzības un drošības komitejas vadītājs Al Hadi Hamids intervijā krieva mēdijiem sacīja, ka viņa valsts ir gatava Sarkanajā jūrā izvietot krieva militāro bāzi, jo tas palīdzēšot cīņā pret kontrabandu un vergu tirdzniecību.Taču Sudānas ārlietu ministrs Ibrahims Gandūrs faktiski noliedza al Bašira vārdus, sakot, ka prezidents tikai lūdzis turpināt atbalstīt Hartūmu ANO Drošības padomes līmenī un ka šim lūgumam nevajadzētu ietekmēt Sudānas un ASV attiecības. Diplomāts atzīmēja, ka šis atbalsts šobrīd (tobrīd, tajā 2017jā..) ir īpaši aktuāls saistībā ar it kā ASV plāniem noteikt sankcijas Sudānas zelta eksportam...(..!)

Sudāna kopš 90. gadu sākuma ir pakļauta sankcijām, tai ir neatrisinātas problēmas ar gandrīz visām Āfrikas kaimiņvalstīm (pēc 2017tā gada datiem...), daudzus gadus ar mainīgiem panākumiem tā cīnās pret nemiernieku kustībām valsts rietumos un dienvidos, un tās stabilitāte lielā mērā ir atkarīga no ieroču un pārtikas importa (galvenokārt cukurs un kvieši), kuru apmaksai ir nepieciešami pastāvīgi ienākumi cietajā valūtā no eksporta, kā arī ārvalstu investīcijas.

Viens no Sudānas bruņotās opozīcijas līderiem, Kustības/par taisnīgumu un vienlīdzību līderis Džibrils Ibrahims komentēja al Bašira izteikumus Sočos. Vēršoties pēc palīdzības pie krieva, sacīja Ibrahims, al Baširs neveiksmei nolemj mēģinājumus normalizēt attiecības ar Vašingtonu un uzlabot attiecības ar Persijas līča arābu valstīm. Dārfūras nemiernieku līderis aicināja visus Sudānas opozīcijas spēkus izmantot ārpolitikas vājumu un iekšējo šķelšanos Hartumā un gāzt centrālo valdību.

Vēl viens nopietns trieciens Sudānas starptautiskajām pozīcijām (jau krietni pirms 17tā gada..) bija Starptautiskās Krimināltiesas 2009.g 4.marta izdotais Omāra al Bašira apcietināšanas orderis- misters Omārs tika apsūdzēts nežēlīgajā sacelšanās apspiešanā Dārfūrā.Šīs viņa darbības tika kvalificētas saskaņā ar Starptautiskās Krimināltiesas Romas statūtiem kā "kara noziegumi".

Varētu apgalvot, ka sankcijas ir izraisījušas ievērojamas izmaiņas Hartūmas politikā. Kopš 90. gadu vidus, Sudānas atbalsts teroristu organizācijām bija ievērojami vājināts. 1996.gadā Osama bin Ladens tika izraidīts no valsts. Līdz 2000. gadam Sudāna bija pievienojusies visām 12 starptautiskajām pretterorisma konvencijām. Pēc 2001. gada 11. septembra notikumiem Sudāna piedāvāja ASV palīdzību karā pret terorismu. ANO Drošības padome 2001. gada rudenī atcēla visas Sudānai noteiktās sankcijas, atzīstot, ka tā ir izpildījusi visas pasaules sabiedrības prasības, taču ASV atstāja savas sankcijas spēkā. Interesanti, ka 2011. gadā ASV apsolīja svītrot Sudānu no valsts terorisma līdzdalībnieku saraksta apmaiņā pret valsts dienvidu provinču neatkarības atzīšanu. Bet vēl 2017. gadā šis solījums nebija izpildīts. ASV to skaidroja ar to, ka Hartūma turpināja sadarboties ar tādām organizācijām kā Hamas, Hezbollah un "Musulmaņu brālība", kas ir pasludinātas par teroristiem vairākās valstīs, bet ne ANO. Hartūma, kas atzina dienvidu neatkarību, jutās maldināta (uzmesta..),jo īpaši tāpēc, ka (dienvidu) atdalīšanās sekas bija ārkārtīgi sāpīgas.

Sudānas sadalīšana divos štatos - Sudānas Republikā un Dienvidsudānas Republikā - tika pasludināta 2011.g jūlijā. Tas beidza ievērojamas ekonomiskās izaugsmes periodu, kas sākās pēc Sudānas ienākšanas pasaules naftas tirgū 1999. gadā kā vienai no lielākajām naftas eksportētājām.Naftas eksporta kritums 2012. gadā izraisīja fiskālo sabrukumu, valsts zaudēja gandrīz 60% no kopējajiem nodokļu ieņēmumiem un lielāko daļu ārējās tirdzniecības ieņēmumu.

...Pēc ilgām sarunām 2017.gada janvārī ASV prezidents B.Obama parakstīja likumu par daļas sankciju tūlītēju atcelšanu un par sankciju pilnīgu atcelšanu sešu mēnešu laikā. 2017. gada jūlijā prezidents D.Tramps sankciju atcelšanu atlika uz trim mēnešiem,bet 2017. gada 12. oktobrī stājās spēkā likums par Sudānai noteikto sankciju pilnīgu atcelšanu.

Uz sasilšanas fona attiecībās ar Amerikas Savienotajām Valstīm, šķiet,Sudānai vajadzēja izvairīties no (tādiem) provokatīviem antiamerikāniskiem paziņojumiem,kā 2017jā Sočos.Ir divas teorijas, kas izskaidro al Bašira retorikas izmaiņas, kurš pirms tam beidzamajos gados bija runājis par nodomu normalizēt attiecības ar arābu monarhijām un Rietumiem.Tādējādi iepriekš minētais bruņotās Sudānas opozīcijas līderis Ibrahims sacīja, ka galvenais Soču paziņojuma iemesls ir al Bašira neapmierinātība ar ASV nevēlēšanos redzēt viņu kā Sudānas prezidenta kandidātu nākamajās vēlēšanās 2022. gadā...

Al Baširam bija ļoti svarīgi palikt pie varas Sudānā, jo oficiālais amats viņu zināmā mērā pasargātu no Starptautiskās Krimināltiesas ierosinātās kriminālvajāšanas. Jāatgādina, ka al Bašira vizītes laikā Dienvidāfrikā 2015. gadā vietējā tiesa viņam aizliedza izbraukt no valsts, taču Dienvidāfrikas valdība atļāva Sudānas līderim atgriezties dzimtenē (al Baširam toreiz bija jāpārtrauc viņa vizīte)...

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

"Sudānas sadalīšana divos štatos - Sudānas Republikā un Dienvidsudānas Republikā - tika pasludināta 2011.g jūlijā."

Tie nav štati, Dienvidsudāna ir pilnībā neatkarīga valsts. Līdz 1956.gadam Sudānu pārvaldīja Britu-Ēģiptes kondomīnija. 1956.gadā tika noformēta neatkarība, bet jau 1955.gadā sākās pirmais pilsoņu karš, kurš ilga līdz 1972.gadam. Pēc kam sekoja otrais pilsoņkars, kurš ilga no 1983.gada līdz 2005. gadam. Rezultātā Dienvidi atšķēlās. Visticamāk, nesaskaņu faktiskais iemesls ir pārmērīgā dzimstība, tāpēc arī strīdi par ganībām un dzeramo ūdeni. Sudāna nav patīkama vieta. Ja apskatās demogrāfiju, apm. 52% iedzīvotāju jaunāki par 19 gadiem. Sudāna ir viena no tām Āfrikas valstīm, kur, jo vairāk bērnu mirst badā, jo vairāk nāk klāt.

en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Sudan

Patlaban pārtikas palīdzība pārtraukta, jo esošajā konfliktā jau nogalināti trīs pārtikas palīdzības darbinieki.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Komentārs tomēr ir taPis ar mašīntulkošanass starpniecību un rediģēts ar natuorāli/manuālā intelekta līdzdalību,tāpēc tekstā iespējamas kādas nebūtiskas neprecizitātes."Štati" ir (būtu..) drīzāk jāsasaprot kā "divas atsevišķas Valstis".

Bet īstenībā skumji ir tas, ka šodien reti kurš ir gatavs vispār to tur "sudāņu slimības vēsturi" atcerēties, ta kur nu vēl tajā sasskatīt kādas jocīgas sakritības.

Fig viņu sazin- tumšie čučumeki tagad karo,visi šauj,hvz kuŗš uz/ko, par/ko un kā/pēc.BET, (nejauši) izrādās, ka tam krievu bandītam JevģēņijamPē ir visai tiešs sakars ar vienu/no šobrīd karojošajām pusēm.Un (iespējams) ka arī ar otru,taču netik šitik tiešs.Un tagad šajā sasspringtajā passaules situācijā krievs gatavojas būvēt karabāzi teju vai pašā stratēģiski svarīgākajā vietā.Pareizo/Dievanamu arī gan jau tur uzbūvēs un gan jau uzradīsies arī balagodatnijs uguns un mellie ļaudis drīz skaitīs paatarus po/kreviski..Un bez dzeltenā zelta visur figurē arī melnā zelta pārstāvji Saūda priņči,starptautu sankcicijas un/vai arī (neizbēgami/izbēgamais..) starpresoru krimināl tribunāls, un (protams) arī kitajoziskie petrolejass magnāti, kuri šajā Sudānas nozarē jau toreiz pēc veciem 2017tā gada datiem bija investējuši vairāk kā 15 miljardus US$. Ura.

Zaļā zarā ir vienīgi LV lohi, kuri (par Saūda priņča taisnīgi noteikto Cenu) pērk smirdīgo šķidrumu statoilā,iršos un/vai pat nesstē.Jo pats Priņcis savukārt (pēc aizvakardienas Vollstrītžurnāla info) savai iekšzemes kurināšanai tagad pa kluso iepērk šo mello suudu par!/pusvelti no krieva, kamēr pasaules tirgū iepludina sevis izpumpēto par 2kāršu cenu- aibildinoties ar vispārēju trūkumu un galējo spēku izsīkumu šajā (nemitīgus zaudējumus nesošajā,grūtajā,jā) nozarē.

Jā, un reku puttainaiss bandīts nemaz nebraukšot uz ātomstacijas atklāšanu, jo viņš baidās, ka misters Radžiks Tadžjiks pa to burzmu viņu varētu starptautiski arrestēt..

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Īstā vieta, kur izpausties ar palīdzību.

Vajag ieviest cargo cult.

www.anthroencyclopedia.com/entry/cargo-cults

rietumiem jāpārņem palīdzība un "palīdzība"

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

raimondsm rakstīja: Īstā vieta, kur izpausties ar palīdzību.

Vajag ieviest cargo cult.

www.anthroencyclopedia.com/entry/cargo-cults

rietumiem jāpārņem palīdzība un "palīdzība"

Palīdzība, visticamāk, iet uz Darfūru, kur sudānieši nodarbojas ar genocīdu. Tas arī bija galvenais Dienvid Sudānas atšķelšanās iemesls. Lai cik tas jocīgi neliktos, bet Sudānā ir analogs Ukrainai, tur jau sen melnos presē.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Tik pat labi kāds amerikānis var teikt "īstā vieta kur palīdzēt" un nogriezt visu palīdzību Ukrainai. Ja kas, pensijas Ukrainā maksā no rietumu naudas.

0pis Reģ.: 16.02.2023
1 0 Atbildēt

Un pareizi dara, ka maksā no Rietumu naudas! Nevar tak pamest likteņa varā cilvēkus, kuru valsti Putlers grib iznīcināt. Un vajag palīdzēt vēl vairāk, pēc idejas Rietumiem lētāk būtu raškas karspēku iznīcināt, Putleru ar viņa tuvāko loku iebāzt Gvantanamo tipa cietumā un ļaut krieviem pašiem tikt galā ar mazāka ranga putinistiem.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Mēs diskutējam par palīdzību Sudānai, Ukraina bija piemērs.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

A kas attiecas uz Sudānu, tad jāskatās ieguvēji no šīs situācijas. Manuprāt tur redzami 2 izteikti interesenti un tā nav Krievija. Visticamāk diktatora Omāra laikā tie ātrās reaģēšanas spēki sadarbojās ar Vāgneriešiem un guva materiālu labumu no tā. Tagad, kad armija ir nometusi to Omāru, ģenerāļi visu to rūpalu savāc sev par ko liecina tā noslēgtā vienošanās par RU bāzes izvietošanu Sudānā. Atiecīgi malā tiek nobīdīti tie RFS darboņi, ko veiksmīgi izmanto Etiopija. Etiopija ir arī galā ieguvēji pat pie situācijas, kad neviens nav īsti pie varas. Galvenais strīdus cēlonis ir Ēģiptes bažas par Etiopijas HES celtniecību uz Nīlas upes. Tur tak vislaik bija draudi par to un, kā redzam, Ēģiptes armija tur bija jau izvietojusies.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Kammentatārs No.5500.. ne, nu protams, ka krievs tur nekur ņe pri čom, hvz če/pa/čom.. (c) 18 апреля 12:47 ...В мире загорелась еще одна «горячая точка», фитиль к которой поднесла Россия. В Судане была совершена попытка государственного переворота, которую предпринимают силы, связанные с Кремлем. В Судане 15 апреля вспыхнули бои между Силами быстрого реагирования (RSF), которую поддерживает российская ЧВК «Вагнер», и суданской армией. kp.ua/politics/a668085-hosudarstvennyj-perevorot-v-sudane-rossijskij-sled-chvk-vahner-i-zoloto

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

(c) Krievijas uzņēmējs Jevgeņijs P Vāgners, iespējams, gatavo militāru apvērsumu Sudānā. Par to otrdien, 18. aprīlī ,rakstīja britu laikraksta The Times starptautiskais žurnālists Rodžers Boizs.

Viņš sacīja, ka Vāgnera algotņi ir apmācījuši un aprīkojuši labi finansētu paramilitāru grupu Sudānā.

Jau vairākus gadus šajā Āfrikas valstī plosās konflikts starp Sudānas bruņoto spēku vadītāju Abdel Fatahu al Burhanu un ātrās reaģēšanas spēku komandieri Muhamedu Hamdanu Daglo. Pēdējā darbība ir saistīta ar Krievijas Federāciju...

www.thetimes.co.uk/article/putins-crony-smells-profit-in-sudan-conflict-nhjb0b3qm ...Putin’s former chef, Yevgeny P, is cooking up a storm in Africa. His guns-for-hire Wagner Group has trained and equipped a well-funded paramilitary outfit in Sudan that is ripping apart the country. If these so-called Rapid Support Forces (RSF) get the upper hand over Khartoum’s army, Prigozhin’s mercenaries will be close to a goal that has eluded them until now: decisive Russian control over an African kleptocracy with gold mines and ready access to a Red Sea port...----> samaksājam 1GBP un turpinam lassīt: ...Boizs uzsver, ka no malas kaujas Sudānā var šķist asiņains bardaks, taču Pirgožinam tās ir komerciāla iespēja, jo dalība Krievijas un Ukrainas karā nenes ekonomisku labumu ne Vāgnera algotņiem, ne pašam "pavāram".  Turklāt kaujās par Donbasu vien Pirgožins zaudējis jau vairāk nekā 30 000 algotņu.

"Āfrika, gluži pretēji, piedāvā labu atdevi. Kontinents ar 30 procentiem pasaules naftas un derīgo izrakteņu vienmēr būs nopietns darba devējs algotņiem," atzīmēja starptautiskais novērotājs.

Pēc Beuisa vārdiem, Jevgeņijs P zina, ka viņa vērtība Vladimiram P nav tikai lojalitāte un spēja nodrošināt lielgabalu gaļu.Viņš ir kā tilts uz globālajiem dienvidiem, noteikti nav diplomāts, bet (tomēr) vairāk nekā vienkārši parocīgs slepkava...

Ps.,- 2023.g 19. apr_16:24...ir Radīts pasaulē 1mais virsskaņass drons...Ar ūdeņradi darbināmajam DART AE bezpilota lidaparātam pirmo reizi ir jālido 2024. gadā. Ar tās palīdzību ASV militārpersonas vēlas izmēģināt jaunas tehnoloģijas, tostarp kaujas raķetes... www.defenceconnect.com.au/strike-air-combat/11813-hypersonix-and-rocket-lab-partner-to-launch-dart-ae -tāds samērā ekoloģisks rīks ;p

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Trūkst loģikas. Vāgnerieši jau tur ir un viņiem neko nevajag sabrābt, ir laba sadarbība ar esošo varu.

Ja nu vienīgi lai novērstu demokrātiskos procesus, kas nākotnē varētu apdraudēt viņu pozīcijas. Armija nogāza diktatoru un agri vai vēlu apsolījās sarīkot vēlēšanas un dot vārdu politiķiem, partijām.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Vēl, protams, tie varētu būt rietumi, kas nevar būt apmierināti ar valsts nonākšanu RU rokās. Līgums par RU kara bāzi jau ir noslēgts tagad. RFS tak tur nav pie ruļļiem un to var izmantot.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Esošā vara var mainīties, un nevajag iedomāties, ka "vara" kontrolē visu. Darīšana ir ar valsti, kurā bruņotas nomadu ciltis pa reizei kārto rēķinus savā starpā ar kalašņikoviem. "Bojāgājušo skaits Sudānas cilšu sadursmē Zilās Nīlas štatā pieaudzis līdz vismaz 220"  un tā ir tikai viena epizode .Kopumā šogad ( 2022.g. ) visā valstī cilšu vardarbības un citu uzbrukumu dēļ ir bijuši spiesti bēgt aptuveni 211 000 cilvēku. ( Al Jazeera. ) Attiecībā uz šādām valstīm tēze "demokrātiskie procesi" izklausās pēc karātavu humora. Pie tam vēl valsts ir islāmiska.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Nu ne jau es to izdomāju

Sudānā tika nomests diktators, kuram bija izrakstīta tādi pati pavēste ierasties uz Hāgu, kā Putina kungam. Tas notika sabiedrības un armijas kopdarbībā. Vara pārgāja pie armijas ģenerāļiem, kas izveidoja kkādu pagaidu(pasvītrots) padomi. Loģiski, ka viņi sasolīja demokrātiskas pārmaiņas. Ko tad viņi teiks, tagad mēs no sava bariņa izvēlēsimies jaunu diktatoru? 

Un ko nozīmē pie tam islāmiska? Nezini nevienu islāmisku valsti kur darbotos partijas un politiķi?

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Pag, vajadzētu drusku konkrētāk.Pavēste ta ir, bet tas appavēstītais Hāgā tā arī nav ieradies.Kur garantija, ka tur ieradīsies viņa putainais "kolēģis"?  Personīg "es" te gribēju pateikt galvenokārt vienu- ka patlaban Sudānā notiekošo var klassificēt bezmaz kā Ukrainas kara pusotro fronti.Kuru viennozīmīgi ir veicinājis krievs un to ir "atklājis" (tīšām!) akurāt Ukrainas (vai pat visas passaules) svarīgu notikumu priekšvakarā.Kaut gan teorētiski varētu būt vēl otra versija- ka sudāņu "īstie" patrioti tieši tagad (protams, ar Kāda atbalstu) ir saņēmušies ieviest valstī kārtību un visus tos krievus no turienes padzīt na/uj.Bet nu diez vai,jo tā valsts ir sen iztirgota "pēc jēdzieniem" un arī tādā gadījumā sanāktu saistība ar krieviem. 

Ar sudāniešu nemiernieku rokām viņš (krievs) tagad karo/par! iespēju turpināt (un paplašināt) Sudānas resursu izlaupīšanu (ne vienkārši "ieguvi"!) un par krieva iespēju nostiprināt (uz palikšanu!) savu militāro klātbūtni izcili stratēģiski svarīgā vietā un laikā.Plus vēl mērķē uz plašu ekonomiska rakstura piekļuvi Eģiptei un (visdrīzāk) vēlas militāri apdraudēt Suecas kanālu.

Tas ir kā uz Vef tilta uzlikt personisko šlagbomi un vēl (visādam gad.) ierakt assfaltā automātisko dzelkšņu ķēdi.Tos cykas tak tu no turienes pēc tam vairs her tik viegli izdzīsi.Un reģions ir kāreiz tas,no kura tas pats Asv taisās tagad "kontrolēt" kārtību Ukrainas apkārtnē vai (vajadzības gadījumā) pat iejaukties tur notiekošajā.Tā vien izskatās, ka amerikāņi būs kaut ko palaiduši garām.Bet nu jācer ka saņemsies.

Par Pirgožinu nupat šodien atkal tiek uzpeldinātas ziņas, ka puttainais viņu vienalga drīzvien novāks,taču visdrīzāk ka (atkal) klikšķu krāšana un tukša muldēšana.Tās viņa "izredzes" regulāri svārstās no miroņa līdz pat nākamajam prezidentam.Atkarībā no katra komentētāja fantāzijas.Vai nu būtu sen novākts,vai arī nav vēl savu "missiju" izpildījis.Reku tas pats putainā kūms Meģveģčuks arī tika izpirkts,un nekādīgi nav ne nosists ne ko.Gluži otrādi- izskatās ka viņam ir iedots pat kārtējais aizkadra uzdevums. 

👍speciāli sassauktā krieva kongresā tika organizēts balsojums/par! patriotiskās jauniešu kustības jauno nosaukumu- ko bija inspirējis pats puttainais un apspriešana bij ilgusi aš veselu pus gadu.Nu tagad ar lielu pārsvaru (760 balsis) vinnējis jēdziens "Pirmo kustība", kaut gan figurējuši arī "Pionieri" (56 b.) un "Gagārina kustība" (kura savākusi vien suuda 51 b.).Uz ko puttainais šodn no sava lcd platekrāna kabineta pa teletaipu esot pamatīgi izdraatējis valdības priekšnieka vietnieci, "sirsnīgi iesakot" shito te ebanno balsojumu "pārdomāt".Jo pionieri esot vien tie paši "pirmie" un tas (atšķirībā no komjaunātnes) neesot nekāds ne ideoloģisks jēdziens un ka tomēr vajagot "būt visam tā, kā tas ir jau bijis". Ura.🍜

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

"Un ko nozīmē pie tam islāmiska? Nezini nevienu islāmisku valsti kur darbotos partijas un politiķi?"

Islāmiska, šeit es domāju islāma fundamentālistus. Sudānā ir spēkā šariats. Un arī vairāku desmitu gadu garumā ilgušais pilsoņu karš Sudānā daļēji ir uz ticības bāzes. Jo Sudānu veido vairāk kā 90% Sunni musulmaņi, kamēr Dienvidsudānu kristieši un "animisti". 

Bet galvenā problēma ir tā, ka musulmaņi principā nelieto kontracepciju. Līdz ar to valstīs ar ierobežotiem resursiem viņu ir drīz par daudz, un kašķis iet vaļā. Pirmie dabū trūkties tie, kuri "netic pareizi". Piemēram , kristieši. "Lai gan Sudāna pēdējos gados ir guvusi pozitīvus soļus reliģijas brīvības virzienā, kristiešu vajāšana valstī joprojām ir problēma."

( Bet kopumā neviena islāma valsts pasaulē nav progresīva, neatkarīgi no valsts iekārtas. )

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Kontracepcija un ticība gan, man liekas, te ir šķērsām. Tad jau Dienvidsudānas kristieši būtu izmiruši, bet tā ir viena no straujāk augošajām valstīm.

Varlamovam vai The Ljudji ir laba filma, kas šo aspektu izskaidro. 

Sudānā ir klejotāju kopienas, kas gana lopus. Visu viņu bagātība, sociālais stāvoklis tiek aprēķināts no tā cik daudz tev ir govis. Savukārt bērni vajadzīgi lai apsargātu šos ganāmpulkus. Tur ik pa laikam notiek bruņoti uzbrukumi un no ganībām tiek nozagtas tās govis. Tāpēc vīrietis cenšas pēc iespējas vairāk apprecēt sievietes, kas viņam dzemdēs viņa ganāmpulka apsargus. Lūk arī visa elementāra matemātika augstajai dzimstība un tam nav nekāda sakara ar reliģiju. 

Es tev to filmu varu sameklēt, ja gribi izglītoties šajā jautājumā.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Labāk "sameklē" datus par krieva pareizi ticošās ticības plāniem Āfrikā.Reāli pameklē,cik simtus popu,priesteru un/vai Pērminderu viņi tur taisās izsēdināt (iesēdināt).Varbūt vēl ko vairāk izdosies saprast.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 1 Atbildēt

Tu tā bļauj, itkā tos popus taisītos izsēdināt blakus tavai guļamistabai

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Protams, arī citas reliģijas uzskata, ka bērni ir dieva dāvana, un rīkoties tā, lai tie nebūtu, nozīmē "spļaut dievam acīs". Tikai īsti krampīgi šajā ziņā ir musulmaņi, kuriem kā nekā paredzēts līdz 4 sievām ar to ietīšanu lupatās, lai citi neredz, un ortodoksālie ebreji.

Viss "arābu pavasaris" ir izskaidrojams ar demogrāfiju. Ēģiptes nemieri piemēram, jo Ēgiptē ap 2011.gadu bija 3x vairāk iedzīvotāju, nekā 1985.gadā, bet piramīdu skaits un Sarkanās jūras piekrastes kilometri ienākumu gūšanai no tūristiem taču nepieauga trīs reizes.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Tev te ir nepareizie uzsvari salikti demogrāfijas jautājumā. Te pie vainas kontracepcijas nelietošana, te daudzsievība. Nē, šitie faktori ir otršķirīgi. Tas kas ir galvenais ir tas, ka islamā sieviete ir bērnu ražošanas mašīna. Labs piemērs tam bija kaut kādus gadus atpakaļ Nigērijā tas gadījums kur Islama Valsts grupējums nolaupīja skolnieces, ar tekstu ka viņām jābūt nevis skolā bet gan apprecētām. Ja neskaita šito punktu - kurš arī spēkā ir tikai zemas attīstības valstīs, pārējie ir maznozīmīgi. Daudzsievība? Ja vien to nepakoriģē ar abortiem pēc ultrasonogrāfijas datiem, meitenes dzimst apmēram tikpat daudz cik zēni, līdz ar to daudzsievību kaut cik jūtamā iedzīvotāju daļā uzturēt var tikai vai nu ar sievietēm no ārpuses, vai pašu vīriešiem mirstot, piemēram, karā - otrajā gadījumā attiecīgi daudzsievība tikai uztur normālo demogrāfiju, nevis to palielina. Vēl tāda niansīte ka islams ir izrakstījis ka vīram jānodrošina savām sievām vienādi apstākļi, tātad - ja tev ir četras sievas, tev ir jānodrošina katrai māja - ja viena gribēs mašīnu, tev būs jāsagādā četras mašīnas utt Kontracepcija? Paskaties uz attīstītām musulmaņu valstīm un atkārto šito. Irānā, cik minos, demogrāfija jau ir diezgan švaka - Turcijā arī samērā zema, lai arī ar jūtamu plusa zīmi. Tas vienīgais faktors kas reāli tādām valstīm palīdz uzturēt to demogrāfiju ir tas, ka islams paģēr ka musulmaņu bērniem arī jābūt musulmaņiem, kamēr kristietībā ir izvēle un nav sods par ticības/reliģijas pamešanu.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Un Ķīna?

Ir kādas iespējas to ietekmēt?

Kaut ko nepirkt?

Tā riktīgi daudz nepirkt! Tā kā nemaz!

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 0 Atbildēt

raimondsm rakstīja: Un Ķīna?

Ir kādas iespējas to ietekmēt?

Kaut ko nepirkt?

Tā riktīgi daudz nepirkt! Tā kā nemaz!

Izslēdz savu ķīnā ražoto datoru un ej gulēt savā ķiniešu gultā, murgojot par ķīniešu vīrusu! 

Teorētiski jau var viskautko. Un teorijas tev patīk!

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
1 0 Atbildēt

Sji ir sūdos līdz ausīm.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

650 rakstīja: Pag, vajadzētu drusku konkrētāk.Pavēste ta ir, bet tas appavēstītais Hāgā tā arī nav ieradies.Kur garantija, ka tur ieradīsies viņa putainais "kolēģis"?  Personīg "es" te gribēju pateikt galvenokārt vienu- ka patlaban Sudānā notiekošo var klassificēt bezmaz kā Ukrainas kara pusotro fronti.Kuru viennozīmīgi ir veicinājis krievs un to ir "atklājis" (tīšām!) akurāt Ukrainas (vai pat visas passaules) svarīgu notikumu priekšvakarā.Kaut gan teorētiski varētu būt vēl otra versija- ka sudāņu "īstie" patrioti tieši tagad (protams, ar Kāda atbalstu) ir saņēmušies ieviest valstī kārtību un visus tos krievus no turienes padzīt na/uj.Bet nu diez vai,jo tā valsts ir sen iztirgota "pēc jēdzieniem" un arī tādā gadījumā sanāktu saistība ar krieviem. 

Ar sudāniešu nemiernieku rokām viņš (krievs) tagad karo/par! iespēju turpināt (un paplašināt) Sudānas resursu izlaupīšanu (ne vienkārši "ieguvi"!) un par krieva iespēju nostiprināt (uz palikšanu!) savu militāro klātbūtni izcili stratēģiski svarīgā vietā un laikā.Plus vēl mērķē uz plašu ekonomiska rakstura piekļuvi Eģiptei un (visdrīzāk) vēlas militāri apdraudēt Suecas kanālu.

Tas ir kā uz Vef tilta uzlikt personisko šlagbomi un vēl (visādam gad.) ierakt assfaltā automātisko dzelkšņu ķēdi.Tos cykas tak tu no turienes pēc tam vairs her tik viegli izdzīsi.Un reģions ir kāreiz tas,no kura tas pats Asv taisās tagad "kontrolēt" kārtību Ukrainas apkārtnē vai (vajadzības gadījumā) pat iejaukties tur notiekošajā.Tā vien izskatās, ka amerikāņi būs kaut ko palaiduši garām.Bet nu jācer ka saņemsies.

Par Pirgožinu nupat šodien atkal tiek uzpeldinātas ziņas, ka puttainais viņu vienalga drīzvien novāks,taču visdrīzāk ka (atkal) klikšķu krāšana un tukša muldēšana.Tās viņa "izredzes" regulāri svārstās no miroņa līdz pat nākamajam prezidentam.Atkarībā no katra komentētāja fantāzijas.Vai nu būtu sen novākts,vai arī nav vēl savu "missiju" izpildījis.Reku tas pats putainā kūms Meģveģčuks arī tika izpirkts,un nekādīgi nav ne nosists ne ko.Gluži otrādi- izskatās ka viņam ir iedots pat kārtējais aizkadra uzdevums. 

👍speciāli sassauktā krieva kongresā tika organizēts balsojums/par! patriotiskās jauniešu kustības jauno nosaukumu- ko bija inspirējis pats puttainais un apspriešana bij ilgusi aš veselu pus gadu.Nu tagad ar lielu pārsvaru (760 balsis) vinnējis jēdziens "Pirmo kustība", kaut gan figurējuši arī "Pionieri" (56 b.) un "Gagārina kustība" (kura savākusi vien suuda 51 b.).Uz ko puttainais šodn no sava lcd platekrāna kabineta pa teletaipu esot pamatīgi izdraatējis valdības priekšnieka vietnieci, "sirsnīgi iesakot" shito te ebanno balsojumu "pārdomāt".Jo pionieri esot vien tie paši "pirmie" un tas (atšķirībā no komjaunātnes) neesot nekāds ne ideoloģisks jēdziens un ka tomēr vajagot "būt visam tā, kā tas ir jau bijis". Ura.🍜

"Ar sudāniešu nemiernieku rokām viņš (krievs) tagad karo/par! iespēju turpināt (un paplašināt) Sudānas resursu izlaupīšanu (ne vienkārši "ieguvi"!) un par krieva iespēju nostiprināt (uz palikšanu!) savu militāro klātbūtni izcili stratēģiski svarīgā vietā un laikā.Plus vēl mērķē uz plašu ekonomiska rakstura piekļuvi Eģiptei un (visdrīzāk) vēlas militāri apdraudēt Suecas kanālu"

Krievs tagad nekaro, jo nav redzēti neviens foto/video ar krievu iesaisti šajā konfliktā. Kā viņš var nostiprināt savu klātbūtni, ja viņam jau ir līgums par kara bāzes izveidi Port Sudan, bet tur tagad tā ostā pāriet no viena rokām otrās. Nu vienīgi kā Sīrijā paziņot, ka mums te tagad būs bāze, aizsūtīt pāris kara kuģus, veiks lidojums ar stratēģiskiem bombardētājiem utml. 

Kā jau teicu - trūkst loģikas un tie apskati ir šauri, virspusēji. Netiek izskatīta Etiopijas loma, Lībijas Haftars jau paziņojis, ka atbalstīs nemierniekus, savukārt Ēģipte - armiju.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Ne nu protams, loģika te ir nulle,Bašara mājā Sudānā atrastā ārzemju valūta  130 miljon usd ekvivalentā iespējams ka bij taisnīga samaksa/par!, sūri godīgi darbā  nopelnīta.Protams,ka Hāgas gūstekņa valdīšanas laikā Sudānā ar krieviem panāktās vienošanās un noslēgtie līgumi ir leģitīmi un ar garantiju uz kādiem vēl 1000 gadiem uz priekšu.Gluži kā latvijiešu darbaļaužu sirsnīgais Lūgums 1940jā- lūdzam Mūs uzņemt brālīgajā saimē... 

Krievs VISOS laikos ir aizkadrā slepus karojis ārzemēs, ta kur nu vēl ja runa ir par Āfriku.Padomju laikos, kad paša krieva iedzīvotāji banaānus bija redzējuši tikai filmās,krievam bija pat īpaša Āfrikas programma- bums jo īpaši gāja vaļā tad,kad 60to gadu sākumā ap 20 āfrikas valstu (bijušo rietumnieku koloniju) massveidā atguva "neatkarību".No šejienes "nāk" gan Ļoņas Brežņeva vizīte Sudānā 1961jā,gan Assuānas dambis, gan arī Patrisa Lumumbas ("starptautisko attiecību") Tautu Draudzības Universitāte masskavā.Plaša vēriena "process",tāteikt.

Nemitīga cīņa/par! varu un ietekmi, kura tūliņ jau nedaudz vēlāk parādīja "īsto" krieva seju (kā jau vienmēr).Ieroči, tanki, sev izdevīgu loh-valdību izveide, korupcija,slepkavošana,kontrabanda,algotņi.Pretim banāni un vēl šis tas.Sākumā tā cēli Revolūcija,Angola, Mozambija, Etiopija,Namībija,bet beigās jau atklātā textā bandītisms un āfrikāņnu resursu izlaupīšana ar tai sekojošo līdzekļu noplūdi- sākumā vēl "partijas kassē" ,bet beigās jau atsevišķu privātpersonu kabatās.Plus vēl arī savas "pareizās ticības" izplatīšana pa visām iespējamajām passaules vietām un valstīm.Kā traks suns, kurš apmīīž savu (iedomāto) territoriju.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

650, taka turpinām strādāt un piegādāt plašāku analītiku.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Nu, ja grib "saprast Sudānu", tad obligāti jāizlasa par Mahdija jeb Mahdi sacelšanos 1881. - 1899. gadā pret ēģiptiešu un britu varu. Mahdisti bija neapmierināti ar nodokļiem, ēgiptiešu nepietiekami stingro islāmu, to, ka administratīvos amatos tika nozīmēti arī nemusulmaņi, un, pasvītroju:  ar vergu tirdzniecības aizliegumu, vienu no galvenajiem Sudānas ienākumu avotiem tajā laikā. ( Interesanti, kam viņi tos vergus pārdeva, jādomā, Āfrikas kontinenta robežās, jo ASV pilsoņu karš bija jau beidzies 1865.gadā )

en.wikipedia.org/wiki/Mahdist_War

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Kam viņi pārdeva vergus? Nē, Āfrikas kontinenta robežās ne - neaizmirsti kur Sudāna atrodas - vergi devās prom pāri Sarkanajai jūrai, pārējo izdomā pats

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Ar analītikas piegādi mums ir gaužām smagi (švaki).Jo vairums respondentu nevēlas lasīt cita rakstīto.Katrs spriež tikai un 1nīgi pēc sevis.

Šis ir gandrīz precīzi tāpat, kā (parasti) notiek uz ielas.Zin kā, tu brauc pa ielu un tev ir prātā doma, ka visi tuvumā esošie ir daudzmaz adekvāti.Apmēram tādi, kā tu pats sevi "novērtē".Tev liekas, ka (beidzot) esi nonācis (iebraucis) harmoniski skaistā pasaulē.Tu pat esi gatavs kādu no viņiem "uzklausīt" vai savureiz pret kādu būt "tolerants".Bet (diemžēl) jau kādā 3jā "uzklausīšanas" reizē tu saproti, ka tavas cerības nav vainagojušās.Tu saproti, ka "viņi" tomēr ir lohi, un kāds tu pats esi bijis Lohs, ticēdams ka (šoreiz...) tā tas nav (nebūs).

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Lūk iegāju telegram

Egypt accuses Ethiopia of "buying time" in Nile dam row

Egypt’s deputy foreign minister on African affairs has accused Ethiopia of “buying time” through negotiations while continuing to fill its disputed Nile dam without an agreement.

In a statement on Wednesday, the minister condemned statements by Ethiopia that had accused Cairo of “politicising” the Nile dam dispute.

Ethiopia, Sudan and Egypt have been embroiled in a years-long dispute over the dam, which Sudan and Egypt fear would reduce their shares of water from the River Nile.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Bahmutā ielu kaujas.

Vakar 2 ielas esot atgūtās no krieviem, bet šodien jau viena iela ir atpakaļ pie krieviem. Ziņo Bahmutas Dēmons

t.me/bahshid2023/277

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Bahmutā jau vispār velk uz pilsētas atstāšanu, cik nu vairs no tās pilsētas atlicis. Visticamāk ka vēl kādu laiku Bahmutas aizstāvji pavilks uguni uz sevi lai pretuzbrukums normāli iestartētu un pēc tam jau viss, tajā pilsētā īsti vairs nav ko turēt.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Bahmutas epopeja ļoti atgādina WWII Ļeņingradas blokādi - abas puses viena otrai tur lielas kaujas vienības, lai neļautu tās izmantot citos frontes sektoros. 

Un pa vidu smagi atraujas civilie. Bez jēgas. Vnk tiek ziedoti

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Šajā gadījumā no Ukrainas puses tur ir samērā maz vienību, vismaz pret krievu skaitu. Ukraiņu plāns, pēc pieejamās informācijas, ir izmantot Putina vēlmi pēc teritoriāliem iekarojumiem lai ar salīdzinoši nelieliem resursiem iekārtu krievus Bahmutā, kamēr paši ukraiņi savus spējīgos kadrus sūta apgūt jauno tehniku. 

Viens apskatnieks tieši bija pacēlis video, kurā stāstīja par tankistu apmācībām, un tankistu kursa saīsināšana tieši tika izskaidrota ar to, ka uz mācībām atbrauca cilvēki pa taisno no frontes.Jā, tas čakarē ukraiņu spēju aizstāvēties. Jā, tas nozīmē, ka frontē nonāca maz sagatavoti cilvēki, kuri kļuva par lielgabalgaļu. Bet pretuzbrukuma plāna kontekstā ukraiņu darbības pagaidām ir loģiskas.

Kas attiecas uz civilajiem - nedomāju, ka Bahmutā tādi vairs īsti ir, jau pasen notika vairākas evakuācijas kārtas. Cita lieta tie civilie, kas tiek apšaudīti piefrontes pilsētās.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Ja tic ex Vāgnerieša atzīšanās, ka Bakhmutā slaktējuši civilos tad tur daudz krievu tanku bučotāju vairs nav atlicis. Ironiski ka tie krievvalodīgie visvairāk arī cieš cerot, ka varonīgā krievu armija šos pasargās.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
2 0 Atbildēt

Šo lai ņem vērā mūsu ex-staba apsvinētāji 9. maijā. Ja te ietu vaļā Ukrainas variants, lielu daļu no ievest (vai iespraust - kā tulko) gribētājiem apsistu tieši pašu piesauktā orda.

0pis Reģ.: 16.02.2023
2 0 Atbildēt

pasaules 2. armija atskaitās par atgūtu ielu nelielā pilsētā.

Kaut kas tajā visā tomēr ir 😄

MMX Reģ.: 03.03.2022
3 0 Atbildēt

Nu līdz Atlantijas okeānam nesanāca aiziet, Kijevu 3 dienās arī neieņēma, Luganskas apgabalu arī līdz galam "neatbrīvoja", Doņeckas apgabalu arī nē jo netiek pār Bahmutai, pašu Bahmutu arī ņem jau nezcik mēnešus pārbīdot termiņus, nu tad atliek tikai atskaitīties par katru ieņemto ielu. 

9. maijs taču nāk, vate nesapratīs uzvaru trūkumu. 

Ja ukraiņi līdz 9. maijam kaut kur nopietni pavirzīsies, tad vispār vsjo propalo, pat Bahmutas ieņemšana vairs neglābs

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Nuuuuu, līdz šim vate kaut kā saprot, pateicoties visādiem tur solovjoviem un skabejevām. Kāpēc lai tam scenārijam nebūtu skaidrojuma? Nu, kaut vai tas pats "mēs karojam pret NATO un sapuvušo Gejropu...

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

imzz rakstīja: Protams, arī citas reliģijas uzskata, ka bērni ir dieva dāvana, un rīkoties tā, lai tie nebūtu, nozīmē "spļaut dievam acīs". Tikai īsti krampīgi šajā ziņā ir musulmaņi, kuriem kā nekā paredzēts līdz 4 sievām ar to ietīšanu lupatās, lai citi neredz, un ortodoksālie ebreji.

Viss "arābu pavasaris" ir izskaidrojams ar demogrāfiju. Ēģiptes nemieri piemēram, jo Ēgiptē ap 2011.gadu bija 3x vairāk iedzīvotāju, nekā 1985.gadā, bet piramīdu skaits un Sarkanās jūras piekrastes kilometri ienākumu gūšanai no tūristiem taču nepieauga trīs reizes.

Tu te baigi daudz to reliģiju pin iekšā.

Es jau mēģināju ieskicēt, ka bērni ir tik pat liela vērtība kā govis. Tas ir darbaspēks saimniecībā, tie ir karavīri/apsargi, kas rūpējas par ģimenes drošību. Vissmagākā stāvoklī nonāk tās sievietes, kas paliek bez vīra un atiecīgi arī bez bērniem. Tās dzīvo Džubas kapsētā, kur ierīko sev mājokļus un ir atkarīgas no rietumu pārtikas palīdzības. Viņām tak govis nav.

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

Tojestj, rezumējot, daudz bērni nav kādas reliģijas iezīme, bet gan nepieciešamība lai varētu izdzīvot. Arī pārtikušu cilvēku/ģimenes pazīme.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
1 0 Atbildēt

Par to jau nestrīdās. Jautājums bija par populācijas samērīgumu. Lai nav tā ka vieni nevairojas vispār, bet citur sadzemdē miljardu stulbeņu, kuri vairāk kā aiznest maisu vai iedot pa seju neprot.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Nu, tradīcijām liels spēks, sevišķi 3. pasaules valstīs. Attiecībā uz reliģiju: Monty Python: Briti-protestanti-maz bērnu-turīgi, īri-katoļi-daudz bērnu-nabadzīgi ,Tas gan retro piemērs no laikiem pirms bērnu pabalstiem. Mūsdienas: palestīniešu ģimene, musulmaņi: "viņi dzīvo ļoti saspiesti, viņa gaida piekto bērnu", ēģiptiešus jau minēju, tikai viņi gana nevis lopus, bet tūristus. Centrālamerika: katolicisms plus vudu un migrantu karavānas

Pastāsts par ortodoksāliem ēbrejiem, hasīdiem,  ASV, laikam Ņujorkā: Sievas sākas atteikties pildīt sievas pienākumus, aizbildinoties, ka jūtas "netīras" , vīrs pabrīnījās, kā tas var būt, bet sieva tikai devās mazgāties uz vannu un atteicās mīlēties. Jūdaismā ir kāds punkts, ka sieviete principā var būt "netīra" ne tikai mēnešreižu dienās, bet arī citās. Sākumā, jo šādi gadījumi pavairojās, uzskatīja, ka tā ir kaut kāda psiholoģiska problēma. Pēc tam viens žurnālists parunājās ar šajā vietā praktizējošiem: rabīnu, ginekologu un psihologu, pašām sievietēm un noskaidroja, kā tā ir vienkārši aizbildināšanās, ko nabaga sievietes izdomājušas, lai nepārtraukti nebūtu jābūt grūtniecības stāvoklī un jādzemdē.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Kristietības novirzieni ir sūdīgs piemērs - kristietība nepaģēr obligātu ticību, attiecīgi tevis piesauktās grupas pamatā bija reliģiozas, ne ticīgas, sevišķi Īrijas situācijā, kur piederība vienai vai otrai grupai bija [un joprojām ir] nacionālās piederības jautājums. Par visu pārējo - jebkurai grupai kurai pirmajā vietā būs ģimene, un karjera, manta un tamlīdzīgi spīguļi pēdējajā, būs ar pieklājīgām ģimenēm. Tu to varbūt neredzi, bet pie mums normālai ticīgai kristiešu ģimenei varētu būt vidēji kādi 4 bērni. Tas, protams, "vidēji" - ir pietiekami daudz mazu ģimeņu, bet tajā pašā laikā, atšķirībā no neticīgiem cilvēkiem, ir pietiekami daudz kuplās daudzbērnu ģimenes. Bet runājot par pareizticīgiem žīdiem - tie ir vislabākais piemērs tam, uz kādu demogrāfiju cilvēce ir spējīga. Man kādu laiciņu atpakaļ gadījās lasīt par lielāko ASV trūcīgo pilsētu - trūcīgums šajā gadījumā tiek vērtēts pēc pilsētas iedzīvotāju proporcijas kas saņem sociālo palīdzību - no apakšgala sākot pamatā ir ciemi un mazpilsētas, bet pirmā kam iedzīvotaju skaits ir piecciparu skaitlis ir interesanta - septiņdesmito gadu vidū, klajā laukā apmetās bariņš pareizticīgo žīdu - maksimums kādi 500 cilvēki. 50 gadus vēlāk, un ar jūtami piebremzējušos demogrāfiju, tur atrodas pilsēta ar vismaz 20k cilvēkiem - to 500 pēcnācējiem. Pareizticīgo žīdu dēļ Izraēlai ir demogrāfiska tipa problēma - pareizticīgie žīdi nevēlas karot, un attiecīgi dienēt armijā - 1948. gadā kad tika nodibināta Izraēla, pareizticīgie žīdi nevēlējās tur dzīvot, un attiecīgi jaunizveidotās Izreālas teritorijā dzīvoja tikai daži simti viņējo, un valsts viņus pakļāva izņēmumam nedienēt armijā. Mūsdienās viņi jau ir kļuvuši, gan iebraukšanas, gan dabisku demogrāfisku procesu ceļā, par lielu grupu, un nākotnē viņiem jākļūst par nospiedošu vairākumu, ar no tā izrietošajām problēmām...

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

41 минуту на/Zад: Belgorodā notika sprādziens. SprādZiena vietā izveidojās milzīgs krāteris.20 metri (40 pusmetri) diāmetrā.Jā.

Bojāti arī vairāki transportlīdzekļi. Vienu no auto mašīnām triecien vilnis uzsvieda uz veikala jumta.Vietējie iedzīvotāji ziņo par skaļu svilpi (svistok..), kas bija dzirdama pirms inci denta.Pēc sākotnējās informācijas, cietušo nav (tātad ir apm tā kā po/uj).. Ura.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

21 Apr, 00:01...❗️Мино бороны Рос сии:

Вечером 20 апреля при выполнении полета само лета Су-34 ВКС над городом Бел город произошел нештатный сход авиаци онного бое припаса. Ura.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
1 0 Atbildēt

Lidmašīnai bumba nogāja... poētisks apzīmējums analogoņetovskijiem lidlauka apkopes džekiem ar abām kreisajām rokām.

650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt

6 days ago... Благодатный огонь сошел в храме Гроба Господня в Иерусалиме.. :orthodox_cross: ☦

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Izlikties inteliģentiem tas krievam padodas, tik satura tam nav. Lakkrāsas pārklājums. Neštatnij sboj. Kareta skoroi pomošci. Buterbrod s maslom.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

te ir Ukrainskaja pravada ar video. Eksplozija notika pēc apm. 17 sekundēm pēc bumbas ietriekšanās zemē. Autovadītāji turpināja braukt cieši šai vietai garām pēc bumbas ietriekšanās zemē. Kad bumba eksplodēja , vismaz vienam bija pamatīgs pārsteigums.

www.pravda.com.ua/eng/news/2023/04/21/7398832/

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Klīst baumas, ka ukraiņi pavirzījušies Luhanskas apgabalā

Paši ukraiņi gan neko par to neziņo, bet vate šokā

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Nu, Svitans visu laiku stāsta, ka tā ir uzbrukuma sagatavošanas aktīvā fāze. Karavīru vienības iekļūst pretinieka aizmugurē, iezīmē mērķus , pārbauda situāciju, uzspridzina kādu tiltu, iesaistās arī sadursmēs, bet ,ja pretinieks pārāk stiprs, atiet atpakaļ. Un tas notiek ne tikai Kreminnas apkaimē. Tagad tas notiek tāpēc, ka pēc "pashas izveidojusies "zeļonka, koku un krūmu lapas, kas maskē karavīru pārvietošanos.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Pirms 2st...Pretgaisa raķešu sistēma S-400 pārvietojās astoņu transportlīdzekļu kolonnā, taču atpalika uz ceļa netālu no Tulas.Tad 33 gadus vecais Vadītājs (lohs) zaudēja Vadību un miljardiem rubļu vērto automašīnu nosūtīja grāvī un/vai salauza roku.

Pretgaisa aizsardzības sistēmu S-400 pulks ar 16 palaišanas ierīcēm maksā vairāk nekā 1 miljardu ASV dolāru.Viens transportlīdzeklis maksā 62,5 miljonus dolāru jeb vairāk nekā 5 miljardus rubļu. Uhh,bļu..Ura.

... www.timesofisrael.com/us-rejects-irans-claim-it-forced-american-submarine-to-surface-in-gulf/ Irāna ceturtdien paziņoja, ka ir "piespiedusi" uzpeldēt ASV zemūdeni (USS F..), kas šķērsoja stratēģisko Hormuzas šaurumu Persijas līcī, taču amerikāņi šo apgalvojumu nekavējoties noraidīja...

...April 20, 2023, 10:26 PM ...The United States is sending additional military forces and equipment to a base in Djibouti to pre-position in case they are needed for the possible evacuation of Americans from Sudan, two U.S. officials told ABC News...🗽

-ā, Labu Vakar.. Тяжелый атомный крейсер «Петр Великий» - флагман Северного флота России - будет списан на металлолом, сообщает ТАСС..Спущенный на воду 25 лет назад крейсер, экипаж которого превышает 700 человек, планировали направить на модернизацию.Однако опыт ремонта тяжелого атомного крейсера «Адмирал Нахуимов», показал, «что это очень затратно».. Ura!

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

vispār jau labrīt.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Labden.., 1 час наZад: Как российский истребитель мог "случайно" уронить бомбу на Белгород. Объясняет авиационный эксперт - www.currenttime.tv/a/the-bomb-fell-on-belgorod/32373548.html

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Krotow rakstīja: Par to jau nestrīdās. Jautājums bija par populācijas samērīgumu. Lai nav tā ka vieni nevairojas vispār, bet citur sadzemdē miljardu stulbeņu, kuri vairāk kā aiznest maisu vai iedot pa seju neprot.

A kas ir populācijas samērīgums? Latvijā, piemēram, ir nesamērīgi maz populācijas, tāpēc ir grūti uzturēt infrastruktūru, tāpēc tikai daži ceļi tiek uzturēti labā stāvoklī, tiek aizvērtas skolas, slimnīcas. Liels vecu cilvēku %

Sudānā ir otrādi. Tad par ko ir jautājums? Es tak te piedāvāju noskatīties filmu lai izglītotos šajā jautājumā. Neviens tā arī nav izrādījis interesi, turpina tik dzīvot savā pasaulē.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Ja bērni un pusaudži veido pusi valsts iedzīvotāju, tad tā ir nesamērīga populācija. Un Sudānā ir tieši tā. Tu tak neteiksi, ka katrs bērns un pusaudzis tur ir apgādāts ar sargājamu lopu baru. Pilsētās noteikti ne. Ja ir daudzi jauni vīrieši bez darba un ienākumiem ( nabadzība ), tad viņi mēdz apvienoties bandās ( noziedzība ), dūšīgākie iestājas armijā un paramilitārās vienībās un pa reizei šīs vienības tiek liktas lietā. Sudānā ir viss komplekts. ( līdzīgi CĀR, Somālijā, Mali u.c. )

Vai ir droši dzīvot Sudānā ? Iesakām pārdomāt ceļošanas plānus dēļ  noziedzības, terorisma, cilvēku nolaupīšanām un bruņotiem konfliktiem ( Reconsider travel due to crime, terrorism, kidnapping, and armed conflict. )

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Nu, ja tev nav pašam govis, tad tu ej strādāt pie tā, kam tās ir. Bet jā ir tur kopienas, kas specializējas lopu nolaupīšanā, ne audzēšanā. Katram darbiņš atradīsies. No kurienes priekšstats, ka bērni un jaunieši ir kkāda disproporcija? Ne tik sen vispār dzīvoja līdz kādi gadi 40, visi pasaulslaveniem karavadoņi, piemēram, nav nekādi večuki, bet gan 20-30 gadus veci bērni Nu, tur kkādā 980.gadā.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

IMZZ, starp citu, cik tev pašam ir govis?

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Mans vecais turējās pie uzskata, ka tas lauku darbs ir viens sūda darbs, tāpēc friša vircas smaka un nogriezta teļa galva bļodā man ir tālas bērnības atmiņas :-/

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Nu redz, tad pēc Sudānas mērauklas tu esi tāds pusnabags un trīs sievas(+ daudz bērni) tu nevarēsi pabarot.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Nemaz nesmejieties, padomju laikā tās divas govis un pāris cūkas un dažas vistas bija jābaro un puse vasaras lauku bērniem bija tādā stresiņā - līs, nelīs, sienu varēs vest, nevarēs, bietes jāvāc, kartupeļi un tā tālāk.

Toties uz galda viss bija, kam tur jābūt - piens, krējums, sviests, siers, gaļa.

Kaut kāda ukaza dēļ nedrīkstēja audzēt labību.

Un, ja gribēja cukuru zaptēm un kompotiem, tad bija jāvāc un jātīra padomju saimniecības cukurbietes. Tas gan bija jau astoņdesmitajos.

Pat mēģināju vārīt sīrupu no cukurbietēm. Salds bija, bet nu biešu garšu atsita gan.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Krievija nobremzējusi e-pavēstes. Acīmredzot, Kremlis nobijās no reakcijas, tāpēc, kaut gan likums pieņemts, "valsts pakalpojumi" pieprasa vēl valdības noteikumus, citādi nevarot sākt likumu pildīt. ( Ne jau bez norādījumiem no augšas, saprotams, tas notika ). Izskatās, ka pavasara iesaukums vēl notiks pēc vecā principa, jo tas labāk ļauj manipulēt, pamatā iesaucot no nabadzīgākiem reģioniem.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Un cik cilvēki nez ir lietas kursā, ka tepat pie mums Latvijā kopš 19. aprīļa ir spēkā e-pavēstes ar kriminālatbildību par nepakļaušanos?

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Šitas vispār lielajos mēdītājos bija publicēts? Man telefonā androīda jaunumu pārlūks vienīgi uzmeta kaut kādu klikšķu lapu kurā bija kaut kas par šito...

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Nenē, satraukumam nav pamata.Viss notiks, ja ne gluži elektroniski, tad anaLoģiskā veidā jau nu noteikti.Gaļas sagādes plāns ir jāpilda,jawohl. Обновлено: 9 часов наZад.. В Москве начались облавы на призывников.Gūstītāji šodien aktīvi pievērsušies 2tro-4to kursu studentiem.Triecienā ieņem kojas un/vai fakultātes un klātesošajiem (svinīgi) "ieručī" papīra pavēstes.

Vēl pēc citām ziņām: "Цифровой ГУЛАГ" оставляет мало шансов скрыться". В Москве призывников будут искать четыре системы распознавания лиц одновременно.. www.currenttime.tv/a/tsifrovoy-gulag-skrytsya-moskve-prizyvnikov-raspoznavaniya-lits/32369335.html

Vēl citur nupat tiek atzīmēts, ka arī citu virzienu denacicifikakācija neesot aiz kalniem, tiek skaļi piesolīts tā saucamais pz-gecs :  22:05, 21.04.23..Рупор Кремля  СоловьхуевB заявил, что (это) решение приняли "нацисты", поэтому их нужно "денацифицировать".Это произойдет после того, как "закончат с Украиной", или же параллельно с ней.. tsn.ua/ato/rozlyucheniy-propagandist-solovyov-zaklikav-denacifikuvati-krayini-baltiyi-2312740.html

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Peskova dēls arī esot izgājis nevis vienkārši armiju, bet ar Vāgneru mālus mīcījis

t.me/c/1307866449/37708

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
1 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Un cik cilvēki nez ir lietas kursā, ka tepat pie mums Latvijā kopš 19. aprīļa ir spēkā e-pavēstes ar kriminālatbildību par nepakļaušanos?

Jā? Nav gadu veca ziņa par to, ka rezerves karavīriem obligāta e adrese?

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

- Reports that Kober prison, where former Sudanese president al-Bashir is detained, was attacked by RSF.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

topinamburs rakstīja:

Bradypus rakstīja: Un cik cilvēki nez ir lietas kursā, ka tepat pie mums Latvijā kopš 19. aprīļa ir spēkā e-pavēstes ar kriminālatbildību par nepakļaušanos?

Jā? Nav gadu veca ziņa par to, ka rezerves karavīriem obligāta e adrese?

Nē, nav. Tik ļoti esi palaidis garām to, ka mums tagad ir obligātais dienests ar elektroniskām pavēstēm "sročņikiem" - tāpat, kā Krievijā. 

likumi.lv/ta/id/341210-valsts-aizsardzibas-dienesta-likums

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

msh rakstīja: Šitas vispār lielajos mēdītājos bija publicēts? Man telefonā androīda jaunumu pārlūks vienīgi uzmeta kaut kādu klikšķu lapu kurā bija kaut kas par šito...

Nebija. Par to jau runa. Levits parakstīja un klusiņam stājās spēkā.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Bij. gaisa spēku pulkvedis Svitans, ko bieži intervē ukraiņu kanāli, piefiksējis, ka ģenerālis Millejs beidzot preses konferencē pateicis iemeslu, kāpēc Ukrainai nedod F-16, un tas ir politisks, šī vieta no intervijas pēc pēdējās Ramšteinas tikšanās:

GEN. MILLEY: So on the F-16 or any other fourth generation aircraft from any other country, I would — you know, first of all, those are policy questions that'll be made by political leaders, but from a military perspective, the task is to control the airspace. 

Un jautājums tūlīt, kas tie par politiskiem iemesliem, viens diezgan ticams esot sakarā ar Izraēlas drošību, proti, krievi varot šantažēt ar to, ka draud piegādāt Irānai savus jaunākos iznīcinātājus kā atbildi uz F-16 piegādi Ukrainai.

Chalenger Reģ.: 31.12.2020
0 0 Atbildēt

Bišķi vairāk vajag jēgt par krievu jaunāko iznīcinātāju kvalitāti salīdzinot ar F16, F22 un F 35.  Avionika un citas sistēmas krievu brīnumiem ir ar kritiskiem defektiem un reālās kaujās nav spējīgi pretoties, pat piekārtās bumbas tiem neturas un krīt nost

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

imzz rakstīja: Bij. gaisa spēku pulkvedis Svitans, ko bieži intervē ukraiņu kanāli, piefiksējis, ka ģenerālis Millejs beidzot preses konferencē pateicis iemeslu, kāpēc Ukrainai nedod F-16, un tas ir politisks, šī vieta no intervijas pēc pēdējās Ramšteinas tikšanās:

GEN. MILLEY: So on the F-16 or any other fourth generation aircraft from any other country, I would — you know, first of all, those are policy questions that'll be made by political leaders, but from a military perspective, the task is to control the airspace. 

Un jautājums tūlīt, kas tie par politiskiem iemesliem, viens diezgan ticams esot sakarā ar Izraēlas drošību, proti, krievi varot šantažēt ar to, ka draud piegādāt Irānai savus jaunākos iznīcinātājus kā atbildi uz F-16 piegādi Ukrainai.

Jautājums par politiskajiem iemesliem ir vienkāršs ar ārkārtīgi sarežģītu atbildi. 

Kāda izskatās Ukrainas uzvara?

Nu tā, kas uzvara, nevis "nezaudēšana", kuru izmisīgi Rietumi, t.sk. ASV vēlas panākt.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti