Kas ir koronavīruss Covid-19? Kādas pazīmes? Kā izsargāties? Tagad arī Latvijā

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Kāpēc tik traka ņemšanās ap koronavīrusu Covid-19? Cik tas ir bīstams!

 
kontradmiral Reģ.: 07.12.2004
5 1 Atbildēt

šodien kolēģis no tehniskā dienesta aizdevās aizsaulē. Bija kaislīgs antivakseris un vēl slimnīcā lamāja ārstus, ka piešuj viņam Covid diagnozi, jo tāda taču nemaz neesot.

Bērnu klases vienu pēc otra sūta karantīnā, ģimenes ārste toč deg ārā, jo darbu apjoms viņiem nenormāls - it īpaši birokrātijas dēļ ar visām k-personām, slimības lapu rakstīšana utt. Izskatās, ka situācija paliek tik skarba, ka iespējams tūlīt arī vakcinētos, kas ir bijuši k-personas sāks ierobežot, lai antivakserus sargātu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 10 Atbildēt

Un kā tu zini, ka tā diagnoze netika "piešūta"? To, ka no C19, tāpat kā no gripas, nemirst tieši, bet tikai no radītajām komplikācijām, laikam esi palaidis garām. Pozitīvs C19 tests pats par sevi nekādi nenorāda uz cēloņsakarību.

Nu jā - klases sūta karantīnā, jo tāds ir politiskais uzstādījums, ne jau tādēļ, ka bērni reāli slimotu. Birokrātijas un apgrūtinājumu apjoms ir nenormāls, to neviens nenoliedz. Tikai iztrūst pats galvenais - objektīvi pierādījumi par C19 kā tiešo cēloni visā šajā haosā.

mnm Reģ.: 25.01.2018
8 1 Atbildēt

debīla demagoģija - tad jau no lodes arī nemirst, bet no asins zuduma, un tad jau arī nevienu nošaut nevar, pants par slepkavību jāatceļ D

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 5 Atbildēt

Debila ir tikai nespēja atšķirt acīmredzamu ievainojumu no lodes un pozitīvu C19 testu, kas nekādi neuzrāda, vai C19 ir sākotnējais izraisītājs, vai vienkārši papildus pielipis citas kaites novājinātam organismam.

mefisto Reģ.: 22.05.2017
2 3 Atbildēt

Nu tad palasi par Covid-19 radioloģiskajām īpatnībām un sapratīsi vairāk.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 2 Atbildēt

Iedosi kādu atsauci, kurā var palasīt kā nosaka vai C19 ir primārais izraisītājs vai tikai papildus infekcija?

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

..Patiešām...tabletes ir pierādījušas ievērojamu efektivitāti pret Gamma, Delta un Mu vīrusu variantiem...pētījumi sniedz iepriecinošus rezultātus: tablete ļautu uz pusi samazināt hospitalizācijas un nāves risku...ražošana jau ir sākta...ņemot vērā veikto pētījumu rezultātus... tikmēr...akcijas..Volstrītā...+12%

tg24.sky.it/salute-e-benessere/2021/10/02/pillola-anti-covid-merck#02

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 3 Atbildēt

Šodien 18.00 jauns antivaxeru raidījums "Brīvības studija", vada Pudniks

t.me/mainampasauli/9731

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 1 Atbildēt

21.00 sāksies dēļ FB teh problēmām.

Varbūt

darklight Reģ.: 29.10.2013
3 1 Atbildēt

Paskat, Cukerbergs visā pasaulē serverus izrubījis, lai nelaistu patiesības paudējus pie vārda!

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Žēl gan, tāds jauks cilvēks,pieklājīgs, ak tu nabadziņš, nejauši rociņa nodrebēja,nukamnegadās.Un tagd viss tik dārgs un taa..Jā. sfist.com/2021/10/04/facebook-whistleblower-who-shared-docs-with-wall-street-journal-goes-on-60-minutes-to-spill-more-dirt/

Mon 4 Oct 2021 21.35 BST...Frances Haugen, 37, said the thousands of documents she had collected and shared with the Wall Street Journal and US law enforcement showed the company was lying to the public that it was making significant progress against hate, violence and misinformation... www.theguardian.com/technology/2021/oct/03/former-facebook-employee-frances-haugen-identifies-herself-as-whistleblower

nordic Reģ.: 12.04.2002
2 0 Atbildēt

Lasīju par to Merck Molnupiraviru, gaidāmā cena 700 zaļie par 5 dienu kursu. Pie mums drošvien tāpat būs jāvakcinējas ar iepirktajām un ja kāds grib par savu naudiņu un baidās nopotēm, tad varēs dabūt.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Paga, nu kas tas ir, kkādi 700,- par iespēju nenosprāgt.Tas taču ir ar megoAtlaidi.Tudišš pip.Pzdik/tik-tik.Teju kā mahimass kartoška , -61%.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 5 Atbildēt

Viena pazīstama čaļa draudzenei forša dilemma - šī strādā slimnīcā - pavasarī sapotējās un gandrīz nolika karoti; pēc tam trīs nedēļas gulēja mājās ar sirdsdarbības problēmām - tagad pusgads ir pagājis un jādomā ko darīt un ar ko riskēt - dzīvību vai darbu...

Viņa savulaik arī uzrāvās citam potēšanās lohotronam - lai strādātu slimnīcā, jābūt potētam pret gripu - sapotējās un atrāvās to gripu...

eidis Reģ.: 07.11.2001
8 0 Atbildēt

Trūka tikai piemetināt "viņam nav rezona melot" ....

Tik vien tās problēmas, ka minētā persona nekur un nevienam nav žēlojusies.

Un tā visu laiku - tā arī ar to skolotāju, kas pēc potes 3 mēnešos noķēra letālu trombu. Draudzene sataisīja milzīgu publikāciju par šo, bet izmeklēšanā noskaidrojās, ka draudzene lietoja jaudīgu hormonālo kontracepciju (liekas, ka pat ne visai atbalstītas izcelsmes), kurai tromboze IR viena no jau diezgan sen konstatētām blakus parādībām. Ļoti reti, bet vienalga ievērojami biežāk kā potei. Un nekas - tās tabletes mierīgi montē, bet potes redz indīgas.....

eidis Reģ.: 07.11.2001
4 0 Atbildēt

Kopumā redzot milzu sajūsmu par Lidl 0.39EUR banāniem publikāciju komentos un soctīklos, ilūziju par šīs nācijas viedumu un saprātu vajadzētu sarullēt un iebāzt dziļi dziļi...

Man tomēr šķiet, ka komunikācijā (kaut par to pašu poti) nevajadzētu tomēr nolaisties līdz bērnudārza līmenim un sabiedrībai ir tiesības prasīt no atpalicējiem saņemšanos un izlasīšanu. Kaut gan Gobzema elektorāts šķiet ne visai prota arī lasīt.

Volx Reģ.: 22.11.2018
2 0 Atbildēt

Nācijas reitingi strauji krītās. Politiķiem vienas mokas ar šādu nāciu strādāt. Nevar, diez, atlaist to nāciju?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 3 Atbildēt

Atlaist nevar nošpricēt. Komatu katrs ieliek pēc savas sabojātības pakāpes.

eidis Reģ.: 07.11.2001
4 1 Atbildēt

Ir sajūta, ka vajadzētu tomēr būt mehānismam kā palūgt kautkā savākt saprāta druskas. Jo patreiz process ir virzienā piekārtoties vājākajam procesa dalībniekam, t.i. tam čalim no Talsiem ar vienu zobu. Līdzībās tas būtu kā satiksmei pakārtoties zirdziņam ar pļaujmašīnu, kas dodas uz lauku. Uz ceļa to lopiņu var palūgt pavākties, apdzīt un lopiņš neapvainojas. Sabiedriskajā procesā nevar ne apdzīt ne palūgt, jo čalis no Talsiem nikni aizstāv tiesības būt stulbam.

Tas man liekas nav pareizi tomēr. Tas velk uz leju gan sabiedrību gan politiku.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 3 Atbildēt

Jā, tauta ir stulba - un tu, ar savu vēlmi ticēt nomierinošiem meliem un atteikšanos saprast ka tev karina makaronus uz ausīm, esi tam uzskatāms piemērs. Nu kaut vai tevis piesauktais piemērs par to skolotāju [par ko es neko nezinu] - tu uz to skaties no tava tipa aitām paredzētā skatupunkta - skolotāja pēc potes nomira, bet viņa lietoja kontracepcijas ripas kurām var būt tāda blakusparādība, ļaunās ripas vainīgas! Es gan uz to skatos mazliet savādāk - skolotāja rija ripas, bet aizgāja sapotēties, un pēc tam atstiepa pedāļus - tātad pote, kā minimums, ir līdzvainīgs faktors, Dabiski ka šāda, šaubas izraisoša perspektīva ir nevēlama, jo mērķis ir lai Eidis no Rīgas kāri skrietu pēc kārtējās potes - un tāpēc ir tādi rečekisti, kuri vienmēr par pareizu atradīs to, ko vajag atrast par pareizu - lai tu un tavi sugasbrāļi būtu droši ka masu mēdītājos publicētā informācija vienmēr ir patiesa.

Tajā pašā laikā, par čoma draudzenes piemēru - es nezinu par kaut kādu ziņošanu vai nē [bet atcerēsimies ka ir runa par slimnīcas darbinieku kas pēc potes aiziet uz ilgāku slimības lapu ar neparastu slimību], bet - kādu tu efektu tu no tā ceri sagaidīt? Tu tiešām domā ka tavai sugai domātajos masu mēdītājos sāks parādīties ziņas ka potēm var reāli būt nopietnas blakusparādības? Tad taču viens otrs no tavējiem sāks šaubīties, tā nedrīkst! Tāpēc priekš jums iet vaļā pozitīvisma plate, kur vienīgais sliktais ir uzdirsieni ļaunajiem "antivakseriem", bet savādāk viss kārtībā, uzticieties zinātnei, ja sapotēsities, no kovida nemirsiet utt utjpr - un, par spīti tam ka tas viss ir šausmīgi vienveidīgi un vienā virzienā, tu tam turpini ticēt, jo ļoti vēlies tam ticēt.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 6 Atbildēt

"...Es gan uz to skatos mazliet savādāk - skolotāja rija ripas, bet aizgāja sapotēties, un pēc tam atstiepa pedāļus - tātad pote, kā minimums, ir līdzvainīgs faktors..."

Nu, un ar ko tad šādā gadījumā tu esi mazāk aita?

"...tauta ir stulba - un tu, ar savu vēlmi ticēt nomierinošiem meliem un atteikšanos saprast ka tev karina makaronus uz ausīm..."

Un tev, protams, neienāk prātā, ka tas čoms varētu karināt makaronus uz ausīm tev... nu ja, kā jau te izskanēja, nav rezona melot. BTW, Marina arī ir, t.i., bija slimnīcas darbinieks...

"...par spīti tam ka tas viss ir šausmīgi vienveidīgi un vienā virzienā, tu tam turpini ticēt, jo ļoti vēlies tam ticēt..."

Un vai šis nav tieši tāpat par tevi, tikai antivakserisma virzienā?

msh Reģ.: 16.04.2007
3 2 Atbildēt

Ar to ka es domāju ar savu nevis rečekistu galvu.

Otrais - nu bļēēēē... Tipiska aitas, kas vēlas ticēt ganu teiktajam, loģika - čoms melo! Tev ir daudz tādu čomu ar kuriem tu vienkārši kaut kur stāvlaukumā stutējoties pret mašīnu, vai sēžot mašīnā, pļāpājot vairākas stundas no vietas, un kuri tev melo, tāpat vienkārši, aiz neko darīt? Ja jā, jūtu līdzi, forši čomi tev trāpījušies. Lieki teikt ka tā kā kovids mani īpaši neinteresē [tā sūda apkārt jau ir pārāk daudz lai gribētos to sūdu lieki vēl kustināt], jebkādās pļāpāšanās ar jebko tā man pilnīgi noteikti nav galvenā tēma, līdz ar to šādas lietas tiek pieminētas garāmejot, bet nu jā - čoms garāmejot sameloja, for a good measure... Bet savu Marinu iebāz sev kur saule neiespīd; laikam nepamanīji mazo atšķirību.

Pēdējais - nu ja skatās uz šito pēc tāda principa kā ir ar politikas virzieniem, tad tā var pateikt - ja tu neesi komunists, tad tev ir nosliece uz fašismu, jo tu dabiskā kārtā esi tālāk uz labo pusi no komunisma... Kā jau tipiskai aitai tev ir ieborēts ka visi kas nav Šakiras fani [vaka vaka aaaaiiijo, vaka vaka yo!] ir "antivakseri", un tāpēc arī tu, sirgstošs ar pošlepnumu, visus kas nav tavā fanu klubiņā, sauc par "antivakseriem". Es esmu patiesi priecīgs ka tava suga manā darbavietā nepastāv - viena daļa ir potējusies, viena daļa nav, bet neviena dalbajoba kas sāktu šķirot kolēģus pēc tā, kurš ir potējies, kurš nē, kurš taisās un kurš nē, mūsu vidū nav - savādi, vai ne?

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
3 5 Atbildēt

Ar savu galvu tu varbūt domā vienīgi par to, vai dirsu atslaucīt no augšas uz leju vai otrādi.

Viss pārējais ir iemācītas, patapinātas, noßpikotas, izlasītas, vai sagrabstītas gudrības. Pat apeņu krāsu tu izvēlies tādu, kas ne pārāk krīt uz nerviem tavai sievai. Cilvēks ir sociāla būtne. Arī tu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 0 Atbildēt

"iemācītas, patapinātas, noßpikotas, izlasītas, vai sagrabstītas " no kā? ja jau neviens nedomā... Pats nespēj pamanīt absurdu savā apgalvojumā?

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 4 Atbildēt

Neviens neizdomā visu no paša sākuma, bet pamatojas uz iepriekšējo paaudžu pieredzi.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 2 Atbildēt

Skaidrs, ar savu galvu domāja tikai iepriekšējās paaudzes. Cik sen atpakaļ jāskatās, kad pārstāja domāt?

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
2 5 Atbildēt

nu protams, tu mums tas brīmumbērns, no iepriekšējām paaudzēm neesi neko paņēmis. Pats sev agronoms un zobārsts, celtnieks un kapracis? Visu savu pieredzi esi praksē ieguvis.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Ko tu tagad gvelz? Vēl neesi sapratis ironiju, ka nespēj pats savu apgalvojumu par nedomāšanu ar savu galvu nekādi argumentēt?

To pašu pieredzi, ko tagad bezjēgā piesauc var izmantot pārdomāti vai akli kopējot. Bet to jau tev, nedomātājam, nesaprast, vai ne? Un pavisam grūti saprast, ka citi mēdz arī domāt.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
2 5 Atbildēt

domātājs atradies.

Viss, ko no tevis redz, ir marginālu anivakseru un kremļa spambotu atgremojums.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Ja pagvelzīsi vēl, varbūt sevi pārliecināsi, ka cilvēks, kas ir vakcinēts, ir par vakcināciju un kā piemēru pareizai C19 krīzes vadībai uzskata ASV Floridas štatu, ir "radikāls antivakseris un kremļa spambotu atgremojums".

Bet pats taču tam netici... Tikai nezini, kā lai aizstāv savu vakseru propagandu.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 2 Atbildēt

Smaidīgā smadzeņu intertais stāvoklis ir diezgan saprotams, tas kas mani pārsteidz - man ir aptuvena nojausma cik viņam varētu būt gadu, un tajā vecumā vajadzētu būt pietiekamai smadzeņu darbību veicinošai dzīves pieredzei... Man viens vai divi pusbrāļi domā apmēram kā viņš, tāpat pavelkas uz visām "pareizajām" sazvērestības teorijām, bet tā ir cita paaudze kas jau ir paguvusi saņemt pareizo indoktrināciju...

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Tā padomāju, priekš manis nekas nenotiktu, ja vienu dienu tas FB arī izdzēstos pa visam. Pēdējā laikā vienīgais ko tur skatījos bija antivaxeru tiešraides. Tekstu un video visi jau tā pat liek telegramā, kur nevienu nebano. Gan jau atrastu arī kādu citu straumēšanas platformu.

Kas visiem pārējiem par traģēdiju, nav saprotams.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Sīkie masveidīgi izmanto FB mesengeri. Tie antivaxeru video savukārt, šos neinteresē.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Nu man priekš tā ir Wup un savukārt neinteresē sīkie

Bet vispār atceros pāris gadus atpakaļ sīkie kko tur aktīvi ņēmās pa draugiem. Smējos, ka pikojas. Varēja iemest ar virtuālo piku

Lūk, vakar nevarēju noskatīties jauno antivaxeru raidījumu, tas tev nav pikas sūtīt, Eidi.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Es neuzjautāju tavu orientāciju. Es padižojos ar zināšanām par traci saistībā ar FB neizslēgto rokasbremzi

Chalenger Reģ.: 31.12.2020
0 2 Atbildēt

ar to purnu grāmatu mana pieredze ir tāda, ka ar steigu izdzēsu ārā no sava telefona- kad iepriekšējā darbā pieslēdzos purnu grāmatas grupai, nu tas ir, firmas kolēģu ziņu grupa, tad beidzot sapratu, kāpēc tai darbavietai neiet pizņess uz priekšu, izrādās, visas bābas un daži džeki tik pa turieni vien dzīvojās, tai virtuālajā pulciņā, reāli tur šie visi nestrādāja, vai izlikās, ka strādā, un tad vēl tās bezgalīgās pīppauzes, ----- pilnīgs bulšits bija tā darba vieta, nekavējoties sāku meklēt citu darbu, un tagad esmu laimīgi no turienes prom

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 4 Atbildēt
650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Kas te neskaidrs?? Iepriekš tas pats P-ļuts tev cieti solīja- sept beigās būs 500.Vai nebija? Bet tagad ir jau oktobris! Kādam varbūt rodas šaubas par viņa dr.med.phil.doc.prof.nostrd. dotībām?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Inficēto un slimnīcās esošo skaitļi ir tādi, kādi ir.

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Te nu ir plašs darbalauks. Jau domās redzu jaunu tēmu par to, kā no shēmiņām mājas apstākļos uztaisīt pašgatavotu covid gultu ar gaisa pūtējiem un siekalu testiem.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 7 Atbildēt

Tā jau ir, nekā nopietna tur nav.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Cipule TV3 tagad.

Veselības aprūpes sistēmai ir pārslodze.

Aicinās izsludināt ārkārtas situāciju.

Vietu trūkums Rīgas apkārtnes slimnīcās.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 3 Atbildēt

Un kāpēc atkal politiķe, nevis īsta medicīnas darbiniece?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Nu, viņa nupat nostrādājusi maiņu un TV3 viņu paaicināja uz studiju.

Un viņa jau saka, ka valdība netiek galā.

Iedzīvotāju kontakti esot jāsamazina par četrdesmit vai sešdesmit procentiem.

Lēmumu nepieņemšana nozīmējot atbildības pārvirzīšanu uz sabiedrību.

Janvārī vakcinētie mediķi arī sākot inficēties un saslimt, bet neslimojot smagi. Tomēr tas ietekmē strādājošo mediķu skaitu.

Feisbukā esot rakstīts, ka esot izveidotas grupas, kas sekos brigādēm, vai tiešām tās pārvadā slimniekus vai tikai braukājot pa pilsētu ar ieslēgtām gaismām.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

"Lēmumu nepieņemšana nozīmējot atbildības pārvirzīšanu uz sabiedrību."

Pag... Tātad viņai nepatīk, ka totalitārisms virzās uz demokrātiju?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
3 6 Atbildēt

Ja sabiedrība varētu mazāk kontaktēt, tusēt, ceļot, iepirkties un visu ko ievērot PATI, bez norādēm un likumiem, tad COVID inficēto skaits samazinātos, slimnīcu pārslodze nebūtu un nekādi īpaši likumi nebūtu vajadzīgi.

Tam vajadzīga tautas labā griba.

darklight Reģ.: 29.10.2013
5 5 Atbildēt

Es pateikšu. Es pat netaisos mazāk kontaktēt, tusēt, (neceļoju),iepirkties un kaut ko baigi ievērot. Es gāju vakcinēties, lai man būtu pie dirsas, un man attiecīgi ir pie dirsas. Un visiem nevakcinētajiem es šķaudu virsū vārda tiešajā nozīmē (vispār pagaidām tikai pārnestā, jo šoruden šķaudīt vēl neesmu sācis).

WALA Reģ.: 19.06.2002
5 0 Atbildēt

Un te lūk ir mūsu (un ne tikai valdības) lielākā kļūda, pieļaut vakcinētās daļas samērā bezatbildīgu rīcību ...

gluži tas pats kas ar velo-kretīnismu, kā vidējais lohs saož kaut mazāko atbalstu no valdības/vietvaldības tā sāk sāk dancot "kā žurkas pa galdu".

Sabiedrības veselība joprojām ir kopēja atbildība, vakcinēts vai nē ...

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Wala, a var konkrētāk? Kas tieši vakcinētajiem tāds ir atļauts, ko būtu vajadzējis aizliegt? Tu gribēji visu laiku lokdaunā dzīvot?

msh Reģ.: 16.04.2007
1 5 Atbildēt

Konkrētāk? Visu kas nepotētajiem ir aizliegts vajag aizliet arī potētajiem. Atlaides jums ir iedotas tikai lai mudinātu jūs skriet pēc devas, nevis tāpēc ka būtu pamatots iemesls tām atlaidēm - jo, protams, bez atlaidēm potēto skaits būtu smieklīgi zems - lielākā daļa tāpat potējas pret ierobežojumiem nevis kovidu

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Pirmkārt es yzskatu ka vispār nekas nebūtu jāaizliedz, taču vienkàršota koncertu apmeklēšana, dažādas saiešanas vakcinētiem utml. ir drusku vieglprātīga attieksme pret Covid.

Nu vai arī var paskatīties pretēji, ja Covid nav tik nopietna slimība, tad kādēļ vajadzīgs tāds PR vakcinācijai utml.

eidis Reģ.: 07.11.2001
3 0 Atbildēt

Pag. Nē, nē. Es esmu par dāņu pieeju - savakcinēt visus un rīkoties bezatbildīgi tādejādi regulāri viegli izslimojot c19 un attiecīgi atjaunojot organisma imūnreakciju. Tas noteikti ir manās interesēs. Ierobežojumi bojā šo modeli. Ierobežojumi rodas bezatbildīgu antivakseru dēļ. Viņi ir kaitīgi, ne saudzējami.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
3 4 Atbildēt

Vakcinētie tomēr ir kaut ko izdarījuši, lai tā COVID infekcija nepārslogo sistēmu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 2 Atbildēt

Domā to, ka neierobežoti vazājas apkārt pusslimi, izplatot sev personīgi maz kaitīgās agresīvās mutācijas?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
6 4 Atbildēt

Ja sabiedrība pati būtu gatava dzīvot koncentrācijas nometnē, tad nevajadzētu ar varu tādas veidot. Tā?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 3 Atbildēt

Ja sabiedrība samazinātu savas aktivitātes par četrdesmit līdz sešdesmit procentiem, teiksim, laiku pa laikam.

Tagad vajadzētu.

Tad ikdienas inficētie un slimnīcās esošie ar zināmu laika nobīdi, samazinātos līdz kaut kādiem jau "pieņemamiem" ikdienas apjomiem.

Tad varētu atkal svinēt, iepirkties un tusēt.

Un tad atkal.

Sabiedrība tad redzētu jēgu savai darbībai.

Fūrmanis bija TV1 rīta intervija, Cipule - TV3.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Palasīju www.tvnet.lv/7341515/furmanis-vakcinaciju-nevajag-izmantot-politiskiem-nolukiem

Manipulācijas un dubultoma pilnā krāšņumā. Un tāds runā par uzticēšanos? Vienalga, ārstiem vai politiķiem...

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 5 Atbildēt

konkrētāk, kur manipulčija un kur 'dubultdoma' (jau sen skaidrs, ka Orvela 1984 tu uzskati par gandrīz vai bībeles vērtu dokumentu, rokasgrāmatu, pēc kuras rīkojas visas tev nepatīkamas valdības)

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Vajag atkal kaut ko gvelzt, tādēļ, ka Orvels ir aprakstījis to, kā rīkojas totalitāras varas un radījis terminus, kas ir iegājušies apritē šīs rīcības raksturošanai. Savādāk jau to nevari apstrīdēt, jo neapgriežot otrādi (rokasgrāmatu, pēc kuras rīkojas visas tev nepatīkamas valdības) un nepiesaucot vēl bībeli (kāds tai šeit sakars), nekas nesanāk?

Kur manipulācija? Šeit:

"Katrs saslimšanas gadījums nes līdzi postu. Katrs smags saslimšanas gadījums nes vēl lielāku postu un katrs nāves gadījums nes sēras. Mums ir veids, kā no tā izvairīties, un tā ir vakcinācija pret Covid-19," sacīja LĀB viceprezidents.

Tiešām katrs? Tiešām nav tā, ka absolūtais vairākums ar C19 slimo viegli? Tiešām vairs neeksitē jaunā slimnieku suga "bezsimptomu"?! Kā tas iet kopā ar iepriekš muldēto?

Kur dubultdoma?

"Pašreizējā situācija lielā mērā esot tās sabiedrības daļas atbildība, kura nav radusi iespēju vakcinēties pret Covid-19."

Cilvēki nevakcinējas, jo tas ir dažādu iemeslu dēļ pieņemts apzināts lēmums. Bet, lai kaut kā ietu kopā ar parējo gvelšanu, vienlaikus ir jāspēj pateikt, ka tiem nav bijus iespēja... Nu parādi tu man kādu, kuram vēl ir "jārod iespēja", nevis jāmaina nostāja.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt
Bradypus Reģ.: 09.06.2017
5 0 Atbildēt

Ir ļoti daudz vientuļu pamestu cilvēku arī bez C19 - kur satraukums par viņu likteņiem?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 3 Atbildēt

Tad ģimenes ārsts Dzalbs izstāstīja nepareizi to situāciju? Visādi gudrinieki tanti mudināja nevakcinēties un pie iespējas, ka tante varētu būt dabūjusi COVID, pazuda? Ne tā? Kaut kā citādi?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Tev ir disleksija? Vai pat nemēģināji uzdoto jautājumu izlasīt?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 2 Atbildēt

Tad Dzalbs apraksta situāciju vai ne?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Jā, ļoti neoriģinālu situāciju, kā mantinieki cenšas tikt pie mantojuma. Un viens varai lojāls dakteris no tā mēģina izvilkt C19 propagandu.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Viss ir diezgan vienkārši - draugi un radi tantei sastāstīja nevakcinēties, kad noskaidrojās, ka tante, iespējams, saķērusi COVID, visi labie padomu devēji pazuda.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

AI/ML "pareiza" pieeja Covid apkarošanā - piedāvā prezervatīvus, lai "nerada bērnus - vīrusa nēsātājus" :

www.theregister.com/2021/10/06/singapore_chatbot_covid_fail/

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
5 4 Atbildēt

Vispār jau tas nav īsti fail. Faktiski tas parāda, kāda ir "pierādījumu bāze" C19 afērā - AI analītika tikai parāda, kādi secinājumi ir izdarāmi, ja sausi paskatās uz ieejas parametriem un attiecīgi ilustrē to "īstumu".

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Piekrītu ka būtu ļoti interesanti un vērtīgi šādus jokus pakļaut nopietnākai izpētei.

P.S. tiesa var gadīties, ka ieejas dati ir nepilnīgi, kas tad noved pie tieši šāda joka .

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 3 Atbildēt

Tas, ka pašlaik veselības aprūpes sistēmai ir pārslodze taču ir pareizi dati?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 2 Atbildēt

Kādi tieši ir dati? "pašlaik veselības aprūpes sistēmai ir pārslodze" ir propagandas frāze. Kā īsti ir, ciparos. Salīdzinot ar pirms C19 cipariem. Cik ir intensīvās aprūpes vietas onkoloģijā un kardioloģijā? Kāda ir to noslodze? Cik tās ir "atņēmis" C19? Cik ir jaunas par "daudzo naudu" taisītas C19 vietas? Kāda ir medicīnas personāla algu dinamika? Kāda ir personāla pieejamības dinamika ilgtermiņā sociālistiskajā medicīnā? Kur ir visi šie cipari? Kur ir dati? Kādēļ tu propagandas frāzi sauc par "datiem"?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Tātad - medicīnas sistēmā strādājošie Cipule TV3 un Fūrmanis TV1 šorīt teica, ka medicīnas sistēmā ir pārslodze un, neko nedarot, tā būs vēl lielāka.

Kāpēc tas vispār ir jāapšauba?

Cipule teica, ka Feisbukā esot rakstīts, ka esot izveidotas grupas, kas sekos brigādēm, vai tiešām tās pārvadā slimniekus vai tikai braukājot pa pilsētu ar ieslēgtām gaismām.

Tas tiešām ir jāapšauba?

kontradmiral Reģ.: 07.12.2004
3 0 Atbildēt

daži gudrinieki te paskaidros sīkāk, ka ilumināti ātrajās palīdzībās vizina uzpirtkos, lai radītu rindas un viltus trauksmi. Mana paziņu lokā 2 mirušie, 1 komā padzīvojās, viena ļoti smagi pārslimoja, pārējie zināmi, kas slimojuši ar vidējiem vai viegliem simptomiem. No daudziem vakcinētajiem paziņu lokā vienai jūtamas un ilgstošas blaknes. Zinu darbu devējus, kas jau izbesījušies ar gudrīšiem un laidīs vaļā no darba ar novembri, citi apžēlojās un ļaus nest testus ik pa 72stundām. Biznesa partneris Nīderlandē teica, ka viņiem visus ierobežojumus mazina, tikai kāds viņiem ir vakcinēto % un kāds LV. Šodien kolēģim bēres (Covid), bariņš šaubīgo uz šādas skarbas un tuvas pieredzes fona vismaz aizskrēja sapotēties.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 5 Atbildēt

gatavojies, tūlīt atnāks gudrīši, kas nemaz nav antivakseri, un tevi nories.

PS - manā radu / paziņu lokā pārliecinoši lielākais vairums ir vakcinējušies, zinu četrus piecus, kas slimoja, divi pasmagāk, bet mājās, pārējie viegli. Miris nav neviens.

Zinu vienu sievieti, kas nav potējusies, jo nesen piedzimis bērns, un ir viena pārliecināta antivax ģimenīte. Bet viņiem ir tādi dīvaini uzskati par visu.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 2 Atbildēt

Man palika interesanti - kas tie ir par darba devējiem kas var atļauties būt lecīgi un pipelēties pa potēšanās tēmu - valsts iestādes? Ārpus valsts sektora īsti nevaru iztēloties uzņēmumu kas varētu atļauties šķirot potētajos un nepotētajos, jo darbaroku trūkst tāpat...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Var, var... Pat IT sfērā var, ja ir pietiekams "svars" - rekur Accenture jau realizē pat Latvijā vēl maz populāro "diversity hiring", kur pāri pār zināšanām ir priekšroka nebinārajam dzimumam, ādas krāsas dažādībai u.t.t. Vakcinācija tur tāds sīkums vien ir.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

IT sfēra ir kaut kas cits - tur ir labas algas kas mudina strādājošos bieži vien triekties no vienas pasaules malas uz citu lai tikai strādātu par programmistu kaut kādā firmā + vēl visādas tās lielās firmas jau tāpat strādā lielā apjomā - es vairāk par Latvijas mēroga firmām kas nenodarbojas ar kaut ko tik krutu un labi apmaksātu, un kuru vadības jau sen kauc ka nav kas strādā, un regulāri tas arī parādās ziņu virsrakstos - un tagad laidīs vaļā?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nevien neapšauba, ka politiķi Cipule un Fūrmanis tā teica.

Nezinu, kādēļ jāmelo, ka kāds apšauba, ka viņi tā ir teikuši.

Bet kur dati? Kur atbilde, kādēļ propagandu sauc par datiem?

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Jautājumi levitāņiem

Jautājums - vai jūs, lūdzu, varētu nosaukt :

- slimnīcas, kurās šobrīd tiek stacionēti C-19 pacienti ?

- specifiski kurās no tām ir gultu pārslodze ?

- kurās pārslodzes nav ?

- kurās k-kādu iemeslu dēļ C-19 vispār netiek stacionēti ?

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 0 Atbildēt

jautājumi volksiem:

kas ir levitāņi?

Volx Reģ.: 22.11.2018
2 0 Atbildēt

Levitācija - cilvēka ķermeņa lidināšanās gaisā, gravitācijas spēku pārvarēšana

Savukārt vārds Levitācija cēlies no mums labi zināmā prezidenta Levita, kas lidinās citā orbītā un veido mistiskas, nesakarīgas teikumu konstrukcijas.

Levitāņi ir šo nesakarīgo izteicienu sekotāji. Avis

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Vai tu būtu speciālists?

Vai lietpratējs?

Vai tomēr garāmgājējs, kas iedomājies ka pietiek zināšanas un informācijas, lai kvalitatīvi analizētu situāciju?

Man šķiet, ka jābeidz murgot un jāveido ombuds, ja pilsoņiem nav ticības. Jautājumi / apgalvojumi > neliela dalības maksas iemaksa (lai nebūtu iršana iršanas pēc) un ombuda speciālisti!!!! jautājumu pētīs. Citādi visi plakanzemji tagad gara milži un demokrātijas tēvi (c) Ilfs & Petrovs ~ 100 gadus atpakaļ

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 2 Atbildēt

pārējo vari atrast ar google palīdzību. no šārīta delfi raksta:

"Iepriekšējā vakarā dienests saskārās ar izteiktu vietu trūkumu Rīgas reģiona slimnīcās, tostarp Ogrē, Jūrmalā un Tukumā nebija brīvu vietu. Praksē tas nozīmē, ka nav kur aizvest pacientu un nakts laikā veidojas rindas pie slimnīcām, bet NMPD brigādes nevar atgriezties uz līnijas, tamdēļ nav ko sūtīt izsaukumos," norādīja Cipule."

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Delfi, Cipule, Google...

Kur dati?

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
3 6 Atbildēt

meklē pats, ja tā vajag, stāvi pie NMPD un skaiti mašīnas.

jebkuram citam saprātīogam cilvēkam ir skaidrs, kas notiek. tev un citiem čīkstoņiem, statistiķiem amatieriem - vajag lai viņiem ik 5 minūtes dotu 'datus'

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Jā, jebkuram saprātīgam cilvēkam ir skaidrs. Tikai nedomājošajiem, propagandas sekotājiem nākas ticēt Delfiem, Googlei un Cipulei.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
3 4 Atbildēt

tikai pilnīgiem patiesības noliedzējiem, kas paši nesaprot kāpēc netic tam, ko saka ārsti un amatpersonas, var ienākt prātā šādas aplamības.

Toties viņi, konkrēti tu, atsaucoties uz to, ka paši domājot, tic tam, ka valdīšana kaut kādu iemelu dēļ (it kā lai apspiestu demokrātiju?) to vien dara, kā melo un krāpjas.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Gvelz tālāk. Ir iemesls, kādēļ tu negribi atrast datus. Jo tie neies kopā ar propagandu. Prātā ienāk tiem, kas primāri skatās un analizē datus.

"Valdīšana" balstās melos un krāpšanā - vai tiešām tev liekas, ka vēlēšanās ir kaut mazākā iespēja vairāumu iegūt godīgajam, kas nemelo elektorātam? Un demokrātija ir nevis šim nolūkam jāapspiež, bet tieši otrādi - demokrātija ir veids, kā politiķiem tikt pie varas. Protams, ka tev šo atka vajadžeja kaut kā apgriez otrādi, jo savādāk neko nespēj argumentēt.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
2 0 Atbildēt

kur tad tu ņem tos nesagrozītos datus, ja jau valdīšana visu sagroza? Floridā?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Propaganda sagroza interpretāciju, nevis datus. "Valdīšana" vēl tik labi visu slēpt nespēj - arī tepat vietējie dati ir publiski pieejami. Tajā pat SPKC u.c. - un tie no paša sākuma neiet kopā ar politisko naratīvu. Bet diemžēl tu pat nezini, kur datus atrast - tev visu vajadzīgo iebaro Delfi, Cipule un Google.

Par nelaimi tev un taviem smadzeņu skalotājiem - datus ir ļoti grūti viltot - var vienīgi aizslepenot pa visam. Dati ir saistīti un analizējami pret citām kopām un pat slēgtā kopā ir pazīmes kā var noteikt, ka dati nav īsti. Tā kā aizslepenošana skaidri parādītu realitāti, "valdīšana" ir spiesta cerēt, ka ar propagandas mašīnu spēs "nodzēst" to dažu viedokli, kas skatās datus. Un tādi kā tu paklausīgi izpilda sev paredzēto "družiņika" lomu.

Pat bezgala tehniskais Raimonds jau propagandas frāzes ir sācis saukt par "datiem". "Valdīšanai" sanāk... Tīri labi šis tas sanāk. Par laimi ne visur un ne tik labi, kā pašiem gribētos.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 0 Atbildēt

Vai tad, ja tautai publiskotu NMPD sarunas par brīvajām gultām, kur vest, kur jau pilns un nodrošinātu novērotāju statusu pie uzņemšanām un nodaļās, vai tad būtu iespējams iegūt "datus", par kuriem visi būtu vienisprātis, ka tie ir dati un nekas cits?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Tu vispār zini, kas ir dati?

Kur atbilde uz jautājumu, kāds ir bijis intensīvās aprūpes vietu skaits ilgtermiņā? Kā izmantota iztērētā daudzā nauda? Vai nevar būt tā, ka C19 ietekme ir minimāla un tas vienkārši ir kritiskais punkts noziedzīgā veselības sistēmas sagraušanā?

Noskaidro, kas ir dati, kā tie atšķiras no propagandas un operatīvajām sarunām. Atrodi nozīmīgās datu kopas un veic analīzi. Publiskot papildus nemaz neko nevajag - pietiek ar publiski pieejamajiem - pat tos tu negribi analizēt, bet sauc par datiem politiku izteiktas frāzes.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 1 Atbildēt

Tad nekādas problēmas ar jau esošu un iespējami tālāk progresējošu slimnīcu pārslodzi nav?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
4 2 Atbildēt

Nešaubīgi ir. Tāds ir sociālistiskās medicīnas neizbēgamais liktenis.

filip Reģ.: 14.01.2019
0 0 Atbildēt

Fake news

Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca (RAKUS) no nākamās nedēļas pārtrauks dienas stacionāra pakalpojumus un plānveida operācijas, trešdien Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē pavēstīja slimnīcas valdes loceklis Haralds Plaudis.

Viņš informēja, ka uz trešdienas rītu RAKUS kopējā gultu noslodze ir 77%, bet Covid-19 pacientu gultu noslodze ir 93%. Plaudis piebilda, ka situācija slimnīcā ļoti labi korelē ar kopējo situāciju valstī.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
5 4 Atbildēt

Lūdzu pievieno grafiku ar RAKUS gultu noslodzi kopš 2000. gada. Paskatīsimies, kā izskatījās tās tukšās palātas pirms C19 un kāds ir tas pīķis, kas draud sagraut sistēmu.

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 3 Atbildēt

Jā vecīt. Pamēģini vēl savu bērnu prasības 20 gadu garumā ar tehnisko analīzi izanalizēt

Nav neviena racionāla argumenta, lai apgalvotu, ka dakteru skaits, aprūpes jauda, aprūpes standarti ir NEMAINĪGI 21 gadu garumā.

Šī ir ļoti greiza loģika

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Grafikā var redzēt tendences un novirzes no tām, nevis tikai nemainīgumu. Un tieši analīze ir racionāls arguments, nevis tava emocionālā propaganda.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Nu es nezinu kā jums, bet man tikko kā sākat diskutēt par gultasvietu nepieejamību, momentā gribas paskatīties Veselības ministrijas budžetu un līdzekļu izlietojumu. 12% no budžeta 2020. gadā , šogad plānotie 12,6%(1,359 miljardi) ja pareizi ieskatījos, tad tiks iztērēti ar uzviju (šobrīd skatos uz dokumentu ar šodienas datumu -pamatbudžeta tāmi par 1,888 miljardiem) ...

Nu kaut kā nešķiet, ka ap 1K per capita veselības budžetu vajadzētu būt tik "skābi", bet nu neesmu analizējis citu valstu veselības izdevumus, kaut pēc IECD statistikas Vācija tērē 3x vairāk ...

P.S. OECD statistika saka ka LV ir 2K naudiņu per capita ...

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

P.P.S. no veselības budžeta es personīgi dzīves laikā esmu izlietojis summu kas nepārsniedz 100EUR. Daļa kas no maniem nodokļiem aiziet veselības budžetā ir savas vismaz 100 reizes lielāka (skatoties tikai teiksim uz pēdējiem 10 gadiem).

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Tad jau tu esi brangi iedzīvojies. Parasti jau tā summa sanāk ar lielu mīnus zīmi.

Piemēram, mana māte pavisam nesen veica sirds darbības uzlabošanai(vārstuļi) paredzēto operāciju.

Protams, es nezinu cik tas izmaksātu privātā klīnikā. Stradiņos bija jādod kukulis(100) galvenajam ārstam +uzturēšanās palātā 55, pēc operācijas jātaisa ehograma(55). Tā ehograma arī ir valsts apmaksāta, bet cik slimnīcas es pazvanīju tad mēnešus 3 uz priekšu viss jau ir aizņemts. Vienā man pat teica šogad viss ir noslēgts. Bet, bet pastāv iespēja par maksu to procedūru veikt(cenas no 40-55). Par 40 arī pastāv pieraksts kādu mēnesi uz priekšu un tikai atālākā no Rīgas slimnīcā bija gatavi pa 55 un nākamajā nedēļā to izdarīt.

Tātad viena šāda manipulācija izmaksāja 210 eiro, neskaitot zāles. Bet vēl jau paredzētas ir. Atiecīgi gada griezumā sanāk pamatīgi mīnusi.

iciks Reģ.: 29.05.2013
1 0 Atbildēt

Nu kā tad tā, vai tad vajag tādas lietas apskatīt. Nesmuki

Bet jā - kopš pagājušā gada karantīnas bija vaimanas, ka ar to covids nebeigsies, ka vajag domāt par nākotni un ka naudas ir vairāk, nekā var iztērēt, bet kur mēs esam nonākuši? Pie sasistas siles un nauda, kuras ir bijis vairāk, nekā jebkad, ir izpļakarēta.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Redzi personāla skaitu ietekmēt ar naudu var tikai garā termiņā (dakteri ap 10 gadi, palīgpersonāls 3+ gadi). Naudas mešana veselības apr sistēmā nedod gultas vietu skaita pieaugu šogad. Nekādi. Un arī no ārvalstīm nevar iepirkt - tur arī paaugstināts pieprasījums.

Nauda ļauj tikai palielināt personālam algu un uzlabot aprīkojuma kvalitāti, bet ne palielināt caurplūdi.

Attiecīgi vaimanāt var, bet tas nekādi neietekmēs C19 sekas sabiedrībā un ekonomikā.

Man gan liekas, ka šāds saasinājums ir lielisks brīdis izanalizēt kas ir greizi sistēmā. Šobrīd ļoti redzams.

IMO daļu no tās veselības naudas jānovirza kādam audita birojam ar mērķi identificēt atražošanas un pārvaldes kļūdas.

arba Reģ.: 16.12.2002
2 0 Atbildēt

Apmeram 90% no dzives laika iemaksam medicinai , cilveks iztere pedeja dzives gada !

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 1 Atbildēt

Daļa no nelaimes ir ka pie noteikta vecuma, neviens vairs tevi apdrošināt negrib ...

arba Reģ.: 16.12.2002
0 0 Atbildēt

Eiropā apdrošināšana ir obligāta, tas nozīmē arī, ka apdrošinātājiem ir obligāti jāapdrošina !

tas ir kā octa apdošināšana - tā ir obligāta un apdrošinātājs nevar atteikt ( kasko var atteikt sliktiem klientiem )

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 1 Atbildēt

Vai tu par to daļu ko atbilstoši likumam dara valsts ??? Jo neviens apdrošināšanas kantoris pēc vecuma X ar tevi nerunās par tavu privāto veselības apdrošināšanu ... vismaz mājas kredīta kontekstā visi noslēgtie līgumi ir ar zināmu vecuma cenzu un ne visai patīkamiem griestiem ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 3 Atbildēt

Dzīve pirms C19 (kurā, kā runā slimnīcu kapacitāte esot apdreudēta). 2016. gads. Stradiņi. Pacienti mirst no infekcijas, ko... iegūst slimnīcā.

"slimnīcas vecajā ēkā ieperinājusies bīstama infekcija- intrahospitālā slimība. Katru gadu slimnīcā tieši no šīs infekcijas nomirst vairāki cilvēki. Šī infekcija pacientiem izraisa pneimoniju, plaušu iekaisumu, pēc operācijas sastrutojumus. Sevišķi bīstami tas ir āri jaundzimušajiem. Slimība nepakļaujas par visstiprākajām antibiotikām.

...

Ārsti atklāj, ka bieži vien slimnīcas palātas ir pārbāztas. "

Vai tā ir tā lieliskā sistēma, ko tagad tieši C19 draud sagraut?

nra.lv/latvija/174947-stradina-slimnicas-sienas-ieperinajusies-navejosa-infekcija.htm

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
2 5 Atbildēt

Ko tu metajies ar politisku propagandu. Datus dod. Tev taču esot.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Pielāgojos auditorijai, kas vispār nesaprot, kas ir dati. Lai tad vismaz paskaidro, kādēļ arī pirms C19 propaganda to pašu dziesmu vien dziedāja. Laikam jau tāpat, kā fani nezin vārda "dati" nozīmi, tā arī viņi spēj pieņemt, ka "krīze" var būt ilgstošs un nemainīgs process ar kuru pielūgtie politiķi var attaisnot jebkuru rīcību jebkurā laika momentā.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
3 5 Atbildēt

datus dod, nemuldi tukšu. Šķiro, pēti, dalies.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 3 Atbildēt

Citējot: "meklē pats, ja tā vajag".

Bet tev jau nevajag - svētā trīsvienība Delfi, Cipule un Google tev jau ir nesusi apgaismību.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Vēl ir Fūrmanis, tā COVID nodaļas vadītāja no Stradiņiem TV24 un tā preses konference.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Vai C19 arī šīs slimnīcas slēdza jau 2009. gadā?

jauns.lv/raksts/zinas/230185-rigas-1-slimnicu-tomer-slegs

arba Reģ.: 16.12.2002
1 0 Atbildēt

Lielākā daļa Latvijas slimnīcas tika celtas 70-80 gados,

ap 90 gadu gultu skaits Latvijā bija atbilstošs tā laika tehnoloģijām un iedīvotāju skaitam

pēc 93 gada Latvijas medicīnā strauji ienāca jaunas tehnoloģijas, jaunas ārstēšanas metodes, arī pasaulē

rezultātā !

vidējā gulēšana slimnīcā samazinājās no apmēram 20 ! līdz 2-4 dienām

piem.

- agrāk pacients ar infarktu nogulēja 20 dienas, kopš sāka likt stentus, viņus jau otrā dienā izrakstīja

- vaļēja ķirurģija žultspuslim - 10 dienas, laparaskopija 2 dienas

- vaļēja ķirurģija pie prostatas apm 14 dienas , jaunas tehnoloģijas 3 dienas

tā varētu turpināt.

Ievērojams iedzīvotāju samazinājums !!!!

tas kopā neveda pie objektīvi 1/2 tukšām slimnīcām, kā rezultātā viņas tika samazinātas

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 4 Atbildēt

tieši tā!

Bet te vienam ticīgi-neticīgajam tikai prātā dati, ko viņam te dod, te atkal nedod, te vilto, te tomēr nevilto. Pēc vajadzības, bet vienmēr, protams, viņam ir taisnība, bet valdība, protams, vainīga. Atlajst Sajmu!

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Es labi saprotu šo faktu, taču veselības aprūpe pēc optimizācijas apmēram 1/3 iedzīvotāju kļuva grūtāk pieejama. Un man šķiet dīvaini, ka teiksim Dobelē rentgens utml. kļūst problemàtisks ja teiksim slimības dēļ viens man pazīstams pavecs ārsts nav pieejams ...

T.i. kaut kas man tajà optimizācijā īsti nepatīk, taču skaidrs ka kopainu es neredzu ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Ko tad tie Stradiņu pārus gadus vēlāk kliedza, ka vietas trūkst un jaunu megakorpusu uzcēla? Un vēl dīvaināk - tā pirmā slimnīca tikai valstij nebiaj vajadzīga - ļaunais Ušakovs pārņēm un rekonstruēja sava priekšteča celto, kas šobrīd joprojām darbojas kā pašvaldības medicīnas iestāde - izrādās vajadzība bija, tikai valstij nevajadzēja. Valstij, kas iekasē medicīnas nodokli, nevis pašvaldībai, kuras pienākums tas neietilpst.

arba Reģ.: 16.12.2002
1 0 Atbildēt

Tu stradinu vecaja maja esi bijis ?

Ar 10 vietigam palatam un vienu tualeti uz visu nodalu ?

Ko vini daris ar to veco maju to gan es nezinu un pat iedomaties nevaru - tas restauracija izmaksas vairak ka jaunas celsana

2 lielas padomju laiku majas , kas ir morali un fiziski pilnigi nolietotas ir paredzets nojaukt

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Pag, saki, ka nevienam nebija nojausmas, cik slikti ir stradiņu "vecajā mājā" un tapēc kļūdaini tās citas slimnīcas aizklapēja? Vai ko tu īsti ar to gribēji pateikt. Ak jā - esmu bijis vairākās no "vecajām mājām" - un nevienā no tām nebija 10 vietīgas palātas ar vienu tualeti uz visu nodaļu - visas jau rekonsturētas par tavu neiedomājamo cenu - cik nu publiski zināms, ne jau bez pareizajiem izpildītājiem un otkatiem. Restaurācija, tavai zināšanai, ir daudz piemērotāka neskaidram būvniecības procesam, nekā jaunas ēkas celšana, kur īsti nav vietas neprognozētām peldošām izmaksām. Tādēļ jau skandāls sanāca tikai par jauno korpusu...

Ā nu jā, piedod, tu taču "zini", ka stradiņi ir tikai "2 lielas padomju laiku majas , kas ir morali un fiziski pilnigi nolietotas ir paredzets nojaukt".

mefisto Reģ.: 22.05.2017
0 0 Atbildēt
Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 6 Atbildēt

Ja vakcinētais saslimst smagi, paziņojam, ka tā nevar būt un pasludinam viņa sertifikātu par viltotu. Virsrakstā, protams, vārds "iespējams" ir izlaists - klasiska linča tiesa propagandas mēdiju stilā.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
3 5 Atbildēt

Tu savā taisnprātībā neesi pamanījis, ka vēl līdz galam nepieraditu lietu vienmēr apraksta ar 'iespējams'?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 2 Atbildēt

Tu savā tupumā neesi pamanījis, ka tieši uz to norādu - virsrakstā šis vārdiņš ir izlaists. Un ne jau nejauši - labi zinot, ka vidusmēra propagandas patērētājs lasa tikai virsrakstus.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
2 5 Atbildēt

Arī to neesi pamanījis, ka virsrakstā ziņu mēdz saīsināt, ievietojot būtiskāko. Acīm redzot tikai tiem, kas citus apvaino tupumā, nav skaidrs, ka 'pistolei līdzīgais priekšmets' nav desas luņķis.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 2 Atbildēt

Pacenties pamanīt, ka norāde uz tavu tupumu bija par to, ka mēģināji oponēt, sakot tieši to, uz ko es norādīju un mēģinot apvainot mani. Varu spēlēt pēc taviem noteikumiem, ja tev tā patīk.

Jā, ziņu mēdz saīsināt, IEVIETOJOT, nevis SVĪTROJOT būtiskāko. Bet var arī modificēt - lai ar tev līdzīgo aizstāvību varētu "aizdomas" publiski pasludināt par pierādītu patiesību. Vai tev škiet, ka pēc tam, kad policija būs lietu izbeidgusi pierādījumu trūkuma dēļ, tava propagandas redakcija publicēs atsaukumu?

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
2 5 Atbildēt

Arī ziņu atsaukumus nekad neesi redzējis? Nu jā, tu jau dzīvo kaut kādā savā iedomu pasaulē, un redzi tikai to, ko gribi redzēt - jeb par ko tev ir norādījumi, lai tu mēdies internetā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 2 Atbildēt

Esmu un zinu ka tādiem jābūt. Kad parādīsi šai konkrētajai ziņai sekojošu policijas atzinumu, ka tā ir patiesa, vai publicētu atsaukumu, parunāsim par to, ka tev varētu būt kaut mazliet taisnība.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
3 5 Atbildēt

Delfi:

Vidzemes slimnīcā mirst pacients ar, iespējams, viltus Covid-19 sertifikātu, ziņo 'ReTV'

Tāds virsraksts ir šobrīd. Citos mēdītājos, iespējams, ir citādi. Ej un karo tālāk ar vējdzirnavām senjor Kihot.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 2 Atbildēt

Ļoti labi, ka virsrkaksts ir nomanīts. Un ne jau tev par godu, bet tādēļ ka visi nav kļuvuši par varas pakalpiņiem.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Prottams, ka tā 1mā slimnīca aizslēdzās pati no sevis.Visas līdzībasss nejaušas,personāži izdomāti.Kopā ar daudzām citām citādām citos LVrajonos.Jā.

Nupat kuļtūres ministrs runāja pa tv24.Viņš esot neizpratnē- piem.,Dailes teātrī visi darbinieki esot izvaksēti,skatītājiem tiekot prasīta z-passe un pieteikts lietot massku.KĀ šāds te visnotaļ kulturāls saiets varot (zinātniski) apdraudēt sabiedrību.Jā.Absurds absurda galā, ieskaitot neseno Bojāra "interviju" ar aiz-rijoties stostošajamies spkc sfēras "specĀlistiem" un LV VirsVadoņa vakardienas pārdomāti izjusti/vienojošo uzrunu LO..., sorrī, Tautai.Uzticība,sapratne un t.s. a(db)ildības sajūta tiek sēta resni gigantiskiem graudiem,pēc izmēra un izplatības straujuma atgādinošiem ventilātorā iebērtus suudus.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

RīgaTv24 tagad.

Stradiņa slimnīcas COVID nodaļas vadītāja.

Par vakcinētajiem - no visiem 50 pieci vakcinēti.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Jā, man tas balagāns te iet fonā.Biju drusku attālinājies, bet tur runāja kāreiz par TO ka it kā nupat esot "saņemtas" gripas vakcīnas.VIENLAIKUS tiek uzsvērts, ka durt pret karonu un gripu drīkst tikai ar 2ned nobīdi...

Vēl arī padomājam loģiski- KAS (sen.visur,vienmēr) ir sacīts par jebkuru vakcināciju jebkadas epidēmijas laikā! Tā var darīt,vai tomēr nav vēlams ???

Citējot slaveno "izdzēsto" itāļu profesora secinājumu- ka Bergamo pagastā tieši neilgi PIRMS karonnās pandēmijas vairāk nekā 100k cilvēku (pamatā vecāka gadagājuma) 2019tā g vēlā rudenī un 19/20 ziemā tika novaksēti pret kaut kādu gripas paveidu.Kad vispār itālijas notekūdeņos atrada pirmās karona pēdas? kurš gan lohs to tagad ies "atcerēties",vai ne?

Ko tagad varam simtreiz "izsecināt", atrodot jebkādus apm 5-6gadus vecus materiālus par šīm tēmām? Lūk,uz dullo- no "potenciālā ienaidnieka" propagandas raidījuma.Bet kurš var apgalvot, ka vismaz daļa no tā nav izrādījusies taisnība? www.youtube.com/watch?v=ghDJRYJx6lo

Lūk pagājušgada izvilkums no "passaules pārvaldnieku" galvenā ruppora.Taisni prieks,cik tur starp rindām ir lasāma tieši pandēmijas "jūsmīgi svarīgā ietekme" uz daudziem svarīgiem (nākotnes) processiem! www.weforum.org/agenda/2020/06/17-predictions-for-our-world-in-2025/

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
7 0 Atbildēt

Šausmas, cik sazvērestības teoriju nāk gaismā. Un visticamāk piepildīsies vēl. Covidiādes aizsegā dzīve kļūst salda jo salda. Nereāli pieaugušie elektrības tarifi, dabasgāzes un degvielas cenas nekādi nevar neatstāt iespaidu uz ekonomiku - pēc loģikas visam jākļūst nenormāli dārgam. Tikai manas pārdomas par laikmetu. Ķīnā sākās Covid. Šobrīd aktuāli vairs tikai pārējai pasaulei. Eiropā aizvien vairāk nozaru bez kaut kādiem (no Ķīnas) izejmateriāliem. Reāli nozares profi apzinās, ka Ķīna maksā mākslīgi augstu cenu un Eiropa labprāt visu pārdod Ķīnai. Pašiem paliekot bez izejvielām. Briest reāls deficīts pārtikas eļļām. Mana nozare šobrīd saskaras ar mākslīgi radītu sviesta deficītu - Ķīna nopirkusi visu krēmu un šobrīd sviesta vairs nav Vācijā, Itālijā, Polijā utt. Man kā ražotājam mīnus vismaz 200k ikmēnesi būtiskas pozīcijas iztrūkuma dēļ. Un tas tikai manam reālajam darbam. Cenas augs astronomiski. Domāju, sviesta paciņa drīz maksās ap 2,50 eur...Un par cik sadārdzināsies viss pārējais, kur izmanto sviestu kā izejvielu? Un kam svarīga vāja Eiropa? Aizdomājamies. Interesanta karadarbība. Pandēmijas kā slimības tiešām nav. Vīruss mākslīgi radīts lielākiem mērķiem.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Kam svarīga vāja ne tikai Eiropā? Protams, ka Ķīnai. Tikmēr jākliedz "Krievi nāk!" pa visu pasauli. Mums ierasts. ASV kaut kas jauns, bet efektīvs - Tramps gāzts un valstī vada Ķīnai lojāls marasmātiķis. Ar savām prātā atliekām jau ir radījis haosu Rietumu pasaules enerģētikā un uzdāvinājis Ķīnai Talibu litiju. Ak jā - Covid tomēr nesākās Ķīnā - sākas tas ASV, kur jau Obama bīstamības dēļ aizliedza dakteriem Fauci turpināt savu vīrusu modificēšanu. Bet labais dakteris nesamulsa - ar ASV nodokļu maksātāju naudu un Pfizer tehnoloģijām pārcēla savu "biznesu" pie ķīniešu komunistiem, kas novērtēja tā potenciālu.

650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt

Dakters jau augustā sajuta nelāgu smaku.Tapc aizslēdza savu tuksneša pagrabu un ar visu inventāru aši aizp/sās uz jubaņu.Neparvelti tas galvenaiss ciparvadības valdes loceklis nodilušajā džemperītī tajā pat treknajā rudenī tika uzstutēts uz skatuves izveikt fitnesa apmācības.

Tas pats tagad- ja depo un k-rautass apmeklētāji zinātu esošās (un tālāk/plānotās!) ķīnasgala pārvadājumu izmaksas,viņi jau šonedēļ izpirktu visus tos suudus pa tīro.

ps.- lūk, šis personāžs jau pirms mēneša stāstīja savu kārtējo 18+ passaku,gluži kā LVrādio katru vakaru 9:pm.Var jau nepiekrist nekam un principā nevienam, bet nu lohs viņš nav točna. www.youtube.com/watch?v=j4_rtr02rgE

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 4 Atbildēt

Diezgan daudz iebildumu:

1. Tu diezgan pārspīlē zinātnes spējas radīt virālu un dzīvotspējīgu vīrusu. Principā vienīgā tiešām stabilā metode vēl arvien ir selekcija. Tās kukurūzas, papaijas un sojas ir kombo no abiem un rets veiksmes stāsts.

2. Efekts Ķīnai ir akurāti pretējs - zinu diezgan daudz ražotājus, kas visu 2021 aktīvi saīsināja piegāžu ķēdes. Citiem vārdiem pusfabrikātus un izejvielas atrada Eiropā un Tuvajos Austrumos. Tādejādi šis haoss mazina piepasījumu Ķīnai un samazina tās nozīmi.

3. Tie milzu pieprasījumi no Ķīnas ir bijuši vairākkārtīgi (piem metāls 2007 šķiet). Efekti vienmēr bijuši īslaicīgi. Tādejādi sagaidāms, ka īslaicīgi pakāps cena sviestu saturošiem produktiem, radikāli samazināsies patēriņš un 2 gadu laikā jau būs zvērīga pārprodukcija.

4. Energoresursu cenas iemesls ir perfect storm, ne likumsakarība. Būs dārgāk, bet pāries. Tai nav sistēmiska iemesla, tikai sakritība

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

1. Mierini vien sevi... Fauci jau ir oficiāli (sniedzot atbildes ASV kongresā) apstiprinājis, ka Uhaņas laboratorija ne vien var, bet ir šāda veida vīrusus radījusi, tikai šis konkrētais tomēr neesot izsprucis, bet dabīgs. Kādēļ tā, nevar pamatot, bet visiem jātic, ka izplatības epicentrs pavisam normālā un dabiskā kārtā ir vairākus simtus kilometru no vietas, kur tas vismaz teorētiski varēja rasties dabīgi (potenciālais dzīvnieks nav atrasts līdz šai dienai) un turpat blakus laoratorijai, pirmajiem slimniekiem pavisam sakritības pēc esot tieši šīs laboratorijas darbiniekiem.

2. Interesanti gan esi vienīgais pasaulē pamanījis, ka šī kampaņa nav nākusi Ķīnai par labu. Bet pat neskatoties uz Ķīnas ieguvumiem - ja izplatība ir tīša, nevis vienkārša nolaidība (kas izskatās ticamāk), tad "trāpījuma" organizēšana, lai vissmagāk ciestu tieši "rietumu pasaule" sakrīt ar Davosā prezentētajiem Švāba "Lielā restarta" plāniem.

3. Milzu pieprasījums pēc litija ir radīts ar polisko spiedienu uz fosilo kutināmo aizliegšanu. Efekts agresīvai pārejai uz elektroauto un vēl valstu elektrosistēmu balansēšanas bateriju ieviešana ir milzīgs un tā "īslaicīgums" notiekti ir desmitgadēs mērāms - petiekami, lai ievērojami pārdalītu ekonomisko ietekmi.

4. Neredzēt likumsakarību konkrētā rīcībā (Baidena augstākā un nekavējošā prioritāte, nākot pie varas bija vairāki ievērojami ASV fosilo enerģētiku graujoši edikti) var tikai tas, kas to apzināti nevēlas. Visiem pārējiem šāds iznākums ir absolūti likumsakarīgas konkrētas rīcības sekas. Arī ilgtermiņā mērķtiecīgi ir uz šo iets - iznīcinot AES un ieviešot "zaļo enerģiju". Vai tiešām vēl nav skaidrs, kā tām atšķiras cenas un ka tieši tā tām bija plānots celties?

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

1. Beidz muldēt. Tālo Austrumu dzīvnieku tirgi un dzīvnieku turēšanas paradumi jau ļoti sen izplata milzīgu daudzumu vīrusu. Ja esi palaidis garām, tad nesen saraka koronavīrusu (gan mazāk indīgu versiju) Kombodžas 2005. gada asins paraugos. Gan jau ka skaitījās gripa, līdz spēja to nodalīt.

2. Rietumu pasaule ir ievērojami bagātāka un ir gatava to apmaksāt. Visticamāk smagākais (no upuru skaita) sitiens ir Āfrikai. Eiropa vnk šo apmaksā. Un apmaksā arī piegāžu ķēžu īsināšanu (arī maksas pakalpojums).

3. Nu tu tak pats labi zini, ka baterijas vēl arvien attīstās. Es neliktu naudu ka pēc 10 gadiem litijs būs pamatmateriāls bateriju ražošanā. Un Kasiņš jau pauda satraukumu par sviestu. Kāds sakars litijam ar sviestu? Pilnīgs sviests!

4. Jāsaka, ka Ivara Zariņa (kaut Saskaņas čalis) analīze šim bija ievērojami sakarīgāka. Tavi skaidrojumi tomēr ir paranojiski murgi. www.delfi.lv/news/versijas/ivars-zarins-noklusetais-saistiba-ar-negaiditi-straujo-gazes-un-elektroenergijas-cenu-kapumu.d?id=53623847

Chalenger Reģ.: 31.12.2020
6 3 Atbildēt

Rīt valdība plāno lemt par iedzīvotāju samazināšanu 40-60% apmērā...

tpu! tieši šādi no sākuma uztvēru šo tekstu!

un tad pamanīju vārdu "kontaktu"

es atvainojos valdībai, tiešām atvainojos

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Pārskatīties ir cilvēcīgi.Pārāk līdzīgs viss kļuvis.Tāteikt,ej nu tagad nu atrodi tās "3 atšķirības".Jā.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 7 Atbildēt

msh rakstīja: Viņa savulaik arī uzrāvās citam potēšanās lohotronam - lai strādātu slimnīcā, jābūt potētam pret gripu - sapotējās un atrāvās to gripu...

Zinu līdzīgu stāstu par gripu. Stāsta, kā un cik ilgi slimojusi ar smagu gripu. Nu, tūlīt pēc vakcinācijas!

Nu cik tad tas ir, tūlīt?

Nu, 2 dienas pēc vakcinācijas!

Tā tie stāsti rodas.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Potēšanas, raimi, vakcinē tikai pret kovidu. Un kas tajā stāstā tāds ir? Man liekas ka bija tāds no svešvalodas aizgūts termins "inkubācijas periods", kam varētu būt kaut kāds sakars ar šīm divām dienām...

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Pareizā atbilde ir - cik ilgs laiks nepieciešams, lai pēc vakcinācijas izveidotos imunitāte.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti