WALA rakstīja: Ko tu tur jāj prātu - varētu domēt ka tā valsts nav uzbūvēta uz indiāņu zelta un melnādainu vergu pleciem. Manā skatījumā Republikāņi kā bija sūdabrāļi tā ir turpina būt ar atsevišķiem izņēmumiem. Bet jebkurai partijai ir vajadzīgs normāls pretspēks, tadēļ tāpat uzskatu to sistēmu par ļoti labu.
Šo lūk gan nesaprotu, kurā brīdī kāda demogrāfija noteikusi politiku( tas ka politiķiem muldēt patīk -tas protams, bet ka kāds kaut ko darītu - ha, labākajā gadījumā pazvalsta pa rokām statistiku), jeb tu demogrāfiju saisti ar to ka dzimst vairāk cilvēku ar visai viduvējām spējām (tipa kā teicienā - gudrība uz Zemes ir konstants lielums, bet cilvēku paliek arvien vairāk), un tad jo labāk "noreklamē" savu preci, jo lielāku sekotāju baru vari savākt ?!?
Nezinu kur un kā tev pa dzīvi iet, bet man galīgi neizskatās ne dirsā, nekā savādāk maniem bērniem, nu vismaz ne kategorijās ka krievi, ķīnieši, arābi via indieši varētu pārņemt Latviju. Tas ko es noteikti redzu, ka tizloties nevarēs - gribi kaut ko sasniegt būs jācīnās par savu vietu zem saules. Bet tā kā pazīstu daudz inteliģentu krievu uc. tautību cilvēku utml. - man šī sāncensība škiet aizraujoša.
Tas kas no manas vietas nešķiet aizrojošs ir Mākslīga Intelekta un mašīnmācīšanās attīstība - respektīvi, būs kāda elite kas to visu sapratīs un vadīs un būs 99.9% pasaules tautas kuri neko no tā nesapratīs un principā būs "mašīnu vergi", jo mašīnas agri vai vēlu mūsu dzīvi optimizēs, tikai no ciLvēcīgā tajā būs vairs ļoti maz.
ASV uzbūvēta uz indiāņu zelta un melnādainu vergu pleciem? Neesi salasījies padomju literatūru? Kaut gan laikam nē, tad vēl būtu trešais punkts, par darbaļaužu ekspluatāciju... :D Zelts tur maz spēlēja, vergi arī ne sevišķi daudz - paskaties kartē cik liela bija konfederācija, un pēc tam paskaties cik sekmīgi ir šie štati mūsdienās - tik nepieskaiti teksasu. Republikāņi varbūt ir sūdabrāļi, bet demokrāti ir kādas pāris pakāpes lielāki sūdabrāļi - galu galā, tā ir tā partija, kas ASV vēsturē visu laiku ir vārījusi sūdus. Es personīgi demokrātus saucu par "vergturu partiju"; atbilstoši viņu lomai konfederācijas izveidē un civilā kara izraisīšanā

Kurā brīdī demogrāfija ir noteikusi politiku? Tajā brīdī kad ar to viss ir kārtībā - laikam tiešām tev ar vēstures zināšanām ir švaki... Diez kāpēc savulaik briti varēja kolonizēt visu pasauli? Pareizi, jo pašu mājās bija pārapdzīvotība... Kāpēc vācu zemes, kas viduslaiku sākumā bija ~ apmēram tik lielas kā vācija šodien, varēja izplesties līdz tam apjomam, cik aizņēma lielvācija pirmā pasaules kara priekšvakarā? Atkal, augsta dzimstība un pārapdzīvotība - ja poļiem tā nebūtu bijusi līdzīgos apmēros, kopā ar deviņpadsmitā gadsimta otrās puses rūras industrializāciju, vācija pēc pirmā pasaules kara austrumos īpaši neko nebūtu zaudējusi, jo nebūtu bijis īpaši daudz ko poļiem atdot...
Ja tev nešķiet ka ir dirsā, palasi par Roterhemu - tā būs tuvāka nākotne - un aizbrauc uz kādām ziemeļāfrikas valstīm, apskaties kā turienieši dzīvo - bet drīzāk uzreiz uz afganistānu - tā būs tālāka nākotne. Aizraujoši? Par savu vietu zem saules noteikti būs jācīnās, diemžēl tev diez vai drīkstēs būt ieroči ar kuriem par to vietu cīnīties...