Kas ir koronavīruss Covid-19? Kādas pazīmes? Kā izsargāties? Tagad arī Latvijā

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Kāpēc tik traka ņemšanās ap koronavīrusu Covid-19? Cik tas ir bīstams!

 
kontradmiral Reģ.: 07.12.2004
6 0 Atbildēt

Liels ieguvums būtu sabiedrībai, ja tie, kas grib slimot to nedarītu vienlaicīgi. Vakcinētajam varbūtība gan saslimt, gan nonākt slimnīcā, gan nomirt ir X reizes mazāka nekā vakcinētajam. Tagad, kad delta ir iegriezusi tādu eksponenti spirāli, ka visa ekonomika atkal tiek nolikta uz dirsas un veselības sistēma tūlīt plīsīs pa villēm. Saviem partneriem Nīderlandē un Skandināvijā vispār par grūti izskaidrot, kas un kāpēc pie mums notiek, jo tiem dzīve sāk atgriezties vecajā ritmā un ekonomika normāli uzelpo, jo tur cilvēki spēj paskatīties ārpus savā Ego interesēm. Pirms 3 nedēļām bija atbraukuši bosi no Somijas un Zviedrijas. Viņi nesaprata, ka sākām šos pie galda kušināt par vakcinēšanās tēmu, jo šiem tas likās tik pašsaprotami un bolīja acis, kad minējām, ka ir kolēģi, kas netaisās to darīt. Mums darbā diezgan skaidri iezīmējās, ka ir daļa cilvēki, kam pofig visas vakcīnas, kamēr nedraud bezalgas atvaļinājums. Būs man sūdi, ok vakcinēšos, a tas, ka gurdrīšu masa ir tik liela, kuriem sabiedrības un ekonomikas veselība ir pie vienas vietasm lielā mērā laikam saistīts ar zemo izglītības līmeni un "mīlestību" uz valdību.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 0 Atbildēt

Es gan tā neteiktu. Pēc pirmā "viļņa" pieredzes, lielā masa šobrīd ignorē un attiecīgi, ja toreiz ļoti samazinājās apgrozījums un darījumus atcēla, tad tagad visiem pie tirsas... arī ekonomikai nekas nekaiš. Visa matu plēšana tiek imitēta, lai varētu pacelt cenas un necelt algas.

Pagaidām nav nekādu pierādījumu, ka pietiekami veselam vakcinētajiem ir jebkāda iespēja nomirt izņemot. Statistika un ziņas melo, jo neviens negrib sodus par pirktu sertifikātu un neviens negrib atzīt savu kļūdu izvēlē publiski. Nu antivakseriem tiešām zemais izglītības līmenis vienkārši fonē.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
6 4 Atbildēt

Ne visi antivakseri ir neizglītoti. Manā ģimenē ir tādi ar augstskolas izglītību pat vairāki. Kā tad ar lielo lērumu izglītības darbinieku ar augstāko izglītību? Šobrīd (komentāros medijos) tiešām cilvēki agonijā komentē par antivakseru vainu pie tā, ka valstī medicīniskais bardaks. Tad jau nav tālu brīdis (un atkal - to paredzēja sazvērestības teorija), kad būt veselam skaitīsies slikti un vakcīnfani tādus būs gatavi pat noslaktēt. Pizģec, kurp dodamies

gunbox Reģ.: 23.12.2016
2 0 Atbildēt

Pag pag, no kura laika Latvijā augstākā izglītība kaut kā kotējas ārpus "papīrs darba vietai"? Es pazīstu cilvēkus ar 9 klašu izglītību, kuriem intelekta līmenis būtu pakārtots vairākiem bakalauriem, kamēr ir daži ar augstākām, kuriem tā ir tikai uz papīra un nekādā veidā prāta spējas neliecina vispār par izglītību.

Šķērsgriezumā man gan dziļi pofig uz abu pušu "sāpēm". Vismaz ir diena jautrāka ...var ieņirgt.

iciks Reģ.: 29.05.2013
2 0 Atbildēt

Saki, Gunbox, medicīniskā izglītība un darbs medicīnas sfērā līdz pensijas vecumam skaitās kas?

TU NEUZTICIES MEDICĪNAI?

gunbox Reģ.: 23.12.2016
4 0 Atbildēt

...kad ieej pie acu ārsta un viņš par daltonismu ir tikai dzirdējis, ka PSRS laikos vadītāja apliecību nedeva, zobārsts 4x potē un nespēj nomērdēt nervu vai saplombē ar zemas kvalitātes caurspīdīgo, pēc kuras dzeroklis pāršķeļas, vai aizlauztu rokas kaulu piekar plecā, nevis uzliek ģipsi... tur ir ko aizdomāties, cik kompetents katrs ārsts ir savā jomā. Ko es ar to gribu pateikt? 100% ticamības nav nekam. Katram pašam ir jāizlemj, kas priekš viņa sapratnes ir labāk.

iciks Reģ.: 29.05.2013
2 0 Atbildēt

Nu un te mēs nonākam pie tā, ka es ticu dakterim A, bet Tu tici dakterim B. Abi ir skoloti un abiem ir papīri, vien katram savs viedoklis par čipošanu.

Kāpēc diskusijās allaž tiek uzskatīts, ka dakteris B, kas ir PAR čipošanu, ir tas ticamais, savukārt man pieņemamais dakteris A - tas ne, lai gan viņš ir tikpat izglītots?

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

Tāpēc, ka tavu dakteru skaits aug apgriezti korelējot ar IKP per capita. Dakteru izglītības dīvainības neņemos komentēt, bet likumsakarība redzama Eiropas kartē. Tādejādi ir iemesls domāt, ka dakteris A pārstāv mazāk veiksmīgu populācijas daļu. Visdrīzāk tāpēc, ka veiksmīgākajā daļā viņš nav pieprasīts.

Kopumā pārsteidzoši pilsoņu vēlme ierindoties Bulgārijas un Rumānijas valstu saimē. Karma gan saskatāma - neskatoties uz skaļiem pašcildinājumiem, arī Igaunija un Lietuva turpat.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 11 Atbildēt

Ko tā persona saka par brašo apgalvojumu, ka gripas vakcīna ir krāpšana?

Volx Reģ.: 22.11.2018
3 1 Atbildēt

Man liekas ka te ir paliela grupa "rakstnieku", kas reāli nav bijuši uz ielas. Tā teikt paralēlā realitāte.

Es jau vairākas reizes esmu teicis, ka pandēmija ir priekš plebsa jeb lohiem. Pastāstīšu par vizīti pie ārsta Stradiņos, piemēram.

Tā notika šonedēļ, kad visādus žogus slej lielveikalos un visādi mazie dzīvo bailēs kā, ko, kā kontrolēt.

Izejas dati - vizīte pie ārsta-speciālista pieteikta 12.00 jau mēnesi iepriekš(maksas).

Tātad, ierodos Stradiņu jaunajā korpusā, reģistratūrā. Plkst. 11.50 man rokā jau ir numuriņš un es ņemos gaidīt kad mani izsauks. Protams Plkst jau ir pāri divpadsmitiem, kad pieeju pie lodziņa, saņēmu aizrādījumu par netīro masku. OK turpat var dabūt jaunu-bezmaksas, iedod vēl salveti dezinficēt rokas. Samaksāju par vizīti, saņēmu kartiņu un dodos pa koridoru meklēt nākošo gaidīšanas vietu. Tur vēl kādas 5-10 minūtes jāgaida, kad beidzot iedegsies mans nr. Uz kartiņas atzīmēti vairāki kabineti, kuri varētu mani izsaukt, kgan es zinu, ka vismaz gadus 15 es eju pie viena speciālista(pierakstījos arī pie tā paša)

Šo visu darbību rezultātā es beidzot ierodos pie sava ārsta ar 20-30 minūšu nokavēšanos. Sāku prasīt kas tad šito gudro sistēmu ieviesis? Tā esot, kad slimnīcu vada ierēdņi, ne ārsti. Iepriekš tas speciālists atradās tādā vecā korpusā, bet tur es zināju, ka gaidīt man var nākties tikai tad, ja kabinetā ir aizkavējies kāds cits pacients. Izmeklējumiem mana maska traucē un es to novelku, diskusiju turpinām ABI bez maskām. Ārsts pilnīgi vai mani aicina, ka man nav šeit jāizrāda neapmierinātība, bet jāiet ar dakšām uz ministriju pie Pavļuta. Esot jau pirmspensijas vecums un cīnīties ar vējdzirnavām apnicis + vēl esot tā obligātā mediķu vakcinācija. Es prasu, bet vai jums ir kāds stažieris, kolēģis kas aizvietos? Viņa saka nē, uz horizonta vēl neviens nav parādījies un nezin kas pēc pāris gadiem mani pieņems. Jaunie studenti braucot labāk uz ārzemēm strādāt.

Lūk, bet celtniecība tais Stradiņos notiek milzīga. Viens korpuss jau uzcelts(tajā es biju), bet ceļās tak vēl viens. Viss ož pēc šausmīgas korupcijas, nekompetences.

Ko man dod tie jaunie korpusi, ja mans patērētais laiks lai nokļūtu pie ārsta palielinās par 20-30 minūtēm, maksā par vizīti ir ievērojami augusi un galu galā kas tajos korpusos strādās, ja netiek ieguldīts pašos ārstos.Kāpēc viņi ir neapmierināti un neredz gaismu tuneļa galā? Šādos apstākļos ir vispār jēga runāt par stulbo tautu(šajā gadījumā ārstiem) un vakcinācijas nepieciešamību?

P.S. un ja ievērojat, ka nekur, neviens man nekādus testus vai sertifikātus neprasīja?

Kontradmiral, atver logu un izvēdini galvu no tās vakcinācijas. Tā nav iespējama

eidis Reģ.: 07.11.2001
4 0 Atbildēt

Tavs doks ir vnk skābs un noguris. Tad, kad ārsti ir pie vadības, tad tas doks dabūtu ar vienu pirkstu bakstīt tavu vārdu, uzvārdu, p.k. adresi utt. Esmu pieredzējis. Iemesls - ārsti vadībā orientējas uz pacienta atveseļošanu, ne adm procesa organizēšanu. Rezultātā - ir ļoti izārstēti pacienti, bet tikai daži - pārējie netiek klāt.

Par jauno maiņu - tā dakteru mafija ir pilnīgi sačakarējusi rezidentūru un attiecīgi vienkāršāk ir doties uz ārzemēm, ne kārt šeit zobus vadzī kamēr tiec pie rezidentūras. Un pie vainas ir DAKTERI, kas organizē šo procesu.

Arī ierobežojumu sviests ir lielā mērā dakteru vaina - jo tos ierosina epidemologi, kuriem ekonomika un psiholoģiskais komforts ir pilnīgi pie kājas.

AWD Reģ.: 21.12.2016
4 0 Atbildēt

Tur jau tas vājprāts, ka principiāli vakcīnu ienaidnieki ir arī izglītoti un citādi adekvāti ļaudis. Es vēl varu saprast argumentu, ka vakcīna netika līdz galam izpētīta, jo vajadzēja ātri un tā. Bet tā bļaušana par čipošanos, varas pakalpiņiem utt., nevaru noticēt, ka tā argumentē pieauguši cilvēki. Vai tiešām jums liekas, ka Kariņš, Pavļuts, masonu loža un kas tur vēl ir personīgi ieinteresēti kādam iemānīt to vakcīnu? Procentus viņi saņem par katru šprici?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 1 Atbildēt

Viņiem vajadzētu atkāpties.

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 2 Atbildēt

Tu īsti nesagremoji.

Es nemaz neprasīju neko par vai pret vakcināciju un par citplanētiešiem mēs arī nerunājam. Tie kas ir tēmā(ārsti) saprot, ka tas nav iespējans. Tas ir morāli-ētiskas dabas jautājums un ārstam, kas visu mūžu nostrādājis savā profesijā, nebūs jāatskaitās Pavļutam par savu vakcināciju. Tāpat kā viņu pacientiem tas nav jādara. Izčakarēt jau var tikai kādu skaistumkopšanas salonu, skatam. Lai par šiem ļaunprāšiem var Panorāmā parādīt. Pandēmija priekš plebejiem.

Volx Reģ.: 22.11.2018
2 2 Atbildēt

Pastāstīšu vēl vienu piemēru.

Ir uzņēmums X un strādāt uz vietas ofisā var tikai ar sertifikātu vai testu. Uzņēmuma profils atļauj strādāt arī attālināti. Uzņēmumu vadībā notiek pārrunas par šo jautājumu un viens no vadības ierosina anulēt nevakcinētajiem ieejas kartes ar kurām var iekļūt ofisā. Protams, citiem no vadības rodas pamatoti iebildumi, lai arī šobrīd šie darbinieki nevar izmantot tās ieejas kartes. Tas ir morāli ētiskas dabas jautājums un nostādīs šos darbiniekus zemākā pozīcijā. Atiecīgi kādu tu vari gribēt atdevi no šādiem darbiniekiem?

Kartes tika atstātas, lai arī tās nav vajadzīgas un ir rīkojums bez vajadzības ofisā neierasties.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Varaskāri mūdži ittin bieži nokļūs upper - mid menedžmentā. Jo tas ir viņu mērķis.

WALA Reģ.: 19.06.2002
3 0 Atbildēt

Par čipošamu utml. tuftu negribu neko komentēt, anekdotes jau esmu pārklausījies, tik smiekli nenāk, bet Kariņš un citi mēģina tā vai citādi audzēt kapitālu nākamajām vēlēšanām, tapēc tādi pus(ne)ierobežojumi utml. Pat Ušakovs jau kaut kādu sviestu reklāmās sācis malt ...

Un sviests ar ierobežojumiem dažiem protestiem, ar ir varas izrādīšana ne tajā labākajā veidā ...

gunbox Reģ.: 23.12.2016
3 2 Atbildēt

kasinsh79 rakstīja: Forši cipari inficētajiem Šis ir īpaši labs info: No konstatētajiem 2236 inficēšanās gadījumiem 1799 ir nevakcinēts vai vakcinācijas kursu nepabeidzis, bet 437 vakcinēti, norādīja SPKC. Tātad - no visiem atklātajiem Covid gadījumiem aŠ teju 20% sastāda vakcinētie. Kuriem ir oficiāla brīvība iekļūt pasākumos, izklaides vietās, visos TC, lidmašīnās utt. SUPERĪGI

Prognozēju, ka starp tiem 20% vakcinēto, 17-18% ir ar pirktajiem sertifikātiem.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
5 2 Atbildēt

Nākas atkal tupi muldēt, lai neatzītu, ka vakcinētie inficējas uz nebēdu un tādi arī vazājas riņķī bez ierobežojumiem.

Ak jā - nav jau tā statistika īsta - tikai pretējā virzienā, jo vakcinētie netiek vienlīdz testēti. Attiecīgi starp vakcinētajiem ir ievērojami mazāks konstatēto inficēšanās gadījumu rādītājs.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
3 1 Atbildēt

Testē jau tikai tos, kas slimo. Vakcinēti slimo mazāk = mazāk arī testē

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
5 3 Atbildēt

Nē, testus prasa veseliem nevakcinētajiem un pieskaita slimajiem, ja tests ir pozitīvs, savukārt vakcinētajam ir jābūt jau kārtīgi slimam, nevis "ar iesnām", lai kāds viņam uzmanību pievērstu.

mefisto Reģ.: 22.05.2017
0 0 Atbildēt

Manā uzņēmumā un zinu vairākus ģimenes ārstus, kas sūta testēties arī vakcinētos, ja ir bijusi Covid kontaktpersona.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Nu un kas tad ir? Tāds niecīgs statistikas pacēlums - uz tā fona ka daudz kur [cik gadās dzirdēt] nepotētajiem ir reizi nedēļā jātestējas, kamēr potētajiem nav.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 5 Atbildēt

Nu bet vai ta nu tā pote vispār darbojas?

Vai vakcīnas vispār darbojas?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 0 Atbildēt

Darbojas. Ap 40% efektīvitate pret saslimšanu, ap 90% pret smagu slimošanu. Tā 50% atšķirība efektīvi darbojas jaunu mutāciju veidošanā un izplatīšanā.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 2 Atbildēt

Un gripas vakcīna?

Citas vakcīnas?

iciks Reģ.: 29.05.2013
2 0 Atbildēt

Ka tik ne arī.

Es kā reiz biju painteresējies par tādu iespēju pie cilvēka, kas ir nozarē. Atbilde bija neapmierinoša - variantu īpaši nav. Ārsti tagad pelnot ļoti labi un riskēt ar kaut kādiem 200-300 eur (ko netā piemin kā maksu par šādu pakalpojumu) esot neadekvāti riskam. Bērnu vai sievasmāti apgādāt ar šādu papīru noteikti var, bet ne jau ierīkot konveijeru.

Pie tam vēl klasiski esot ne tikai ārsts, bet arī medmāsa, kas parasti veic visādas ārsta noteiktās manipulācijas. Ārsts veicot kreisās darbības nu būtu no viņas atkarīgs.

Jā, kāds noteikti taisa rebes, bet kopumā tas % būs mazs. To saka cilvēks, kas nozarē strādā, tā ka TEV BŪS UZTICĒTIES MEDICĪNAI.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
2 6 Atbildēt

Ja nebūtu konveijers, tad nebūtu visa ģimene bez potes un ar sertifikātu. Antivakseri, neapzinoties pavelk līdzi savai dzeltenai preses izplatīšanai aitu baru. I-netā ir pietiekami daudz pierādījumu, kad komentāri neatbilst veselajam saprātam, sākot jau ar 5G čipa faktoru Un aitas šādam idiotismam arī tic un maksā lielas naudas, lai tikai nevakcinētos.

iciks Reģ.: 29.05.2013
3 1 Atbildēt

Labi, garš un epitetiem bagāts komentārs, bet kāda no tā jēga?

Tavuprāt kaut kāda ģimene ir bez čipiņa, bet ar sertifikātu. Tātad, kas par to liecina? Tavs medicīniski pamatotais viedoklis?

P.S. Internetā glupi komentāri ir bijuši vienmēr.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
1 1 Atbildēt

Kāda jēga ir vispār šim topikam? Apbsolūti nekāda.

Pirmais bezčipiņš jau ir atklājies Valmierā. Viss ir štokos.

iciks Reģ.: 29.05.2013
4 1 Atbildēt

Es jau teicu, ka:

1) ārstam tas ir liels risks ar relatīvi nelielu materiālu ieguvumu;

2) kaut kāda autoritatīva persona (liekas, tā pati Zavadska) izteicās, ka ir neliela daļa, kam antivielas pēc čipiņa vienkārši neveidojas kaut kādu organisma īpatnību dēļ (ģimenes gadījumā tas varētu būt it visiem);

3) ir reāla iespēja, ka labticīgais dakteris visiem labticīgajiem gribētājiem sašpricējis sūdīgu vakcīnu, kas, teiksim, šajā vasarā ir mazliet vairāk siltuma guvusi, nekā būtu pieņemams. Neviens nenojauš un visi laimīgi, lai gan tas viss pa tukšo.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 0 Atbildēt

Starp citu, interesants stāsts, nobeigumā par covid.

youtu.be/T74QwoGpYVw?t=3761

Kalvis99 Reģ.: 13.09.2017
0 0 Atbildēt

Aizvien vairāk cilvēki, kas nav vakcinējušies varēs izslimot un iegūt pārslimošanas sertifikātu. Vai tad tāda nav viena no vakcinācijas pretinieku domām? www.spkc.gov.lv/lv/jaunums/saslimstiba-un-hospitalizacija-ar-covid-19-turpina-butiski-pieaugt

Man gan šobrīd aktīvi 2 sertifikāti, nez kuru uzrādīt

Vakcinētie aplipina citus tomēr mazāk:

www.nature.com/articles/d41586-021-02689-y

gunbox Reģ.: 23.12.2016
2 2 Atbildēt

Arī izvairoties no saskares ar virsmām un regulāra roku dezinficēšana aplipina mazāk. Bet skatāmies par ko šobrīd tik ļoti daži nevar naktīs gulēt - antivakseriem laikam šausmīgi skauž, ka vakcinētajiem tā pa lielam tak ir nošpļauties uz vīrusu. Nošpļauties uz nevakcinēto raudāšanu. Visas diskusijas nonāk līdz antivakseru apņirgšanai. Un pa lielam, tā pat visi pārslimosim. Antivakseriem patīk dabīgi iegūt imunitāte. Lai tā būtu. Turam īkšķus, lai mazāk pievienojas sirds slimnieku un onkoloģijā mirušajiem vēl kaut kāda vīrusa upuri.

Patisons Reģ.: 24.04.2017
5 0 Atbildēt

LV ir pirmajā vietā pēc saslimušajiem ar statusu pilnībā vakcinēti un hospitalizāciju, Baltijas valstīs visaugstākie saslimstības rādītāji, nu labi ir jau rumāņi vēl, gan jau kāda Āfrikas valsts. Droši vien pie mums ir nekvalitatīvas vakcīnas. Vai arī vakcīnas sačakarē latviešu spēcīgā imunitāte.

Tiem kam pandēmijas nav, droši strādāt uz slimnīcām, varēs live Facebook visu atmaskot, ka patiesībā ir tukšas gultas.

Bet filozofija neko nedarīt ir gaužām ērta, slimnīcas vainīgas, valdība, korupcija, fake statistika un kādi vēl 1000 iemesli.

P.s. Vēl aizvien var visu nopirkt, cenas nezin kāpēc ir nokritušas uz minētajiem 200Eur. Nožēlojami, ka vispār kaut kas tāds pastāv un kāds ko tādu apsver.

Varbūt antipošu fani var ieteikt kā tūlīt šķirot cilvēkus pie slimnīcas gultām?

650 Reģ.: 25.01.2017
2 1 Atbildēt

Jā.Plet.Pat reku Hugo Pumpis nupat krassi izmainījis (savu) telpisko orijentāciju.Tāteikt,veicis U-turnu, "apgriezies braukšanai pretējā virzienā"..Laikam t.s."izmena" pār/viņu kādunakt būs pārklājusies.Galīgi e-pidemioloģiska vide visapkārt.Zb.

SaneEpid stacijas,at-utošanas Biroji un vax Aģentūras strādā uz pillu klappi,aber resultāts vienalga ir dsā.Pus valsts jau izvakcējusies,bet dsā ir vienalga,atkal un/vai joprojām.Jā.

No 4. līdz 10. okt/2021 veikti 16200 testu vidēji/dienā.Atklāti vidēji 1376 jauni gadījumi/dienā.Cik gab testu diez tika veikts/dienā pagājušā g oktobrī? Daļa valsts ir gada laikā vispār neatgriezeniski apsprāgusi,par to ir arīdzan apkopoti LViešu miršanas iemeslu dati par 2020g.Varbūt kāds var tos nopublicēt/apspriešanai?

kontradmiral Reģ.: 07.12.2004
4 0 Atbildēt

Ir man tiešām pāris paziņas, kas ir izglītoti profesionāli savā nozarē, kas nevakcinējas. No otras puses lielākā daļa vakcinēto sāk palikt neiecītīgāki un besās, ka viņu radi netiek uz plānotajām operācijām un jāvelta laiks pārplānojot uzņēmuma processus. Bet viņi vismaz nedzen sviestu par 5g un tamlīdzīgi, bet tā masa, kas domā šādās kategorijās ir biedējoši liela. Varu apsveikt biedri LV ar atrāvienu ir izvirzījusies vadībā attīstīto valstu vidu covidsaslimušie uz 1M iedzīvotājiem nedēļas laikā. Es domāju, ka līdz ZSV viss būs pakaļā - covids, enerģijas cenas un bonusā jautrība pie BL robežas

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Jā.Man ir pat vairāk kā pāris paziņas, kuri ir reizes 100 situētāki par mani, bet nepakam nevakcējas..tāteikt, Bagāts dara tā kā viņš dara un/vai iepūt viņam dsā.

Pa lielam nav ko diži miist.Reku nupat GunārsĶ runā pa t24.Ar darbiniekiem vajgot Runāt.Viņš,kāreiz,labi runāt/mācedams, esot nupat vakar "pierunājis" savus tos 70gab/atlikušos. Tādējādi,uzņēmums strādās un pabaros gan sevi, gan citus.Nu re kā, tīri tā pa/pacanski, ne to kā te visapkakārt dara diplomētie politpļuturologi.

Filmas/vecās vajg noteikti skatīties, atcīm plaši atvērtām un pārdomāt/atcerēties visu iepriek;s izskatīto.Reku piem bija tāds kkāds "Perevožčik-2". Atbrauks ar pašpalīdzības fonda 1,8mjrd čemodānu bagāžniekā un būs viss čikos.P-dēmija kkur ap 10/2022 izbeigsies pat tā īsti nesākusies,[protams] kopā ar visu šo čemodānu.Jā.

iciks Reģ.: 29.05.2013
1 1 Atbildēt

Tu tādus 5G un embriju čipotājus vispār zini (nerunājot par fb redzētiem)? Es personīgi ne. Visiem dažādi iemesli, bet pamatā 2:

1) satraucās par iespējamam blaknēm;

2) neredz ne mazāko vajadzību, jo nepieder kategorijai, kas internetā lielās ar saviem nīkulīgajiem radiem & draugiem, kas mirst kā mušas. Dienā vismaz 2.

Vienkārši - lieciet mani mierā un ļaujiet man dzīvot savu dzīvi. Nav jau diža pamata arī neļaut, jo neviens tā īsti neslimo un draugu & paziņu lokā par slimnīcā nokļuvušiem pat nezinu.

Starp citu, bija kaut kur izpētīts, kā čipošanās korelē ar IQ. Ļoti zema intelekta pārstāvji to nedara un arī ļoti augsta. Vidusmērs labprāt. Par to ļoti augsto kategoriju varētu padomāt. Ja reiz viņi ir tik gudri, kāpēc tad neizvēlas to vienīgo ceļu pretī apgaismībai?

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

msh Reģ.: 16.04.2007
1 2 Atbildēt

Un ko tu ar to bildi gribi parādīt, ka ķipa latvieši ir muļķi? Ja man būtu uz tādu jautājumu jāatbild, es godīgi atbildētu "nezinu" - jo es labi zinu to ar baltiem diegiem šūto evolūcijas teoriju, bet, kā jau teicu, tā ir šūta baltiem diegiem, un Bībelē ir rakstīts kaut kas pretējs, tātad vidusceļš ir "nezinu", lai arī mierīgi varētu atbildēt ar "nē".

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Nē visticamāk cilvēks kam par 95-99% sakrīt DNS ar šimpanzi un ir tikai nedaudz gudrāks un plikāks kaut kā nez kur no gaisa novēlies. Baltiem diegiem šūta ir tava sektantu pasaku grāmata, nav tur ko pat apspriest. DNS testēšanu veic arī kriminālistikā un varēsi piesaukt teikas cik gribi, bet tavs nē tur neies cauri, ka netici ka esi cēlies no tēva un mātes nevis kāpostos atrasts.

msh Reģ.: 16.04.2007
2 0 Atbildēt

Bet kur ir tas starpposms? Lūk, aklas ticības piemērs un tipisks reliģiozo [ateistu] pieejas piemērs - tieši tāpēc arī visādi dawkinsi un tamlīdzīgi klauni ir smieklīgi ja paanalizē ko viņi stāsta, jo pretrunas visās malās.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Starpposms nav. Un ar pašreizējām ģenētikas zināšanām ir pamats uzskatīt, kas tas ir nepārvarams ar zināmajiem evolūcijas mehānismiem, bet prasa kaut ko tādu, ko pašlaik saucam par ĢMO.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Tas ka ir kāds baltais plankums nenozīmē, ka to aizpilda pasaku grāmatu tēli. Tā kādreiz kartes zīmēja, neizpētītās jūrās iezīmēja pūķus un jūras briesmoņus, jo mazums, bet kaut kā redz neatrada tos briesmoņus. Starpposms ir skaidrs, cilvēks acīmredzami ir dabas kļūda un iespējams pietika ar mutāciju atsevišķā gēnā, kas iesāka mutantu izplatību. Saņēma radiācijas devu un lieta darīta.

Es tik nez kā iedomājies kā izskatās starpposms, ka viņu vispār varētu atrast, ja pat it kā attīstitas ciltis nebija piemēram riteni izgudrojušas, tad pēc kā novērtēt intelektu. Bija par šo arī grāmata, kur cilvēkam bez papildus uzskates materiāliem jāpierāda citplanētiešiem, ka viņš ir inteliģents, nekas no tā nesanāca.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Domāju, ka zems līmenis korelē ar pilnīgu nespēju kvantificēt riskus, tādēļ var "pavilkt ar burkāniem utml. "

Vidējais līmenis mazliet vairāk pakļaujas kolektīvam labumam, bailēm utml. + viņi arī biežāk saskaras ar tiem reālajiem draudiem vai vīruss vai kas tas būtu

Un augsts IQ, nereti ir krietni labāk informēti, labāk kvantificē riskus + ir tieša pazīšanās ar citiem noderīgiem cilvēkiem ar augstu IQ, amatiem utml.

Un vēl var gadīties, ka absolūti nelabprāt komunicē ar cilvēku parasto, kādēļ zems risks kā tāds ...

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Šādi korelē

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

No kurienes tas ņemts ? Jo par aptaujas rezultātiem nezinot uzdoto jautājumu komplektu, man vienmēr ir diezgan slikts iespaids ... Pats uz regulāras bāzes piedalos aptaujās un reizēm jūtu cik ierobežotu izvēli dod ...

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

youtu.be/G0ZZJXw4MTA?t=46

Labs piemērs ;)

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Jautājums tak superdetalizēti uzdots? Kā var kļūdīties? Un kā zviedri nekļūdijās?

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Kam uzdeva? Cik daudziem uzdeva? Šādas aptaujas var sniegt dažādus rezultātus, tā ka no tām izdarīt secinājumus a la "šitā tauta ir glupa" nez vai vajadzētu.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Tev liekas zviedriem bija speciāli atlasīta grupa, LV speciāla?

Bet jā padodos - pilno failu neesmu redzējis. Redzēju atsauci uz 2006, kad šis pats jaut bija uzdots. LV tad bija par 5% saprātīgāk.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Tomēr ir diezgan slikti - tas ir Euroabaometrs.

Šeit: europa.eu/eurobarometer/surveys/detail/2237

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Nu kretīni tie aptaujātāji, respondentu kopa LV -1009 cilvji, EU kopa 26000+ cilvji. Un galvenais ka no iepriekšējām respondentu kopām atšķirības ir par vismaz 4 procentpunktiem EU, un 8 procentpunktiem LV.

Aptauja, aptaujas pēc un tikai !

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Domā gāja uz Centrāltirgu un speciāli atlasīja?

Bet jā samplis mazs. Sakrīt gan ar 2006 rezultātiem. Tātad samplis ir vismaz 2x lielāks

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Nu zin no sajūtu viedokļa izskatās sliktāk kā centrāltirgū, jo piem. Vācijā 1525 respondenti ...

Kā jau teicu aptauja, aptaujas pēc ... un atšķirības par 10 procentpunktiem varēja jau paši saprast ka sviestu saņēmuši, ne rezultātu ... īpaši ja palūr uz aptaujāto vecuma grupām ...

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Nezinu neko par konkrēto jautājumu, un šķietami viss ir vienkārši, BET man nav ne jausmas par respondentu kopu, jautājumu kopumu un tematiku, kuri tika "iebaroti kopā".

Vissmagāk man besī aptaujas, kur tev liek noskatītiez konkrētauzņēmuma reklāmu, prasa vai ir pamanīta ,tad lūdz atpazīt utt . Man ir pilnīgs profesionālais ignore uz reklāmām, tās tur fonā var griezties kaut 24 h no vietas - ja arī ievērošuntad tikai lai fiksētu faktu - kautinoša, un izslēgtu to štruntu kurā to pārraida ...( vai citiem līdzekļiem to apkarotu) ...

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

No vēstures - palasiet Einstein and Heizenberg

Abiem ar intelektu viss kārtībā.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Einšteins ir mazliet intersants kadrs, viņam labi padevās sarežģītas lietas, bet uz vienkāršām un "tipa acīmredzamām" ,viņu nereti iznesa cauri ;).

Tāpēc mani baigi interesētu papētīt labas kvalitātes IQ testus (tos kas tiešām tādi ir,nevis fyfeļus ko vidējai tautai baro) ... vienīgi nu jau moš pašu vecuma marazms un stulbums nomāc ...

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Heizenberga princips - riktīgi vienkārša lieta.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 1 Atbildēt

Ugunsdzēsēji rīt, 8.45 būs pie Saeimas. Diez, kko dzēsīs?

t.me/BernisArturs/557

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

-nee, nedzēsīs, iespējams ka Dziedās

piem, Šaieimbrušas pažarnieki, Piededzini/man, uttt

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
0 1 Atbildēt

Nu tak izvēdinās piedūmotās galvas

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 3 Atbildēt

Manā paziņu lokā šobrīd, cik zināms, visi nevakcinētie veseli, bet strauji pieaug vakcinēto saslimušo skaits. Tā, protams, nav nekāda reprezentatīvā izlase, bet tāpat interesanti.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Man līdzīgi, bet skaidri saskatāma causality. Nevaxētajiem praktiski nav kontaktu un liekas, ka arī papildus izvairās. Vaxētajiem slimajiem (kur slims = 2 d iesnas, bet c19 ir identificēts) ir milzīgi daudz kontaktu darbā, divi pusaudži mājās un viens turklāt strādā c19 maršrutā.

Ir acīmredzami, ka kontakti un burziņš = c19. Otrs - tiem antivaxiem ir plānāka veselība kā vaxeriem, bet ticība cieta. Ar interesi sekoju kas notiks. Domāju, ka saķers neizbēgami.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Tas īsti nevarētu atbilst patiesībai (par ne- vakseriem), jo Japāna tieši ar izvairīšanos, masku valkāšanu utml. ar daudzām iepriekšējām drazām tīri veiksmīgi sadzīvojuši ...

Tā ka tehniski tikai vaxeru (un iespējams pašu pohujisms) var tikai iegāzt ..

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Nu nesanāks tak nevaxēties un izvairīties? Sērga paliks un tiks iekļauta apritē, tā ka jautājums ir tikai un vienīgi kā tu to pārcietīsi.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 4 Atbildēt

Nu man ne tuvu - liela daļa vakseru ir nolīduši alās un panikā tikai FB troļļo ar pasaules galu. Un vēl saslimt pamanās. Bet izcilākais antivakseris - pamanījies 2x Krievijā pabūt bez sertifikāta, bet vesels kā zirgs. Tā lūk. Manā lokā nekādas korelācijas ar burzīšanos - drīzāk tieši otrādi. Un pats arī galu galā Covid noķēru tad, kad sanāca būt izolācijas pirmrindniekos - tā, ka pat nebija kontaktpersonas, ko norādīt - pēc labākās sirdsapziņas.

eidis Reģ.: 07.11.2001
3 1 Atbildēt

Nu es esmu vaxēts un šogad saveidoju 4 avioceļojumus. Pašlaik bakstos ap 5to. Viss labi. Puņķi nav, vesels kā zirgs (nu gandrīz). Ļoti plaši neburzos (50 tomēr), bet nekur arī neslēpjos. Principā laikam tajā kategorijā, koa Wala apzīmēja "pohujisms". Un šis man liekas tas vaxācijas ieguvums - atgriežamies pie vecās dzīves un pohuj.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 1 Atbildēt

Kā uz to Krieviju un atpakaļ nokļūst, ar testu?

Es vēl šogad neesmu Lietuvā pabijis un ja došos, tad visdrīzāk ar velosipēdu [jo tam nav numuri], bet manam tēvam ir pilnīgi pohuj prasības pret kaut kādiem testiem un sertifikātiem, regulāri mauc uz Kauņu ar mašīnu vai moci, robežu šķersojot pa kādu mazo celiņu...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Ja godīgi, nav ne jausmas, bet cilvēks tāds, kas dabū gatavu visu, ja ļoti vajag. Un darbam vajadzēja...

Bet par sertifikātiem - man ne uz vienas robežas līdz Itālijai neviens neko neprasīja.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
3 0 Atbildēt

Uz robežām neprasa, jo 'pieņem', ka visi vai lielākā daļa ievēro attiecīgos noteikumus. Un ievēro jau arī, īpaši apdāvinātie brīvdomātāji acīmredzami ir īpaša, attīstīto sociālismu un sekojošo mežonīgo kapitālismu piedzīvojušo A-Eiropas apgabalu iezīme.

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 1 Atbildēt

Tieši tā. Vnk kontroles pasākumi ir dārgi un šī probza tiek risināta ar milzu soda naudām. Resp tā sovoka plānprātība ir nodrošināties ar papīriem un tad publiski musināt "nekur neprasīja". Tad čalis no Talsu gatera šo salasās un dodas bez papīriem. Rezultātā - soda nauda tāda, ka Audārs jānodod lombardā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Kopš kura laika vienkārša fakta aprakstīšana ir "publiski musināt"? Īpaši atbildot uz to, ka kāds šī iemesla dēļ izmanto nomaļos ceļus - t.i. ir pats bez jebkādas musināšana izlēmis šādi rīkoties.

Plānprātīgs, kā liekas, esi tu.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 2 Atbildēt

Un tu šim stāstiņam atkal noticēji, bet stāstiņam, ka slimnieks atzīstas, ka sertifikātu nopircis gan netici, tas gan tad vairs nav fakts.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Atkal kaut kas jāsagudro? Kurā vietā es neticu, kā kāds ir pircis sertifikātu? Un kam neticēt msh stāstiņā?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Msh jau ne pirmo reizi izdomā stāstiņus, tā kā jau ticība zudusi. Otrs iespējams ceļotājs ir vakcinēts un stāsta kā braukā bez papīriem un msh to nezin.

Redz kur pat antivakseris Kivičs pa kluso novakcinējās un uz Norgi aizspērās, bet joprojām tēlo, ka ni ni.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Man nevajag msh ticēt - arī bez tā ir zināmi tādi, kas braukā uz EE/LT bez sertifikāta un kā jau minēju, zinu pat tādu, kas 2x ir sķērsojis Krievijas robežu, kur vienmēr ir dokumentu kontrole. Ja arī msh ir konkrēto stāstiņu izdomājis, tas tāpat neko nemaina pašā faktā, ka tādi cilvēki ir un tas ir iespējams.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Nu jau mums tad ir divas pasaku vāceles.

iciks Reģ.: 29.05.2013
6 4 Atbildēt

Nepiekritīšu. Man zināmie nečipotie pārsvarā dzīvo savu ierasto dzīvi ar nelielām korekcijām. Pasākumus apmeklē mazāk, jo nav iespēju, bet citādi ar cilvēkiem tiekas u.t.t.

Čipotie pārsvarā arī, izņemot dažus, kas vispārējā "vissirslikti, visi nomirs, pizģec būs" zombēšanas gaisotnē ir kļuvuši diezgan paranoiski.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Jajā, poh uij, kad visi lohi apsprāgs,vairs nebūs/kam.Cerams nākošajā Ceļojumā katrs paķers līdzi arī kādus savus darbiniekus un/vai kontaktierus un utt..To 2020tā gada populārāko nāvescēloņu atskaiti tā arī neviens einšteins te nav piestādījis..

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

Neraizējies, lidenēs sēdekļi ir sabīdīti ciešāk un muguriņas noregulētas stāvāk. Tā kā zivEs mucā. Brīvu vietu nav. Ko te vēl piebilst/teikt par sauszemes transportu

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

WALA rakstīja: nu vispār es pats esmu ļoti daudz manuālu lietu darījis, gan savu māju būvējot kopā ar celtniekiem, gan iepriekšējos darbos, palīdzot, vadot darbus utml. Es zinu ko vidējs "neintelektuālis" dara.

Tev vienkārši veicas ar to ka kopējā izpratne ir ka tie tavi agregāti ir bīstami, taču no 2. stāvu mājas krītošs "āmurs" ir diezgan bieža parādība, un tam vispār neviens uzmanību nepievērš ... līdz dabū ar to pa galvu ... Un tas pats ir ar darbu uz stalažām objektis kur starp stāvi ir virs 3 metri, kaut kas krīt pietiekoši bieži, pliki armatūras gali, naglas/dēļi salauzti no paletēm un XZ kas vēl, pavisam nav retums ...

tip vēlu veiksmi strādājot "baletkurpēs" ....

Tātad būvlaukums vienmēr ir divu stāvu māja vai stalažas ar vairākiem stāviem?

Vai tu zini kāds skats man ienāk prātā kad runā par obligātām ķiverēm? Kaut kādus gadus atpakaļ manā iepriekšejajā darbavietā notika rekonstrukcija - ēka padomju laiku fermas ēka, dzelzsbetona konstrukcijas un ķieģeļu sienas, pēc sanitārajām prasībām visur tika saskrūvēts gofrētais skārds. Mēs, kāds bariņš dīkstāvē esošā uzņēmuma strādnieku palīdzējām celtniekiem, neoficiāli, vienreiz, hujaks, ieradās darba inspekcija, mūs, uzņemuma strādniekus fiksi un sekmīgi paslēpa nestrādājošā saldēšanas kamerā. Vēlāk atgriežamies atpakaļ pie darba, ieraugām ka čalim - skārdniekam - galvā ķivere parādījusies, par ko ierēcām. Tātad, pateiksi priekš kam viņam galvā to ķiveri vajadzēja - lai pasargātu no dzelzsbetona griestu iebrukšanas? Vai vienkārši tāpēc ka ir debīlas prasības kas pieņem ka būvlaukumā visi, ieskaitot brigadierus un darbu vadītājus, ir idioti kas nespēj izvērtēt vai no augšas var kaut kas nokrist vai nē?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Vienstāva ta vienstāva jautājums par augstumu kurā strādā, ja ir 4 metri + tad es vilktu ķiveri obligātā kārtā tur ejot, vai arī tyrētos no celtniekiem ar instrumentiem pa lielu gabalu ...

Manai mājai liekot valcprofilu, speciāli visapkārt atstājām stalažas, lai ja nu kas nenojebījas no 7 metri zemē ... citādi jau tāpat skaidrs ka "šņores" jau neviens nelietos ...

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Tev nekad nav gadījies, ka Tu kaut ko nepaņem, teiksim, mobilo, dokumentus vai kaut kādus papīrus, ar domu, tagad nevajag, paņemšu vēlāk?

Un tad, kad vajag, nav tā mobilā vai, šajā gadījumā, tās ķiveres.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 4 Atbildēt

Valdība par mums patiesi rūpējas - ja līdz šim pusdienas kafejnīcā nozīmēja atrašanos vēsā un vējainā terasē, sēžot uz smukiem bet cietiem soliem, skatoties kā citi ēd, tad nu dzīve iet uz augšu - pateicoties paKariņa ārprāta stāvoklim, nu pusdienas kafejnīcā notiek sēžot mīkstā ādas ķeblī, siltumā, klausoties mūziku pēc savas izvēles un baudot dabas ainavas pēc savas izvēles!

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 4 Atbildēt

Tu tak neesi vakcinēts.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

Es vakcinēts

Pirms vakcinācijas ērā 12 radi saslima . Tai skaitā viens 87 g.v. otrs 91 g.v Visi bez slimnīcas . Visi vēlāk vakcinējās .

No radiem nevakcinējās tikkai trīs .Šajā vilnī saslima jau 5 vakcinētie , ieskaitot 80+ . Un divi nevakcinētie . Un atkal bez slimnīcas . Abas grupas slimoja dažādi , daži viegli , daži smagi . Visi seniori viegli .

Otreiz neviens nav saslimis

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 2 Atbildēt

eidis rakstīja:

Salīdzinoši nesen es vēl būtu teicis diezgan pārliecinošu jā, bet tieši jaunie atklājumi ģenētikā un gēnu inženierijā liek apšaubīt Darvina evolūcijas teoriju un ar būtisku iespējamību pieņemt kreacionisma idejas - un nevis reliģiozā, bet zinātniskā izpratnē. Ne velti arī, piemēram, tādi cilvēki, ka Elons Masks vai Nīls Degrass Taisons tic kreacionismam.

Šis jautājums patiesībā ilustrē, kādēļ nešaubās tikai pelēkā vidusšķiras masa. Izsakoties Nīla vārdiem "One of the great challenges in life is knowing enough to think you're right but not enough to know you're wrong". Diemžēl tiem pārleicinatajiem ir tendence vienmēr uzskatīt, kā savādāk domajošais zina mazāk. Izcils piemērs tam ir vietējais Raimonds.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 3 Atbildēt

1. savādi. Tieši tu šeit uzvedies tā, it kā ne par ko tev šaubu nebūtu.

2. Kreacionists... Tad jau līdz plakanzemim vairs nav tālu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 2 Atbildēt

Savādi - laikam neesi pamanījis, ka to vien daru, kā apšaubu jūsu absolūto ticību.

Un nosaukt astrofiziķi par plakanzemi ir jāmāk. Nu vai arī jābūt tik trulam, lai neaptvertu absurdu.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
4 4 Atbildēt

es runāju par TAVU apsēstību ar SAVU pārliecību, matu skaldītāja kungs.

Arī astrofiziķis ir tikai cilvēks, un var apmaldīties 3 priedēs.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 2 Atbildēt

Tu pat nespēj atšķirt pārliecību no argumentēta viedokļa. Kur nu vēl astrofiziķa pasaules izpratni.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
2 1 Atbildēt

Protams, protams. Liek atsauces uz Marinas video ar virsrakstu vīrusa nav, atsauces uz interviju, kurā piemin ķīmiskās trases, pasaka, ka gadiem zināma un pārbaudīta vakcina ir krāpšana, veido secinājumus, tipa, man, maniem paziņām nav bijis tas vīruss vispār vai slimojam viegli, tātad no šīs kopas izdarām secinājumu, ka tas nekas nav un kā ķirsis uz tortes vēl filozofē par zināšanām, zinātni, neordināru domāšanu un profesionālismu.

eidis Reģ.: 07.11.2001
3 2 Atbildēt

Jā jā. Īpaši mūsu ekonomiskais izrāviens demonstrē mūsu viedumu. Mēs speciāli maskējam mūsu prāta spējas, jo citādi alkatīgie Rietumi šeit sabūvēs ražotnes un R&D birojus.

Domāju, ka Darvina teorija ir šobrīd labāk nopamatotā un tāpēc lietojamā. Būs labāka, parunāsim. Savukārt teorijas, kas nav pat hipotēzes, ir simtiem un nav vērā ņemamas, kamēr nav pierādītas.

Bet novērojums: ite gara milži, kas ir pārliecināti par milzu sazvērestību, parasti nespēj uztvert mūsu niecību dabā. Īpaši laika nogrieznī. Šis arī iemesls kāpēc viņiem evolūcija izskatās pēc montāžas. Un mērogu neuztveršana arī rada milzu iedomību, ka vispasaules vara sadosies rokās, lai viņam organizētu kovidtejāteri 2 gadu garumā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

"Darvina teorija ir šobrīd labāk nopamatotā un tāpēc lietojamā."

Pastāstīsi detalizēti, kā īsti notiek tas sugas lēciens, pie kura mainās hromosomu skaits? Darvins savā teorijā novienādo sugu izcelšanos ar evolūciju sugu ietvaros.

Un evolūcija sugas ietvaros no gēnu inženierijas viedokļa ir labi saprotama - viena gēna mutācija izdzīvo vai mirst atkarībā no tās "veiksmīguma". Bet kā vienlaikus rodas vairotiespējigs pāris jaunu radījumu ar atšķirīgu un ar iepriekšējo sugu nesaderīgu hromosomu komplektu? Darvins šo neizskaidroja un nenopamatoja, jo nezināja - un Darvina teorija balstās maldīgā pieņēmumā, ka sugu izcelšanās ir iespējama pakāpeniskas evolūcijas ceļā.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Nav jau tā, ka tie, kas patiešām nosaka pasaules dienaskārtību, neko neplāno, neietekmē un nenosaka.

Taču šitādi te primitīvie skaidrojumi viņiem pat ir izdevīgi, jo, pamatojoties uz tiem, var viegli interpretēt visādus brīvdomīgus domātājus kā prastus muldoņas.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 1 Atbildēt

Ko nu muldi, Masks tic simulācijas teorijai, pats vēl blakus tēmā par šo diskutēji nu jau piesauc kreacionismu. Bet simulācijas teorija nekādi neietekmē evolūciju pie tam vēl Darvina, kas vispār ir sīks nogrieznis laika vienībā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Interesanti gan, kas ir simulācijas teorija, ja ne kreacionisms.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Simulācija nekādi neatceļ evolūciju, tev nu gan putra galvā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Putra galvā ir tev. Tik ļoti sajukusi, ka atkal kaut ko jāizdomā, ja nespēj saprast teikto. Es neesmu teicis, ka simulācija atceļ evolūciju.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Teici gan, neizlocies. Pilnīgi nesaistītas lietas bez kopsaucēja.

wons Reģ.: 26.07.2017
0 0 Atbildēt

Vai kaķi un citi kustoņi pārnēsā C19, no viņiem var cilvēki inficēties?

Volx Reģ.: 22.11.2018
3 0 Atbildēt

Protams, arī vjāvakcinē, bet vēl ne piespiedu kārtā

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Vai pārnēsā nezinu, bet slimo gan. Paziņu paziņam, kas zin paziņu paziņu, ģinene izslimoja un pat kaķis trīs dienas plakans, vienīgi zīdainis it kā neslimoja un tests negatīvs.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt
anonimikis Reģ.: 18.10.2002
1 3 Atbildēt

Bradypus rakstīja:

eidis rakstīja:

Salīdzinoši nesen es vēl būtu teicis diezgan pārliecinošu jā, bet tieši jaunie atklājumi ģenētikā un gēnu inženierijā liek apšaubīt Darvina evolūcijas teoriju un ar būtisku iespējamību pieņemt kreacionisma idejas - un nevis reliģiozā, bet zinātniskā izpratnē. Ne velti arī, piemēram, tādi cilvēki, ka Elons Masks vai Nīls Degrass Taisons tic kreacionismam.

Šis jautājums patiesībā ilustrē, kādēļ nešaubās tikai pelēkā vidusšķiras masa. Izsakoties Nīla vārdiem "One of the great challenges in life is knowing enough to think you're right but not enough to know you're wrong". Diemžēl tiem pārleicinatajiem ir tendence vienmēr uzskatīt, kā savādāk domajošais zina mazāk. Izcils piemērs tam ir vietējais Raimonds.

Nu gan tu dirs! Nīls Degrass Taisons kā reiz skaidri noliedz kreacionismu!

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Tas, ka tu neko nejēdz no jēdziena pēc būtības, nemaina faktu. www.youtube.com/watch?v=SYAG9dAfy8U

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 2 Atbildēt
Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Lasis stāsta par savu jauno filmu no Rakusa

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
4 0 Atbildēt

Eu, vai tad nav nobriedis jautājums par īpašu iCovid.lv portālu? Šitajā megatopikā par auto tēmām ne smakas!

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 3 Atbildēt

Nu, tā nu gan nav.

Te ir tēma par Renault Vel Satis

metināšanas topiks

un vēl viskas

jā, iauto.lv/forums/topic/40617-transports-un-ista-ekologija?pnr=53 arī ir

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 5 Atbildēt

Pie mums ir tika augsta covid izplatība dēļ nevakcinētajiem, ka vakcinētajam tautas tēvam vajadzēja pēc savējā braukt uz vakcinēto Zviedriju un Dāniju?

www.tvnet.lv/7361056/levitam-apstiprinata-saslimsana-ar-covid-19

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 3 Atbildēt
Volx Reģ.: 22.11.2018
0 1 Atbildēt

Par atsevišķu portālu Covidam.

Tādi jau ir, bet pat viņi nespēj apkopot visu info.

Un, Covids jau skar transporta sfēru arī. Mani, piemēram, sajūsmina kā ASV vaxeri noliedz problēmas southwest Airlines. Izrādās, ka nemitīgā kavēšanās, reisu atcelšana esot pāris dezinformatoru darbs un laiks(slikts laiks). Cilvēki jau smejās, ka Floridā jau nedēļu ir saulains, neapmācies laiks, bet reisi tiek atcelti.

twitter.com/BenBlankley/status/1448833398626258945?t=_nuOpoXsls0Wq_s5DM97_Q&s=19

twitter.com/Grumpy40274816/status/1448553567833530371?t=7tgTO-piQYSl4480jmSMfQ&s=19

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Vakcinēties varēs arī "Lidl" veikalu autostāvvietās Rīgā: labs gājiens no Lidl: potējaties un iepērcieties.

kontradmiral Reģ.: 07.12.2004
3 5 Atbildēt

Apsveicu! Esam otrajā vietā pasaulē aiz Barbadosas (Daily new confirmed COVID-19 cases per million people, Oct 14, 2021) Jāatzīst manā burbulī cilvēki sāk palikt reāli pikti uz nevakcinētajiem un daži jau grib sadot pa zobiņiem visiem tiem gudrīšiem, kuru dēļ cieš bērnu izglītība, pašu bizness/darbs un valsts ekonomika kopā. It kā ir saprotams, ka liela daļa ir vienkāršā tauta, kam pajāt uz citu nāvēm, jo nesavelk elementāro korelāciju un kamēr pašus tuvu neskar, tikmēr viss ir tāls un nereāls. Īpaši jaukumiņi ir tie, kas atrunā vecās tantes no vakcinēšanās un kad tās saslimst un paliek kopjamas uz gultas, tad uzliek mīksto un ģimenes ārste (kas jau tāpat ir nereāli pārslogota) dabū vest ēdienu tantei. Kariņš ir ieknābis s*** ar pārāk vāju cīņu pret vieglprātību. Inside info no ārsta, kas bija komisijā par ierobežojumiem ar valdību. Mediķi vispār visu gribēja aizvērt, bet valdība baidoties (pieņemu, ka nauda biznesu stutēšanai arī vairs īsti nav) no Gobzemveidīgajiem izvēlējās kompromisu, kas prognozējami nozīmē pāris tūkstošus vairāk mirušos. Tagad uz valdību būs dusmīgi gan apzinīgie, jo valdība bija par bailīgu tagad un atslabušu vasarā, gan nevakcinētie, jo viņiem vienmēr valdība pie visa ir vainīga . Skarbākais, ka zems vakcinēto % ir riska grupās, tādēļ vecos pļaus arī vareni. Karoč sūdi būs, man no 5 bērniem šodien arī pēdējais ir kļūvis k-persona, pirms gada nevienam klasē/grupiņā nebija saslimušie, šogad 6 nedēļu laikā visiem ir sanācis. Var protams veikt supergudro analīzi un meklēt pārgudras teorijas par New world order u.tml no otras puses jāsaprot, ka šī pārgudrība iemet LV varenā bedrē vismaz uz pusgadu.

ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?tab=map&zoomToSelection=true&facet=none&pickerSort=asc&pickerMetric=location&Metric=Confirmed+cases&Interval=7-day+rolling+average&Relative+to+Population=true&Align+outbreaks=false&country=International~LVA

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
4 6 Atbildēt

Jā, tavā burbulī tā ir "elemetāra korelācija" un vainīgi ir nevakcinētie. Jo tavs burbulis dzīvo varas propagandas telpā un tam tic. Tas, ka šāda korelācija neeksistē un neviens negrib analizēt, ko pareizi dara, piemēram, Polija, tavā burbulī nav populāri. Tavā burbulī ir jāžēlo prezidentu, kas nabadziņš ir saslimis tieši pareizajā brīdī. Nu jā - vispār tagad vakcinētiem ex un prezidentiem modē slimot un teikt, ka tas ir pierādījums, ka vajag trešo vakcīnu, nevis, ka vakcīnas ir diezgan bezjēdzīgas izplatības ierobežošanā. Jo vainīgi ir nevakcinētie, nevis vakcinēts prezidents, kas savu slimību ir "importējis" no vakcinētās Dānijas vai Zviedrijas.

Nevajag veikt "supergudro analīzi", bet tikai maziet padomāt, nevis akli ticēt propagandai, lai saprastu, ka "nevakcinētie" ir grākāzis, ko vainot politiķu spēlēs. Paskaties, piemēram, neskaitāmos piemērus, kā tiek pieķerti tie politiķi, kas kameru priekšā ar putām uz lūpām aizstāv maskas, bet patiesībā paši tās valkā tikai kameru priekšā.

kontradmiral Reģ.: 07.12.2004
1 0 Atbildēt

Paziņa dzīvo Polijā un ik pa brīdim atstāsta viņu peripētijas. Levita fans vispār neesmu runāt viņš īsti nemāk, tad kad visiem jāsavelk jostas, izdomā pirkt klavieres. Es piekrītu, ka daudz ierobežojumi ir neloģiski, nesasniedz mērķi un tas pats Eglītīs, kas aizperas bez maskas uz LIDL atklāšanu. Runājot ar ārstiem un slimnīcu vadītājiem vispār neviens neapšauba, ka vakcinēšanās ir vienīgais risinājums kā neieraut auzās. Kāpēc tad valstīs ar augstu vakcinācijas % tagad var iet iedzert aliņu ar draugiem, bet pie mums atceļ plānveida operācijas?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 6 Atbildēt

Kāpēc tad tā Polija ir tik zaļa, zaļāka par vakcinētajām valstīm? Kāpēc vakcinēts prezidents atved Covid no vakcinētās valsts?

Acīmredzami arī ārsti tev ir no tā paša burbuļa - tādi, kas akli klausa varai un WHO "rekomendācijām". Domājošie redz, ka vienkārši masveidā vakcinējot tāpat var "ieraut auzās", tāpat, kā var būt labā situācijā ar relatīvu zemu vakcinācijas aptveri. Kādēļ nerunā ar tiem ārstiem, kas saka, ka vispārēja vakcinācija ir noziegums, jo ir iemesls, kādēļ nedrīkst veikt masu vakcināciju epidēmijas laikā, kas šobrīd sistēmas mediķiem ir "piemirsies".

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

Kārtējais propagandas materiāls, vērsts uz zemākajām tieksmēm. Nospiests no britiem

Tas ir UK atvēra pabus pēc lielā vakcinācijas %, savukārt Norvēģijā pēc vēlēšanām, kurās zaudējumu cieta ierobežojumu ieviesēji.

Savukārt mums pabu nav un ar draugiem vari iedzert aliņu jebkurā laikā.

Balts ir melns un otrādi. Tīko iepostēju sarunu ar ārstu no Stradiņiem(nejaukt ar Lielbātu vai Varakļāniem). Tas par to neapšaubīšanu.

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
4 0 Atbildēt

Kariņš ir ieknābis s*** ar to, ka nav izdevies piespiest novakcinēties mazkustīgos (kas neceļo, kam nav biznesi utt) vecos cilvēkus, kas vēljoprojām kā vienīgo laimi gaida sputņiku. Un daļu no viņu atvasēm. Šis vispār ir diezgan liels procents, lai kā arī to negribētos atzīt vai redzēt. Atcelt atlaidi sabiedriskajā transportā nevakcinētajiem , kas ņibumbum palatiški, vajadzēja jau sen.

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

"Atcelt atlaidi sabiedriskajā transportā nevakcinētajiem , kas ņibumbum palatiški, vajadzēja jau sen."

Ziņās jau bija, ka nepilngadīgajiem nenoņems. Bet lielākā grupa pilngadīgo nevakcinēto pilsētas "sabtransā" taču ir pensionāri un invalīdi, kuri brauc ar maksimālu atlaidi, t.i. par brīvu. Esmu 100% pārliecināts, ka valdība "nesertificētiem" pensionāriem un invalīdiem noņemt braukšanu par brīvu neuzdrošināsies. Tāpēc beigās ierobežojumi attieksies uz tik nelielu iedzīvotāju daļu, ka viss birokrātiskais pasākums kļūs bezjēdzīgs.

iciks Reģ.: 29.05.2013
2 0 Atbildēt

Pensionāri taču ir aktīvākie balsotāji. Kurš būs tik glups, lai cirstu nost sev maizes koku?

iciks Reģ.: 29.05.2013
4 3 Atbildēt

"Jāatzīst manā burbulī cilvēki sāk palikt reāli pikti uz nevakcinētajiem un daži jau grib sadot pa zobiņiem visiem tiem gudrīšiem, kuru dēļ cieš bērnu izglītība, pašu bizness/darbs un valsts ekonomika kopā" - hm. Tev laikam tie draugi ir tādi savtīgi un domā tikai par sevi. Ja paklausās iauto covida tēmā rakstīto, visi čipotie parasti domā par SABIEDRĪBU, lai tai ir labāk, kur nu par sevi. Par sabiedrību!

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
2 0 Atbildēt

Tā nav, Ir pilnīgi skaidrs, ka liela daļa vakcinēto ir vakcinējušies tik dēļ ērtībām, ko dod vakcinācijas fakts.

Taču, lai kā dēļ gandrīz puse jau ir vakcinējušies, tieši viņi arī nosaka tos skaitļus, kas ir divarpustūkstoši ikdienas, tūkstotis slimnīcā un simts smagie slimnieki.

Nav tomēr pieci tūkstoši ik dienas un trīs tūkstoši slimnīcas.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

[q] viisi čipotie parasti domā par SABIEDRĪBU, lai tai ir labāk, kur nu par sevi[/q]

Sabiedrības vārdā tad arī sados.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti