darklight rakstīja: Kad es tā padomāju... Bij man kādi 16, kad par atbildi, vai var paņemt autiņu un aizlaist ar čomiem nopeldēties, fāters vienkārši pameta Rekorda atslēgas ar tekstu: tikai netaisiet sūdus! Bet nu tie bija jautrie 90-tie, bez tam mēs vālējām pa vasarnīcu rajonu, ne jau pa pilsētu. Tagad citi likumi, citi tikumi, un satiksme arī cita.
Jā. Ar fātera žiguli patstāvīgi braucu no 11-12 g.v. Reizēm tētim pienāca ziņas, ka pretī braucis viņa žiglis, bet mašīnā neviena nav bijis. Es ceļu vēroju starp stūri un paneli.
Parasti gan brauciens bija pārsimt metri pa mazpilsētas ielu. Tās bija 80-beigas.
...un miliči pazīstami
Vēlāk gan man bija izvīlēta sava gan garažas, gan žiguļa atslēga/to gan vecāki nezināja/. Reiz gan nācās skaidroties par to, kā pie -20 un neapkurinātas garāžas no rīta var būt motors silts
Ehhhh....
Citybee pieredze
Rīgas ielās palaistas vismaz simt Fiat-500 mašīnītes. Vakar ietestēju vienu no tām. Paņēmu to Ziepniekkalna pagalmā, aizbraucu līdz Jaunolainei un atpakaļ. Mērķis bija sajust, cik labi mazais Fiatiņš uzvedas pie 90-100 km/h un cik ērta ir sēdpozīcija. Un ziniet - skaņas izolācija ir, manuprāt, laba. Noteikti labāka nekā Honda-Jazz. Sēdpozīcija samērā augsta, bet arī tīri laba - ne izcila, bet laba. Iesēdos aizmugurē - tur gan normāli varētu justies tikai cilvēki augumā līdz 165 cm.
Maksa ir 15 centi par minūti, nepārsniedzot 4,90 eiro stundā, un vēl 15 centi par kilometru. Aprēķinātā maksa par 30 minūšu lietošanu un 26 kilometru nobraukumu bija 8,40 eiro. Tā kā biju dažreiz izmantojis Citybee elektroskūterus un vienreiz Ducato busu, tad man bija piesūtīts atlaides kods 5 eiro vērtībā, un reāli es par braucienu ar Fiat-500 samaksāju 3,40 eiro.