Krievijas iebrukums Ukrainā!

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Aktuālā diskusija. Kas var notik un kāpēc?

 
650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Sprādziena vietā Belgorodā, kur 20.aprīlī no krieva lidmašīnas Su-34 nokrita aviācijas bumba, tika atrasta vēl viena aviācijass bumba.Par!/to paziņojis Belgorodas apgabala gubernators... www.svoboda.org/a/piloty-pochemu-rossiyskie-samolety-teryayut-bomby-doma/32375024.html ..рассказал приглашенный научный сотрудник американского научного центра Школа Флетчера, эксперт по российской внешней и оборонной политике...то, что произошло в Белгороде, – результат попытки бомбить Харьков с большей дистанции. Для этого в России используют специальные устройства, которые должны превращать обычные бомбы в планирующие:

– Я думаю, что бомба не отвалилась...бомбу сбросили, чтобы она летела в сторону Украины, в сторону Харькова...механизм не сработал, и бомба просто плашмя упала на Белгород.

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Jā, nu krievi arī mēģina taisīt no parastām bumbām planējošās, diez cik labi nesanāk. Jo spārnu mehānismam 250kg vai 500 kg bumbām arī jābūt labi uztaisītam. Viena versija ir, ka tie spārni vienkārši nolūza tūlīt pēc bumbu izmešanas.

Cits jautājums ir, kāpēc tas tika darīts tieši virs Belgorodas, vai lai vainotu ukraiņus par uzbrukumu pilsētai neveiksmes gadījumā, vai arī rēķinoties ar ukraiņu pretgaisa aizsardzību.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Ne nu protams, ka jebkam planējošam "planēt" ir jāsāk tieši virs pilsētas guļamrajona,tas būtu ok.Bomba noraustījās un nokrita krustojumā, bet gan jau ka vnk netrāpīja pa mērķēto padjezdu.Tipo, rjazaņassahars-2023.

Bet reku ir pienākusi svētdienas vakara jumora deva: preses ssekretāra vecākais dēls Nikolajs Č intervijā Komsomoļskaya P sacīja , ka ira karojis Ukrainā/Vāgnerī.Taču tajā laikā viņa Tesla moskavā saņēma divus sodus, raksta telegramm kanāls ВЧК-ОГПУ. ..Automašīna pārkāpa noteikumus 2022. gada 24. jūlijā un 6. novembrī, kad Č olsam bija jāatrodas Ukrainā. Turklāt, anonīmi avoti, (it kā P-dēla paziņas), Telegram stāstīja, ka viņš (tajā laikā..) nekur nav bijis pazudis.

5miļjardus rubeļu vērto zenītkompleksu s400 grāvī iestūrējušajam un savu roku salauzušajam assam esot assinīs konstatētas 0.337 promilles.Tagad viņam būšot Jāmaksā.Vēl labāk gan būtu to suudu konfiscēt un nodot otrai karojošajai pusei.

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Otra bumba nokrita iekšpagalmā starp daudzstāvenēm, bet nesprāga. To ilgi meklēja, neņemot vērā vietējo iedzīvotāju zvanus: mums te mājas priekšā bumba nokrita! Sak, maz ko vietējie safantazē. Kad paši militāristi atrada, evakuēja daudzdzīvokļu namu iedzīvotājus no 17 namiem.

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 1 Atbildēt

Tikmēr Sudānā vecais diktators esot brīvībā. Iepriekš bija ziņa, ka RFS veicot uzbrukumu cietumam, kur šams sēdēja.

Nu tad tālāk viss skaidrs - likumīgais valdnieks griezīsies pie Maskavas lai ieved miera uzturētājus, lai izbeigtu pilsoņu karu. Ko eksperti saka?

0pis Reģ.: 16.02.2023
0 0 Atbildēt

Tagad jāsāk štukot - lai palīdzētu Sudānai, KF atvilks spēkus no Bahmutas vai Zaporižjes? Sudānai krievam jāpalīdz 100%, par to neviens nestrīdas.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 1 Atbildēt

Bradypus rakstīja:

topinamburs rakstīja:

Bradypus rakstīja: Un cik cilvēki nez ir lietas kursā, ka tepat pie mums Latvijā kopš 19. aprīļa ir spēkā e-pavēstes ar kriminālatbildību par nepakļaušanos?

Jā? Nav gadu veca ziņa par to, ka rezerves karavīriem obligāta e adrese?

Nē, nav. Tik ļoti esi palaidis garām to, ka mums tagad ir obligātais dienests ar elektroniskām pavēstēm "sročņikiem" - tāpat, kā Krievijā. 

likumi.lv/ta/id/341210-valsts-aizsardzibas-dienesta-likums

"Aizsardzības ministrija nodrošina valsts aizsardzības militārajā dienestā vai alternatīvajā dienestā iesauktā pilsoņa savlaicīgu ierašanos dienesta vietā, pret parakstu izsniedzot viņam lēmumu par iesaukšanu valsts aizsardzības dienestā vai nosūtot to uz oficiālo elektronisko adresi vai deklarēto dzīvesvietas adresi ne vēlāk kā trīs mēnešus pirms datuma, kad viņam jāierodas dienesta vietā."

Neproti lasīt. "Vai" nozīmē vai nu vienu, vai citu paziņošanas veidu. Ja pilsonim ir oficiālā elektroniskā adrese, tad viņš ir apliecinājis, ka tādā veidā ir gatavs saņemt informāciju no valsts pārvaldes.  E adrese nav obligāta.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Nu to jau topinamburs, kā vecu ziņu rakstīja, ka e-adrese ir obligāta. 

Ne viens, ne otrs lasīt neprotat - es rakstīju "obligātais dienests", kurš ir ieviest pavisam klusiņām. 

Bet tavu bēdu, ka tā adrese ir brīvprātīga var ātri labot. Un pavisam nevainīgā vietā - ar vienu pantiņu papildinot e-adreses likumu. Nepamanīsi? Pats vainīgs - kriminālatbildībā jau taču nekādu jaunumu nebūs, tā vienāršī iestāsies.

P.S. Par to, ka tikai sagadīšanās pēc vēl nav obligāta, saki paldies PMLP, kas safisa obligāto eID ieviešanu, bez kura e-adrese nav pieejama.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 1 Atbildēt

Agri vai vēlu būs e-adreses obligātas. Ierakstītas vēstules jau ir anarhisms, it sevisķi, ka neaktualizē savu dzīvesvietu. Kur pretenzijas, ka pa baložpastu izsūtīta vēstule skaitās piegādāta 7 dienā neatkarīgi vai saņēmi vai nē.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 2 Atbildēt

"Kur pretenzijas, ka pa baložpastu izsūtīta vēstule skaitās piegādāta 7 dienā neatkarīgi vai saņēmi vai nē."

Rakstiskas, iestādē un ar skaidru atzinumu, ka neskaitās. Ja neesi parakstījies par saņemšanu, var iet iepūst.

Bet tēmu jaukt ir labi - vispār jau rakstīju par to, ka mūsu propaganda vienlaikus šausminās par krievu rīcību un nokusē, ka mūsu vara paralēli dara to pašu.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
4 1 Atbildēt

>Rakstiskas, iestādē un ar skaidru atzinumu, ka neskaitās. Ja neesi parakstījies par saņemšanu, var iet iepūst.

Paziņošanas likums

8.pants. Dokumenta paziņošana, izmantojot pasta pakalpojumus

(2) Dokuments, kas paziņots kā vienkāršs pasta sūtījums, uzskatāms par paziņotu astotajā dienā no dienas, kad tas iestādē reģistrēts kā nosūtāmais dokuments.

(3) Dokuments, kas paziņots kā ierakstīts pasta sūtījums, uzskatāms par paziņotu septītajā dienā pēc tā nodošanas pastā.

Un iepūt diletant.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 6 Atbildēt

Ej pūt pats. Likumā to ir ierakstījuši, bet izdarīt neko nevar - nav paraksta, nav saņēmēja. Tos pašus FR sodus ar šo "paziņošanu" piedziņai atdot nesanāk, ja vien adresāts nav lohs, kā tu.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 1 Atbildēt

Sūta tiesu izpildītājs un piedzen, paraksti vai neparaksti.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 6 Atbildēt

Nu tad, kad tiesu izpildītājs sūta, samaksā pamatsummu un pasūti izpildītāju, lai piedziņu noraksta zaudējumos.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
4 1 Atbildēt

Ak tad paziņojumu nesaņēmi, bet pamatsummu kaut kā tomēr pamanījies uzzināt. Interesanti. 

Kurā gadsimtā vēl tu dzīvo? Pāris gadus tas vairs neiet krastā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 6 Atbildēt

Dumjš kā zābaks... Nez tajā piedziņas paziņojumā nav pamatsummas?

Un kas tieši "neiet krastā"? Iespēja pasūtīt tirst piedzinējus, ja pasts ir oriģinālu pazaudējis?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
4 1 Atbildēt

Neko tā nevar vairs pasūtīt.

Vēlreiz saku kā nesaņemot piedziņas paziņojumu var apgalvot, ka pasts ko ir pazaudējis.

Piedzinējus var un vajag pasūtīt, bet tiesu izpildītāju tā nepasūtīsi.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 7 Atbildēt

Ļoti vienkārši uz ātri. Apmaksā pamatsummu pēc piedziņas paziņojuma saņemšanas, nosūti maksājuma apliecinājumu pielikumā ar vēstuli, ka pieprasi uzrādīt pierādījumus divreizēja rakstiska paziņojuma saņemšanai pirms piedziņas, ja vēlas saņemt kaut ko vairāk, un ar to viss beidzas. Jo tie piedzinēji ļoti labi zin, ka piedziņa bez iepriešējas aplicinātas komunikācijas ir nelikumīga lohu ķeršana. Un 99% "pacientu" tieši tādi arī ir. 

Neviens nav tik dumjš, lai mēģinātu kaut ko pierādīt, ka Latvijas Pasts ir piegādājis. Tieši otrādi - valdības līmenī izmisīgi vēlas to kauna traipu noslēpt, lai gan visā pasaulē jau zina patiesību - pat "aļikā" jau vairs neizdosies atrast tirgotāju, kurš būs gatavs uz Latviju kaut ko sūtīt ar to kaktu kantori, kas izsaimnieko miljonus subsīdiju naudas, bet spēj sačakarēt jebko.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
3 1 Atbildēt

>pat "aļikā" jau vairs neizdosies atrast tirgotāju, kurš būs gatavs uz Latviju kaut ko sūtīt ar to kaktu kantori

Tāpēc, ka pretī ir Bradupusi, kas neizņem sūtījumu tiklīdz uzzina, ka nodoklis jāmaksā. 

>pierādījumus divreizēja rakstiska paziņojuma saņemšanai pirms piedziņas

A ko tikai divas? Prasi uzreiz, lai pieckārtēju uzrāda.

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 1 Atbildēt

Tas būs taka tāda dārgumu krātuve, kas jāatrod.

Es zinu cilvēku, kas nekādu internetu nelieto. Daudzās vietās tas mobilais internets ir tik švaks, ka nav vērts nemaz lietot, pat ja ir devaisi. Šim cilvēkam ir podziņu telefons. 

Atiecīgi viņam būs jādodās kkādos speciālos reidos lai izlasītu to savu e pastu. 

Vai ar likumu noteiks arī obligātu interneta pieslēgumu?

Lai apziņotu kādu ir tak telefons, īsziņa.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 7 Atbildēt

Un tev liekas, ka varnešus tas satrauc? Tie, kam nav interneta, pamatā ar arī nespējīgi sevi aizstāvēt. Vai kādam jautāja vai ir konts bankā, pirms aizliedza algas izmaksāt skaidrā naudā? Vai par pensionāra iespējam norēķiāties ar karti painteresējās, kad pensijas pārstāja naudā izmaksāt?

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
1 1 Atbildēt

Kurš tev ir aizliedzis algu izmaksāt skaidrā naudā?

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 1 Atbildēt

Nu, cilvēkiem tomēr ir spēja šo to iemācīties arī pensijas gados. Pastnieku piegādātā pensija uz mājām skaidrā naudā, saprotams , bija serviss, bet ne bez ēnas pusēm:

Latvijas Vēstnesis, 2005.gads: 600 000 pensijas 3000 pastnieku somās; "Līdz trešdienas vakaram vēl nebija nekādas skaidrības par pagājušajā sestdienā pagaidām mīklainos apstākļos Ludzas rajonā pazudušās pastnieces likteni. Pensiju nauda, ko pensionāriem piegādā pasta darbinieki, vienmēr bijusi noziedznieku iekārota; Pasts noraida publiski izskanējušo priekšlikumu, ka pensiju izmaksāšanā klientu dzīvesvietā jāpiesaista policijas darbinieki vai zemessargi "

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 1 Atbildēt

Taisnība. Algu izmaksāt skaidrā naudā nekur nav aizliegts. Vienkārši reti kurš darba devējs uz to ir gatavs parakstīties, jo tas taču nenormāls papildus čakars. Un... neesmu 100% drošs, bet man šķiet, ka arī pensijas joprojām var saņemt skaidrā naudā, tikai pašam jāiet pakaļ uz pasta nodaļu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 6 Atbildēt

Pamēģini noskaidrot, kā VID izturēsies pret darba devēju, kurš atļausies izmaksāt algu skaidrā naudā vai to, ko nozīmē lauku pensionāram nokļūt pasta nodaļā pareizajā laikā un kādu komisiju par to jāmaksā. Bet tev jau pokuj, jo formāli aizliegts nav un tavi personīgi neskar.

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 1 Atbildēt

un kāpēc esi pārliecināts, ka pensijas laukos uz mājām nemaz nepiegādā ?  "Latvijas Pastam ir līgums ar VSAA par pensiju piegādi saņēmēju dzīvesvietā, un šis skaidras naudas piegādes pakalpojums klientam izmaksās 2,39 eiro." tiesa , tā ir 2021.gada informācija, bet tā ir pārpublicēta arī laikrakstā "Valmieras novads" 2022.g. septembrī. Un ko nozīmē būt lauku pastniekam, kuru sakož suns ? 

www.la.lv/suns-sakoda-pastniecei-seju-asinaina-pensijas-piegade-amatas-puse

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 1 Atbildēt

>ko nozīmē lauku pensionāram nokļūt pasta nodaļā pareizajā laikā un kādu komisiju par to jāmaksā.

Ko nu lej šķidru. Noskaidro pirms muldi.

PNS konts pensionāriem ir ļoti ērts, samaksā visus pakalpojumus pastā un atlikumu izņemt skaidrā naudā. Nav vairs jānomirst rindā sēžot pie kases kamēr pārējie penžas rāpjas mirušajam pāri un priecājas, ka par vienu sēdētāju mazāk.

PNS Klientiem pastāv iespēja veikt rēķinu apmaksu bez komisijas maksas

Pakalpojuma maksa par skaidras naudas izmaksu no PNS konta ir 0,1% no izmaksājamās summas, minimālā summa – 0,95 eiro

Latvijas Pastam ir līgums ar VSAA par pensiju piegādi saņēmēju dzīvesvietā, un šis skaidras naudas piegādes pakalpojums klientam izmaksās 2,39 eiro

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Izskatās, ka pēc pakalpojuma apraksta tev taisnība. Būs japajautā pie iespējas, kādēļ tiem lauku pensionāriem ir savādāks viedoklis.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 1 Atbildēt

Cik pensionāri tik viedokļi. Ka tik nāktu kāds jauns Zīgerists ar banāniem... Kāda x pēc pienāktos pensija uz mājām pa velti? Par pakalpojumu ir jāmaksā. Tāpēc saku iepriekš sēdējā Baltcom un VIASAT rindās pie kases līdz pedāļus atstiepa, lai tik 10sant nav jāsamaksā bankai. PSRS sistēma banāli sabruka, tā kā diez vai tas ir uz ko tiekties.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 2 Atbildēt

Tāda x pēc, ka tev acīmredzami nav ne mazākās nojausmas kādas ir to vientuļo lauku pensionāru reālās iespējas nokļūt tajā pasta nodaļā vai līdz bankomātam. Un par PSRS sistēmu, ko viešam no jauna var tikai piekrist - vajadzētu pārstāt uz to tiekties.

mefisto Reģ.: 22.05.2017
10 1 Atbildēt

Bradypus, būtu laiks tomēr to pārgudrību kaut kā mazināt. Maniem vecvecākiem pensiju atved mājās pastniece konkrētā datumā, vispār nekādu problēmu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 10 Atbildēt

Ej pastāsti to pārgudrību tiem pensionāriem, kam ir problēmas. Kā jau teicu - pie iespējas pajautāšu, kādēļ visiem nav tik skaista dzīve kā taviem vecvecākiem.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 1 Atbildēt

Kur tieši problēma? Ja tik grūti nokļūt tad pakalpojums ir pieejams un nemaz ne dārgs. Ja nekur nevar nokļūt tad kur to pensiju tērēt, loģika.

>kādēļ visiem nav tik skaista dzīve kā taviem vecvecākiem.

Tiem, kas divus karus pārdzīvoja? Jā skaista gan dzīve.

mefisto Reģ.: 22.05.2017
6 1 Atbildēt

Jā, noskaidro gan. Vai nu cilvēki nezina, ka tāds pakalpojums eksistē vai arī pastnieks tik tālu nebrauc, par ko gan stipri šaubos.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 1 Atbildēt

Jā, manai omei, tai kas tēvamāte, arī pastniece piegādā pensiju. Mīnuss tam ir - tas nozīmē ka viņa noteiktos datumos ir piesieta konkrētai adresei

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
1 1 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Pamēģini noskaidrot, kā VID izturēsies pret darba devēju, kurš atļausies izmaksāt algu skaidrā naudā vai to, ko nozīmē lauku pensionāram nokļūt pasta nodaļā pareizajā laikā un kādu komisiju par to jāmaksā. Bet tev jau pokuj, jo formāli aizliegts nav un tavi personīgi neskar.

manai vecmammai pensiju nes uz mājām - jā, skaidrā naudā. 

Es kā darba devējs sev pašam regulāri izmaksāju algu skaidrā naudā - un vēl neesmu krustā piesists.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 5 Atbildēt

Cik tev ir to darbinieku, kam algu skaidrā maksā?

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
6 0 Atbildēt

vai nav vienalga? Ap desmit. 

bet tev jau atbildēja - banka ir tādēļ, ka tā ir ērtāk - lētāk - uzņēmējam

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 9 Atbildēt

Nav vienalga. Pamēģini to izdarīt normāla izmēra uzņēmumā un uzzināsi atšķirību. VID vienārši trūkst resursa individuāli drāzt mikrobus.

Petka Reģ.: 09.09.2001
10 4 Atbildēt

Vai Bradypus tiks beidzot izbanots? Tīrākais trollis.

ctx1 Reģ.: 02.01.2022
9 0 Atbildēt

Bļaģ, ko var pļūtīt Ukrainas topikā par kkādām latvijas pasta pensijas piegādēm.

Galīgi jau nojūgušies, vai kas te ir?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 2 Atbildēt

Kanibaals rakstīja: >pat "aļikā" jau vairs neizdosies atrast tirgotāju, kurš būs gatavs uz Latviju kaut ko sūtīt ar to kaktu kantori

Tāpēc, ka pretī ir Bradupusi, kas neizņem sūtījumu tiklīdz uzzina, ka nodoklis jāmaksā. 

>pierādījumus divreizēja rakstiska paziņojuma saņemšanai pirms piedziņas

A ko tikai divas? Prasi uzreiz, lai pieckārtēju uzrāda.

Tikai tāds pamuļķis ka tu var izdomāt, ka ar citiem piegādātājiem to nodokli nav jāmaksā.

A tikai divas nosaka likums, nevis pieckārtēju, kā tev patīk fantazēt.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

>A tikai divas nosaka likums, nevis pieckārtēju, kā tev patīk fantazēt.

Tas kurš nav vairs spēkā?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 3 Atbildēt

Kanibaals rakstīja: Kur tieši problēma? Ja tik grūti nokļūt tad pakalpojums ir pieejams un nemaz ne dārgs. Ja nekur nevar nokļūt tad kur to pensiju tērēt, loģika.

>kādēļ visiem nav tik skaista dzīve kā taviem vecvecākiem.

Tiem, kas divus karus pārdzīvoja? Jā skaista gan dzīve.

Pensiju tērēt palīdz kaimiņi, kas atved vajadzīgo no veikala. Un nevajag stāstīt, ka jāpieslēdz internets, jānopērk dators un kaimiņam to naudiņu jāpārskaita.

Un jā, pārdzīvot divus karus un joprojām saņemt pensiju ir skaistāk, nekā mirt komunistu represijās. Daunis.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 1 Atbildēt

Bezmaksas Sibīrijas ekskursijas arī bija skaistas un laba dzīves skola, skaista un skarba daba. PSRS armija arī skaisti, noteikti to vajag atkārtot. [bez paraksta]

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Parakstu nevajag. Tikai tāds daunis, kā tu, spēj ņirgāties par cilvēku slepkavošanu un piedāvāt atkārtot.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 1 Atbildēt

To saka indivīds, kurš ņirgājas par cilvēkiem ar Dauna sindromu...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 3 Atbildēt

Protams, viens slepkavotājs atvilkās aizstāvēt otru.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 1 Atbildēt

Protams, kad norāda uz paša divkosību, ne uz ko citu, kā tupu lamāšanos, dižais Analītiķis Disidents spējīgs nav.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

>kādēļ visiem nav tik skaista dzīve kā taviem vecvecākiem

Un kas tad bija šis, ja ne slepkavu aizstāvēšana? Skaisti ir pārdzīvot mocīšanu čekas pagrabos. Tiešām skaista dzīve. 

[bez paraksta]

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Pirmkārt - teicu tikai par to, ka ērti saņem pensiju, kamēr citiem ir problēmas. Bez konteksta par visu dzīvi. Tu nez kādēļ pievilki klāt visu dzīves gājumu un divus karus. 

Un atbildot uz pilnīgi debilu jautājumu - "pārdzivot un vēl šodien saņemt pensiju" jau pats par sevi ir apgalvojums, ka nav runa par slepkavību, atšķirībā no tiem, kurus noslepkavoja, kā manējos.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
0 1 Atbildēt

Bradypus rakstīja:

Kanibaals rakstīja: Kur tieši problēma? Ja tik grūti nokļūt tad pakalpojums ir pieejams un nemaz ne dārgs. Ja nekur nevar nokļūt tad kur to pensiju tērēt, loģika.

>kādēļ visiem nav tik skaista dzīve kā taviem vecvecākiem.

Tiem, kas divus karus pārdzīvoja? Jā skaista gan dzīve.

Pensiju tērēt palīdz kaimiņi, kas atved vajadzīgo no veikala. Un nevajag stāstīt, ka jāpieslēdz internets, jānopērk dators un kaimiņam to naudiņu jāpārskaita.

Un jā, pārdzīvot divus karus un joprojām saņemt pensiju ir skaistāk, nekā mirt komunistu represijās. Daunis.

Pēdējā rindā - paraksts.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 1 Atbildēt

Pēc darba atnākot mājās palasu ziņas,protams kas jauns Ukrainā.Lasot Latvijas portālus rodas sajūta kad Ukraina dabūs pa pakaļu.Aizeju uz YouTube tur viss štokos,neatradu rakstu mūsu portalos kur ukraiņu droni aizlidojuši gandrīz līdz pašai Maskavai.Šodien pa rādio dzirdēju Čornobiļa ne Černobiļa,tas ir pisec.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 2 Atbildēt

Štokos? Youtube vai tomēr tavā infoburbulī?

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 1 Atbildēt

Tas tavs video ir vecs kā pasaule.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 4 Atbildēt

Un? Yotube pilns ar tādiem, nevajag muldēt, ka tur viss štokos tikai tādēļ, ka tev rāda to, ko tu gribi redzēt.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
1 3 Atbildēt

Kāpēc tu sāc cepties???

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 3 Atbildēt

Tapēc, ka tu muldi, ka "Yotube viss ir štokos", lai gan tur netrūkst prokrievisku materiālu. Un tiem, kas tādus grib redzēt, tur būs tieši pretēja infotelpa tevis apgalvotajam.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 2 Atbildēt

Man viss štokos bet tev nē jo tu tupais krievs,tur ta atšķirība.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 2 Atbildēt

Tups esi tu savā privātajā alā ielīdis un saucot savu personisko infoburbuli par patiesību.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Tiem, kam "viss ir štokos". Pavisam svaigas ziņas, kuras skaidri parāda, kāda vieta Krievijai ir ierādīta globālistu aprindās.

www.nytimes.com/2023/04/24/world/europe/russia-un-security-council-lavrov.html

Taking advantage of its turn as president of the Security Council, Moscow sent Foreign Minister Sergey V. Lavrov to preside over a session on peace and diplomacy.

0pis Reģ.: 16.02.2023
0 0 Atbildēt

Tu kaut kā izlaidi pāris gājienus, kuru laikā Krievija sevi no pseidolielvalsts padarīja par liela kara izraisītājiem un kara noziedzniekiem.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nu tā konkrētāk, uz pirkstiem. Ko tieši es izlaidu faktā, ka vakar Lavrovs, kā prezidējošās valsts pārstāvis, vadīja ANO drošības padomes sēdi, neskatoties uz to, ka tu apgalvo, ka "Krievija sevi no pseidolielvalsts padarīja par liela kara izraisītājiem un kara noziedzniekiem"?!

0pis Reģ.: 16.02.2023
0 0 Atbildēt

Pirms gada par Krieviju viebās dēļ putinistu režīma, bet vēl neviens nerunāja par ANO reformēšanu un Krievijas izlidināšanu no Drošības padomes. Lūk, ko tu izlaidi.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

"neviens nerunāja par"... Tieši to es izlaidu. Apzināti. Jo "runāt par" var daudz. Bet fakts ir vienkāršs - līdz pat šai dienai Krievija ir ANO drošības padomes prezidējošā valsts, nevis "kara izraisītājs un kara noziedznieks", kā tev labpatīk "runāt par".

0pis Reģ.: 16.02.2023
0 0 Atbildēt

ANO ir birokrātu midzenis, tāpēc tie tik lēni kasās. Bet kurss ir uzņemts, jautājums tik kad un kādā veidā ANO aizies nopakaļ krievu kuģim. Fiziski varbūt ANO arī izdzīvos, bet tas vairs nebūs tas ANO kurā var uzstāties kara noziedznieki.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Manuprāt ANO smagi paveiksies, ja tā pārdzīvos šo karu. Visdrīzāk ka ne.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Domāju, ka tieši tā arī notiks. Un ANO nebūs vienīgā globālistu organizācija, kam Krievijas zaudējums nesīs galu. Tieši par to jau runāju un saku, kādēļ eksistē šī izmisīgā vēlme nepieļaut Ukrainas uzvaru un glābr Putina seju vai vismaz Krieviju. 

Un tiem, kam tas liekas tikai vienas birokrātiskas organizācijas sabrukums, ieteiktu paskatīties, ka ANO ir vispasaules vienošanās vairs nepārzīmēt valstu robežas pēc 2. pasaules kara birokrātiskā reprezentācija. Kopā ar ANO sabruks arī šī vienošanās.

0pis Reģ.: 16.02.2023
0 0 Atbildēt

Par Putina glābšanu runā tikai globālo dienvidu pokuisti, kurus tas viss skar tikai ekonomiski, trampisti un krievu savanģotie vācieši (vietējie un krievi ar DE papīriem). Pārējie ir pieņēmuši domu, ka Putins ir jākarina uz āķa.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

"pieņēmuši domu, ka Putins ir jākarina uz āķa."

Nu tā detaļās, kā šis process izskatās un kā tas notiek? Nevis "runājot par", bet reāli. Ko šī procesa laikā dara Ķīna, Turcija un Polija? Ko pārējā pasaule? Kā tas ietekmē ASV iekšpolitiku?

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Kāda izmisīga vēlme? Ko tu murgo? Šis tak vienu reizi jau ir bijis (Tautu savienība). Darbības plāns tak arī ir - nojaukt ANO un uztaisīt ANANO ar pareiziem dalībniekiem un tiesībām. Tur noteikti neviens nekādus draudus nesaskata. Un tava secīgā sazvērene atkal izčākstēja

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

O... jau atkal meties uz sazvērestības teorijām. Lai gan vienīgo tikko deklarēji pats: "Darbības plāns tak arī ir - nojaukt ANO un uztaisīt ANANO ar pareiziem dalībniekiem un tiesībām."

Kur ir šis sazvērnieku plāns un kā tas tiks realizēts? Neviens ceļā nestāsies un tavi plānotāji ir visvareni? Kādi ir "pareizie dalībnieki un tiesības"?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Vēlreiz saku - jā izlaidu. Tukšas runas izlaidu un norādīju uz faktu. Krievija IR ANO drošibas padomes prezidējošā valsts, nevis terorists.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Tiec vienreiz skaidrībā par tiem pasaules varenajiem, kas neesot varenie. ANO taču esot nekam nederīga, nav pat vērts pieminēt.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 1 Atbildēt

Man šeit jāatgādina, ka Ķīna, kura atrodas Taivānā, ir ANO dibinātājvalsts. Kamēr Pekinā sēž varu sagrābuši sarkanie teroristi. Krievija vispār tur iemaldījies pārpratuma pēc(Nav uzņemta ANO)

Kāpēc šīs divas valstis tur atridas īsti nav saprotams.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 4 Atbildēt

Volx - Kaut ko murgainu esi uzrakstījis, vari paskaidrot ko ar to esi domājis, vai arī neesi sapratis Taivānas un Ķīnas attiecības ???

darklight Reģ.: 29.10.2013
1 1 Atbildēt

Bet ar Ķīnu principā tā arī ir, kā Volx saka.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

ANO dibināja 1945.gadā. Viena no dibinātājvalstīm bija Ķīnas republika. ( Nevis Ķīnas tautas republika )1949. gadā bija Ķīnas pilsoņkarš, bet tā valdība, kura piedalījās ANO dibināšanā, aizbēga uz Taivānu un nostiprinājās tur. Tikai 1971.gadā ar 2758 (XXVI) ANO rezolūciju Taivānas vieta tika atdota Ķīnai.

www.un.org/ar/ga/53/a53145.htm

 Attiecībā uz Krievijas federāciju, pie labas gribas var pacelt jautājumu par tās juridisko likumību drošības padomē, jo Krievijas federācija, saprotams, arī nav ANO dibinātājvalstu vidū.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Pāris runas, kuras Lavrovam nepatika. UK un Ekvadora. Ekvadoras pārstāvja runas laikā Lavrovs esot nometis austiņas uz galda, runas sākumā ekvadorietis pieminēja arī starptautisko krimināltiesu.

twitter.com/PaulNiland/status/1650829243603902467

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Vēl kaut kas interesants no ANO: Izraēlas delegācija demonstratīvi pamet zāli, jo Lavrovs ierosinājis apspriest palestīniešu jautājumu dienā, kura skaitās "Izraēlas kritušo varoņu piemiņas diena.

www.youtube.com/watch?v=NveDuA1G3YM

No Times of Israel

"Šodienas debates ir šķērsojušas visas robežas, Kamēr izraēlieši sēro, šī padome, kā parasti, dzirdēs klajus melus, nosodot Izraēlas valsti un nepatiesi attēlojot to kā visu reģiona problēmu sakni."

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 0 Atbildēt

Saruna ar Krievijas opozīcijas žurnālistu Gļebu Pjanihu(Глебом Пьяных).Man patīk viņu klausīties,pat nepamanīju kā pagāja 40 minūtes.

youtu.be/V_hd8QZIIIs

core Reģ.: 03.01.2017
5 3 Atbildēt

Bradypus kārtējo reizi dabujis pa pakaļu, bet mēģina ar savu divkoša dabu izlocīties 😂

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

WALA rakstīja: Volx - Kaut ko murgainu esi uzrakstījis, vari paskaidrot ko ar to esi domājis, vai arī neesi sapratis Taivānas un Ķīnas attiecības ???

Īsti nezinu ko paskaidrot. Varu tikt iedot piemēru kā es rīkotos, ja būtu LV ārlietu ministrs.

Es izsauktu Ķīnas vēstnieku un atgādinātu lai arī mēs uzturam divpusējās draudzīgas attiecības ar ĶTR, tomēr tas neatmainu faktu, ka likumīgā Ķīnas valdība atrodas Taivānā un ĶTR robežu stāvoklis ir neskaidrs. Tajā starpā arī Tibetas okupācija. 

Tiši tā pat arī ar KF vēstnieku. Lai arī mēs esam viens otru atzinušas valstis, tomēr KF robežu jautājums ir neskaidrs(neliģitīms dēļ Krimas, Donbasa). Arī ANO mēs(arī neviens CITS) neesam balsojuši par KF dalību šajā organizācijā.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 3 Atbildēt

Ja jau viss "juridiski" būtu tik vienkārši, tad Putlers ar "svītu" jau sen sēdētu aiz restēm par "neleģitīmu varas sagrābšanu" ...

Bet tad atkal Trampam ar jau sen vajadzēja būt aiz restēm par mēģinājumu utt. utjpr.

Likumi un līgumi nav perfekti, un tie neparedz katru iespējamo to interpretāciju ... Attiecīgi "norunas" netiek mainītas atkarībā no "vēja virziena" ... citādi var "nejauši" WW3 izraisīt ...

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Tas ir kkāds jautājums man?

Manā tekstā nav Putins un "neliģitīma varas sagrābšana". Es atgādinu, ka Krievijā nav leģitīmu robežu un likumīga pamata atrasties ANO.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Es jau nesaku ka tava pieeja ir nepareiza, es saku ka daudzas lietas balstās uz dalībnieku godaprāta, bet izmest no ANO dēl robežu disputa - nu tad ar ASV un Kanāda būs arī jāizmet, un patiesībā robežu demarkācija un varas maiņas ir nu ļoti atklāts jautājums jebkurai brīvi izvēlētai valstij ....

Tādēļ IMO šis jautājums arī netiek un nekad netiks cilāts ...

Piem:

en.wikipedia.org/wiki/List_of_areas_disputed_by_Canada_and_the_United_States

Pie kam vienu no šīm vietām esmu "pārbraucis" kad ar velo ceļoju ...

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Erdoganam vakar palicis slikti intervijas laikā, Feigins strīmā ar Arestoviču izteica domas, ka tas varētu būt pat infarkts. Līdz ar to Erdogana vēlēšanu sapulces šodien un rīt atceltas.

Putins esot šodien sasaucis kādu sapulci, jādomā, šajā sakarā.

Lieki teikt, ka Erdogana izkrišana kā prezidenta kandidātam var radīt nozīmīgas izmaiņas Turcijas politikā.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

WALA rakstīja: Es jau nesaku ka tava pieeja ir nepareiza, es saku ka daudzas lietas balstās uz dalībnieku godaprāta, bet izmest no ANO dēl robežu disputa - nu tad ar ASV un Kanāda būs arī jāizmet, un patiesībā robežu demarkācija un varas maiņas ir nu ļoti atklāts jautājums jebkurai brīvi izvēlētai valstij ....

Tādēļ IMO šis jautājums arī netiek un nekad netiks cilāts ...

Piem:

en.wikipedia.org/wiki/List_of_areas_disputed_by_Canada_and_the_United_States

Pie kam vienu no šīm vietām esmu "pārbraucis" kad ar velo ceļoju ...

O! Patagonijā satiku vienu kadru, kurš ar velo abas Amerikas bija izbraucis - visu Panamericana visā garumā. 2 gadi šķiet bija aizgājuši. Tu uz to pašu mēģināji?

Par topiku: man liekas, ka ļaudis pārāk centīgi administratīvās un kriminālās normas mēģina interpretēt starpvalstu attiecībās. Ņemot vērā, ka valsts ir judikatūras "dievs", jeb augstākā instance, civilās normas tur nedarbojas. Citiem vārdiem - valsts ir tiesīga darīt jebko. Citas valstis attiecīgi ir tiesīgas to ierobežot (jo tiesīgas uz jebko). Citiem vārdiem - starpvalstu attiecībās ir 100% pašpārvalde

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Es nemēģināju - nebija tik daudz laika + ukraiņu "kolēģis" studentu apmaiņas programmā (palika USA) bija ļoti švakrs pedāļminējs  - bet no Sietlas līdz Vankūverai pa San Huan salu grupu ...

P.S. bet tajā laikā es ļoti daudz braukāju ar velo, tiesa ne kā ceļojuma meŗķiem, bet dzīvoju ģimenē pie kunga ex-velosportista, tad nu sastādīju kompāniju ikdienā uz sporta velo ( kaut pats arī ilglaicīgs pedāļminējs, bet ne sportists, kaut vienu brīdi bija doma Dobelē to darīt, tik jau nodarbojos ar citām lietām kas arī "pie mums" bija labā līmenī).

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

WALA rakstīja: Es jau nesaku ka tava pieeja ir nepareiza, es saku ka daudzas lietas balstās uz dalībnieku godaprāta, bet izmest no ANO dēl robežu disputa - nu tad ar ASV un Kanāda būs arī jāizmet, un patiesībā robežu demarkācija un varas maiņas ir nu ļoti atklāts jautājums jebkurai brīvi izvēlētai valstij ....

Tādēļ IMO šis jautājums arī netiek un nekad netiks cilāts ...

Piem:

en.wikipedia.org/wiki/List_of_areas_disputed_by_Canada_and_the_United_States

Pie kam vienu no šīm vietām esmu "pārbraucis" kad ar velo ceļoju ...

Aij nu, Vali, atkal kko lasi, kā nav.

Latvija nav balsojusi par KF atrašanos ANO, ne izmest dēļ robežu disputa. Es tikai atgādinātu, ka tur viņa atrodas ar putna tiesībām. 

Tas pats ar komunistisko Ķīnu - Ķīnas valdība atrodas Taivānā, ne Pekinā.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 1 Atbildēt

Viss ok, paldies par skaidrojumu, es tikai saku, ka lielvalstīm ir "kalni" ar problēmām, kādēļ šādas situācijas ir "pseidonorma" ... 

P.S. Bet vispār Eidis krietni labāk un kodolīgāk pateica domas/lietas būtību.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Vakar Erdogans parādījās videolinkā, kurā bija arī Putins, kurš bija veltīts Rosatom būvētajai AES Turcijā. Izskatās sanīcis. Pēc oficiālas informācijas , viņam esot "infekciozs gastroenterīts", bet tagad jau jūtoties labāk.

www.euronews.com/2023/04/27/in-the-frame-turkeys-president-erdogan-back-on-tv-two-days-after-a-health-scare-on-air

Viņa galvenais sāncensis prezidenta vēlēšanās, Kemal Kilicdaroglu ir 74 gadus vecs turku sociālists, un ir pat pāris procentu Erdoganam priekšā.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Šodien 21.00 lielais ēters pie Feigina ar Kosmaču

Tur jau tagad simtiem komentu

www.youtube.com/live/Mb4AfncNCas?feature=share

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

1.Erdogans atkal ierindā; "Prezidents Redžeps Tajips Erdogans sestdien Turcijas rietumos atkal uzstājās "dzīvajā" un "draudošā izskatā" 

Prezidents runāja gandrīz 40 minūtes, stingrā balsī, ņirgājoties par opozīciju, pieminot "terorisma rēgu" un sakot, ka tikai viņš var nodrošināt Turcijas izaugsmi. Tas bija kaujiniecisks sniegums, kas, jādomā, būs nomierinājis viņa atbalstītājus un, iespējams, satraucis viņa nelabvēļus.

 Un tas bija klasiskais ( vintage )  Erdogans." ( BBC )

2.Šādi droni esot lietoti uzbrukumam Sevastopoles degvielas bāzei:

www.muginuav.com/product/mugin-5-pro-5000mm-carbon-fiber-uav-platform/

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Kaujinieciska uzstāšanās

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Pagājušo nakti Kremlim uzlidināti divi droni. "Kremlis apsūdz Ukrainu mēģinājumā nogalināt Putinu" BBC un www.pravda.com.ua/eng/news/2023/05/3/7400482/

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Interesanti, ka bija divi cilvēki uz Kremļa kupola laikā, kad atlidoja drons. Pēc pulksteņa , apm trijos no rīta:

youtu.be/CNa5kyX6Y2I?t=22

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

00.30 Gulagu. Net ārkārtas strīms

www.youtube.com/live/35fuKoCgb6g?feature=share

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti