Kas ir koronavīruss Covid-19? Kādas pazīmes? Kā izsargāties? Tagad arī Latvijā

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Kāpēc tik traka ņemšanās ap koronavīrusu Covid-19? Cik tas ir bīstams!

 
msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

GB12 rakstīja: Zviedrija nenodarbojas ar "kolonizāciju". Jūs paši Zviedriju piesaucat kā piemēru, "kā vajag".

Īrija šobrīd atceļ ierobežojumus. Arī nebūs. Turklāt Īriju nu nekā nevar nosaukt par "lielvaru". Pie "lielvarām" no tevis uzskaitītajiem te var pieskaitīt tikai Franciju un Vāciju.

Merkeles vairs pie Vācijas stūres nav. Jā, arī jaunajam kancleram bērnu nav, bet tas viņu automātiski nepadara par cilvēces nīdēju. Viņš diezgan vēlu apprecējās - 40 gadu vecumā (sievai bija 37) un, ļoti iespējams, vienkārši bioloģiskais pulkstenis bija iztecējis.

Tev laikam ir pašvaka sapratne par to ko jēdziens "kolonizācija" nozīmē... Zviedrija bija apmēram pilnībā zviedriska valsts līdz astoņdesmito gadu vidum, kad tās sociķu valdība izlēma ka viņiem laiks uzņemt visas pasaules padibenes - pāris gadus atpakaļ Zviedrijā zviedri bija 67%, 4% vairāk nekā Latvijā latviešu - Latviju kolonizēja krievu komunisti, Zviedriju kolonizē pašu sociķi. Un ja piemirsi, 2015. gadā Zviedrija bija viens no diviem trešās pasaules migrantu mērķiem, neba bez tās valdības palīdzības.

Kāds sakars kovida ierobežojumu mīkstināšanai ar it kā nedancošanu pēc globālistu stabules? Pie dirsas tie kovida ierobežojumi - kā tev patīk viņu bijušā premjera plāns par Īrijas iedzīvotāju skaita palielināšanu līdz kaut kādam trīsdesmit kurajam tur gadam par pāris trīs miljoniem? Protams, ne jau brutāli veicinot dzimstību pamatiedzīvotāju vidū... Izklausās diezgan līdzīgi kā Makarona izteikums par to ka nēģēru skaits eiropā pieaugs par cik tur miljoniem - nu jā, abi tak ietusē vienos un tajos pašos globālistu klubiņos.

Prieks ka tev nav komentāru par Merķeles lomu Vācijas kolonizācijas veicināšanā Par esošo premjeru nemāku teikt, bet redzot ka tur visa valdība kā tāda grib dancot pēc globālistu stabules, nekas labs tur nav sagaidāms...

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Mans gļuks - izlasīju "kolonizāciju", smadzenēm izgāja cauri kaut kas līdzīgs "kovidizācijai" vai hvz kaut kam tml. Kovid topiks tomēr... Vainīgs...

P.S. Kas tev pret "nēģeriem"? Esi ne tikai homofobs, bet arī rasists?

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Pret nēģeriem man nav nekas - vismaz kamēr viņiem galēji kreisi politiķi nav izskalojuši smadzenes. Bet man ir kaut kas pret dažādu valstu kolonizāciju - es kā tāds atpalicis cilvēks vēlos lai Latvija būtu latviska, Krievija būtu krieviska, Vācija būtu vāciska, Anglija būtu angliska, Zviedrija būtu zviedriska utt. Un tā kā es esmu nodzīvojus pusotru gadu Apvienotajā karalistē, no tā gadu Anglijā, visvairāk kolonizetajā AK daļā, es ļoti labi zinu kā kolonizācija izskatās un izpaužas - es nebiju pārāk lielā sajūsmā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Vispār jau ir divu veidu kolonizācija - viena ir demogrāfiskā - apdzīvošana ar saviem migrantiem, kuru tu te apraksti. Bet otra - ar ko Zviedrija nodarbojas gadsimtiem un kas arī šobrīd finansē viņu sociālismu ir ekonomikas kolonizācija - t.i. "aizjūras" resursu "prihvatizēšana" un faktiska koloniju izlaupīšana. Attiecībā uz Somiju Zviedrija nav pakautrējusies smagi realizēt abas. Pret mums tikai ekonomika.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

m.staburags.lv/forums/politika/latvija-tas-zviedru-draugi-un-vinu-bankas-28023?cp=1

Ošlejs atgādināja, ka zviedri paši 1992.gadā sev uztaisīja vēl lielāku krīzi, daudzas labas un varenas bankas nobankrotēja, tika sadalītas (interesanti, kam gan, ja ne Veinbergai un dažādiem speciālistiem šīs sakarības vajadzēja savlaicīgi stāstīt baurīgajai vietējai publikai, lai celtu tās biznesa un kredītzinību līmeni un izmantot šo pieredzi, ko?) Tagad esot paaudze Zviedrijā, kas to atceras. Bet nākošā paaudze uztaisīsot to pašu finansu burbuli pēc 10 -15 gadiem, cikliski tie notiekot.

Tad Veinberga pieminēja, ka piedzīvojusi to krīzi, tā zviedriem esot daudz iemācījusi, tāpat, kā esot iemācījusi mums, bet viņiem esot speciāls finansu kurss, kā mācot finansu žurnālistus, tie esot kompetenti. "MĒS MĀCAM tieši cilvēkus, kas saprot ekonomiku, saprot finanšu struktūru..." pateicoties žurnālistu darbam, arī tautai esot labāka kompetence par finansu jautājumiem.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

fckns rakstīja: To saka cilvēks, kam patīk vārtīties pa dubļiem un piselēties ap 35 gadus veciem sūdiem. Es saprotu ka esi tehnoloģisks analfabēts, bet nevajag nosaukt parastu veidlapu par mazohismu.

Un masku nenēšašana vai "lieldeguna īpašnieki" ir LLP. Tas laikam pāķiem ir modes zīme, nenēsāt vai nēsāt masku kā pilnīgam pāķim.

Piselēties? Ā nu jā - zinot ka tev rokas aug no tās vietas kur man kājas [atcerēsimies kāda traģēdija tev bija ielikt BC un kopā pasmiesimies ;) ] priekš tevis tā varētu būt "piselēšanās" - bet vispār ar savu nevarību nevajag lielīties. Par to visu pārējo - es saprotu ka tev kā zaļam gurķim gribas atgriezties pie visa vecā, tikai jaunā formā. Tāpēc arī tev nav iebildumu pret pakāpenisku pārvietošanās brīvības ierobežošanu - man gan tas kaut kā pārāk velk uz to kārtību kā vajadzēja šķērsot robežu tajos laikos kad tu vēl pamperos dirsi. Varbūt uzreiz vajag stāties laukā no ES?

Nē, LLP ir epidemadafakaloģisko ierobežojumu ievērošana. Man tuvāko 25 km rādiusā, neskaitot uz robežas stāvošo kovidu, vienīgie atgādinājumi par šito marazmu ir veikalā pieci groziņi un vieni rati un pārdevējām uzpurņi. Un viss. Cilvēki dzīvo un strādā, neķer kreņķi - problēmas ir tādiem tūtiņu valkātājiem kā tev.

fckns Reģ.: 29.11.2020
1 2 Atbildēt

Man rokas aug no pareizās vietas, vienkārši esmu ļoti slinks un labāk izpētu visu kas nepieciešams, pirms es to izdaru. Ielikt "lielo" spido bija diezgan easy, un to izdarīju pāris stundās. Kā jau teicu - esmu slinks.

Izstāties no ES jau būtu tavs kvēlākais sapnis - ierādīt vietu tiem komunistiem, un būt stipriem! Nost ar komunismu, ES ir EPSRS, brīvību cilvēkiem un cita basņa!

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Ā, ja? Nu labi ka pats atzinies ka esi šausmīgs čīkstulis - savādāk to tavu forumu ņaudēšanu kopā ar šo apgalvojumu saliekot gala rezultātu nenosaukt.

fckns Reģ.: 29.11.2020
1 1 Atbildēt

Slinks =/= čīkstulis. Bet nu, no tevis neko citu nevarēja sagaidīt. Labāk pārlasi pasaku grāmatu, tur būs tavs iepriekš minētais citāts par acīm ,baļķiem un skabargām.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Tieši tā, slinks nav tas pats kas čīkstulis. Es nečīkstu forumos jau pāris gadus, ik pēc pāris nedēļām, par darbiem kurus vajadzētu golfam izdarīt. Tev gan to patīk darīt, un tādā īpatnējā veidā

darklight Reģ.: 29.10.2013
3 0 Atbildēt

fckns jau nu toč sviestā iet. Nenēsāt masku vai nēsāt simboliski ir pāķa pazīme? Un visi attīstītie progresīvie nepāķi lepni staigā FFFCKP2 maskās, stāv rindās pēc groziņiem, ar sajūsmu demonstrē apsargiem un viens otram QR kodus un onanē uz pašapliecinājumiem? Nu tad pieskaitiet mani arī pie pāķiem!

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 1 Atbildēt

Kāpēc uzreiz "ar sajūsmu" vai "onanē"? Gribi teikt, ja policis prasa uzrādīt tiesības vai apskatē tehnisko pasi, tā skaitās rādīšana "ar sajūsmu" vai onanēšana uz tās?

darklight Reģ.: 29.10.2013
6 1 Atbildēt

Tāpēc, ka cilvēks to visu atbalsta, un tādu nav mazums. Citā forumā bija piemērs: ja izdos likumu, ka visiem jāstaigā dzeltenās bikses, tad šādi kadri jau pirmajā dienā staigās dzeltenās biksēs un ņirgs vai brīnīsies par tiem, kam dzelteno bikšu nav. Vai tad grūti uzvilkt dzeltenas bikses? Kā vispār var iedomāties nestaigāt dzeltenās biksēs? Dzeltenas bikses ir manā un visas sabiedrības labā!

fckns Reģ.: 29.11.2020
0 10 Atbildēt

Nē nu, var jau neievērot neko un būt "Ārpus likuma". Neviens to neliedz darīt. Tikai nebrīnies, ka pēctam cilvēki uz tevi šķībi skatās, un internetā tevi nosauc par pāķi. Jo parasti pāķiem ir vēlme būt ekspresīviem attiecībā pret likumu (šajā gadījumā epidemiloģisko ieteikumu) neievērošanu, jo nekas dzīvē viņus vairs neinteresē, neaizrauj vai neuzbudina.

iciks Reģ.: 29.05.2013
3 1 Atbildēt

Iedomāsimies hipotētisku sīku cilvēciņu (SC). Cilvēki kopumā alkst pēc atzinības, bet šim SC tas tik vienkārši nesanāk. Un te, tavu laimi, pienāk mirklis, kad darot tik maz, var iegūt tik daudz. Pie tam SC var internetā nepaguris gānīt citus, par netopot sodīts, bet pat tiek slavēts. Nu, vai nav zelta laiki? Vai par šo nevar paprasīt tādu nieku, kā panēsāt uzpurni vai pastāvēt rindiņā?

Man ir viens zināms ļautiņš, kam savulaik bija liela vēlme, kas tika formulēta šādi - uzvilkt formu un sadot kādam pa muti. Formu neviens viņam nedeva, pa muti arī viņš nevienam nedeva, jo saprata, ka var dabūt pats.

Ar cilvēku draudzība pajuka, kopš viņam radās tādas jocīgas vēlmes un nezinu, ko viņš dara tagad, bet atceroties, ka soctīklos sēdēt viņam patika, tad noteikti ir uzvilcis formu un raksta nepaguris, cīnoties par taisnību un domājot par sabiedrību.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Sīkums par internetu. Problēma ir tajā, ka varneši tiem SC formas labrāt iedod, kad vajag izrēķināties ar tautas ienaidniekiem.

fckns Reģ.: 29.11.2020
0 3 Atbildēt

Kā tad īsti ir - Tu esi tautas ienaidnieks, vai vienkārši antivakseris?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 1 Atbildēt

Tu esi tik tups, ka vēl neesi pamanījis, ka nekādi nekvalificējos "antivaksera" statusam? Bet jā - es esmu "tautas ienaidnieks" - uzskatu, ka pastāvošais varas režīms ir noziedzīgs.

fckns Reģ.: 29.11.2020
0 4 Atbildēt

Tātad esi Kremļa apmaksāts trollis.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Malacis. Iļjas Kozina cienīgs "nacionālpropagandas" varonis tu esi... Sen nebija "Krievi nāk!" sauklis dzirdēts - viss uz ko esat spējīgi. Nez, kā jūs savas idejas bīdītu, ja nebūtu krievu ar ko biedēt?

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
1 4 Atbildēt

tu esi vēl kretīniskāks. pats vakcinējies, bet citus, kas vakcinējas, dēvē par režīma pakļskrējējiem, un bezmaz par tādiem, kas tūlīt gāzes kamerās žīdus kraut iekšā būtu gatavi

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Te ir tas stāsts kas iz Bībeles, par tiem baļķiem un skabargām. Noderīgais idiots visu novienkāršojis uz "ir potējies/nav" un tālāk pamanījies palaist garām ka nav jau runa par tiem kas potējas, bet par tiem kas ir noderīgie idioti. Esi redzējis ka viņš šādi dēvētu, teiksim, kasiņu vai iciku?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Atkal kaut kādi absurdi meli jāizdomā? Kur es kaut ko tādu esi teicis par kādu tādēļ, ka viņš ir vakcinējies?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 3 Atbildēt

Ārvalstu aģents, slikti gan maskējies.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Kā tu nesaproti - čalis no dižās pilsētas perifērijas mazpisāniem/pļavas vidus ciemata/whatever grib justies metropolei piederīgs, tāpēc visi kas domā savādāk - pāķi. Līdzīgs variants ir ar kanibālu - tur arī kaut kā šis nejauši nonācis dižajā pilsētā ir piesūcies ar dižās pilsētas gudrību un vairs nav pāķis, kamēr dzimtajā pusē palikušie joprojām ir lohi un pāķi, tāpat kā savādāk domājošie.

msh Reģ.: 16.04.2007
6 4 Atbildēt

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 0 Atbildēt

Bingo

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 2 Atbildēt

Vai COVID vakcīna pasargā pret saslimšanu ar COVID?

Simts procenti nē. Slimo arī vakcinētie. Saslimušo, smagi slimojošo un mirušo vakcinēto vidū PROCENTUĀLI ir daudz mazāk. Atšķiras arī inficēto skaits, vakcinētie inficējas mazāk. taču to nav nemaz tik viegli saprast, jo, ja ikdienas inficējas tūkstotis nevakcinēto un tūkstotis vakcinēto, liekas, ka nekādas atsķirības jau nav. Tomēr Latvijā ir vakcinēti astoņdesmit procenti pieaugušo, tātad vakcinēto un nevakcinēto skaits ir kā 4 pret 1. Tātad, ja no četras reizes lielākās kopas ir apmēram tikpat vai nedaudz vairāk inficēto, ir skaidrs, ka vakcinētie inficējas mazāk. Pie tam, tagad ar COVID omikronu salīdzinoši daudz inficējas bērni.

Vai vakcinētais var aplipināt citus? Jā, var. Taču, tā kā vakcinētie procentuāli mazāk inficējas, vieglāk un īsāku laiku slimo vai vispār neslimo, tad proporcionāli uz skaitu vakciētie citus inficē mazāk. Absolūtos skaitļos vakcinēto ir 4 reizes vairāk un tur būtu jāveic kādi aprēķini.

Kāpēc vakcinētajam jānēsā maska un jātaisa COVID testi? Jo arī vakcinētais var gan inficēties pats, gan arī inficēt citus. Ja ir zināms inficēšanās fakts, tad var ierobežot infekcijas izplatīšanos. Skatīt iepriekšējo rakstīto.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 8 Atbildēt

Msh savā pāķa elementā, tādu pat komiksu var uztaisīt par jebko, kas nav 100% drošs, prezervatīvi, maskas, jostas, ķiveres, pamperi... Galvenais ka pāķiem jautri. Viens gan ir labi, kopš kovida pāķiem ir par ko parunāt citādi pirms tam viens otru aprunāja līdz kautiņam, tad tagad visi kopējā dziesmā kovida ņau.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

-vai tu, cilvēkēdāj, Rucavā kādreiz esi bijis?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Tur viens otru vairs neēd ?

msh Reģ.: 16.04.2007
4 0 Atbildēt

neatkariga.nra.lv/komentari/elita-veidemane/369967-gunars-astra-daudzi-musu-cilveki-ir-izlurbati

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
1 0 Atbildēt

650 rakstīja: Kā tad, bplet, šis kāreiz ir "tas", par ko runājām.Ka tie īstenie pimpiāānisti ne tika tā 1kārši izpilda.Viņi vēl izrāda arī personisko papildu iniciciatīvu.Katrs, kuram melns/aiz/naga , šon ir poteciciālais nēsātājs.Visus,cykaplet,vajg kārtīgi paņemt izzolēt.Sīkos nēsātājus visus ārā, uz 100to kilometru kā minimums.Vai vēl labāk, 150km, uz Naukakašēniem.Tur mums p-edagogi ir labu/labie, iedressēs ilgtermiņa veselību un gigiēnu pilnīgi jebkuŗam.Jā.

Jā visus vēl salikt "namiņos"

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

zinas.tv3.lv/latvija/sabiedriba/bernu-slimnicas-vaditajs-paslaik-ar-covid-19-inficejusies-apmeram-60-bkus-darbinieki/

“Šobrīd aptuveni 60 mūsu darbinieku ir inficēti, atrodas mājās Covid-19 dēļ, ir virkne darbinieku, kas atrodas mājās, jo ir slimi viņu bērni. Katra septītā māsa atrodas prombūtnē.”

Takira Reģ.: 24.01.2022
0 0 Atbildēt

Antivakseri vainīgi.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Šīr, tu atkal?

wons Reģ.: 26.07.2017
5 0 Atbildēt

Latvijā ir bijušas gripas epidēmijas, kad skolās klasēs sēž viens, divi skolnieki. Arī darba vietas patukšas bijušas.

Kaut kā izdzīvoja un vēl bērnus radīja. Tādēļ uzsveru, ka vakcinācija pret gripu būtu nosakāma, kā obligāta un jāpiešķir gripas QR kods, bez kura nekur iekšā nelaiž.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

twitter.com/Egriks/status/1485700664126840832/photo/1

P.S. Tūlīt atnāks Sēne-Bradypus un paziņos, ka ar šo postu es atbalstu masku nēsāšanu...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Tik ļoti nepatīk, ka komentēju tavas totalitārisma atbalsta idejas, ka nepieciešams iepostot vienkārši kaut kādu bildīti, lai tik varētu kaut kā piesaukt manu personību?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 1 Atbildēt

Kurš nu būtu runājis par kāda personības piesaukšanu! Bet laikam "tik ļoti nepatīk", ka izgaismoju tavus melus, ka nevarēji noturēties, neperinot nākošos un neglaimojot savai personībai.

Komentē cik gribi, man dziļi violets, tikai, kā jau iepriekš teicu, nebrīnies, ka dabūsi pretī un es "komentēšu" tavu divkosību un dubulto morāli.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Tipa iepostot bildīti, lai tik varētu piesaukt manu personību, ir "dabūsi preti"?!

Nu jā - tu apgalvo, ka esmu tev "piesējies", lai gan tikai komentēju konkrētas, manuprāt noziedzīgas, idejas, kuras šeit bīdi un nemēģinu tās sasiet ar tavu personību ārpus šīs diskusijas. Bet tev par katru cenu ir jāapspriež mana persona pat tad, kad dēļ tā nākas vienkārši kaut kādu spamu ievietot, lai tik mani pieminētu.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Neglaimo sev, to bildīti es būtu ielicis jebkurā gadījumā, tas P.S. tikai beigās iešāvās prātā kā sarkasms. Laikam baigā sniegpārsliņa esi, ka par tādu sūdu apvainojies un nespēj par sevi paironizēt.

Par personībām runājot - jā, jo kādam kaut ko pārmest var tikai tāds, kurš pats šajā ziņā ir tīrs. Kā Svētajos Rakstos teikts - liekuli, izvelc vispirms baļķi no savas acs, un tad raugi to izvilkt no tuvākā acs. Ja tu man pārmet lietas, kurās pats šmucējies, tad jā, es uz to tev norādīšu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Kā tieši norādīšana uz tavu apsēstību ar manu personību kļuva par apvanošanos? Jeb tavā nepārtraukto melu pasaulē tas tā pienākas? Turpināsi stumt ideju, ka nosaukt kādu atbilstoši viedoklim ir tas pats kā kritizēt viedokli "pamatojot" to kritiku ar ad hominem? Parādi kaut vienu vietu, kur es esmu mēģinājis iebilst tavām idejām, pamatojot iebildumus tavā personībā Otrādi jā, nenoliegšu.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 2 Atbildēt

"Apsēstību" Neglaimo sev, ne jau es tev visu laiku bāžos virsū. Tu jau esi ar mani apsēsts.

Un vēlreiz - kad pats beigsi melot, tad parunāsim par melu pasaulēm.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Tu ieposto bildīti, lai kaut kā varētu mani pieminēt, bet esmu tas apsēstais...

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Jā, vienu reizi iepostoju bildīti, tu man, savukārt, regulāri bāzies virsū.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nu nu... parādi, kad esmu bāzies virsū tev personīgi, nevis tevis izteiktajam viedoklim, kuru uzskatu par noziedzīgu.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Nu, no šī jau tad sanāk, ka arī es tikai bāzos virsū tavam viedoklim. Konkrētais posts bija sarkasms par to, kā tu teju katru manu postu, kurš nesakrīt ar tavu viedokli, traktē kā "noziedzīga režīma atbalstīšanu", "antivakseru diskrimināciju un agresiju pret viņiem", turklāt, ja pat tur tāda konteksta nav, pie postiem piedomā un piemelo visu ko klāt. Kurā vietā šajā postā bāzos virsū tev personīgi?

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 1 Atbildēt

Lasījāt jau? Režīms turpina staipīt savas netīrās roķeles ap ārstiem

t.me/zinoparblaknem/13014

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Baigais ārsts neškirotājs atradies, tāda skaista izvēle gan reanimācijā ārstiem vairs nav, ja sāk trūkt aprīkojuma, jāšķiro. Tak tāpat šķiro, minhauzenus ārsti sūta dillēs.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 6 Atbildēt

Prognozes

www.apollo.lv/7437236/kapec-ir-jegpilni-saglabat-zalo-un-sarkano-rezimu-ja-slimo-gan-vakcinetas-gan-nevakcinetas-personas-skaidro-specialists

"Vakcinētie cilvēki slimo nedaudz retāk. It sevišķi, ja cilvēks ir saņēmis balstvakcīnu, iespēja inficēties un saslimt ar simptomiem ir daudz zemāka. Tātad vakcīnas darbojas," skaidro Perevoščikovs.

Vieglākas saslimšanas gadījumā vīrusa izdalīšana arī ir mazāka."

Tāpat SPKC speciālists norāda: ja cilvēks slimo vieglāk, tas nozīmē, ka cilvēks pavada mazāk dienu ārstējoties un neveicot savus darba pienākumus.

Pagājušajā nedēļā saslimstība pietiekami intensīvi esot augusi arī personu vecumā virs 20 gadiem vidū. Saslimstības rādītājs palielinājies arī personu vecumā virs 60 gadiem vidū, taču šo pieaugumu epidemiologs pagaidām raksturo kā lēnu. Pēc viņa paustā, riska grupu saslimstība pagaidām nerada pārāk lielu pārslodzi slimnīcām, taču eksperts aicināja ņemt vērā, ka arī iepriekšējos viļņos Covid-19 sākumā izplatījās sociāli aktīvo grupu vidū.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 1 Atbildēt

Pāris lietas esat abi ar Perevoščikovu izlaiduši savā propagandā. Šobrīd arvien vairāk slimības lapas tiek ņemtas vakcīnu blakņu dēļ. Un nevakcinētie seniori tāpat uz darbu neiet. Bet nekas - kopējais savārstījums propagandai der - nekā konkrēti nepareiza tur nav.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Mmmmm, ja drīkst jautāt...

1. "Šobrīd arvien vairāk slimības lapu tiek ņemtas vakcīnu blakņu dēļ." No kurienes šāda informācija? Vai arī ar "vairāk" ir domāts, ja vienam no 100 ir blaknes, tad, vakcinējot 200, būs diviem?

2. Tīri intereses pēc - tu apgalvo, ka vakcīnu vajadzētu lietot tikai riska grupām ģimenes ārsta uzraudzībā, kam kopumā varētu piekrist. Tālāk visi tie naratīvi par totalitārismu, tam skaitot vēl klāt MRNS vakcīnu it kā kaitīgo ietekmi ilgtermiņā, kas it kā graujot organisma kopējo imunitāti (vari palabot, ja kādā no apgalvojumiem par taviem izteikumiem kļūdos, tas nav apzināti). Jautājums - kāda mārrutka pēc pats esi vakcinējies, turklāt ar "kaitīgo" MRNS?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

1. Nē, ar vairāk ir domāts, ka pat HR cilvēki jau rēķinās ar slimības lapu cielvēkiem, kas dodas pēc "'būsterīša". Pēc tā nedēļa ar temperatūru un darbnespēju ir ārkārtīgi bieža - šajā gadījumā runāju par tūlītējām sekām "izslimojot būsterīti".

2. Neesmu gluži riska grupā, bet ne gluzi arī bērns - iebildumi man ir pret bērnu un jauniešu masveida vakcināciju. Ir iemesls, kādēļ veselībai kaitīgam vielām ir īpaši ierobežojumi augošiem organismiem, kas netiek piemēroti pieaugušajiem. Tāda mārrutka pēc esmu vakcinājies, izvērtējot, ka sertifikāts + potenciālā aizsardzība kopā atsver negatīvo pusi. Un "ar kaitīgo MRS" tikai tavās iedomās. Nē - es izvairos no gēnu terapijas - gan pārtikā, gan medicīnā. Ne tādēļ, ka "neticu zinātnei", bet toieši otrādi - tādēļ ka zinātne ir vairākkārt pierādījusi, ka aizraušanās ar jaunām tehnoloģijām vienmēr ir beigušās bēdīgi, tikai vēlāk iemācoties tās pareizi lietot. Medicīnā konkrēts piemērs ir pagājušā gadsimta beigu antibiotiku aiztraušanās - un tas kaitējums, kas tika nodarīts ar nepareizu (pārmērīgu) lietošanu, nekādi neatceļ faktu, ka antibiotikas pašas par sevi ir būtiska mūsdienu medicīnas kvalitātes komponente, ja tiek lietotas pareizi un pēc vajadzības.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Nu nez. Man apkārt daudzi ir būsterējušies, nevienam būsteris nav bijis sliktāks kā otrā, man tai skaitā. Jā, ir temperatūras, bet uz dienu līdz divām, ne jau nedēļu HR cilvēki rēķinājās arī pēc otrās. Lai nu kā, šis vairāk izskatījās pēc tava subjektīva vērtējuma, nevis reāliem faktiem. Es gan nesaku, ka tā nevar būt. Pats būsterēsies?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nu re - pats saki "nav sliktāk, kā otrā", bet tieši tāpat ar otro cilvēki gulēja mājās ar temperatūru - tātad atzīsti, ka tās potes nemaz tā pa vieglo nepaiet. Daži (piedevām vakcinācijas piermrindnieki, kā Andris Rubīns, publiski FB lielījās, ka jau no pirmās ir nolikušies uz piecām dienām).

Es šobrīd ceru uz nebūsterēšanos - bērns oficāli pozitīvs, ceru, ka pats arī dabūšu izslimošanu, ja tas vīruss ir tik lipīgs kā stāsta. Bet jebkurā gadījumā vēl ir laiks padomāt pirms sertifikāta atcelšanas. Un viss iet uz to, ka tā sertifikātu sistēma visai drīz sabruks.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Es nekur neesmu apgalvojis, ka potes "paiet pa vieglo"... nē, nu, viss jau atkarīgs no tā, ko mēs saprotam ar "pa vieglo". Jautājums bija par "arvien vairāk" un tieši pēc "būstera" un "uz nedēļu".

mefisto Reģ.: 22.05.2017
2 1 Atbildēt

Mani novērojumi liecina to pašu. Jaunākiem cilvēkiem parasti viegla temperatūra 1 dienu, vecākiem (pēc 60) vispār nekādu blakusparādību. Tas, ka cilvēki masveidā ņem slimības lapas uz nedēļu, drīzāk izklausās pēc simulēšanas, lai nav jāstrādā.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Ko tu tur murgo. Vari precizēt kas tās par mistiskām blaknēm? Un kāpēc lai par tām dotu slimibas lapas.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nez, ko vēl darīt cilvēkam, kam pēc vakcīnas ir vairākas dienas augsta temperatūra u.c. simptomi, kas neļauj veikt darba pienākumus, kā ņemt slimības lapu.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Režīma advokāts Pastars jau satraucies par šo jautājumu twitter.com/E_Pastars/status/1485558157816610817?t=WqcF7R6lmK86Rj3uxPc2Dg&s=19

Kāpēc gan būtu tik drūma nākotne jāzīmē, ja jau nav tās blaknes?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Pēc vakcīnas brīvu dienu vajadzētu dot automātiski, būtu bijusi arī lielāka atsaucība. Bet atkal šīs "blaknes" nav īsti blaknes, bet normāla organisma reakcija. Tā kā tā temperatūra ir reakcija no vakcīnas tad to droši drīkst pazemināt ar medikamentiem, nē nu var jau arī skriet pie ārsta.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt
650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Par strāvas pārtraukumiem Austrijā šajā tēmā tika rakstīts.Bet tādus suudus yak neviens nelasa.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Jā kovids arī gāzi inficējis. Tiešām raksts par tēmu.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 1 Atbildēt

Nu es jau to mana balss uzskatu par parastu tvaika nolaišanas vietu, bet tas tomēr ir kkas, nekā nekas

twitter.com/MartinsKrusts/status/1485927306153631745?t=E-qnqqB16WWYP_SEbSzDTA&s=19

darklight Reģ.: 29.10.2013
5 1 Atbildēt

Šito es parakstīju.

Pirms dažām dienām aizeju ar bērniem uz slidotavu, a tur apsargs prasa: bērniem ir sertifikāti? Nu protams, ka nav. Ak nē, tagad nedrīkst, pašlaik notiek slidošana zaļajā režīmā - tikai ar sertifikātiem. Bet atnāciet pēc stundas, tad būs dzeltenajā režīmā, kad bērni varēs bez sertifikātiem. WTF?! Kakova h...?! Kāda vispār šādam sadalījumam loģika?

iciks Reģ.: 29.05.2013
5 1 Atbildēt

Skat. augstāk. Kāds bija ielicis Perevoščikova komentāru, ka ar čipiņiem esot, citēju, "nedaudz zemāka saslimšana".

Tavi bērni visu apdraud. Sēdi pie ratiem un domā par sabiedrību.

Veikals. Visi ar ausvaisiem. Darbinieki čipoti. Visi ar uzpurņiem. Kāpēc gan, tas man nav īsti bijis skaidrs nekad, bet nu jā, tā ir.

Kopumā tomēr patīkami, ka cilvēkos sāk dusmas krāties. Tas liek cerēt, ka kaut kad visie šitie lielākoties neloģiskie ierobežojumi beigsies.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 1 Atbildēt

Iniciatīva ir laba lieta (manabalss.lv gan visai bezjēdzīga, bet tas ir cits stāsts), tikai varbūt ir vērts ņemt vērā, ka šis čalīt's ir viens no Gobzema cilvēkiem (viņš pat nesen Tviterī Gobzemu Gunāram Astram pielīdzināja) un ne jau tauta vai tās labklājība viņu interesē, bet gan sava politiskā kapitāla veidošana uz neapmierināto rēķina.

Kopumā jau ideja nav slikta, bet, pirmkārt, visai populistiski uzrakstīts, otrkārt, no uzrakstītā izriet, ka "datos balstīts" viņa izpratnē ir tie dati, kurus viņš gribēs ņemt vērā. Valdība jau apgalvo, ka viņu rīcība ir "datos balstīta". Treškārt, kas būs, ja, piemēram, kādā brīdī nāks atkal niknāks variants, kas pļaus nevakcinētos kā ar izkapti? Cerēsim, ka tas nekas nenotiks, bet vai Krusts kopā ar Gobzemu un iniciatīvas parakstītājiem atbalstīs ierobežojumu ieviešanu? Vai viņš kā piemēru liks priekšā arī tad, ja minētās valstis, kuras sāk atcelt ierobežojumus, tos atkal pastiprinās? Turklāt "vairāk ieklausīties ekonomistu kompetencē" arī ir tāds visai stiepjams jēdziens. Ko nozīmē "vairāk"? Vairāk kā mediķus? Veidos līdzsvaru 3 ekonomistu balsis pret 7 mediķu balsīm, vai kā?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 1 Atbildēt

BTW, interesanti, ka iniciatīvā kā pozitīvais piemērs tiek pieminēta Izraēla - valsts, kurā šobrīd uz urrā jau iet 4. potēšana...

650 Reģ.: 25.01.2017
2 1 Atbildēt

-es tavu Suudu nelasu

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Nelasi. Man dziļi violets.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

-es tavus suudus nelasu.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 1 Atbildēt

Un kā vēl lasi... ne vienu vien esi komentējis pēc būtības...

Volx Reģ.: 22.11.2018
3 0 Atbildēt

Drīzumā uz kinoekrāniem youtu.be/U-A4yoaWTiQ

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Uzreiz šmule aizskrēja vakcinēties.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Draugu ģimenē bērns - jaunietis (bez potes) otrreiz inficējās ar covid burtiski 2 mēnešus pēc pārslimošanas. Esot vien bijis ultravieglā formā. Bet sajūtas 1-2 dienas esot bijušas identiskas ar “smago” versiju. Oho! Biju pārliecināts, ka vismaz pusgads nekādi. Neko, atjaunoja QR kodu

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 6 Atbildēt

reti, bet ir arī tā

covid19.gov.lv/pieredzes-stasti/simptomi-turpinas-vel-gadu-ka-garais-covid-19-mainija-rosiga-studenta-rudolfa

ĪSUMĀ:

Garais Covid-19 jau gadu neļauj studentam Rūdolfam atgriezties ierastajā dzīvē.

Jaunietim pēc sākotnējas pašsajūtas uzlabošanās ar laiku kļūst grūti uzkāpt augstāk par otro stāvu.

Kopš saslimšanas ar garo Covid-19 Rūdolfs 21 gada vecumā regulāri dzer sirds zāles.

Vide ap Covid-19 tematu var būt tik saspīlēta, ka jaunietis ikdienā mēģina no līdzcilvēku jautājumiem par slimību izvairīties.

Ārsti brīdina par garā Covid-19 radītu paaugstinātu risku nākotnē saslimt arī ar citām slimībām.

Lai arī ārsti palīdz saprast slimības gaitu, jaunietim tās laikā pietrūkst iespējas vairāk dzirdēt arī citus pieredzes stāstus.

Garā Covid-19 slimības simptomi attīstās trīs mēnešu laikā pēc akūtās saslimšanas, un to ilgums ir vismaz divi mēneši.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Reti, bet ir arī tā, ka no vakcīnas mirst...

Kādeļ esi aizstājis objektīvus datus par šāda iznākuma risku ar želabainu eseju? Jo dati neatbilst vajadzīgajam naratīvam?

Un kā ir vakcinatajiem - zināms, ka vakcīnas nenovērš slimošana, bet tikai nāves risku. Kāda ir to ietekme uz vidusceļu - garo Covid? Kur atsauces uz pētījumiem? Vai vakcinetajiem ir lielāka vai mazāka iespēja tikt pie garā? Par cik procentiem?

mefisto Reģ.: 22.05.2017
3 6 Atbildēt

Reti, bet mirst arī no šašlika.

Vakcīna mazināja smago formu un nāves risku. Pēc esošajiem datiem pilnībā vakcinētajiem garā kovida risks arī par aptuveni 50% mazāks nekā nevakcinētajiem.

Bet nu tagad izplatās Omikrons, jāpagaida dati.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Mirst no šašlika...- tātad nevajadzētu neko lieku (vai pārāk garu) ņemt/mutē, pirms nav ienākuši Dati.Jā.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 2 Atbildēt
raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 1 Atbildēt

jauns.lv/raksts/zinas/483541-nacionalais-teatris-atcel-visas-sonedel-planotas-izrades

Aktieru slimības dēļ Latvijas Nacionālais teātris atcēlis visas šonedēļ ieplānotās izrādes.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Ārsti - aiz mums stāv tauta, bet kas stāv aiz deputātiem?

t.me/mainampasauli/11993

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
2 3 Atbildēt

Aiz deputātiem pašlaik stāv sagatavotas sūdu dakšas.

Volx Reģ.: 22.11.2018
2 1 Atbildēt

Šīra kungs ir atpakaļ! Te jau iauto vadība bija satraukusies par jūsu mēli, ārkārtas disciplinārā komiteja tika sasaukta. Bet nu labi viss, kas labi beidzās

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Tikai alternatīvi apdāvināto telegram pasaulītē. Saderam nekas nebūs, nevienu ne uz dakšām sēdinās ne iesēdinās.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
1 0 Atbildēt

Testēšana LV nesokas galīgi. Tad jau būs jāveic pieraksti krietnu periodu uz priekšu - simptomi "būs"

1984 Reģ.: 30.11.2021
1 0 Atbildēt
mefisto Reģ.: 22.05.2017
0 0 Atbildēt

Kāds tur mēmais liecinieks. Omikrons līp arī vakcinētiem, bet būsteris joprojām nodrošina labu aizsardzību pret smagām formām. Jācer, ka ar Omikronu šis viss arī beigsies šādā formā, kā līdz šim notika.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Man patīk kā 200 gadus sena zinātne ir izlidojusi miskastē - nu labi, ne ar kovidu; esošās atrunas ka nepotētie apdraud potētos tika izdomātas tad, kad parādījās vecāki kas sāka sasaistīt savu bērnu veselības problēmas ar potēm. Ja tie kas pirms 200 gadiem izgudroja potes būtu izgudrojuši kaut ko tik noderīgu kā šitās potes, tad vēl šobaltdien nekādu pošu nebūtu, jo tiem pošu izgudrotājiem aizmugurē nebija daudz naudas lai tā laika karaļiem [republikas tolaik bija uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmas] piedāvātu kukuli un otkatus par obligātas potēšanas ieviešanu...

1984 Reģ.: 30.11.2021
2 0 Atbildēt

Viena prominenta, būsterota personība šobrīd atrodas starp divām pasaulēm..... varbūt tomēr ir pienācis mirklis, kad būtu jāatzīst - karalis tomēr ir kails....

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Varbūt tomēr jānoskaidro kas prominencei 76 gados kaiš?

C19 ļoti mazā skaitā pats par sevi ir pie vainas koka mētelim. Lielāko tiesu pie vainas ir hroniskas un smagas blakusslimības, kuras saasina c19. Tieši tāds pats stāvoklis būtu ar Rota vīrusu (tam gan laikam slimošanas fāze īsāka), bet ar vienu atšķirību - Rota vīruss marta beigās nebūs sastopams, c19 būs spēka plaukumā.

Tāpēc tas karalis ir ļoti labi ģērbts, bet ļoti novājinātam karalim arī Armani uzvalks maz palīdzēs.

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
3 1 Atbildēt

Nedēļas laikā topika zlosnākais vakseris kažoku ir apmetis pa 180 grādiem un apgalvo ka kovida nav blac! pavārs uz nāves gultas atrodas ne dēļ kovida!

Vot eto pavarot.

Karalis ir nevis kails bet vēl launāk. Agonē pēdējos elpas vilcienus. Potīšu abloms par 100%!

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Analfabētisms nav nekas tāds ar ko jālielās!

Tevis piesaukto neesmu apgalvijis pilnīgi NEKAD.

Papildinot atgādināšu, ka neesmu arī apgalvojis, ka vakcīna padara nemirstīgu. Cilvēki mirs arī pēc vakcinācijas.

Tomēr vakkcīna ievērojami samazina iespēju nomirt šogad

1984 Reģ.: 30.11.2021
2 0 Atbildēt

Ja gāžas nevakcinēts, hroniski slims seniors - vainīgs C19. Ja gāžas būsterots seniors - vainīgas viņa hroniskàs slimības.... nekā jauna, kā manā bērnībā - mainam ārzemju spiegu pret mūsu izlūku

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 3 Atbildēt

Un otrādi. Antivakseru naratīvs - ja ar C19 gāžas seniors, visticamāk, C19 tur ņepričom, tāpat būtu nogāzies. Ja nogāžas pēc vakcīnas saņemšanas, 100% pote vainīga.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Viss ir pareizi: pirmais, ja būtu savakcinēts, par 70+ % nenonāktu slimnīcā un koka mētelī. Šī ir publika, kas ap 90% rada slimnīcu stūķi;

Tomēr ir arī tik vārgi cilvēki, kur vakcīna vairs nedod īsti drošību. Šādiem cilvēkiem pietiek ar gripu/c19/ Rota vīrusu, lai iespēlētu koka mētelī. Tak esi pamanījis, ka katru gadu gripas sezonas laikā mirst vairāk.

Ja slimnīcā nonāktu tikai vārgie, nekādu izmaiņu pret gripas sezonu nebūtu. Bet nonāk antivax ar hroniskām kaitēm, kuri no gripas un Rota būtu izvairījušies šogas, bet no c19 nespēja. Jo c19 ir ievērojami virālāks par tiem diviem

Kas tieši tev liekas dīvaini un sazvērnieciski?

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Draugs, pārlasi pats, ko sarakstīji

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Palasi jau gan arī tu. Tām grupām ir skaita atšķirība par kārtām.

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
2 1 Atbildēt

Viens zināms cilvēks strādā par ātrās palīdzības mašīnas šoferi. Vakcinējies ar divām pamatdevām, kā jau medicīnas jomā nodarbināts, ir arī būsteris. Šobrīd slimo, nu gan jau omikronu. Slimo nu jau trešo reizi. Vakcīnas strādā, savādāk viņš jau būtu nomiris trīsreiz.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Un kā var šito izdomāt? Tik pat labi var apgalvot, ka ja nebūtu potējies, nebūtu 3x saslimis.

iciks Reģ.: 29.05.2013
1 0 Atbildēt

Ironija, dārkais drauks, ironija

Volx Reģ.: 22.11.2018
2 0 Atbildēt

Aaaa, točna. Ar tiem turbovakseriem galīgi notrulinās.

Ir tāds tw konts mamma Islandē

Tad rudenī viņa tvītoja, ka mēs šeit gudrie Islandē esam visu izdarījuši, lai pandēmija beigtos. Ko vēl lai dara?

Decenbrī viņa tvītoja cik labi viss šeit organizēts bērnu vakcinācijai. Esot pat animatori vakcinācijas centros, kas izklaidē bērnus

Tad sekoja tvīts : nu beidzot visi esam drošībā, arī mazie nopotēti.

Tagad tvīts - visi slimojam, bet viegli. Paldies dievam, ka paspējām novakcinēties.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Nee,vismaz 6reiz.Jā..Ā,drīzāk visas 7,vienu vēl pirms tripperedakters Gabrijēsuss passludināja un vēl kāda 3x kamēr potes (un masskass) nebij pieejamas.Jā.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
1 0 Atbildēt

ibb.co/dpt7xFm

Salīdzinājums trim viļņiem. Irmais - nbemaz vakcinēto. Otrais - jau ar vakcinētajiem, trešs - ar omikronu. Un ar daudz vakcinētajiem. Slimie, smagi slimie, un mirušie. Spānija.

iciks Reģ.: 29.05.2013
2 0 Atbildēt

Kā paklausās, mediķi un medicīnai pietuvināti cilvēki arvien mazāk sāk ticēt zinātnei. Kas laimīgi cer noķert covidu un dabūt kodu, kas nesteidz pēc būstera - te viens gadījums, te otrs.

Un te tāds filozofisks jautājums rodas. Auto pērkot visi allažiņ uzklausa pazīstama mehāniķa padomus. Dzīvokli pērkot pazīstama māklera izteikumi tiek ļoti ņemti vērā, bet kad pazīstams ārsts izsaka savu ķecerīgo viedokli, to vajag nolaist renstelē. Visilgāk mācītie, bet izrādās - visglupākie. Tā, ja?

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt
Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

》Arī Latvijā sākotnēji tika izplatīts apgalvojums, ka sejas aizsargmaskas nav ieteicamas, jo tās rada viltus drošības sajūtu, tad - auduma maskas pasargājot no inficēšanās, līdz beidzot esam nonākuši pie tā, ka tikai FFP2 respiratori

Un pēc šis demagoģijas tālāk var nelasīt. Vēlreiz saku, ar tām asociācijām un biedrībam ir vērts runāt ja beidz izplatīt tuftu un demagoģiju. Nav saprotama arī loģika kā zūd ticība zinātnei, zinātniskā metode nozīmē ka tiek ievākti dati, pārbaudīti un ir pārbaudāmi, nezinātniskā metode ir tas ko izplata šie ārsti izsakot varbūtības un zīlējot kafijas biezumos. Ir gadījies arī pie tādiem nonākt, diez kas nav. Zinātnei no tā nekas nenotiek, ja atklājoties jauniem datiem tiek izdarīti jauni secinājumi.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 1 Atbildēt

Vai plakanzemjus nekādi nemulsina fakts, ka šo komentāru viņi raksta pateicoties nopeltajai zinātnei? T.i. vecumam līdz kuram nodzīvots, būtisks iemesls ir zinātne (antibiotikas, zobārstniecības materiāli, USG, magn, rezonanse utt), iekārta, uz kuras raksta, ir tieša zinātnes pēctecība un internets, kur atrodas forums NAV radies dēļ tējas sēnes lieliskajām īpašībām.

Vai šiem ļaudīm nerodas sajūta, ka viņi kko nesaprot?

1984 Reģ.: 30.11.2021
2 0 Atbildēt

Izlasi to rakstu, vēstuli, ne tikai virsrakstu. Tur ir visi tie jautājumi, uz kuriem jau 2 gadus netiek sniegta neviena atbilde. Tikai plakanzemis - ja ko tādu atļaujas pajautāt

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Bet pļā. Kas nav saprotams, ja ir pilnīgi nezināma situācija (šajā gadījumā vīruss), ka zināšanas tiek papildinātas un paplašinātas. Man visu laiku tā ir. Visās jomās.

Bet plakanzemjiem liekas, ka punktā 0 viss visiem jāzina.

Savukārt mantras: netirgot zeķbikses, lietot respiratorus drīzāk ir sociālas saknes - gan jau JG uz ielas redzēji, ka cilvēki vnk neatceras, ka vajadzētu nepulcēties. Tāpēc vienkāršas, viegli redzamas mantras.

Tām visu laiku gan ir jāvēro ieguvumu / zaudējumu bilance. Kas saistībā ar I rindkopā minētajiem iemesliem, pirms tam nav īsti zināmi.

iciks Reģ.: 29.05.2013
2 0 Atbildēt

Bet pļā - ja visu laiku redzi, ka tie saucamie zinātnieki & pētnieki & ierobežotāji visu laiku iebrauc auzās, tad jautājums - nedrīkst nemaz apšaubīt viņu viedās domas?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Jā, nabaga zinātniekiem pilnīgi nezināma situācija un man izrādījusies taisnība. Nez kā vēl mēģināsi mani pierunāt tiem profesionāļiem ticēt?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Tev nav izrādijusies taisnība, jo tad arī astrologiem reizēm izrādās taisnība. Taisnība būtu tad, ja apkopojot datus būtu nonācis pie prognozējamuem rezultātiem, bet čiks vien no tavas analīzes vien bija. Optimistiskos un pesimistiskos scenārijus katrs var sadzejot. Vot man gan bija taisnība, ka vajag ievērot noteikumus citādi būs tikai stingrāki. Redz kāds es gaišreģis.

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
6 0 Atbildēt

Tikai durakam var likties ka pašlaik notiekošajam ir kaut kāds sakars ar zinātni.

Var paņemt rokās treknu suna izkārnījumu un saspiest, un tad pierakstīt, pa kuru spraugu nak ārā vairāk vai mazāk, svērt un testēt uz konsistenci Tieši tāda pati zinātne kā kovidzinātne.

1984 Reģ.: 30.11.2021
2 0 Atbildēt

Ir viena milzīga atšķirība - ja spaida suņa izkārnījumu, tad naudas nav tik daudz kā nekad.... vismaz pagaidām

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Zinātnieks ieradās. Eu Satversmi lasošais celtniek un zinātniek tev jau nu vajadzētu zināt, kas ir ūdens šķidrums vai gāze?

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Tu tak nevarētu būt tāds antiņš, kā raksti. Ja reiz es neticu vienam aspektam, tad es neticu nekam, ja?

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
3 0 Atbildēt

Eidi.

Zinātne kovid apkarošanas ziņā 2 gadu laikā ir tikusi līdz tam, ka auduma maskas nepalīdz! Pļec! Divi gadi pagāja.

Jūs tur visi tādi antiņi esat? pa nopietno. Palīgskolnieki ar nopirktiem diplomiem vai kas nav kārtībā?

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Nu pļā. Kur tu to atraki?

Es redzu, ka audumu maskas ir pārāk pierastas un neveido distancēšanos.

Plakanzemju lielākā problēma ir tā, ka viņi neprot lasīt. Vienmēr redz burtus, kas tur nemaz nav

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
1 0 Atbildēt

Tev nav pilns kalendārs. Tikai manas personigas domas, nenem launā.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Paga, tad uzpurņu mērķis bija panākt distancēšanos? Nu tad priekš kam uzpurņus vajadzēja? Vajadzēja pieņemt noteikumus ka vieniem ir jāvalkā baltas drēbes bet otriem - jānosmērējas ar kādām smērēm vai kaut ko tādu; to kā sašķirot kuriem kas jādara, kaut kā izdomātu - uzreiz būtu distancēšanās, bez jebkādas maskuballes...

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 4 Atbildēt

Uzpurņi strādā, negribās ilgi uzturēties bodēs. Primātais mērķis sasniegts, nodrošina distancēšanos gan laikā, gan telpā. Par auduma maskām lēmums nav skaidrs, pietiktu ar rekomendāciju, tik radikāli jau neko auduma aizsegi vs medicīniskās maskas neietekmē, bet atkal tā jau ir ķeršanās pie kārtējā pēdējā salmiņa, lai atkal nav lohi jālohdauno.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Kapēc nopirktiem diplomiem? Diploms jau kopš padomju laikiem visvieglāk ir iegūstams ar pareizo politisko nostāju un aklu ticību iekaltām zināšanām. Tieši tiem, kas atļaujas apšaubīt pasniedzēju autoritāti ir lielākas problēmas tikt pie diploma.

Zinātnes ticības piesaucēji ir tie, kas pie iepriekšējā režīma būtu zinātniskā ateisma sludinātāji - ne velti šāds priekšmets bija obligāts komunisma cēlājiem. Īstie zinātnieki, kā, piemēram, Ņūtons, Faradejs vai Boils bija reliģiozi - jo zinātnei nav nekādu pretrunu ar reliģiju. Pretrunas ir komunistiem, kas nespēj "pārdot" ticīgajiem ideoloģiju, kura ir klajā pretrunā ar ticīgo vērtībām.

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
3 0 Atbildēt

Nu mūsdienās jau tā vairs nav, bet daļēji varu piekrist.

Pirms kāda laika sita krustā tos kuri teica ka zeme ir apaļa, jo visādi fckeni, Gēbešņiki12 un pārējie pareizie zināja labāk un zināja kā ir jābūt un kā ir pareizi.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Gandrīz pareizi, tikai ielīda nepareizais vārdiņš - nevis "reliģiozi", bet "ticīgi". Nu labi, nezinu par tevis piesauktajiem - Paskāls, piemēram, bija ticīgs un kā reiz mūža beigās nodarbojās ar apoloģētiku. Un tā ir ticība Dievam kam nav pretrunu ar zinātni - reliģijai [cilvēku izdomātai sistēmai] gan ir - tā bija reliģija kas viduslaikos zinātniekus kurināja uz sārta ar katoļu pāvesta svētību.

Un jā, mūsdienās atkal cita reliģija [cilveku izdomāta sistēma] kurina [pagaidām pārnestā nozīmē] zinātniekus - kovidreliģija - un vēl pāris radniecīgas reliģijas.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Ticīgs var būt abstrakti, reliģiozs - ticīgais, kas tic konkrētai reliģijai, ka vērtību kopumam. Ticēt var arī "zinātnei" un marksismam, kas šos ticīgos atšķir no reliģiozajiem. Jā, protams, konkrētā reliģija ir cilvēku izdomāta un bieži tīši vai netīši satur nevēlamas lietas vai interpretācijas.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Protams ka drīkst ticēt laumiņām un nāriņām, jo pasaku tēli nav zinātne vien literatūra un māksla, bet tas tā nedaudz dīvaini ir ka zinātniekam piemīt šāda domāšana. Taču kas nu kuram palīdz, arī abstrakta domāšana un laba iztēle ir šai nozarē nepieciešama. Reliģija ir saprāta blakne, jeb plāksteris. Vienīgi tas, ja jūra nav izpētīta tas nenozīmē, ka jūrā tāpēc dzīvo briesmoņi, līdz šim vēsture rāda pretējo. Tulīt iedarbinās jauno teleskopu, būs jāpaslēpjas briesmoņiem aiz vēl tālāka mākoņa maliņas.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Tu kaut ko esi sajaucis [kā parasti] - Dievs nav vajadzīgs lai izskaidrotu neizprotamo bet gan lai izskaidrotu saprotamo

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 2 Atbildēt

Dievs nav vispār vajadzīgs, jo beigu beigās nonāk pie pašreferences, kas neizskaidro pilnīgi neko. Tikpat labi var fantazēt par celošanu laikā un prātot par paradoksiem kas no tā izriet un ka tas viss strādā. Ja sarežgīta modeļa iegūšanai priekšnosacījums ir vēl sarežģītāka modeļa iepriekš pastāvēšana, tad tikpat labi bez tā arī acīmredzami varēja iztikt. Pilnīgi skaidrs, ka visums noteikti nav uzbūvēts tā kā to apraksta pasaku grāmatās, pie tam vēl ar tā laika izpratnes līmeni. Nez ko tik daudz un dažādas reliģijas, bet katra esot tā īstā, kā tad. Kas nu kuru motivē. Visefektīvāk atbildes sniedz suicīds uzreiz var savas fantāzijas pārbaudīt.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti