Visādas sarunas par pasaules politiku

raimondsm Reģ.: 22.05.2004

iauto.lv/forums/topic/40617-transports-un-ista-ekologija?pnr=16

Šeit tādi teksti iederētos labāk.

msh

WALA rakstīja: Par PSRS - pārdots man nav nekas, bet arī tajā laikā dzīvoju bēdu nezinādams, bet jā zinu kā citiem takā greizajā valstī gāja arī sūdīgi. Tam laikam mums bija lieli "blati" praktiski visur, izņemot varbūt pie auto iegādes ne, ar ģimeni tirgojām dārzeņus, ar neretiem braucieniem uz Ļeningradas tirgu ar pilnu "fūri" un ne to pašu tukšāko pagrabu. Jā bija arī sīkajiem pa reizie ko pastrādāt. Man personīgi nav nevienas sliktas atmiņas. Nē to valsti man atpakaļ nahren nevajag, tā ir iekārta kas pati sevi sagrauj izņemot varbūt gadījumus,

kad diktators a la Staļins visus īsā pavada tur, citādi tā sistēma pie mums strādāt nevar.

Ja jau tu saki ka to iekārtu mums nevajag, tad kāpēc pats fano par demokrātiem? Tā saucamie liberāļi, pie kuriem pieder arī demokrāti, no komunistiem atšķiras tikai ar to kā tikt pie varas - komunisti vispirms ar brutālu spēku sagrāba varu un tad izveica darbības lai nodrošinātu varas palikšanu savās rokās - liberāļi darbojas demokrātiskas sistēmas ietvaros, veicot vajadzīgās sabiedrības izmaiņas lai ievēlēti tiktu viņi - māca pareizo vēsturi un pareizo domāšanas veidu skolās un universitātēs, ar kaut kā atmešanu uzpērk kaut kādus vēlētāju slāņus, ielaiž visādus imigrantus, kuri pēc tam lielākoties kļūst par viņu vēlētājiem, panāk lielāku vai mazāku cenzūru, un tā varētu turpināt.

Par universitāšu kvotām tu kaut ko neesi sapratis. Es par to dabas parādību, par kuru ir dzirdēts šur tur rietumos - iestāties universitātē dabū tikai tie, kam augstākās atzīmes - bet paņem uzliek ka, teiksim, kursā 20 purniem jābūt melniem, tb garantē tās vietas cilvēkiem ar melnu ādas krāsu, neatkarīgi no tā, kā viņu atzīmes attiecas pret pārējajiem - no kā pēc tam attiecīgi cieš mācības...

Par imigrāciju - pirmā doma izlasot to tavu tekstu - bļin, tu spēj domāt arī par kaut ko citu kā tikai naudu?! Palasot šajā forumā tādu kā tu, tekstus, es tiešām nebrīnos kāpēc eiropas politiķi ir tikuši tik tālu un valstis un tautas tik tālu nodzīvojušās - ja tā vietā lai uztrauktos par savu tautu un savas tautas demogrāfisko stāvokli, uztraucas par ekonomiju... Tas tā, subjektīvais moments. Objektīvais moments - jeņķu situācija - imigrantu nācija, kura teorētiski un idejiski spēj asimilēt visus tos imigrantu barus. BET ir viens maziņš sīkumiņš - valstij vajag noteiktu veidu imigrantus, un visas normālas valstis savas robežas kontrolē. Un ASV dod gadā 1 miljonu imigrantu vīzu, cilvēkiem, kuri tiek uzskatīti par derīgiem. Tad kāpēc tev šķiet pieļaujami pieļaut nelegālo imigrāciju? Kam vajag nelegālos imigrantus? Pats gribētu dzīvot kādu bandu pārņemtā rajonā?

Tas par ASV. Eiropā ir bēdīgāk - eiropā ir normālas nacionālās valstis, nevis kaut kādas imigrantu jaukteņvalstis - te nemaz nav diskusijas, kāpēc imigrācija ir slikta, sevišķi pie tā ka pamatā imigranti ir musulmaņi.

WALA

19.09.2019 21:34

Kādā bandu pārņemtā rajonā, tu zini ka šī problēma ir saistīta tiešā veidā ar to kā mēs attiecamies pret citu ādas krāsu? Segregācija rodas apkāttējās attieksmes dēļ, un reizēm ar stulbu politiķu dēļ.

Un cik ērti ir tupēt un sūkt alu un bļaut pilnā rīkle ka imigranti ir slikti, un patiesībā neko nerisināt, un nedod dievs ka situācija mainīsies un būsim spiesti stiep savas pakaļas prom no savas zemes(tikai tas var galīgi nebūt tas iemesls kurs msh pirmais iešausies prātā).

 
imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Un vēlreiz par šo tēmu, jo kā reizi Reiters publicēja materiālu, kā Baltā nama republikāņi iesaka cīnīties pret noziedzību, proti, ar vardarbību:

VAŠINGTONA, 20. oktobris (Reuters) — Fentanila ražotāji Meksikā ir jānogalina. Tāpat jārīkojas arī ar cilvēku tirgotājiem un narkotiku kontrabandistiem uz ASV un Meksikas robežas. Veikalu zagļus vajadzētu nošaut. Narkotiku tirgotājus un izvarotājus? tāpat.

Daži republikāņu kandidāti savas partijas 2024. gada vēlēšanu sakarā ir pievērsušies rupjam politikas priekšlikumam noziedzības apkarošanai: noziedznieku nogalināšanai.

Juridiskie eksperti norāda, ka daži no kandidātu izvirzītajiem priekšlikumiem, visticamāk, ir nelikumīgi un to efektivitāte ir apšaubāma, radot šaubas par to, vai tie tiks īstenoti praksē.Noziedzība vēlētājus satrauc vairāk nekā pēdējās vēlēšanās, pat ja noziedzības tendences ir dažādas. Aptuveni 88% respondentu Reuters/Ipsos septembrī veiktajā aptaujā sacīja, ka noziedzība būs svarīgs jautājums, lai noteiktu, kurš saņems viņu balsi 2024. gada novembra vispārējās vēlēšanās.

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

Argentīnā uz prezidenta vēlēšanām sanāk pasaules labējie politiķi. Tur jau ieradies Brazīlijas bij prezidenta Bolsanaru dēls un Spānijas Vox partijas pārstāvji.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

WALA rakstīja: Teroristiem tādās "vēsākās zemēs" kā Latvija īsti nekas nespīd, te nevar noslêpties, tā kā to tehniski ir iespējams tuksnešos un kalnos, te uzkurināsi ugunskuru, lai izžāvētu "ūziņas", un būsi redzams visiem, kuriem "rūpēs" paskatīties ...

Vietējiem kā partizānu kustībai gan šeit ir diezgan "viegla dzīve", bet arī ar saviem nosacījumiem. Un nelaime vairāk ir ieroču un munīcijas daydzskaitlíbā ...

Teiksim tā pēc WW2 "rezultātiem" es Krievijas vietā 3 x apdomātu, vai LV ir to "garantēto galvassāpju" vērts pasākums. Bet nu skaidrs ka dzīvi pačakarēt jamie tehniski varētu.

tu, laikam, neesi neko dzirdējis par filtrācijas nometnēm krievu okupētajās teritorijās. Tevi tikai par taviem postiem šeit, iauto, aizsūtīs pie dieviem, pirms tam izdrāžot. Mes taču ziņām, ka visi krievi ir zilīši.

Grūti būs dzīvot mierīgu dzīvi un partizāņot. Un zinot kā krievi rīkojas āfrikā, 2.ww, ja kādā ciemā būs daudz partizāņu, tā ciema vairs nebūs.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Viņi savā attīstībā nav tikuši tālāk par paviāniem.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Par mani nevajag "satraukties", ja mani sāks "nevietā" drāzt, tad atradīšu veidu, kā kādam pakaļā iespraust granātu un gredzenu uzmaukt pirkstā ...

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

tu jau kā īstenam krievam patīk pakaļās kaut ko bāzt.

Kad spraudīsi vīrietim granātu, uzbudināsies?

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 0 Atbildēt

diezin vai būs daudz laika domāt par tavām "muļķībām", būs jādomā aiz kāda škēršļa "fiksi nogulties"  ...

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Erdogans parakstījis Zviedrijas NATO pieteikumu, gan jau parlaments ratificēs, tad vēl paliek Orbans, ar ko tikt galā. Starp citu , Orbans bloķējis ES 500 milj. militāro palīdzību Ukrainai.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 1 Atbildēt

palīdzībai jābūt graudā, nevis naudā.

Citādi ukri to tērē lai izmaksātu karavīriem prēmiju, ja krievu nevis nošaus, bet paņems gūstā.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Nu, jādomā, tā jau arī ir graudā, dažādi ieroči no ES izteikti naudas summā.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Beidzot patīkamas ziņAss.Puhtins (kārtējoreiz) esot nosprādzis, bet Pasaulē turpina pieaugt tā dēvētā Ķīnas/autoritāte.Jā.

BBC russkij služba NEWS_oct26 - Ķīnas policija izglāba tūkstoš kaķu: tos gribēja izmantot gaļai (kā jēra un cūkgaļas viltojumu).

Policija(ķīniešu), rīkojoties pēc dzīvnieku tiesību aktīvistu padoma, Džandzjaganas pilsētā austrumu daļā pārtvēra kravas automašīnu, kurā bija milzīgs skaits kaķu, ziņo vietējie mēdiji.

Dzīvnieki tika ievietoti patversmē, un policija atklāja kārtējo noziedzīgo shēmu par nelegālo kaķu gaļas tirdzniecību (tā maksā apmēram dolāru kilogramā), kas atkal izraisīja sarunas par pārtikas drošību Ķīnā.

Mēdiji neatmēdīja, vai tie ir savvaļas kaķi vai zagti mājdzīvnieki, taču tie visi nogādāti valsts dienvidos, kur, visticamāk, tiks izmantoti desu pildīšanai vai viltotiem cūkgaļas un jēra kebabiem.

Kā raksta The Paper, Džandzjagangas dzīvnieku aizsardzības aktīvisti pamanīja, ka vietējā kapsētā koka kastēs tiek turēti daudzi kaķi. Aktīvisti notiekošo novēroja sešas dienas, un, kad 12.oktobrī kaķi tika iekrauti furgonā, bloķēja ceļu un izsauca policiju.

Stāsts par kaķiem izraisīja tūkstošiem dusmīgu komentāru Ķīnas sociālajā tīklā Weibo, daudziem platformas lietotājiem aicinot varas iestādes pastiprināt kontroli pār valsts pārtikas rūpniecību.

Jūnijā koledžā Ķīnas dienvidaustrumu Dzjansji provincē izcēlās skandāls, kad students savā šķīvī atrada žurkas galvu. Skolas vadība sākumā mēģināja apgalvot, ka tā ir tikai pīles gaļa, bet pēc tam bija spiesta atzīt,ka skolēnam taisnība.

Pierakstieties mūsu e-pasta informatīvajam izdevumam, lai katru vakaru no pirmdienas līdz piektdienai saņemtu dienas populārākos stāstus, kā arī kontekstu, lai palīdzētu jums saprast, kass notiek.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Kurš no putiniem? Pats h--lo vai kāds no dubultniekiem, kuru jāparāda publikai?

Kaķu un suņu ēšana Ķīnā pieder pie lietas. Drīzāk jāprasa ko tur neēd.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Nenē, divinieks esot dzīvs un tas kāreiz esot pārņēmis Varu - neesmu vēl tuvāk iepazinies,šī izsmeļoši smalkā ziņa bij šo dien ievietota tepat kādā visnotaļ oficiālā LV lohportālā  ;p

Ko viņi tur/neēd, tas labs jautājums, vienīgi ka (mums,Lo.., sorī, Latviešiem) ir nedaudz problēma- ko tagad ar to izsalkušo valsti darīt un kā to tagad "apturēt" .. 

18 МЕГАПРОЕКТОВ КИТАЯ, КОТОРЫЕ ИЗМЕНЯТ МИР www.youtube.com/watch?v=rojdj4KS8vI (videoklipa īpašnieks esot atspējojis iespēju/ievietot..;)

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
0 2 Atbildēt

nu ko, būs lielas pārmaiņas, varbūt pat karš negaidīti ātri beigsies, uz ko ļoti ceru

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Lai kurš karš negaidīti ātri beigsies, mēs te jau soļojam nākamā virzienā. Visādi margināļi ir pacēluši galvas, tagad tik jautājums kurā pusē izšaus tā pa kārtīgo. 

Tiem pašiem krieviem pēc Ukrainas vajadzēs novērst uzmanību no iekšējām problēmām un "Kijeva 3 dienās", attiecīgi vēl kāda specoperācija pierobežā nav neiespējama, pretējā gadījumā Krievija riskē ar kārtējo kašķi Kaukāzā un savā iekšzemē. Izlaist tādu baru cilvēku caur kara mašīnu un atgriezt to visu baru no bezjēdzīga kara mājās ir samērā bīstams pasākums esošajai varai.

Arābu pusē arī velk uz konfliktu, nav tik skaidrs vai visi pret Izraēlu, vai pēc senām tradīcijām savā starpā.

Ķīna diezin vai iebruks Taivānā, tajā pašā laikā Ķīna ir dīvainā stāvoklī - no vienas puses Ķīnai vajag stiprus Rietumus lai būtu ar ko tirgoties, no otras puses Rietumi jāvājina lai iekšpolitiski varētu sevi nodēvēt par dižāko nāciju pasaule un novērstu cilvēku uzmanību no brūkošās sistēmas.

Īsumā pasaulē notiek paaudžu un domāšanas maiņa un tuvākajā laikā bez kariem neiztiksim.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Президент Сербии Александр Вучич объявил о роспуске парламента и официально назначил внеочередные выборы на 17 декабря.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

www.moscowtimes.ru/2023/11/01/perepolnennie-hranilischa-zastavlyayut-es-otpravlyat-gaz-v-ukrainu-a111902

...Ziemas priekšvakarā ES valstis ir uzkrājušas tādas gāzes rezerves, ka tagad tās jāglabā Ukrainā, kurā ir lielākās krātuves Eiropā. Kopumā tas Eiropas uzņēmumiem piedāvāja uzglabāšanas jaudu 10 miljardu kubikmetru apmērā – aptuveni pusi no apjoma, ko Gazprom šogad var piegādāt ES.

Saskaņā ar Gas Infrastructure Europe datiem krātuves ES ir pilnas par 99,24% . Mēģinot pārvarēt bloka atkarību no Krievijas gāzes, Eiropas Komisija līdz 1.novembrim izvirzīja mērķi šim gadam sasniegt 90%, taču tas tika sasniegts augusta vidū.

Iepriekšējos piecos gados krātuves nekad nebija piepildījušās līdz šim līmenim. Tāpēc Eiropas enerģētikas kompānijas arvien vairāk sūta gāzi uz Ukrainu, raksta Financial Times. Tai ir lielas pazemes krātuves (apmēram 30 miljardi kubikmetru), un tagad, pēc Naftogaz datiem, tajās jau ir vairāk nekā 2 miljardi kubikmetru Eiropas gāzes.

5 минут наZад: www.moscowtimes.ru/2023/11/01/kitai-udalil-izrail-s-onlain-kart-a111903 ...Название Израиля пропало с доступных в Китае онлайн-карт мира. Это заметили китайские пользователи интернета, пишет The Wall Street Journal. Ura!

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

Conqueror rakstīja: nu ko, būs lielas pārmaiņas, varbūt pat karš negaidīti ātri beigsies, uz ko ļoti ceru

Filmas saskatījies?

Domā, ka var vienā mirklī pēkšņi izmirt visi nacisti? Krievijā dzīvo ap 100 miljoniem nacistu. Kā viņi vienā mirklī var izmirt? 

Ja gribi rakstīt par kara beigām, tad raksti taisnību - "pamiers" uz dažiem gadiem, kamēr krievijā būs pārgrupēšanās.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

jauns.lv/raksts/arzemes/583338-ka-rietumi-baidas-dot-iespeju-ukrainai-uzvaret

Re kā zalužnijs ( ukrainis) raksta - "Otrais pasaules karš sākās ar Vācijas uzbrukumu Polijai".

Kāpēc neraksta, ka otrais pasaules karš sākās ar ukraiņu+krievu uzbrukumu Somijai, vai Polijai?

Latvieši maz saprot, ka ukri ir tie paši kas krievi. Un 9.maiju svin tāpat kā krievi.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

viencexperc rakstīja: jauns.lv/raksts/arzemes/583338-ka-rietumi-baidas-dot-iespeju-ukrainai-uzvaret

Re kā zalužnijs ( ukrainis) raksta - "Otrais pasaules karš sākās ar Vācijas uzbrukumu Polijai".

Kāpēc neraksta, ka otrais pasaules karš sākās ar ukraiņu+krievu uzbrukumu Somijai, vai Polijai?

Latvieši maz saprot, ka ukri ir tie paši kas krievi. Un 9.maiju svin tāpat kā krievi.

Kāpēc nesākās tad kad tu "gribēji"? Tāpēc ka pasaules karš sākās brīdī, kad "sabiedrotie" sabiedrojās ar marksistiem - kas bija cena, kas bija jāmaksā par ārkārtīgi efektīvās Hitlera kapitālisma efektivitātē balstītās kara mašīnas apturēšanu. Tava izmisīgā vēlme glābt šodienas fašismu kļūst arvien acīmredzamāka.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

ASV bija vēl efektīvāks kapitālisms.

Kā tad nākas, ka ap 1940.gadu ASV saražotā produkcija bija LIELĀKA kā PSRS, Vācija, UK un Itālija kopā ņemtām?

"Tava izmisīgā vēlme glābt šodienas fašismu kļūst arvien acīmredzamāka."

Ja es saku nepareizi, tad sanāk, ka tu uzskati, ka ukris saka pareizi? Ka 2.pasaules karš sākās ar Vācijas uzbrukumu Polijai?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

viencexperc rakstīja: ASV bija vēl efektīvāks kapitālisms.

Kā tad nākas, ka ap 1940.gadu ASV saražotā produkcija bija LIELĀKA kā PSRS, Vācija, UK un Itālija kopā ņemtām?

"Tava izmisīgā vēlme glābt šodienas fašismu kļūst arvien acīmredzamāka."

Ja es saku nepareizi, tad sanāk, ka tu uzskati, ka ukris saka pareizi? Ka 2.pasaules karš sākās ar Vācijas uzbrukumu Polijai?

Jā, protams, ka efektīvāks - jo lielā mērā bija "mežonīgais" - t.i. brīvais tirgus. Kronisms nespēj tam turēt līdzi - kronisma efektivitāti ir vērts salīdzināt tikai ar sociālismu - t.i. abi ir varas kontrolēti režīmi. 

Un jā, tu saki nepareizi. Pat mūsu skolas programmā ir tā, kā saka "ukris", kas nav fašisma glābējs kā tu:

www.uzdevumi.lv/p/pasaules-vesture/9-klase/otrais-pasaules-kars-holokausts-7224/re-56a7ca5d-87c9-4c59-8162-794984fbec7d

Tikai tev gribas slēpt patiesību par tev mīļajiem režīmie, sajaucot visu vienā putrā un noliedzot, ka PASAULES karš sākās tad, kas tas kļuva par PASAULES (t.i. komunistu alianses) cīņu pret Hitlera kara mašīnu. Atsevišķie bruņotie konflikti, kas notika līdz tam, tiek uzsaktīti par lokāliem kariem, nevis PASAULES karu. PASAULES karš sākās tas, kad ASV, Lielbrutānija u.c. sabiedrojās ar Staļina režīmu! Tieši šīs alianses izveidošana ir sekas Vācijas uzbrukumam Polijai. Un tieši šī alianse radīja un atzina PSRS ar visiem tās satelītrežīmiem un Suvalku koridoru. Tieši šī alianse ar ASV un Lielbritāniju priekšgalā, atzina Latvijas u.c. "brālīgo republiku" leģitimitāti, nevis okupāciju.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
0 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja:

viencexperc rakstīja: ASV bija vēl efektīvāks kapitālisms.

Kā tad nākas, ka ap 1940.gadu ASV saražotā produkcija bija LIELĀKA kā PSRS, Vācija, UK un Itālija kopā ņemtām?

"Tava izmisīgā vēlme glābt šodienas fašismu kļūst arvien acīmredzamāka."

Ja es saku nepareizi, tad sanāk, ka tu uzskati, ka ukris saka pareizi? Ka 2.pasaules karš sākās ar Vācijas uzbrukumu Polijai?

Jā, protams, ka efektīvāks - jo lielā mērā bija "mežonīgais" - t.i. brīvais tirgus. Kronisms nespēj tam turēt līdzi - kronisma efektivitāti ir vērts salīdzināt tikai ar sociālismu - t.i. abi ir varas kontrolēti režīmi. 

Un jā, tu saki nepareizi. Pat mūsu skolas programmā ir tā, kā saka "ukris", kas nav fašisma glābējs kā tu:

www.uzdevumi.lv/p/pasaules-vesture/9-klase/otrais-pasaules-kars-holokausts-7224/re-56a7ca5d-87c9-4c59-8162-794984fbec7d

Tikai tev gribas slēpt patiesību par tev mīļajiem režīmie, sajaucot visu vienā putrā un noliedzot, ka PASAULES karš sākās tad, kas tas kļuva par PASAULES (t.i. komunistu alianses) cīņu pret Hitlera kara mašīnu. Atsevišķie bruņotie konflikti, kas notika līdz tam, tiek uzsaktīti par lokāliem kariem, nevis PASAULES karu. PASAULES karš sākās tas, kad ASV, Lielbrutānija u.c. sabiedrojās ar Staļina režīmu! Tieši šīs alianses izveidošana ir sekas Vācijas uzbrukumam Polijai. Un tieši šī alianse radīja un atzina PSRS ar visiem tās satelītrežīmiem un Suvalku koridoru. Tieši šī alianse ar ASV un Lielbritāniju priekšgalā, atzina Latvijas u.c. "brālīgo republiku" leģitimitāti, nevis okupāciju.

Auzas, bradīpusi, auzas! 

"PASAULES karš sākās tas, kad ASV, Lielbrutānija u.c. sabiedrojās ar Staļina režīmu!" -Ja????  Kad tas bija? Tad, kad Vācija jau bija anšlusējusi Austiju, iekarojusi Čehiju, 3/4 Polijas (pārējo pievāca krievi), Beneluksu, Franciju, Dāniju, Norvēģiju, Balkānus! Tad, kad Vācija jau bija pārmetusi pār kārti Staļina režīmu, un uzbrukusi Krievijai, jeb, kā tā sevi nezkāpēc dēvēja, PSRS.

Lielbritānijas (un ASV) sabiedrošanās Krieviju bija  - divu gandrīz sakautu valstu izmisīgs mēģinājums sabiedroties, lai kopīgiem spēkiem kaut cik pretotos Vācijas kara mašīnai. Negribīga, nedabīga savienība, izveidojusies spiedīgos apstākļos. 

Šī savienība neradās kā sekas Vācijas uzbrukumam Polijai 39. gadā - tā izveidojās tikai 41. gadā.

Un izeidzās ļoti drīz pēc kara beigām. kad visiem vairs nebija ne resursu, ne politiskas gribas, ne cerības krievu kara mašīnu kaut kā no A-Eiropas dabūt prom.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Uh kā komunistu trollis atstrādā... 

Jā protams, ka to alinasi neuzcēla vienā dienā, bet tās veidošanas sākuma punkts ir tieši Vācijas iebrukums Polijā. Tas, ko Vācija paspēja izdarīt, kamēr "sabiedrotie" organizējās jau ir cits jautājums. Būtiskais, ko tu gribi par katru cenu noslēpt - pasaulei bija gluži vienlaga, ka Krievija grib iekarot Somiju. Pasaule stāvēja malā. Tieši tas ir svarīgais, no kā tu gribi novērst uzmanību. Pasauli nemaz nesatrauca Krievijas ekspansijas vēlmes tāpeč tas nebija pasaules karš. Un tieši tāpat tu melo līdz šai dienai - pasauli joprojām nesatrauc Krievijas ekspansijas vēlmes, bet Sabiedrotie neizbeidzās ne "drīz pēc kara beigām", ne līdz šai dienai. Tieši tādēļ Vācijas kanclers bija augstā amatā Gazprom. Un tieši tādēļ illggadēja vācijas kanclere bija Putina STASI kolēģe. Un tieši tādēļ Krievija līdz šai dienai ir ANO drošības padomes pastāvīgā locekle. 

Un tieši šos Krievijas sabiedroto pārstāvis esi Tu.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
1 0 Atbildēt

Tu apzināti maisi gaisu kopā ar sūdiem, iznāk kokteilis - patiesību, noklusējumu, un pilnīgu melu kokteilis. 

Galvenais tavs uzdevums - kā jau trollim - un tieši krievu trollim - "pierādīt", ka "arī rietumi tādi paši". Principā - nekā jauna. 

Jā, Šrēders, Merkele, un daudzi citi - IESPĒJAMS - strādā un strādāja Krievijas labā - iespējams, dēļ naudas, iespējams, dēļ muļķības, iespējams, dēļ šantāžas. 

Bet tā nav kopēja Rierumvalstu, ES, un / vai Nato politika - tā ir atsevišķu  - jā ietekmīgu - pilitikāņu rīcība. Un viss. 

Kas attiecas uz 39. gada Somiju - Tev laikam ir ērti nepieminēt, ka par to izslēdza Krieviju no Tautu Savienības? karš tika itin plaši apspriests presē, un starptautiskā sabiedrība bija Somijas pusē. Dažādu valstu brīvprātīgie devās uz Somiju, Lielbritānija nosūtīja apmēram 30 lidmašīnas, ja pareizi atceros. Diemžēl rīcība nebija ne ātra, ne izšķirīga. bet no tā izzīst, ka Rietumi atbalstīja Krieviju var tikai tāds sūdu maisītājs, kā tu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Pats pat neaptver, ka iebrauc arvien tālāk savā troļļa mēslu bedrē. Kāda nez ir tā Rietumu demokrātija, ja tu apgalvo ka visi vadošie spēki tajā masveidā "strādāja Krievijas labā - iespējams, dēļ naudas, iespējams, dēļ muļķības, iespējams, dēļ šantāžas". Turpini apgalvot, kas sistēmiski jau nekāda atbalsta Putinam nav, tikai sistēma ir bezspēcīga pret visiem šiem varenās Krievijas politiķiem. 

Un kāda tam nozīme, ka Krieviju izslēdza no Tautu savienības? Īstermiņa propagandas gājiens. Tas netraucēja Zviedrijai tieši bloķēt militāru palīdzību Somijai, lai nodrošinātu, ka palīgā tiek vien daži brīvprātīgie un pāris lidmašīnas, kā pareizi norādi. "Plaši apspriests presē" un "sabiedrība" Somijai nepalīdzēja. Tāpat kā nepalīdzēja Baltijai. Realitāte ir ļoti vienkārša, un to "ērti nepieminēt" ir tieši TEV. Rietumi Staļinam atdeva visu, ko vien viņš vēlējās un vēl ķirsītim uz tortes uzsprauda Kēnigsbergu. Tie paši rietumi, kas "aizmirsa", ka tikai uz 50 gadiem un lielāko preku atstāja Putinam.

Tie paši Rietumi, kuru spilgtie pārstāvji Trudo un Junkers nekautrējoties vēl pavisam nesen publiski sēroja par dižā Kubas vadoņa Kastro nāvi.

arba Reģ.: 16.12.2002
0 0 Atbildēt

Un kurs normals cilveks grib karot ?

Viens ir sedet un gudri d …. Pavisam kas cits doties paliga somijai, polijai utt

Un vel pavisam cits ir pienemt lemumu sutit armiju

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Definē normāls. To, ka Marks Milijs grib karot, varēja skaidri redzēt jau pirms kara, tikai ar Putinu sarunātie plāni nogāja greizi un karš ir pavisam savādāks, kā iecerēts. Tieši par to jau runa, ka vēsture atkārtojas - "lielie puikas" GRIB karot un pat ļoti. Tikai ne jau savā teritorijā un vēl jo mazāk, pēc noteikumiem, kurus vairs nepēj kontrolēt.

arba Reģ.: 16.12.2002
0 0 Atbildēt

Parmest kadam, ka vins neiet paliga var tikai tie, kas pasi sez ierakumos !!!

Sedet Riga pie datora un kritize amerikanus, ka vini par maz palidz - tas ir labakaja gadijuma nozelojami !

Brauc karo un tad kritize citus !

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Mazāk vajag tirst. ANO nav nekādu problēmu kritizēt Ukrainu par vēlmi karot, neskatoties uz Krievijas vēlmi pēc miera sarunām. Un Krievijas siltā vietiņa ANO drošības padomē nemaz neizskatās apdraudēta. 

Tajā ANO kāds ierakumos sēž, ka tu aizstāvi viņu tiesības glābt Krieviju no ļaunajiem Ukrainas nacistiem?

arba Reģ.: 16.12.2002
0 0 Atbildēt

Kas tev trauce braukt karot ?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Tu esi stulbenis. Es te iebilstu cilvēkam, kurš kopā ar saviem domubiedriem vēlas, lai karš būtu pēc iespējas ilgāks un asiņaināks, bet tu sūti karot mani, nevis viņu...

arba Reģ.: 16.12.2002
3 3 Atbildēt

Tevi lasot vispar nevar saprast, ko tu gribi pateikt

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Ja jau te Somija tiek pieminēta, tad atgādināšu, ka lielākais Somijas atbalstītājs ar ieročiem un tehniku bija tieši Vācija. Hitlers bija ļoti vīlies un neapmierināts, ka Somija tā arī nenostājās viņa pusē.

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Mazāk vajag tirst. ANO nav nekādu problēmu kritizēt Ukrainu par vēlmi karot, neskatoties uz Krievijas vēlmi pēc miera sarunām. Un Krievijas siltā vietiņa ANO drošības padomē nemaz neizskatās apdraudēta. 

Tajā ANO kāds ierakumos sēž, ka tu aizstāvi viņu tiesības glābt Krieviju no ļaunajiem Ukrainas nacistiem?

ANO vispār izskatās pilnīgi bezjēdzīgs un to mierīgi varētu likvidēt.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

ANO ir palicis ka vieta kur nosacīti var vest pie prāta trešās pasaules banānēdājus. Lai Krievija un Ķīna neuztaisītu savu ANO ar blekdžeku un meitenēm

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 1 Atbildēt

Bradipussi viedoklis par sociālismu un kapitālismu, pēc viņa komentāriem:

 1) Krievija ir kapitālisms, jo tur ir oligarhi. Nekas, ka viņu darbība ir sociālistiska, visā Krievijas ekonomika ir sociālistiska. 

Oligarhs radās sociālistiski. Bet ja ir oligarhi, tad ir kapitālisms. Dogma. 

2) Eiropa ir sociālistiska, jo tur nav oligarhu. 

3) arī kapitālismā rodas  oligarhi. Piemēram.... Nu es nezinu, bet tādi ir.

 4) Eiropa ir siciālistiska, jo tur ir valsts uzņēmumi. Krievijā ir valsts uzņēmumi, bet tas neskaitās, jo tur ir numur 1. 

5) sociālisms ir regress un iznīcība. 

6) sociālisms ir kad visi ražošanas līdzekļi pieder valstij. Eiropā ir privātīpašumi, bet tur tik un tā ir sociālisms.

Jo - skatīt 4. un 5.punktu.

 7) kapitālisms ir 2 veidu - crony un agresīvais. Citu kapitālisma veidu nav. Crony sociālisms nevar būt. 

Sanāk kaut kāda putra.

 Krievijas propogandas upuris  tas bradipussi. Nekas vairāk.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Galvenā pērle:

8. Zviedrijā ir sociālisms, jo Volvo un SAAB ir pārdoti Ķīniešiem.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
0 0 Atbildēt

darklight rakstīja: Ja jau te Somija tiek pieminēta, tad atgādināšu, ka lielākais Somijas atbalstītājs ar ieročiem un tehniku bija tieši Vācija. Hitlers bija ļoti vīlies un neapmierināts, ka Somija tā arī nenostājās viņa pusē.

Te tu maldies. Vācija bija neitrāla - tai galu galā vēl bija spēkā pakts ar Krieviju par šīm te pašām ietekmes zonām. 

Starp 1940 un 41. gadu Somija vērsās pie Vācijas - un kopā ar Vāciju karoja pret Krieviju.

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Sanāca reiz lasīt kāda somu vēsturnieka rakstu par šo karu. Vācija ļoti palīdzēja - ne jau ar armiju, bet tieši materiāli. Atziņa bija tāda, ka bez Vācijas palīdzības somi nebūtu necik noturējušies kaut vai tā iemesla dēļ, ka viņiem nebija ieroču.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

tas viss karš ilga 3 mēnešus.

Kā viņi paspēja tur visu tik ātri piegādāt, izdalīt?  Kā arī vācija toreis ar psrs vēl "draudzējās".

Tāpēc esmu nedaudz skeptisks. Iespējams, ka tie ieroči palīdzēja psr saprast, ka labāk vairāk nevajag karot.

 p.s.

pa tiem 3 mēnešiem omi uztaisīja 120 -160 k auksto.

ap 200 k ievainoto. 

Kopā - vairāk, kā ukraina pa 1,5 gadiem.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Pats pat neaptver, ka iebrauc arvien tālāk savā troļļa mēslu bedrē. Kāda nez ir tā Rietumu demokrātija, ja tu apgalvo ka visi vadošie spēki tajā masveidā "strādāja Krievijas labā - iespējams, dēļ naudas, iespējams, dēļ muļķības, iespējams, dēļ šantāžas". Turpini apgalvot, kas sistēmiski jau nekāda atbalsta Putinam nav, tikai sistēma ir bezspēcīga pret visiem šiem varenās Krievijas politiķiem. 

Un kāda tam nozīme, ka Krieviju izslēdza no Tautu savienības? Īstermiņa propagandas gājiens. Tas netraucēja Zviedrijai tieši bloķēt militāru palīdzību Somijai, lai nodrošinātu, ka palīgā tiek vien daži brīvprātīgie un pāris lidmašīnas, kā pareizi norādi. "Plaši apspriests presē" un "sabiedrība" Somijai nepalīdzēja. Tāpat kā nepalīdzēja Baltijai. Realitāte ir ļoti vienkārša, un to "ērti nepieminēt" ir tieši TEV. Rietumi Staļinam atdeva visu, ko vien viņš vēlējās un vēl ķirsītim uz tortes uzsprauda Kēnigsbergu. Tie paši rietumi, kas "aizmirsa", ka tikai uz 50 gadiem un lielāko preku atstāja Putinam.

Tie paši Rietumi, kuru spilgtie pārstāvji Trudo un Junkers nekautrējoties vēl pavisam nesen publiski sēroja par dižā Kubas vadoņa Kastro nāvi.

Rietumi ilgu laiku negribēja karu. Tāpat kā tagad. Ukrainā varētu ieviest mieru, ja Melnajā jūrā ienāktu 2 ASV lidmašīnu bāzes kuģi. Viena pati Nīderlande ar savu aviāciju var nospiest visu krievu aviāciju, kas bāzējas Baltijas jūras reģionā ( Kaļiņingrada, Baltijska un Sanktpēterburga).

Tikai kam tas vajadzīgs? Būs upuri, dārgi ( karš irākā izmaksāja 3 TRILJONUS)

Kāda Anglijai bija daļa gar kaut kādu Somiju, Austriju, Latviju? Pie viņiem taču miers.

Kad karš jau sākās Francijā, pie angļu robežām, kad angļu karavīri bēga uz Angliju no kontinenta, tad jau vajadzēja kaut ko darīt

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Ja ASV uzbruktu Kanādai, vai Austrālija - Jaunzēlandei, kurš no jums skrietu uz turieni karot?

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

arba rakstīja: Tevi lasot vispar nevar saprast, ko tu gribi pateikt

viņš cenšas glābt krieviju, vienīgo kapitālistisko valsti pasaulē.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

Bradipussi viedoklis par sociālismu un kapitālismu, pēc viņa komentāriem:

 

1) Krievija ir kapitālisms, jo tur ir oligarhi. Nekas, ka viņu darbība ir sociālistiska, visa Krievijas ekonomika ir sociālistiska.

Oligarhs radās sociālistiski. Bet ja ir oligarhi, tad ir kapitālisms. Dogma.

 2) Eiropa ir sociālistiska, jo tur nav oligarhu.

 3) eksistē arī kapitālistiski oligarhi. Piemēram.... Nu es nezinu, bet tādi ir. 

 4) Eiropa ir siciālistiska, jo tur ir valsts uzņēmumi. Krievijā arī ir valsts uzņēmumi, bet tas neskaitās, jo tur ir numur 1.

 5) sociālisms ir regress un iznīcība. ( šitais ir taisnība mans komentārs)

 6) sociālisms ir kad nav privātīpašumi. Eiropā ir privātīpašumi, bet tur tik un tā ir sociālisms.

Jo - skatīt 4. un 5.punktu.

 

7)  Kronisms sociālismā nevar būt. Nevar deputāts savai mīļākajai izveidot kādu uzņēmumu. Visi tie gadījumi, kuri notiek,  ir feiks.

 Galvenā pērle: 

 8. Zviedrijā ir sociālisms, jo Volvo un SAAB ir pārdoti Ķīniešiem.

Sanāk kaut kāda putra.

 Krievijas propogandas upuris tas bradipussi. Nekas vairāk.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

viencexperc rakstīja:

arba rakstīja: Tevi lasot vispar nevar saprast, ko tu gribi pateikt

viņš cenšas glābt krieviju, vienīgo kapitālistisko valsti pasaulē.

Vienkārši pārstāj tupi melot, Krievijas glābēj. Visa mūsu "diskusija" sākās tieši ar tavu Krievijas varenības sludināšanu prestatā manai nostājai, ka Krievija ir fašistisks režīms, ka var un vajag iznīcināt.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Zviedrija un Somija slavina Krieviju. No Staļina nenobijās, no pundura nomīza tā, ka NATO iestājās.  

Lai krievus iznīcinātu, vajag karot. Bet ukraiņi vairs negrib to darīt.

Tāpēc es rakstu, ka man nepatīk, ka ukraiņiem nedot motivāciju sist krievus.

A motivācija būtu nosacījums - runāt par ua iestāšanos es un NATO, var tikai PĒC TAM, kad tiks atkarotas VISAS teritorijas.

Tad būtu motivācija. Jo tagad ukri grib NATO un ES tā vietā uzvaru atdot orkiem. Lai ātrāk to varētu izdarīt .Bet ukrfīli to nesaprot.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Pagājušajā reizē šim komentāram uzbruki. Es saprotu. Tu jau sapņo lai ukri beidz karot ( to var izdarīt atdodot uzvaru orkiem). Un ātrāk iestājas ES.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti