- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
nomiks rakstīja: Ja zini, ka bākas max ietilpība ir 40 l, tad sareizini ar 1,25, lai vienkāršāk, un sanàks akurāt 50 eur. Bet vēl izdevīgàk ir saņemt Neste karti ar iepriekš piešķirtu limitu - bezprocentu overdraftu. Tad nekas nav jārēķina.
Atzīšu, ka akmens manā dārziņā par Neste kartes ne izņemšanu.
msh rakstīja: Pirms nedēļas man sanāca izbaudīt leišu lēto gāzi; sanāca aizšaut līdz kauņai. Lietuvā mani visvairāk fascinē cenu diapazons - pie mums gāze maksā 57 - 60 centi litrā - leišos tikmēr tas diapazons ir 45 - 57. Ir arī saprotams kāpēc tur lētajos tankos vai nu kartes neņem [jozita], vai arī ar karti ir cita, dārgāka cena [baltic petroleum - uz tablo 46,9, uz aparāta 52,5 un uzraksts lietuviski ka maksājot ar karti cita cena, samaksājot naļikā, čekā bija tie aparāta 52,5 ar atlaidi kas noveda pie 46,9] - bet nav saprotams kāpēc pie mums tā nav; vienīgi latvijas naftā esmu redzējis uzrakstus ka maksājot skaidrā atlaide.
atlaide pvn apmērā?
iciks rakstīja: Domāju, ka Maxima ir pietiekami liels spēlētājs, kam ir savi noteikumi un savi %. Noteikti labāki, nekā vidusmēra mazajam uzņēmumam. Mamma strādā vienā tādā un kaut kad prasīju, cik maksā un biju nepatīkami pārsteigts. Kādas tam uzņēmējam alternatīvas? Sūtīt karšu maksātājus dirst? Tie aizies citur, jo pie kartēm pieraduši. Ir gadījies piedzīvot, kad dārgākas preces iegādes apdomas brīdī pārdevējs piedāvā atlaidi, bet tad, ja maksā skaidrā. Un nepārprast - pēc tam nevis iebāž naudu kabatā, bet izsit normālu čeku un viss kā vajag.
Darba ēdnīcā darbojās viens ārpakalpojums, kas nodrošināja edinašanu. Bet tikai kešā. Ieviest termināli tā vecene nebija pat ar mietu pierunājama. Brokastis arī laida gar kasi. Dažu gadu laikā ēdiens bija palicis teju neēdams un neadekvāti dargs. Doties brauca ar jaunu Hyundai I20. Ak jā... visas savas darbinieces bija uzlikusi kā mikras. Un pēc pēdējās nodokļu reformas, kas bija šogad - sāka vaimanāt, ka gals klāt. Nāk vietā cits uzņēmums, ir gan kartes, gan viss tiek iesists kasē. Un tad ēdiens arī ir garšīgāks.
msh rakstīja: "cashback uzbāžas jebkur" - ja? Kur? Ačgārnās salas jebkurā lielveikalā brīdī kad tu maksājot izvelc karti, kasiere prasa "cashback?" - kaut kā neesmu piedzīvojis Latvijā ka kāds pārdevējs man vēlētos izmaksāt no mana konta naudu. Toties skaidrā nauda mazajiem tirgotājiem/pakalpojumu sniedzējiem gan jūtami patīk. Nezinu kas kur iet uz priekšu un kur ne, saku ko man teica, neatceros tikai cik bija tā komisijas maksa no summas - 3% tāpat un 2,5% ja maksā tur kaut kādu 70 vai cik tur eiru ikmēneša abonēšanas maksu, vai attiecīgi 2,5% un 2%. "par skaidras naudas inkasāciju ir jāmaksā papildus nodokļi" - nodokļi, vai vienkārši bankām neadekvātas summas? Jā, tajā pašā ačgārnajā salā bija kaut kādi automāti kuros varēja sabērt sīceni - nu neskaitot, protams, pašapkalpošanās kases [laikā kad daudz staigājot procesā lasīju sīceni uz ielām man patika Morisonu pašapkalpošanās kases, kur varēja nopirkt lētu šokolādi, izlādēt aparātā no maka visu sīceni, un tad aparāts atdeva atpakaļ lielākus nominālus... :D ] - kaut kā pie mums vienīgais veids kā burku ar sīceni pārvērst par lielāku nominālu ir tikai bankā, kura ieruba 1,4 vai cik tur centu komisiju par vienu monētu... Šīs pašas banku alkatības dēļ attiecībā uz skaidro naudu manis pieminētajam mazajam uzņēmējam bija īpatnējas attiecības ar dažu Liepājas veikalu augstākām pārdevējām [Maxima, staķiks, varbūt vēl kaut kur], jo viņš tolaik bija arī Liepājas lielākās baptistu draudzes kasieris, un iksvēdienas kolekti viņš pēc saskaitīšanas savāca izlietošanai sava uzņēmuma vajadzībām, attiecīgo summu vēlāk no uzņēmuma konta pārskaitot draudzes kontā - bija interesanti skatīties kā viņš ar sīcenes kaudzi, sakrāmējot katrā kabatā sava nomināla monētas, mēdza iepirkties - varēja just ka tur kaut kādas maximas pārdevēju priekšniece bija vēlīga uz to viņa sīceni... :D
Mazajiem komersantiem inkasācija nav sevišķi izdevīga, jo pārāk dārga pie mazām summām. Par sīknaudas pieņemšnu komercbankas ņem naudiņu, jo monētas ir jāšķiro, jāpārbauda vai nav viltojumi... Varbūt pārāk dārgi, bet nu tāds bizness. Bez maksas naudu var iebarot iemaksu bankomātos un monētas apmainīt pret papīrīšiem Latvijas Bankas kasē. Daudzi sīktirgotāji arī tā dara.
Bradypus rakstīja: Visu teikumu kopā spēj izlasīt? "jebkur, kur par skaidras naudas inkasāciju ir papildus nodokļi". Tas, ka tos iekasē caur banku, lieliski ļauj apmānīt tādus vientiešus kā tevi, kas notic, ka tos uzspiež ļaunās bankas, nevis valdība. Tehniski no banku puses cashback ir pieejams arī Latvijā - īsu brīdi daži lielie tirgotāji to piedāvāja, tomēr faktiski tas nedarbojas, jo tas tirgotājam izmaksā pārāk dārgi no grāmatvedības viedokļa un nav īsti pieprasījuma. Un par procentiem es tev ieliku linku uz konkrētu, jebkuram pieejamu cenrādi. Augstākā likme (līdz tikai 100 darījumiem mēnesī!) ir 0.7% bez jebkādas mēneša maksas. Bet tu taču ticēsi tam, ka "viens čoms teica", vai ne? Bet tā vispār - mēs esam pa vidu, tāpat, kā ģeogrāfiski. Skandināvijā ir milzu spiediens attiekties no skaidras naudas un lēta elektroniskā. Bet no Polijas uz dienvidiem - diezgan dārga elektroniskā un liela ticība skaidrajai. UK, kā jau privātuma likvidēšanas pirmrindnieki, arī ir agresīvi pret skaidru naudu un dara visu, lai tu lietotu kontrolējamo.
Paysera atbilde:
Labdien,
mēs piedāvājam risinājumu tirdzniecības vietās, kur pircēji var norēķināties, tikai, ja tie ir Paysera klienti, pircēji, kas nav mūsu klienti nevarēs norēķināties tirdzniecības vietā.
Klientu atbalsta centrs
Resp, bradypus atkal kaut ko izrauj no konteksta, un driš par lietām, par ko neko nezina![]()
Bradypus rakstīja: Nu pastāsti tu man, kādēļ lai tās "Ērikas jostas" maksātu tos 2.85%, nevis izvēlētos Paysera? Kas it tas "pēc tam varētu būt sarežģīti"? Zinu daudz dažāda izmēra Paysera izmantotājus - sākot no pavisam maziem, kas izmanto viedtālruņa aplikāciju karšu pieņemšanai (faktiski 0 investīcijas) un beidzot ar tādiem, kam apgrozījums ir miljonos. Neviens nav sūdzējies. Man nav nekāda interese reklamēt konkrēto pieņēmēju, bet ir pozītīva pieredze ar tā ieviešanu/izmantošanu un apmierinātiem lietotājiem. Pats arī esmu kaut kādā gadatirdziņā maksājis ar karti, kur tirgotājam ir telefons ar Paysera aplikāciju pieņemšanai. Patiešām interesē, kur ir motivācija to nedarīt, bet sūdzēties par augstām izmaksām. Un vari būt drošs, ka Maxima nemaksā nekādus 0.65%. Tas kantoris jau nu nemaksās nevienu lieku centu.
Nu pastāstīšu: pats esmu taisnojies kāpēc ienāk nauda no Paysera. T.i. ja Ērikas jostas nevar izvairīties no konta turēšanas citā bankā (piem tādam retam pasākumam kā algu izmaksas), pārrunas un dažreiz izraidīšana garantēta. Klau beidz tukšus salmus kult. Pats piedalījos Maximas 0,65% līgumā. Un arī vairākos 2,85%