Visādas sarunas par pasaules politiku

raimondsm Reģ.: 22.05.2004

iauto.lv/forums/topic/40617-transports-un-ista-ekologija?pnr=16

Šeit tādi teksti iederētos labāk.

msh

WALA rakstīja: Par PSRS - pārdots man nav nekas, bet arī tajā laikā dzīvoju bēdu nezinādams, bet jā zinu kā citiem takā greizajā valstī gāja arī sūdīgi. Tam laikam mums bija lieli "blati" praktiski visur, izņemot varbūt pie auto iegādes ne, ar ģimeni tirgojām dārzeņus, ar neretiem braucieniem uz Ļeningradas tirgu ar pilnu "fūri" un ne to pašu tukšāko pagrabu. Jā bija arī sīkajiem pa reizie ko pastrādāt. Man personīgi nav nevienas sliktas atmiņas. Nē to valsti man atpakaļ nahren nevajag, tā ir iekārta kas pati sevi sagrauj izņemot varbūt gadījumus,

kad diktators a la Staļins visus īsā pavada tur, citādi tā sistēma pie mums strādāt nevar.

Ja jau tu saki ka to iekārtu mums nevajag, tad kāpēc pats fano par demokrātiem? Tā saucamie liberāļi, pie kuriem pieder arī demokrāti, no komunistiem atšķiras tikai ar to kā tikt pie varas - komunisti vispirms ar brutālu spēku sagrāba varu un tad izveica darbības lai nodrošinātu varas palikšanu savās rokās - liberāļi darbojas demokrātiskas sistēmas ietvaros, veicot vajadzīgās sabiedrības izmaiņas lai ievēlēti tiktu viņi - māca pareizo vēsturi un pareizo domāšanas veidu skolās un universitātēs, ar kaut kā atmešanu uzpērk kaut kādus vēlētāju slāņus, ielaiž visādus imigrantus, kuri pēc tam lielākoties kļūst par viņu vēlētājiem, panāk lielāku vai mazāku cenzūru, un tā varētu turpināt.

Par universitāšu kvotām tu kaut ko neesi sapratis. Es par to dabas parādību, par kuru ir dzirdēts šur tur rietumos - iestāties universitātē dabū tikai tie, kam augstākās atzīmes - bet paņem uzliek ka, teiksim, kursā 20 purniem jābūt melniem, tb garantē tās vietas cilvēkiem ar melnu ādas krāsu, neatkarīgi no tā, kā viņu atzīmes attiecas pret pārējajiem - no kā pēc tam attiecīgi cieš mācības...

Par imigrāciju - pirmā doma izlasot to tavu tekstu - bļin, tu spēj domāt arī par kaut ko citu kā tikai naudu?! Palasot šajā forumā tādu kā tu, tekstus, es tiešām nebrīnos kāpēc eiropas politiķi ir tikuši tik tālu un valstis un tautas tik tālu nodzīvojušās - ja tā vietā lai uztrauktos par savu tautu un savas tautas demogrāfisko stāvokli, uztraucas par ekonomiju... Tas tā, subjektīvais moments. Objektīvais moments - jeņķu situācija - imigrantu nācija, kura teorētiski un idejiski spēj asimilēt visus tos imigrantu barus. BET ir viens maziņš sīkumiņš - valstij vajag noteiktu veidu imigrantus, un visas normālas valstis savas robežas kontrolē. Un ASV dod gadā 1 miljonu imigrantu vīzu, cilvēkiem, kuri tiek uzskatīti par derīgiem. Tad kāpēc tev šķiet pieļaujami pieļaut nelegālo imigrāciju? Kam vajag nelegālos imigrantus? Pats gribētu dzīvot kādu bandu pārņemtā rajonā?

Tas par ASV. Eiropā ir bēdīgāk - eiropā ir normālas nacionālās valstis, nevis kaut kādas imigrantu jaukteņvalstis - te nemaz nav diskusijas, kāpēc imigrācija ir slikta, sevišķi pie tā ka pamatā imigranti ir musulmaņi.

WALA

19.09.2019 21:34

Kādā bandu pārņemtā rajonā, tu zini ka šī problēma ir saistīta tiešā veidā ar to kā mēs attiecamies pret citu ādas krāsu? Segregācija rodas apkāttējās attieksmes dēļ, un reizēm ar stulbu politiķu dēļ.

Un cik ērti ir tupēt un sūkt alu un bļaut pilnā rīkle ka imigranti ir slikti, un patiesībā neko nerisināt, un nedod dievs ka situācija mainīsies un būsim spiesti stiep savas pakaļas prom no savas zemes(tikai tas var galīgi nebūt tas iemesls kurs msh pirmais iešausies prātā).

 
Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Ни один союзник ХАМАС, за исключением РФ, не имеет опыта применения дронов-бомбардировщиков против современных танков. Только Россия могла обучить ХАМАС этому, — немецкий политолог Сумленный

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Turklāt šodien ir Putina dzimšanas diena. Attiecībā uz HAMAS izšautajām raķetēm ( ātrums, trajektorijas ) rodas iespaids, ka tās ir militāra līmeņa vai nu gatavas raķetes vai izmantotas rūpnieciskas komponentes, jādomā, krievu vai irāņu.

Pats uzbrukums izplānots ļoti labi. Pilnīgs pārsteiguma moments izraēliešiem.

Redzēs, ja Putins piedāvās kādu starpnieka pakalpojumu konflikta risināšanā, tad aiz visa, vismaz daļēji, slēpjas krievu izdarības. Viņiem izdevīgi tagad novērst pasaules uzmanību no Ukrainas.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Pagaidām īsākais un koncentrētākais atreferējums par Palestīnas raķešu amatieru un citām aktivitātēm Izraēlā šodien:

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

HAMAS komandosi izmantoja moto-paraplānus: Israel war: Hamas used motor-powered hang gliders to infiltrate Israel

www.youtube.com/watch?v=KF5vPfqtJBM

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Zinot izraēļus - var jau sākt "aizlūgt" par Hamas ... un arī tiem kas palīdzēja Hamas.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Mja, un spriežot pēc video, Gazas joslu ja šitā turpināsies uztaisīs par līdzenumu ...

MMX Reģ.: 03.03.2022
3 0 Atbildēt

Nu ko biedri, palestīniešu piedzīvojumi Izraēlā ir diezgan laba pārdomu viela arī mums. Vēl samērā nesen mēs te kaut kur diskutējām par to, cik reāls ir krievu iebrukums NATO valstīs ar nepietiekamu tehnikas daudzumu un lūdzu, izrādās ar kalašņikoviem un RPG bruņots bars, ņemot palīgā dronus un vēl visādu radošu tehniku var noķert uz izbrīna vienu no militarizētākajām valstīm pasaulē. 

Jā, Izraēla tagad visticamāk noslaucīs no zemes virsas Palestīnu, bet pasākums reāli parāda kur mēs šobrīd esam ar mūsu drošību. Twitterī mūsu amatpersonas manus jautājumus tikai nolaikoja, nesniedzot pat aptuvenu atbildi kāds ir plāns, ja tanku kolonnas vietā atbrauc ātri džipi, kājnieki kājām pāriet pāri robežai, utt. 

Praksē mēs neesam gatavi karam šādā formātā. Krievijai pietiek ieslēgt normālu HAMAS terorisma režīmu un ar vietējiem kolaborantiem pāris dienu laikā var ieņemt visu valsti.

650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt
MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Nu par to jau šaubu nav, Krievija jau piedāvā vest miera sarunas. Izraēļiem vienkārši krauj čupu virsū, redzēs tik uz kuru pusi pavilksies pati Izraēla. Netanjahu tomēr ir labas attiecības ar Putinu, līdz ar to tehniski nekas netraucē pavilkties uz šo retoriku. Twitterī jau klīst teksti no "labajiem" krieviem, ka uzbrukumā vainojamas ASV, jo Baidens iedeva naudu Irānai, kaut gan ir acīm redzams, ka nejau bez krievu iejaukšanās palestīnieši iemācijās mest bumbas no droniem.

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 0 Atbildēt

Teroristiem tādās "vēsākās zemēs" kā Latvija īsti nekas nespīd, te nevar noslêpties, tā kā to tehniski ir iespējams tuksnešos un kalnos, te uzkurināsi ugunskuru, lai izžāvētu "ūziņas", un būsi redzams visiem, kuriem "rūpēs" paskatīties ...

Vietējiem kā partizānu kustībai gan šeit ir diezgan "viegla dzīve", bet arī ar saviem nosacījumiem. Un nelaime vairāk ir ieroču un munīcijas daydzskaitlíbā ...

Teiksim tā pēc WW2 "rezultātiem" es Krievijas vietā 3 x apdomātu, vai LV ir to "garantēto galvassāpju" vērts pasākums. Bet nu skaidrs ka dzīvi pačakarēt jamie tehniski varētu.

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Nu es nebūtu tik drošs. Pie pietiekama bēgļu bara uz robežas starp šiem bēģliem var sākt slēpt arī kaujiniekus. Kombinējot bēgļus ar bruņotiem kaujiniekiem var radīt haosu to pašu robežsargu starpā, jo redzot neapbruņotus bēgļus var rasties šaubas laicīgi sākt šaut.

Ar normālu plānošanu ir varianti, cita problēma, ka loģika vēsta, ka būtu jāņem visas trīs Baltijas valstis reizē un tur jau nepieciešama diezgan spēcīga koordinācija. No otras puses ja izdodas salasīt pietiekamu 5. kolonnu, tad atkal ir varianti rīkoties kaut kādu protestu aizsegā.

Un skatoties uz Ukrainas konfliktu man nerodas iespaids vai Krieviju vairs satrauc kaut kādas galvas sāpes. Pat ja viņi mums uzbruktu tā būtu īsa un postoša okupācija, tīri tā, lai mēs nedzīvojam labāk kā viņi un viss. Donbasu pa šiem gadiem viņi ir vienkārši izzaguši un tas pie fakta ka tur bija ko zagt. Mūs te pāris mēnešu laikā aptīrīs nopostīs visu ko varēs un uztaisīs miera sarunas.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Es piekrītu no tāda aspekta ka esam kļuvuši pārāk "mīksti' un civilizēti, taču ja latvieši vienreiz sāks cínīties par vienu kopēju mērķi, tad krievus var glābt tikai varbūt čečeni, kam asinīs ir nepadoties, pat bezcerīgā situācijā - visos citos gadījumos aizlien latvietim tā "kārtīgi aiz ādas", un daudz jauna par jamo uzzināsi ...

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Nu, atkal, ko nozīmē "ieņemt". Praktiski. No karu pieredzes ir, ka okupācijas karaspēks iziet cauri un aiziet tālāk, un aizmugurē dibina okupācijas iestādes, komandantūras, policiju, kontrolposteņus uz ceļiem, izlaiž okupācijas naudu utt. Paļaujoties daļēji uz vietējiem resursiem, daļēji uz loģistiku no okupantu mātes valsts.

Lai ieņemšanu vai okupāciju realizētu, jāapspiež visa vietējā pretestība un jānovērš jebkāda palīdzība no ārpuses. Nu, mums, vismaz teorētiski, palīdzība no ārpuses būtu NATO.

HAMAS jau neko neieņems. Paplosīsies pēc iespējas un dosies atpakaļ uz Gazu, paņemot līdzi pēc iespējas daudz ķīlnieku. Tā būs atbilde uz Gazas joslas bombardēšanu izraēliešiem: mēs jūsējos izvietojām pa mājām 5 te, 5 tur, 10 šite.Video arī būs. Ar paskaidrojumu: bombardējiet vien, nogalināsiet savējos. Tā, ka izraēliešiem, visticamāk, nāksies uzsākt sauszemes operāciju, lai kā viņiem tas nepatiktu.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Teiksim tā, ja izraēliešiem pārāk uz pirkstiem neskatīties, tad jautājums jau sen vairs nebūtu "dienaskārtībā". Taču no citas puses neviena valsts nemīl, ka tās teritorijā "saimnieko" citas valsts specdienesti, un pat labākie no labākajiem reizēm "uzraujas" ...

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Izgāzās jau ne tikai Izraēlas specdienesti, bet armija arī. Pēc protokola gaisa trauksmes gadījumā kareivjiem neesot jālien laukā, jo strādā "dzelzs kupols". Viņi nelīda arī, bet atnāca Allahu Akbari un saņēma kareivjus gluži siltus apakšbiksēs. Iespējams, HAMAS labākos kadrus uztrenējuši vāgnerieši vai pat pēdējie paši piedalījās.

Un sekas būs pamatīgas. Vispirms politiskās Netanjahu. Kurš gribēja sēdēt uz diviem krēsliem, draudzēties reizē ar ASV un Krieviju. Ka tik vēl krievi nav nomierinājuši Netanjahu ar "izlūkdienestu informāciju", ka reģionā viss mierīgi, nekas Izraēlai tuvākā laikā nedraud.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Šeit ir vairāki varianti. 

Pirmajā brīdī ar ieņemšanu var saprast īstermiņa teritoriju sagrābšanu līdzīgi kā to šodien nodemonstrēja HAMAS. Ja kaujinieki ir sajaukti kopā ar bēgļiem šāda operācija uztaisītu arī haosu NATO pusē, jo itkā ir jāatbild, bet nav skaidrs pa ko. 

Tālāk jau sākas otrā fāze, kad iebrukuma fakts un seku novēršana rada iekšējus nemierus - politķiem jāskaidrojas par drošības trūkumu, izlien visādi populisti ar kaujiniecisku retoriku. Ja izdodas izspiest vardarbību pret krieviem vispār ideāli. Solovjovs rāda kā Baltijā krievus sit, Eiropā rāda kā krievus sit un NATO sāk šaubīties vai mūs glābt. Tad jau sākas otrā militārās operācijas fāze ar krievu aizstāvēšanu Baltijā, uz ko NATO atbild miegaini, jo pa visiem galiem rāda kā Baltijā krievus sit.

Runājot par NATO mēs aizmirstam to, ka tas 5. pants ne reizi nav darbināts. Tehniski tur Rumānijā krīt krievu šahedi, Polijā raķetes, krievi gandrīz notriec britu lidmašīnu. Visu laiku tās reakcijas robežas tiek spaidītas un ja izdotos samuhļīt situāciju, kad ASV pie varas nāk kāds anti-NATO politiķis + Eiropa šausminās par to kā krievi pie mums cieš, tā NATO palīdzība var izpalikt. Jau tagad visādi darboņi pret Baltijas valstīm taisa infokaru par krievvalodīgo ierobežošanu, kas notiktu, kad tādas bruņotas "bēgļu" bandas noārdītos Daugavpilī un aizbēgtu uz Baltkrieviju? Krievi nevar uzvarēt NATO, bet var nopozicionēt pārējo NATO valstu sabiedrisko domu tā, ka tādus mežoņus nav vērts glābt un krievi rīkojas taisnīgi (skatīt 2. pasaules kara neuzbrukšanas līgumus un tiem sekojošās teritoriju dalīšanas)

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Kāda vardarbība pret krieviem ? Atceros laiku, kad Interfronte un Tautas fronte rīkoja mītiņus vienlaicīgi, bet arī tad nekāda vardarbība nesekoja. Mums te nav Pakistāna. Tad vēl slavenā Saeimas sturmēšana 2009.g. 13.janvārī, tur bija reizē latvieši koncertā un krievu "bojeviki" no Ķengaraga un citām vietām. Nekāds starpnacionāls kašķis tomēr neizcēlās. Vēl var piebilst, ka krievi savās uzturēšanās vietās migrorajonos veido vairākumu.

MMX Reģ.: 03.03.2022
3 0 Atbildēt

Nevajag jau reālu starpnacionālu kašķi, galvenais nopozicionēt propogandu pareizajā gaismā. Tāda īsa un mistiska iebrukuma gadījumā Baltijas valstu vietējie momentā vainotu krievus nevis kaut kādus bēgļus, retorika attiecīgi aptaujās uz ielām būtu pareizā, inscinējam vēl pāris kautiņus un aiziet. Tikpat labi samaksājam vietējai vatei lai tie bariņā sakasās ar policiju, uzfilmējam un lūdzu, krievus sit. Ukraiņi jau arī bērnus donbasā nesita krustā, bet tas jau netraucē pusei Krievijas tā domāt. Rekur tepat nesen bija ziņa krievu kanālos, ka Latvijā plāno taisīt krievu geto sakarā ar to, ka paredzēts vēl vairāk ierobežot krievu valodu. Virziens jau šādai operācijai ir uzņemts.

wons Reģ.: 26.07.2017
2 0 Atbildēt

Jebkuriem meliem, feikai info, ko rāda masu mēdiji notic vismaz savi 10-20%, vēl kāds aizdomājas, bet ja nu tiešām tā ir. Ja to dara regulāri, šie % ir lielāki. Pastudējiet Gebelsu, tur viss ir tieši tā un ne savādāk. Par krievu uzbrukumu Latvijai, tas nav nekas neiespējams un ja gribam, tiešām dot reālu pretsparu, tad jāstājas zemessardzē, kā arī jābruņojas Vald;ibai būtu jāparskata Ieroču aprites likums, kur pašaizsardzībai vajadzētu pielikt klāt arī B kategorijas pusautomātiskos garstobra šaujamieročus, kā ari liegt šaujamieroča atļauju nepilsoņiem, uzņēmumiem, kuru īpašnieki ir nepilsoņi. Jāmācās lidināt dronus. Pēc tam tiem piekarināt ko klāt jau būs vieglāk iemācīties. Tas viss noderēs.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Nu, kāds sakars masu mēdiju feikiem ar lēmumiem, ko pieņems NATO Krievijas spēku iebrukuma gadījumā ? Informācijas avots ir izlūkdienests, vēstniecības darbinieki, nopietnas ziņu aģentūras. NATO līguma 5. panta darbība nav atkarīga no krievu Tiktoka.

Palieku pie sava uzskata, ka teroristu stila mazu spēku reids neko Krievijai nedotu, bet gatavošanās lielam būtu redzama ilgi pirms "X stundas. Izņēmums ir liela mēroga militāras mācības robežas tuvumā, bet šādā gadījumā katrreiz ir paaaugstināta gatavība bruņotajos spēkos vai paralēlas mācības tajā pašā laikā.

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Redzi, Tu uz šo skaties kā simetrisku karu, es savukārt pieeju asimetriskajā variantā. 

Pirmkārt tāda reida gadījumā jāpierāda, ka uzbruka tieši krievi. Krievi noliegs saistību, visi nošautie skaitīsies bēģļi. Uz kāda pamata NATO sākt kodolkaru? Uz tā ka krievu, sīriešu, pakistāņu un tamlīdzīgu kadru bars šķērsoja NATO robežu. NATO īsti nav līdzekļu lai adekvāti atbildētu uz šādiem notikumiem un jebkura eskalācija pumpēs krievu propogandu par aplenkto cietoksni.

Otrkārt paskaties uz mūsu politiku. Kas šāda limitēta iebrukuma gadījumā notiktu mūsu politiskajā vidē n sabiedrībā? Nacionālās partijas prasītu 5. kolonnas deportāciju, krievvalodīgās partijas un visādi progresīvie savukārt celtu brēku par vēršanos pret krievvalodīgajiem, attiecīgi pumpējot Krievijā propogandas mašīnu pret Baltiju. Tam visam pa virsu jautājumi par valsts spēju aizsargāt savus pilsoņus.

Šādam pirmajam solim jau nebūtu mērķis mūs iekarot, bet gan diskreditēt gan iekšēji gan ārēji, lai padarītu stiepjamāku NATO iesaistes apjomu nākotnes konfliktiem. Rekur ASV daži prezidenta kandidāti kaut ko runā par neiesaistīšanos NATO, pa Eiropu arī visādu prokrievisku spēku pietiek politikā. Situācija ir samērā slidena, it sevišķi ņemot vērā pašreizējās valdības nostāju dažādos drošibas jautājumos.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Manuprāt, laba Jakovenko intervija ar bijušo Izraēlas armijas virsnieku.

www.youtube.com/watch?v=nFFrmlsKSNU

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt
MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Rekur beidzot sagaidījām AM Sprūda komentāru twitterī:

"Konflikts Izraēlā pierāda, ka valsts aizsardzība ir visas sabiedrības un institūciju kopīga atbildība. Sabiedrības noturības un valsts izdzīvotspējas priekšnoteikums ir attīstīta rīcības gatavības kultūra. Tās attīstīšanā izšķiroša ir pašiniciatīva un pašorganizēšanās. Latvijai ir jāturpina aktīvi ieviest visaptverošu valsts aizsardzību, kur ikviens sabiedrības loceklis un visas atbildīgās struktūras skaidri zina, kā nekavējoties rīkoties krīzes situācijā."

Tā tad biedri vēlreiz, kā tur palika ar to mūsu gatavību? Visiem mājās stobri lai var pašorganizēties?

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Krīzes situācijā ? Kodoltrieciena gadījumā jāietinas baltā palagā un lēnām jādodas uz tuvāko kapsētu, konvenciāla uzbrukuma gadījumā nekas nav skaidrs.

Ja nopietni, tad privātmāju un lauku māju īpašniekiem atkal milzīgas priekšrocības, var būvēt kaut savu bunkuru un piebāzt ar konserviem un dzeramo ūdeni, kā kārtīgi preperi ASV arī dara.

Stobri. Valdība un ES stipri uztraucas par jebkādiem stobriem. Tā, ka atliek zobens, vairogs, cirvis, kaujas vāle. Šaujamais loks un arbalets, kurš dīvainā kārtā vēl nav ietverts ieroču aprites likumā.

Bet ir iespējams izgatavot ļoti nopietnu ieroci, proti, liesmu metēju, kuram vajag tikai saspiestu gaisu un soļarku, un tādu munīciju ļoti grūti aizliegt. Rasējumus noteikti var sadabūt pirmā un otrā pasaules karu ieroču aprakstos.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Vai tad nikni stopi nebija tajā ieroču aprites likumā iekļauti?

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Bet šī ir ideja. Izejot no pašorganizēšanās domas varam gatavot savus ieročus. Jādabū tikai kādi titāna ballistiskie vairogi un nopietnākas bruņu vestes, un tad jau var pašaizsardzību organizēt ar lokiem, šķēpiem un zobeniem. Katrā ziņā izlienot pāris lielākiem lauku čaļiem pilnās ballistiskajās bruņās ar titāna vairogiem un zobeniem rokā uzbrucēju cīņas morāle varētu ievērojami kristies brīdī, kad kļūst skaidrs, ka lodes tos vairogus neņem. Ja šādu skatu pavada bultu krusa un varbūt kāds trebušets, tad nu nafig tādam miestam uzbrukt bez tehnikas.

Nākamis solis vēl varētu būt mežos visādus slazdus sataisīt Vjetnamas stilā un ciemam apkārt nocietinājumus ar grāvi. Ja tā padomā, tad nav tā ka nav variantu arī pašorganizēties, nav tik skaidrs, kur paliek tie 2+% mūsu budžeta, kas aiziet aizsardzībai.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Titāns nav labs bruņu paveids ;)

Kevlara un oglekļškiedras dažādi atvasinājumi ir daudz vieglāki un efektīvāki, dēļ savas elastības un iespējas veidot formu "kādu ienāk prātā" .

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Jā, bet vajag kaut ko tādu, kas aptur AK lodes. Kevlars būs par īsu tur jau sākas titāna vai keramikas plāksnes. 

Tālāk vairogu no šīs sērijas: armorempire.com/products/defender-level-iv-hard-ballistic-protection-shield

un vietējam metālapstrādātājam jāpalūdz lai uztaisa kaut ko līdzīgu zobeniem un šķēpiem. Ah, viduslaiki, varbūt arī jāsāk pētīt tā laika militārās stratēģijas?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Man liekas ka tu līdz galam kaut ko neesi sapratis par materiāliem kas šiem vairogiem tiek izmantots. 

Jo lielākoties tas ir Dupont ražotais kevlara "paveids" - Aramid un atklāti sakot titānu personīgās aizsardzības līdzekļiem neesmu kaut kā manījis ...

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

P.S. te ir drusku par šo bruņu tēmu ja interesē:

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Dr.irst jau var visukautko, tacu tā dēvētā "slimības vēsture" gan drusciņ būtu jāatceras.Nu vismaz ik pa laikam, kādos tādos "svarīgos" brīžos.Vienkārši tāpat,apskata veidolā,bez lieka entuziasma un/vai pārliecīgas piekrišanas "kādai no iesaistītajām pusēm".

Šī filma pirms pāris gadiem tika aizliegta pat pašā krievijā.Jautājums- KĀ pēc? Tak it kā pašu krievu komunistu meistardarbs, pašā attīstītā sociālizma plaukumā 73jā gadā tapis.Tagad tā ir izņemta ne tikai no jūtupa, bet pat no tiem nedaudzajiem citiem avotiem (jau agrāk to te minēju).Vietām tur itin interesanti bija paskatīties, laikam ap 26to un 30minūti un utt.Samērā gan Loham jābūt, lai kāds "cerētu", ka šis viss tagad (vai "nākamreiz"..) mierīgi beigsies.Un kam vispār "tas" patiesībā domāts.  archive.org/details/the-secret-and-explicit-goals-and-deeds-of-the-zionists

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Es atļaušos izvirzīt sazvērestības teoriju. Iespējams, kļūdos, bet nav problēmu to atzīt... Izraēlas izlūkdienesti "nepamanīja" HAMAS aktivitātes ar valdības ziņu, lai būtu ienesls iznīcināt HAMAS, palestīniešus, apspiest Izraēlas teritorijā dzīvojošos musulmaņus. Kā iemesls varētu būt vēlme nojaukt Jeruzālemē esošo mošeju blakus Raudu mūrim, kā vietā stutēt augšā 3. jūdu templi, kuru ar zemi nolīdzināja romieši 70. gadā. Tempļa projekts jau sen ir gatavs. Pavasarī biju Izraēlā, arī Jeruzālemē, tur pat vienā laukumā ir izstādīts paliels makets, kā tas templis izskatīsies. Jūdiem ir svarīgi, lai viņu galvenā svētvieta atrastos tieši vēsturiskajā vietā, bet tā mošeja visu to pasākumu bojā. Cik zinu, ir bijuši dažādi mēģinājumi ar musulmaņiem vienoties, bet, nu, skaidrs, ka muslimi nekam tādam labprātīgi nepiekritīs... 

Varbūt kļūdos, bet, nu, tādas pārdomas svētdienas vakarā pie vīna glāzes...

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Nu tas tak skaidrs, pasaules izslavinātākajā izlūkdienestā dien lohi.Kāds viņiem tur nafig prognozēt, ies vel te katram sazvērniekam klausīt.Tak pohher, pāris tūkst civilo lohu nokaus un ta jau redzēsim.Izskatās gan, ka tieši krievu komunistiem pirms 50g būs bijusi tā dēvētā taisnība.Vismaz faktu ziņā,tālāk jau izvērtējumu katrs var izvēlēties pēc saviem ieskatiem.Vienkārši šausmīga "tautība",par to nekādu šaibu nav.

Templim tak jau pats Trumps bija zeķē/sagatavojis 50mljrd ziedojumu AsV lohmaksātāju naudiņas un par!/to savam znottam paredzējis galv.peermindera amatu.Lohi vnk sen aizmirsuši to izklāstu,jo beidzamajos pāris gados tā dēvētie "ārsti" viņiem par to nestāsta.Krievs reku uzbūvēja savu tempļa versiju piemasskavas pļavā un uzreiz devās karagājienā- visas sazvērīgās teorijas piepildījās pa visiem 360% ;p

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Tu tā interesanti pateici, "blakus raudu mūrim", un nevis "tempļa kalnā"

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Nu Izraēlas premjers tā arī pateica, ka močīsim vispirms teroristus un tad domāsim kāpēc nepamanījām, līdz ar to tas ir pilnīgi skaidrs, ka Izraēla tagad risinās visas savas lokālās problēmas gan ar Palestīnu, gan ar pārējām kaimiņvalstīm. Par šo jau daudzi izsaka aizdomas, bet tā kā paši HAMAS ievērojami pārcetās ar savām teroristu taktikām, tad summārais redzējums ir ka Izraēla zināja par uzbrukumu bet īpaši tam negatavojās lai uzkačātu politiskos punktus musulmaņu ierobežošanai, bet HAMAS tā pārcentās, ka pasaule uz šo visu skatoties rezumē ar "meh. lai izraēļi izpaužās". 

Vairāk gan jautājums ko darīs mūsu politiķi - Progresīvie saeimā bija dibinājuši Palestīnas atbalsta grupiņu, JV veselības ministrs pāris dienas atpakaļ bija ticies ar Palestīniešu ministriem un aicinājis studēt medicīnu Latvijā, tad vēl visa bēgļu epopeja.

JanJan Reģ.: 07.02.2018
2 0 Atbildēt

Medijos diesko neredz (bija šķiet britu telegrāfā), bet daudz kur Eiropā musulmaņi svin uzbrukumus ielās. Sāk palikt tāds drusku nacionālās drošības jautājums kopskatā ar masveida imigrācijas politiku Eiropā...

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Tas ir tā baigi pārspīlēti - neba nu muslmaņi ir lielākā Eiropas problēma, nedz ar tā par tādu kļūs pārredzamā nākotnē.

Un tas ka svin "pērienu Izraēlai" - var gadīties, ka svinētājiem ar musulmaņiem vispār nav nekāda sakara - tie paši aizspriedumi pret ebrejiem kas WW2 bija - ir dzīvi joprojām ...

MMX Reģ.: 03.03.2022
4 0 Atbildēt

Nu sociālajos medijos bija plašāki video no Eiropas, ASV un Kanādas, kur diezgan konkrēti pa ielām braukāja auto kolonnas kliedzot "Allahu akbar", līdz ar to es nebūtu tik drošs par to situāciju Eiropā. Jāņem vērā, ka daļa Gazas sektora iedzīvotāju bēgs uz Eiropu, līdz ar to riski palielinās.

Musulmaņi varbūt nav lielākā Eiropas problēma, bet migrācijas sekas un noziedzība gan. Ja Eiropas valstīm rodas problēmas ar iekšējās drošības nodrošināšanu, iedzīvotāji nejūtas droši, vairāk sāk domāt par savu izdzīvošanu nevis kopējo labumu, sāk pavilkties uz populismu un regresēt līdz atbraucēju līmenim. Tie paši zviedri - dzenāja multikultulārismu līdz nonāca līdz pārdomām par armiju ielās. Un tas vēl izejot tikai no oficiālās statistikas. 

Nebūtu jau problēma, ja tie musulmaņi brauktu uz šejieni, mācītos, strādātu, utt., bet tā bēgļu publika ko es esmu šeit redzējis man atstāj reālu gopstop iespaidu. Pāris dienas atpakaļ Purvciemā pie Minskas redzēju tumšākas ādas krāsas vīriešus, kuru uzvedība un ķermeņa valoda kokrēti atsita 90tos. Ok, viņi varbūt neko sliktu nedara, bet pilsonim vidējam tā vietā lai domātu kaut kādas uz attīstību vērstas domas, drīzāk rodas jautājumi par savu drošibu.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Tu taču saproti ka "ziņas meklē patērētājus", t.i. tev tiek pārsvarā rādīti pārspīlējumi. Un no tiem LV esošajiem man šķiet musulmaņi ir stipri maz, lielāks skaits ir indiešu ar "savu specifiku", kur protams daļa var būt musulmaņi.

MMX Reģ.: 03.03.2022
3 0 Atbildēt

Sekojot situācijai caur statistikām un sociālajiem medijiem, vairāk rodas iespaids, ka oficiālie ziņu kanāli daudz ko noklusē lai turētu politisko kursu, neoficiālie pārspīlē uz abām pusēm, bet vidējā situācija vienalga ir samērā nelāga. Pat mums vietējās ziņas ar aizkavi un mīkstinātā formā ziņo par lietām, par ko cepās puslīdz kompetenta publika twitterī, jo tas pats BOLT pētījumu skandāls ir tāda mēroga, ka tur būtu jālido pēcpusēm no siltām vietām, bet medijos tas beidzās ar "nu jā, drusku neveiksmīga tēma".

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Lielākā nav, bet visai kolorīta un uz nerviem krītoša: "Zviedrijas premjerministrs Ulfs Kristersons solīja sakaut noziedznieku bandas ar armijas palīdzību, reaģējot uz vardarbības uzplūdiem, kuros nogalina arī bērnus un nevainīgus upurus."  Un kur nu vēl visādas plosīšanās ielās un veikalu demolēšana, ja kāds musulmaņu izcelsmes pusaudzis zaglēns nositas, bēgot no policijas  Francijā ( "neticīgo rīcības dēļ nogalināats mūsējais" ). Nu, terora akti, protams, "Je suis Charlie Hebdo" esi jau aizmirsis, Briseles lidosta utjp.

Kas svin pērienu Izraēlai ? Daudzi, nemusulmaņi arī tajā skaitā, Krievijā piem. 

Aizspriedumi pret ebrejiem ? Redzi, ja Palestīnas teritorija būtu ES, tad vienotā ebreju-arābu valsts saņemtu laipnas pamācības no Briseles: baudiet dažādību un multikulturālismu, nekāda segregācija nav pieļaujama, kopējā parlamentā jābūt pārstāvētiem palestīniešiem proporcionāli viņu skaitam valstī utt.

Tas Gazas sektors pēc būtības nav nekas cits, kā viens liels geto.

JanJan Reģ.: 07.02.2018
2 0 Atbildēt

Jā, nav lielākā problēma, bet nu to galīgi nevar tā norakstīt, kā nebūtisku sīkumu. Nu diemžēl neiet tā integrācija un multikulturālisms tik labi, kā gribētos. Daudz Eiropā veidojas segregācija. Londonā briti ir aptuveni 30%, ir atsevišķas apkaimes gan Londonā, gan Birmingemā, kur 90% ir, piemēram, pakistānieši utml. Un tad ir jautājums vai cilvēks, kas atbrauc uz Eiropu ievācas dzīvot šādā vietā vispār integrējas? Valsts valstī. Un tur jau atkal sava reliģiskā un kulturālā specifika, kur lietas tiek kārtotas pēc savām paražām un ne obligāti pēc Eiropā pieņemtajiem likumiem un ierasto kārtību. Nu un nemaz nerunājot par potenciālu radikalizēties un labi slēpties savā komūnā. Teroraktos Eiropā labi parādījās, ka radikalizētie teroristi var ļoti labi slēpties attiecīgos rajonos, kur dominē savējie.

Nu, ja Tu būtu ebrejs, vai Tu justos droši, ka blakus kvartālā ielā līksmo un brauc auto kolonas ar palestīniešu karogiem priecājoties par to, ka mūzikas festivālā 200+ cilvēkus apšāva? Diezgan slimi un man arī būtu bailīgi.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 0 Atbildēt

Varbūt ne pati leiākā, bet viena no ir gan... paskaties, kas notiek Zviedrijā. Tāpat šķiet ir piemirsušies visi terorakti Parīzē, Londonā, Madridē, Briselē utt... Vienkārši, šis viss uz brīdi sakārā ar Covid un UA karu bija pieklusis, bet ir diezgan naivi cerēt, ka tās organizācijas visu šo laiku sēdēja, lūdzoties Allāhu un neko neshēmojot...

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 0 Atbildēt

Nu Zviedrijā vispār ir mazliet dīvainības, man tur bija ģimenes draugi, kuri speciāli pārvācās prom no Stokholmas, lai izmācītu savas meitas no narkotikām brīvā vidē (Osby) ...

Un vēl dīvaināka bija saskaršanās ar vietējiem Osby latviešiem - tāda sajūta, ka pašiem patīk segregācija ...

Un baidīšanās no musulmaņiem ir visai apšaubāma jebkurā no pieminētajām vietām - tā vairāk ir tāda WTF sajūta, jo no visur esošas policijas paši teiksim briti "glābties nevar", bet kaut kāds radikāli atškirīgs kretīns, kur pa "kilometru var atšķirt" no pārējās tautas pēkšņi ir spējis "piečakarēt" pašus "pasaules iekarotājus" ...

Tas mēs te esam vairāk pieraduši ka "slīcēju glābšana" ir pa lielam pašu rokās, lielajām tautām ir drusku citas "izjūtas" pie tādas "noraušanās" un pēkšņas atskāršanas, ka drošība ir diezgan lieli maldi ...

JanJan Reģ.: 07.02.2018
0 0 Atbildēt

Wala, nu re, paši latvieši bieži vien grib dzīvot segregēti ārzemēs (UK dzirdēts, ka daudz kur tas pats). Un mēs no ziemeļniekiem vai britiem nemaz neesam tik atšķirīgi kultūrā, paražās, uzvedībā utml. Attiecīgi, ja uz Eiropu atbrauc āfrikānis, arābs vai pakistānietis, viņam atbraucot te ir pilnīgs kosmoss un nav brīnums, ka viņš labāk dzīvos pakistāņu komunā pēc saviem likumiem.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 2 Atbildēt

Redzi, mani dzīve bija aizvedusi uz ASV arī, un bija situācijas kur "segregāciju" ļoti noteica apkārtējo attieksme, jā tā nu sanāca, ka nereti tusēju ar Sietlas apkārtnes kreiviem vairāk kā ar vāciešiem vai citiem apmaiņas programmās. Ar vietējiem gan sanāca ar viena kompānija ar kuriem "laidām" uz amerikāņu dejām - squaredance.  Ar latviešu komūnu protams arī - ar visu kas saistījas ar turienes latviešu baznīcu ( www.seattlelatvianchurch.org/ ). 

Tā ka ASV kontekstā es stabili teiktu ka segregācija veidojas "vietējo attieksmes dēļ", un to pašu tēzi es izvirzītu attiecībā vismaz uz Franciju. Tā ka velns viņu zin, kur slēpjas "patiesība" un risinājums ...

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Nu, tad jautājums, no kurienes tās narkotikas uzrodas: "Rava Majids ir 36 gadus vecs uzņēmējdarbības entuziasts no Upsalas. Viņa vecāki 1987.gadā ieradās Zviedrijā no Irākas kurdu apdzīvotajiem rajoniem;  Nākamais solis bija ideja izveidot narkotiku tirdzniecības tīklu, kas aptvertu visu Zviedriju; Nu Rava jau daudz mērķtiecīgāk izveido savu aģentu tīklu Zviedrijas ziemeļos un viņam izdodas likt pamatus infrastruktūrai narkotiku pārdošanā visā valstī; Taču tas netraucē katru dienu organizēt (no Turcijas) imigrantu bērnus Zviedrijā, lai tie nogalinātu pieaugušos un pusaudžus par samaksu 10 000 eiro. ( "Kurdu lapsa aizmuka uz Turciju ) no klik.tvnet.lv/7866505/kurdu-lapsa-rava-jeb-ka-banditi-perk-pasi-un-patverumu-arzemes

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 2 Atbildēt

NU diemžēl, bet narkotikas utml. ir tā saucamās "rietumu cilvilizācijas" vājības, kuras vēl reizumis  kāda tautas daļa cenšas legalizēt. Tas ir tā teikt "pārāk labi dzīvojam", ka ir pieprasījums pēc kaut kāds pilnīgas huiņas, un kur ir pierasījums - tur arī piedāvājums, un pat tad ja tur nebūtu tāda Ravas, atrastos kās Olafsons, Gustavsons vai tamlīdzīgs, kurš tādu vai citu "mēslu" tur tirgotu ... varbūt neslepkavotu, bet arī tas vēl nav garantēts ...

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

"NU diemžēl, bet narkotikas utml. ir tā saucamās "rietumu cilvilizācijas" vājības"

Nu, nu. Ko tik Tuvajos Austrumos un Āzijā nelietoja un nelieto. Betelriekstus, hašišu, opiju, kat ( qat ). Qat lapu graušana Jemenā vispār ir nacionāla tradīcija. Un kurā reģionā ūdenspīpi izgudroja ? Un domā, ka reliģija musulmaņus pasargā ? Piem.

Saudi Arābija kļūst par reģiona narkotiku centru. edition.cnn.com/2022/09/02/middleeast/saudi-drug-capital-mime-intl/index.html

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Nu mani nesatrauc tas ar ko musulmaņi apreibinās, mani satrauc tas ka rietumi pavelkas uz kaut kādu pilnīgu huiņu, un vēl vietumis to legalizē. Nu vai arī tad otrādi - legalizējam valsts monopolu uz šo "izklaidi", un lai kriminālie elementi "iet šķērsām", jo finasiàli izdevīgāka prece "iet gar degunu".

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Rietumos diemžēl tiem kuri nezina ko darīt, ir par daudz naudas. Tāpēc arī atļaujas visādas nobīdes, sākot ar narkotikām un beidzot ar marksismu un nedabiskām dzimumattiecībām. Un tas ir aizgājis masveidā. Kriminālie elementi un totalitāro režīmu bīdītāji to jau ir uzkēruši un izmanto uz pilnu jaudu.

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

Vēl ir tāda teorija, ka Izraēla ar Saūda ārābiju cenšas nošaut divus zaķus. Pirmais - atrisināt Gazas problēmu uz visiem laikiem. Kā to izdarīt? Noteikti ar viena paša Izraēlas karaspēka ievešanu tur nebūs līdzēts. OK, iznīcinās tur pāris teroristus, likvidēs ieroču krājumus un ko tālāk? Šeit var nākt palīgā SA ar arābu līgu, kuri izvietos savus mirotvorcus, lai tie teroristi tur atkal ne uzplauktu.

Otrs - terorisms netiks izbeigts, ja netiks likvidēts galvenais sponsors Irāna. Neilgi pirms šīs epopejas Izraēlas gaisa spēki piedalījās manevrs Grieķijā, kur imitēja uzbrukumu Irānai. SA atkal tik būtu ar abām rokām par, ja tas notiktu. Tāpēc es ieteiktu skatīties kā turpmāk atzīsties Izraēlas un SA sadarbībā. Abi varianti ir pilnīgi reāli.

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Par terorisma sponsorēšanu tur būtu jājautā arī vienai mūsu kaimiņvalstij, kurā neses bija ieradies HAMAS ārlietu ministrs un kuras pārstāvji šobrīd aicina uz miera sarunām. Atklāts jau paliek jautājums, kur HAMAS iemācījās tik profesionāli plānot uzbrukumus un no kurienes parādījās dronu operātori ar acīm redzamu pieredzi? Cik saprotu arī paši izraēļu mediji sāk uzdot jautājumus vai vainīgie nav jāmeklē kaut kur uz ziemeļiem. Redzēs tik ko teiks Izraēlas premjers, viņš un mūsu kaimiņvalsts galva tomēr ir labi draugi.

JanJan Reģ.: 07.02.2018
1 0 Atbildēt

Nu kaut vai tīri tie rakešu tūkstoši... Vai tad visu viņi tur šķūņos paši taisa? Tur ar jautājums no kurienes nāk nauda, detaļas utml.

Bet nu, tā kā Izraēlas aizsardzības ministrs pasludinājis pilnīgu blokādi, ka pat pārtiku un ūdeni nedrīkst ievest, tad liekas, ka Gazā draud pamatīgs slaktiņš un pamatīga humanitārā krīze ar badu, slimībām un visu pārējo (ja nu vienīgi ēģipte nesteigsies palīgā, jo viņiem jau arī neliela sauszemes robeža ir).

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Eiropa izglābs, galvenais lai pietiek laivu ar ko Vidusjūrā iebraukt, vācu sponsorētie glābēji tālāk nogādās.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

"Glābēji" tur nepareizās laivas lieto. Jābūt torpēdlaivām ar ložmetējiem. Un izbraukšanas vietās gar krastu saspraust plakātus ar izteiksmīgiem zīmējumiem un uzrakstiem arābu valodā: Brauksi nelegāli - nonāksi tieši pie Allaha.

spainis Reģ.: 27.04.2006
0 0 Atbildēt

Kā raksta internets, tas šiem uz Ēģipti ir kādi 1200 tuneļi, tā kā galīgi bez sakariem un apgādes nav bijuši un visticamāk arī nebūs.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Gribēju parunāt par pasaules galu. Diez, tas jau ir klāt? Šobrīd manas mašīnas jumtu bombardē kkāda krusa! Cik ilgi tas turpināsies?

mefisto Reģ.: 22.05.2017
2 0 Atbildēt

Bergam nebija skaidrojums?

spainis Reģ.: 27.04.2006
0 0 Atbildēt

Ka tik nav tā, ka tā krusa veidojas no tām lidmašīnu atstātajām strīpām. Ne pa velti Mairis sacēla traci. Kaut kādi skolotāji ņēmās šo mācīt, bet kam tur taisnība, kas to lai zin...

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

🙈 Tas ir tāpat kā ar vitamīniem ( tfu, piedodiet,  pārtikas piedevām ) - krusa tā vienkārši ir koncentrētāka "deva" tam ko "kaisa no lidmašīnām" 😂

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Mairis pats tur lidinās ar tējkannu un bārsta krusu :P

JanJan Reģ.: 07.02.2018
1 0 Atbildēt

Nebrīnītos, ja viņš tieši sāktu teikt, ka krusa vispār tāda aizdomīga lieta - jo kā tas var būt, ka ārā ir +8C, bet no gaisa nāk sasalis gabals lejā. Kaut kas tur nav, gan jau kaut kādi klimata ieroči...

iciks Reģ.: 29.05.2013
1 0 Atbildēt

Tā ir. Ne velti Šveikā kāds godājams ģenerālis teica tā - ja automobilim beidzas benzīns, tad tas vienkārši apstājas un viss. Bez degvielas taču nevar braukt, bet kādi tur muld par inerci.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

spainis rakstīja: Ka tik nav tā, ka tā krusa veidojas no tām lidmašīnu atstātajām strīpām. Ne pa velti Mairis sacēla traci. Kaut kādi skolotāji ņēmās šo mācīt, bet kam tur taisnība, kas to lai zin...

Bet piekritīsi, ka tas tak vairs nav normāli?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Kas ir "normāli"? Viss mainās. Kad velns atnesa akmeņus, lidmašīnu te nebija.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt
Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Lūk, pēc šīs ziņas izskatās, ka ASV tiek uzaicināta piedalīties karā pret Irānu. Ja cenas ies uz leju, tad karš ar Irānu būs neizbēgams.

www.wsj.com/world/middle-east/saudi-arabia-israel-talks-riyadh-oil-increase-a25d6106?st=ccl0cd78vj6saqb

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Somi nesen noturēja preses konferenci par gāzes vada plīsumu Baltijas jūrā, un kā galvenais variants tiek izskatīts sabotāža. Gan jau atkal ukraiņi ar savu jahtu kaut ko plosās.

Tikmēr pa mūsu zemi brīvo turpina klīst visādi apmaldījušies inženieri un ārsti no austrumu zemēm, nav tikai skaidrs kā viņi šeit nokļuvuši, jo mūsu progresīvākā tautas puse stāsta, ka situācija uz robežas tiekot kontrolēta. 

Katrā ziņā notikumi turpina attīstīties arī mūsu pusē un ziema solās būt interesanta.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt
MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Un tikmēr twitterī tauta ir noskatījusies visu video, kas klīst tajos sociālajos tīklos un pēc video beigās redzamā GPS iekārtas ekrāna spējusi atrast vietu un laiku kad un kur video uzņemts.

x.com/ilmarmors/status/1711949526863360126?t=Nc0ovN4K-2tfcZFS4Dg03A&s=08

Kā pareizi norāda Poikāns - vai nu robežsardze ir stulba, kas ir slikti, vai arī robežsardze klaji sevi diskreditē, pie tam uzskata tautu par lohiem, kas arī ir slikti. Praksē ir redzami kan meža nogabalu numuri gan datums - 7. oktobris

Visi tik stāsta ka viss tiek kontrolēts, un tad tik skaties - vienā Pierīgas miestā 23 gab noķer, otrā 13.

 https://www.la.lv/pamesta-dzivojama-eka-jaunciema-aiztureti-13-nelegalie-imigranti

www.la.lv/pierigas-mezos-pamaniti-aizdomigi-cilveki-mezstradnieki-kekavas-puse-aiztur-23-nelegalos-migrantus

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Vāgnerieši esot trenējuši HAMAS savā Āfrikas bāzē. Vēl komentārs pie šī video: Торредо, блин. Арабы были как в Молькино так и на полигоне в ст. Раевской. Ноябрь-Январь 2022 Потом их куда-то перекидывали самолетами уже с Крыма. Говорили, что это "сирийцы".

www.youtube.com/watch?v=RN22fZD0hJ4

madi122 Reģ.: 11.10.2023
0 0 Atbildēt

No otras puses, ir arī skaidrs, ka šis plīsums nav noticis nejauši. Tas ir noteikti kāda nodoma darbs.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Šobrīd Izraēlas ziemeļi tiek apšaudīti no Libānas Hezbolla, Haifā gaisa trauksme. Izraēļa baidās, ka atkārtosies Gazas variants un pēc apšaudes iegāzīsies Hezbolah un sāks slaktēt. Pierobežas josla ar Libānu tiek izgaismota ar signālraķetēm.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

MMX rakstīja: Un tikmēr twitterī tauta ir noskatījusies visu video, kas klīst tajos sociālajos tīklos un pēc video beigās redzamā GPS iekārtas ekrāna spējusi atrast vietu un laiku kad un kur video uzņemts.

x.com/ilmarmors/status/1711949526863360126?t=Nc0ovN4K-2tfcZFS4Dg03A&s=08

Kā pareizi norāda Poikāns - vai nu robežsardze ir stulba, kas ir slikti, vai arī robežsardze klaji sevi diskreditē, pie tam uzskata tautu par lohiem, kas arī ir slikti. Praksē ir redzami kan meža nogabalu numuri gan datums - 7. oktobris

Visi tik stāsta ka viss tiek kontrolēts, un tad tik skaties - vienā Pierīgas miestā 23 gab noķer, otrā 13.

 https://www.la.lv/pamesta-dzivojama-eka-jaunciema-aiztureti-13-nelegalie-imigranti

www.la.lv/pierigas-mezos-pamaniti-aizdomigi-cilveki-mezstradnieki-kekavas-puse-aiztur-23-nelegalos-migrantus

Robežsardze vēlreiz nosaktījās video un atsauc iepriekš izplatīto info, ka neko par to nezin, izrādās ir gan aizbraukuši, gan 29 kadrus savākuši:

www.delfi.lv/193/politics/56018124/robezsardze-apstiprina-video-ar-nelegaliem-29-cilveki-aiztureti

Par to, kā 20+ kadru komandas nonāk mūsu robežas pusē joprojām neviena komentāra

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Iespējams, lai nonāktu kādā tādā "robežas otrā pusē", attiecīgā robeža ir kaut kā jāšķērso.Iespējams, (kāds) te saņem arī tā devēto algu/Par! to, lai tas tā nenotiktu (nebūtu iespējams).

Katrs iesaistītais darīja savu darbu (turpmāk textā Darbi)- viens pacmitdgades garumā būvēja sētu, cits izlūkoja izlūkus, vēl cits visus iepriekšminētos "apgādāja ar pārtiku".Kas gan te būs, ja katrs Lohs tagad pasāks visu ko ienāk prātā komentēt.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Europe's Power Outage, no Politico, šodien

Vismaz Eiropai vairs nav jāpacieš tā dusmīgā Henrija Kisindžera zobošanās par to, kam zvanīt, ja vēlies “zvanīt Eiropai”. Tik un tā neviens nezvana.

No neskaitāmajām ģeostratēģiskajām ilūzijām, kas ir iznīcinātas pēdējās dienās, prātīgākā atziņa ikvienam, kas dzīvo šajā kontinentā, ir šāda: nevienu neinteresē, ko domā Eiropa. Visā virknē globālu uzliesmošanas punktu, sākot no Kalnu Karabahas līdz Kosovai un beidzot ar Izraēlu, Eiropai ir bijusi labvēlīgas NVO loma, kuras iesaiste humānās palīdzības sniegšanā ir apsveicama, bet citādi tā tiek ignorēta.

www.politico.eu/article/israel-hamas-war-europe-eu-power-irrelevance/

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Arestovičs sasniedzis krietnā kareivja Šveika līmeni, kad Šveikam jautāja, cik ilgi turpināsies karš, tad Šveiks atbildēja: 15 gadu, jo kādreiz bija 30 gadu karš, tagad esam uz pusi gudrāki, tātad 15.

Arestovičs tāpat piemin 30 gadu karu un 10 līdz 15 gadu ilgu karu periodu.

www.youtube.com/shorts/bw6i2_bAcR8

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Robežpārkāpēji ielaužas lauku mājā, izposta bišu stropus

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Nu, ko es teicu? Tūlīt taps kkāds mega dīls ar saudiešiem

BREAKING: Reuters reports that Saudi Arabia is putting plans to normalize ties with Israel 'on ice'

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt
imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Pusaudži laupa veikalus arī Lielbritānijā, ne vien ASV:

KROIDONA, Anglija, 18. oktobris (Reuters) — Kamēr veikalnieks Bens Selvaratnams stāstīja, kā viņa pārtikas veikalam Londonas dienvidos līdz pat 10 reizes dienā uzbruka veikalu zagļi. Viņš un citi veikalu īpašnieki uzskata, ka pastāv "masveida" zādzību un vardarbības pieaugums, ko izraisījusi varas iestāžu nepietiekama reakcija uz mazumtirdzniecības noziegumiem.

"Mēs pārstājām ziņot policijai par incidentiem,jo viņi nebija tik atsaucīgi, kā mums vajadzēja," Selvaratnams pastāstīja Reuters savā veikalā Kroidonā, kur viņa miesnieks strādā divreiz. kā apsargs.

Tas ir līdzīgs stāstam Glāzgovā, Skotijā, kur Girish Jeeva nesen sasita asiņainu seju pēc tam, kad viņš stājās pretī zaglim.

Gan Selvaratnam, gan Jeeva ir neapmierināti, ka veikalu zagļi, kas nozog preces, kuru vērtība ir mazāka par 200 mārciņām, reti tiek saukti pie atbildības.

"Tas izskaidro, kāpēc dažas no šīm bandām, īpaši pusaudži, pat nebēg, kad aplaupa veikalu," sacīja Selvaratnams.

Zādzību un vardarbības problēmu pēdējo mēnešu laikā ir aktualizējuši daudzi Lielbritānijas lielākie mazumtirgotāji, tostarp Tesco (TSCO.L), Džons Lūiss un Primark, atkārtojot līdzīgus ziņojumus ASV un citur.

Taču Selvaratnams nav optimistisks. Tāpat kā jauna pieeja policijas darbam, viņš uzskata, ka valdībai ir jārisina ekonomiskās grūtības, sociālie pakalpojumi un veidi, kā stiprināt kopienas saites.

Astoņu gadu laikā, kas viņam piederēja veikalam, kurā viņš ir regulāri apspļaudīts un vairāk nekā 20 reizes viņam fiziski uzbrukts. Viņam četras reizes uzbrukts ar saplēstām pudelēm, un pēc tam, kad tā tika nokosta, nācies no jauna piešūt ausi. No:

www.reuters.com/world/uk/robbed-spat-assaulted-british-shopkeepers-despair-over-retail-crime-2023-10-18/

Veltījums tiem, piem. wala , kuri izskatās atbalstām tēzi imigranti labi, imigranti strādā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Piemirsi veltījumu piebilst tiem, kas uzskata, ka policija pamatoti nepievēršas sīkiem nodarījumiem.

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Pamatoti, tikai izejas nav. Ne jau velti aptaujātie veikalnieki pēc uzvārdiem viens indietis, otrs arī nebūs vecais pamatiedzīvotājs. Veikalnieki Džoni un Smiti noteikti pazuduši jau sen no attiecīgajiem rajoniem. Kad indiešiem arī apniks tirgoties šajās vietās, veikalus slēgs. Līdzīgi kā daudzkur ASV: 

every store is CLOSED on market st San Francisco

www.youtube.com/watch?v=5UWIyGDnHmk

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nu izeja ir vienmēr - jautājums tikai kāda. Komunisma dabiskā - iznīcība un visa būvēšana no jauna, kad tas ir sagruvis, nekur neizpaliks, ja citu panākt neizdosies. No PSRS izeja atradās un atradīsies arī no EPSRS un citiem neomarksistu veidojumiem. 

Optimisms par pozitīvu izeju gan arī man nav diezko liels. Kaut vai vērojot milzīgo komunisma ideālu un režīma atbalstu tepat - iAuto komentāros.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Nu, es jau vienu izeju zinu. Tikai tā nav smuka. Kriminālo autoritāšu iesaistīšana. Var atbrīvot kādus pirms laika, vai atbrīvot pēc aizturēšanas ar sekojošiem noteikumiem: "mums ir problēma, sīkās laupīšanas veikalos tajā un tajā rajonā. Mēs jums maksāsim tik un tik mēnesī, ja laupīšanas nenotiks. Iestrādei dosim 3 mēnešus, bet, ja pēc šī perioda laupīšanas vēl notiks, pārtrauksim maksāt. Saprotams, pievērsim acis uz tām metodēm, kādas izmantosiet zagļu pāraudzināšanā" :-/

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

E(PSR)S projekts aizbraucis auzās ar pārlieku federalizāciju, komplektā ar marksistu nākšanu pie varas. Kopīgs tirgus - OK. Vienota valūta - arī Ok. Pie likumu salāgošanas bija jānovelk strīpa lai nav sviests ar gurķu līkuma lenķi. Un nekādu nelegālo migrantu uzņemšanu tur, kur to negrib. Ja kas, Briselē jau sen bija laiks saprast ka Austrumeiropā vēl no PSRS laika migrantiem, kuri šodien lielākoties veido 5. kolonnu, nav tikuši vaļā.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti