Kas ir koronavīruss Covid-19? Kādas pazīmes? Kā izsargāties? Tagad arī Latvijā

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Kāpēc tik traka ņemšanās ap koronavīrusu Covid-19? Cik tas ir bīstams!

 
imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Nupat Klik universālais autors Toms Lūsis publicējis rakstu ar domu, ka valdības paziņojumi nesasniedz tautu tāpēc, ka neesot rakstīti vieglā un saprotamā valodā, rakstā ir piemērs, kā vienkāršot paziņojumus:

5: Covid-19 inficēto personu un kontaktpersonu uzraudzību plāno pilnībā uzticēt policijai

4: Ar Covid-19 saslimušo cilvēku uzraudzību plāno pilnībā uzticēt policijai

3: Covid slimnieku uzraudzību plāno uzticēt policijai

2: Kovid slimniekus uzraudzīs policija

1: Kovidniekus vaktēs menti!

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

raimondsm rakstīja: Tad nekādas problēmas ar jau esošu un iespējami tālāk progresējošu slimnīcu pārslodzi nav?

Ja ir, tad kur radās un kā pārdzīvojām gada sākumu? Tagad taču vēl gandrīz miljards kopš tās 2x lielākās noslodzes investēts.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Ko darīt tagad?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Sākuma pasakidro, kādēl tās vietas tagad nepietiek. Kur pazuda, kopā ar iztērēto naudu.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 1 Atbildēt

Tāpēc, ka par naudu personālu nopirkt nevar. Trūkst tieši personāls. Un izrēķināties par naudas tērēsanu ir tik ļoti latviski.....

Es protams piekrītu, ka naudas ieguldīšanai jābūt zinātniskai, bet nu tā pieeja: viegli ļaut iztērēt un pēc tam izrēķināties par katru slikti noformētu dokumentu izskatās pēc skama.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 0 Atbildēt

Interesanti, kam tieši un kā es "ļāvu viegli iztērēt" un kā tagad varu "izrēķināties". Tieši dēļ tādiem, kā tu valdība var darīt visu, kas ienāk prātā un tu vēl paklausīgi pacentīsies padarīt par vainīgiem visus, izņemto tos, kas ir par šo sistēmu un tērēšanu "politiski atbildīgi".

Ak jā - tavs pieneņgalvas elks grib vēl vairāk "politiski atbildīgus" tērēšanas speciālistus ieviest. Un jā - tas viss neapšaubāmi tautas veselības labā.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 1 Atbildēt

Laikam slikti lasi, ja?

Es teicu, ka balsoju par zinātnisku investēšanu. Tomēr ja tā nav noticis, tad izšķēr'dēšanas - izrēķināšanās tandēms ir kropls pārvaldes modelis

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 0 Atbildēt

Tagad ir problēmas.

Tagad var - administratīvi sadomāt visādus ierobežojumus.

Tāpat var aicināt tautu drusku mazāk svinēt un tusēt un ievērot distanci. Ja reiz 50 procenti, tad uz katru otro svinēšanu.

Un, protams, no katra pēc iespējām - vakcinēties. Jo informācija no COVID nodaļām ir tāda, kāda ir. Vakcinētie slimo daudz mazāk.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
4 3 Atbildēt

Tātad tagad samazināt uz pusi svinēšanas, jo veselības sistēmā tagad ir krīze ar tikai pusi no noslodzes, ko tās spēja pirms pusgada. Bet miljards ātrā kredīta tikmēr kaut kur iztērēts. Tu iesaki pakļauties un samierināties. Ko ieteiksi pēc nākamā pusgada? Cik tad jau būsim vēl aizņēmušies nez kur nokļuvušu naudu? Kādi būs nākamie ierobežojumi? Pie cik saslimušajiem sāksies nākamā krīze? Kādi būs šo kredītu procenti?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Lai samazinātu COVID izplatību, ir vajadzīgi vai nu valstiski-adiministratīvi pasākumi vai tautas labās gribas pasākumi. Vislabāk būtu, ja šie pasākumi notiktu vienlaikus.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 2 Atbildēt

Un ko tad, ja nemaz nevajag samazināt? Ko tad, ja tā samazināšana jau sen maksā dārgāk nekā sadzīvošana? To, ka C19 kļūs endēmisks varēja prognozēt jau no pašiem pirmsākumiem.

imzz Reģ.: 27.02.2015
3 1 Atbildēt

Tautas labā griba ;) Daži komentāri soctīklos ir tādi, ka pie saslimšanas pieauguma vainīgi vakcinētie, jo tie tagad izplatot kovid visvairāk.

Manuprāt, vajadzētu profilēt vienu slimnīcu kā pilnas maksas, un visus nevakcinētos saslimušos, kuriem vajadzētu stacionāru ārstēšanu, novirzīt uz turieni.

iciks Reģ.: 29.05.2013
4 2 Atbildēt

Jā, jā, atkal vecum vecā dziesma. Ja reiz tiek uzskatīts, ka nečipotie apdraud savu veselību un tas ir bezatbildīgi, uz šo jauno slimnīcu laižam visus pārbarojušos, nopīpējušos, nodzērušos un visus citus, kam ir veselības problēmas un kas VARĒJA LABĀK UN ATBILDĪGĀK.

Viena taisnība visiem.

Un ja reiz visiem par to ir jāmaksā, tad tā vairs nav bezmaksas medicīna un būtu tikai taisnīgi arī nemaksāt nodokļus par to

arba Reģ.: 16.12.2002
4 0 Atbildēt

gada sākumā lielākai daļai mediķu bija diezgan liela pienākuma apziņa, kuras dēļ viņi bija ar mieru paŗstrādāt, strādāt ne savā specialitātē u.t.t.

jāatzīstas arī es pieteicos, ka nepieciešamības gadījumā esmu ar mieru tajā strādāt.

Tagad ir pilnīgi cita situācija -neviens nepiesakās, neviens negrib pārstrādāt un neviens netaisās mainīt darba vietu

Ja man tagad teiks - viss, slimnīca tiek pārvērsta par covid slimnīcu, jāstrādā ar šiem pacientiem - es uzrakstīšu atlugumu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
6 1 Atbildēt

Jaunas vēsmas no Austrālijas. Palaista testa programma, kuras ietvaros mājsedes kontrole tiek veikta elektroniski. Sistēma pēc nejaušības principa sūta cilvēkiem paziņojumu uz kuru 5 min. laika ir jāatbild ar selfiju - ja sejas atpazīšana un ģeolokācija nesakrīt, adrese ierodas policija.

Kurš vēl te grib par Orvelu padiskutēt?

iciks Reģ.: 29.05.2013
2 1 Atbildēt

Tas mūsu visu drošībai.

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

Līdzīga sistēma darbojās visu laiku Kiprā. Tur ja grib aizbraukt uz kaimiņu pilsētu jāsūta SMS(visticamāk kkādām birojam) un ja atnāk apstiprinājums, vari doties ceļā. Priekš tūristiem viņi gan šito marasmu atcēla, tie tur dod pilnā ručkā

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Jā pagājušajā pavasarī kkas līdzīgs laikam bija. Jāatzīst, ka pēc pirmās krīzes ar vienu vācieti autobusā, šie ļoti veiksmīgi pārvarēja med sistēmas kolapsu un saglabāja tūrismu.

Attiecīgi uzskatu, ka iedzīvotāji ir pozitīvi uztvēruši šo "marasmu". Jo bez tūrisma Kiprā ir pilnīgs vāks.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 0 Atbildēt

www.covid-19.sa.gov.au/home-quarantine-app/home-quarantine-sa-user-faqs

The izskatās citādāk. Nav obligāta, nav selfijs, nevis brauc policija, bet zvana

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 2 Atbildēt

Nu jā. Ezis neizskatās pēc ķieģeļa. Pats vispār saprati, ko gribēji ar to pateikt?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 0 Atbildēt

COVID kontekstā daudzas vajadzīgas lietas un principi tiek nevajadzīgi apvienoti ar patērētāju sabiedrības ērtībām svinēt, iepirkties, ceļot, atpūsties un neko neievērot, kas notiek.

Tam nav nekāda sakara ar Baltijas Ceļu, tautas vienotību, jel kādu protestu vai cīņu pret Big Brother vēlmi visu ko ierobežot un kontrolēt. Mākslīgi savilktas neatbilstošas asociācijas.

Patiesība visādi kontrolētāji un brīvā gara apspiedēji varētu būt pat ieinteresēti, lai jelkādu protestu degradē līdz līmenim - COVIDa dēļ es nevaru ceļot un pirkt alu, nav brīvības. Tas padara daudzus būtiskus brīvības principus tizlus un patērētāju sabiedrības nomulļātus.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
5 0 Atbildēt

Nu tā jau ir - "svinēt, iepirkties, ceļot, atpūsties" ir lieki. Nodokļu vergiem tas nepienākas - ir strikti jāierobežo dzīve līdz produktīvam darbam sabiedrības labā.

Arbeit macht frei!

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Uz nedēļu, divām nedēļām.

Kamēr normalizējas situācija.

Un pašiem. Valdība dara un ierobežo to, kam tā tiek klāt - veikalus, pasākumus.

Cik mazāk būtu inficēto un saslimušo, ja cilvēki paši ievērotu ieteikumus.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Nu nu... Cik būtu? Kādus ciparus sauksi? Ar kādiem pētījumiem un datiem pamatosi? Kadēļ mēs joprojām visu politiku balstām inficēto, nevis hospitalizēto skaitā? Attiecība ir būtiski mainījusies.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Un kādi būtu Jūsu ieteikumi situācijas uzlabošanai?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
5 0 Atbildēt

Tādi pat kā iepriekš. Nekas nav mainījies. Atcelt vispārējos ierobežojumus, kas nodara zaudējumus sabiedrībai ilgtermiņā (izglītība, ekonomika, dzīves kvalitāte) un koncentrēties uz riska grupu aizsardzību. Vispārējie ierobežojumi, kuru ietvaros tiek maksātas milzu naudas cilvēkiem, lai tos atturētu no strādāšanas, "apēd" naudu, kas būtu lietderīgi izmantojama darbam ar riska grupām, medicīnas sitēmas stiprināšanu - t.s. personāla algām.

Vai nav ienācis prātā, ka labāk būtu to "ātro kredītu" maksāt medicīnai, nevis pabalstiem vispārējas dīkdienības veicināšanai?

mefisto Reģ.: 22.05.2017
0 0 Atbildēt

Te kāds minēja, kādēļ politika neatzīst lēto ivermektīnu Covid ārstēšanā:

www.bbc.com/news/health-58170809

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Pamēģini, ja spēj, izlasīt to tekstu kritiski, liekot visur ivermektīna vietā vārdu "vakcīnas" - jā, nenoliedzami šī medikamenta pielietošana C19 ārstēšanai ir tikpat nepārbaudīta un klīniskos pētījumus neizgājusi, kā C19 vakcīnas.

Interesants pēc definīcijas ir apgalvojums, ka šie pētījumi ir apzināti viltoti. Tas neizklausās patiesi - ar ivermektīnu nopelnīt nav iespējams - tas jau sen ir ģenērisks un pārāk lēts. Attiecīgi trūkst motīva - jo arī "folijcepurīšu" līmenis neizmantos pētījumus kā argumentu tapēc, ka domā savādāk. Kas un ar kādu mērķi tos nez ir mēģinājis viltot? Kādi tev piedāvājumi?

Bet pavisam interesantais un ticamākais šī raksta mērķis parādās beigās: "In February, Merck - one of the companies that makes the drug - said there was "no scientific basis for a potential therapeutic effect against Covid-19"."

Oi... Viss šis sacerējums patiesībā ir par Merck! Tieši brīdī, kad Merck ir gatavs tirgū piedāvāt jaunu dārgu medikamentu, ar kuru var nopelnīt... Un nez - vai tik kaut kur bāzes formulā vai izpētes pamatos neslēpjas tas pats ivermektīns ;)

www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/mercks-covid-19-pill-cuts-risk-death-hospitalization-by-50-study-2021-10-01/

mefisto Reģ.: 22.05.2017
2 0 Atbildēt

Kādēļ sagriez otrādi faktus? Tieši kvalitatīva dizaina pētījumos (RCT) ivermektīns neuzrāda nekādus ieguvumus pie Covid infekcijas.

To pierāda arī to valstu prakse, kas bija sākušas rekomendēt ivermektīnu. Šobrīd Indija un Peru jau ir izņēmusi no rekomendācijām, jo izrādās efekta nav.

Par mazas izlases pētījumiem nav vērts diskutēt. Šādi piereģistēja Rigvīru Latvijā, šādi piereģistrēti Krievijā un Ukrainā neskaitāmi medikamenti, kas metami miskastē. Šobrīd Krievija ir attapusies un pamazām sāk ieviest kārtību savā zāļu reģistrā.

ES apstiprinātās kovidvakcīnas ir pierādījušas savu efektivitāti un drošumu atbilstoša, kvalitatīva dizaina pētījumos. Runāt šobrīd, ka tās ir eksperimentālas un nepārbaudītas, ir tukša muldēšana.

Ivermektīnam nav nekādas strukturālas līdzības ar jauno Merck aktīvo vielu.

Par pētījumu viltošanu nespriedīšu, bet tie signāli, kas uzskaitīti, liecina par kritiskām kļūdām.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 2 Atbildēt

Nu re - sauso kopsavilkumu pateici - tev līdzīgie spēj tikai "sagriezt otrādi faktus?". Jo nespēj atšķirt faktus no interpretācijas. Jo nesaprot, ka fakti nav "apgriežami otrādi". Jo ir noderīgie idioti. Vai arī ļoti labi zina, ka pašu viedoklis ir tikai interpretācija. Jo zina, ka nepatiess, tādēļ jācenšas pasniegt kā faktu, lai neviens nemeģinātu apstrīdēt. Jo ir ieinteresēti manipulatori.

Iespējams, ka man nav taisnība. Bet vajadzīgais efekts ir panākts - tava pasludinātā patiesība ir izrādījusies tikai tava interpretācija, ko var "apgriezt otrādi". Un ja var "apgriezt otrādi", tas nozīmē, ka tava interpretācija nav adekvāti argumentēta un ir pavisam iespējams, ka tev nav taisnība.

spainis Reģ.: 27.04.2006
4 2 Atbildēt
msh Reģ.: 16.04.2007
3 5 Atbildēt

Muļķu tiešām netrūkst; to pievilināšanai jau arī ir domāts tas virsraksts kurā mistiskā kārtā izlaists vārds "iespējams". Arī ziņotāja, kā jau redzams pēc teksta, ir stulba zoss kura, savā prāta iztrūkumā kaut kādā apdolbītā sašutumā vaino dēlu. Māte, kā redzams, negribēja potēties bet no viņas to darbavieta gribēja pieprasīt un tad nu dēls, kā redzams, izdarīja kā kārtīgam bērnam pieklājas un palīdzēja savai mātei kā varēja - zoss nez kāpēc uzskata ka dēlam vajadzēja skalot savai mātei smadzenes...

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
7 9 Atbildēt

Tu tiešām esi morāls tukšums. Ar to arī apsveicu.

msh Reģ.: 16.04.2007
8 5 Atbildēt

Nē, morāls tukšums esi tu. Mums katram ir tiesības izdarīt savas izvēles un izdarīt savas kļūdas - un šāda loģiska un saprātīga ideja ir izcēlusies no nekur citur kā vien Bībeles - ne par velti tā ir arī ielikta ASV konstitūcijā. Kamēr tu savā morālajā tukšumā esi iedomājies ka ir kāds cilvēks kas zina labāk par visiem citiem, un viņa pareizību, ejot pāri līķiem, drīkst uzspiest visiem pārējajiem. Ir tikai tā viena mazā problēmiņa - kura pareizība būs labāka? Nu jā, tā, kuru ar smukākiem makaroniem tev izdosies uzkarināt. Bravo biedri, tu esi labs totalitārisma atbalstītājs. Šajā gadījumā ironiski ka tu pats nesaproti ko tu atbalsti - kaut kādu emocionālu paniku, smagus pārspīlējumus, melus un citas nesmukas lietas - ā nu jā, bet pareizi, tak cēla mērķa labā!

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Kur tad nu sektants nepiesauks Bībeli. Kur tev tā Bībele uzradās no zila gaisa ar savām idejām? Pierakstīja stāstiņus tas ari viss. Tūkstoš un vienas nakts pasakas arī satur daudz padomus palasi arī tās.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Protams, rīt ivermektīnu (un/vai purGēnu) ir krietni kaitīgāk, nekā tusēties nemazgātā caurvējā,rindā pēc dziednieciskajiem banāniem.Jā.

Te augstāk ir grafiks.Jā.Itāļi jau 20tā gada pavasarī bija konstatējuši, ka pieņemto ierobežojumu iedarbība esot novērojama tikai pēc 3ned.Savukārt,to "īsto" pieņemšanas brīdi varot izrēķināt pēc inficēto skaita progresijas kaut kādā tur tekošās nedēļas laikā.Ja skaits sāk pēkšņi augt un ierobežojumi neseko, tad 21jā dienā šī līkne kļūstot nekontrolējama.Kapi/piste..

Vēl, reku t.s. "noster'dĀmuss" šodien vēsta sekojošo: tg24.sky.it/cronaca/2021/10/07/sciopero-11-ottobre-2021 ...Arodbiedrības izsludinājušas ģenerālstreiku un demonstrācijas Itālijas galvenajās pilsētās...visu pirmdienas..dienu...vilcieni, lidmašīnas, autobusi, metro, prāmji...arī skolas un valsts iestādes...Oficiālajā paziņojumā...pievērš uzmanību tam, kā pandēmijas laikā Eiropas Savienība ir pārgājusi no ierobežojošas uz ekspansīvu politiku, īpaši pateicoties Atveseļošanas fonda līdzekļiem...pēc.....domām, Nacionālais atveseļošanās un noturības plāns (PNRR) "nav pagrieziena punkts milzīgās naudas masas publiskā un sociālā izmantošanā"...

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Nu tas ir tāds pat "kapī/pasta" kā Čaka iela iepriekš un Duntes iela tagad.

Ir tāds angļu teiciens "too little, too late" ...

mīlam "vilkties pa iemītu taciņu" ....

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Nesen it kā tika ziņots, ka Duntesiela tagad tomēr esot daļēji "atkapota".Luft-friš-kvaļitķets esot pa 2ned manāmi uzlabojies un taa..

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

neatkariga.nra.lv/komentari/bens-latkovskis/359793-karins-un-pavluts-ir-pilniba-izgazusi-uzdoto-darbu-tapec-steidzami-jamekle-grekazi

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 2 Atbildēt

Tautai būtu jāievēro noteikumi un ieteikumi pārlieku nepārnēsāt to vīrusu.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Tu rakstu izlasīji?

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

Mierīgi vari neiespringt uz valdības personāžiem: šāda apmēra krīzes nespētu pārvarēt neviena vara pasaulē. Pavļuts un Kariņš NOTEIKTI NESPĒS konkurēt nākamajās vēlēšanās. Krīzei mazinoties politiskie konkurenti NOTEIKTI šūpos un nogāzīs esošo varu. Šis IR acīmredzamais scenārijs un es esmu gatavs saderēt, ka 1: 1 atkārtosies pilnīgi visās intelektuāli pārākajās (nacionālā izlīguma apdalītajās) valstīs: Rumānijā, Bulgārijā, Lietuvā, Latvijā un Igaunijā.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
2 2 Atbildēt

Kāda nozīme rakstam, ka Pavļuts un Kariņš ir kaut ko nepareizi izdarījuši?

Tas attaisno noteikumu neievērošanu?

Tautai būtu jāievēro noteikumi un ieteikumi pārlieku nepārnēsāt to vīrusu.

Pavvļuts nevarēja neatbalstīt Viņķeli, nevarēja uzlabot/nesačakarēt Pfiser iepirkumu, Kariņš pie tāda balsu sadalījuma arī nevarēja neko darīt un neizdarīja.

Tauta mierīgi var parādīt labo gribu un samazināt vīrusa izplatību.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

msh rakstīja: Viena pazīstama čaļa draudzenei forša dilemma - šī strādā slimnīcā - pavasarī sapotējās un gandrīz nolika karoti; pēc tam trīs nedēļas gulēja mājās ar sirdsdarbības problēmām - tagad pusgads ir pagājis un jādomā ko darīt un ar ko riskēt - dzīvību vai darbu...

Viņa savulaik arī uzrāvās citam potēšanās lohotronam - lai strādātu slimnīcā, jābūt potētam pret gripu - sapotējās un atrāvās to gripu...

Nejauši gadījās izlasīt šīs situācijas noprecizējumu - gada sākumā pēc pirmā pfizera dabūts miokardīts kas ir joprojām, dēļ kā neviens neuzņemas iedurt otro - bet potēts skaitās tikai pēc divām potēm, un tuvojas tas brīdis kas no ārstnieciskā personāla prasīs to sertifikātu...

Interesanti ka rakstot gūglī "miokardīts", gūglis uzreiz piedāvā kombināciju "miokardīts pfizer" - bet pie izlekušajām ziņām, publicētām vasarā, rakstīts ka pie mums kas tāds ir dabūts tikai pieciem cilvēkiem un ātri beidzies - būs jānoskaidro vai par šito blakni ir ziņots, bet gan jau ir - ja izrādīsies ka ir, tad Eidim būs jāizdomā kas jauns kāpēc ziņās raksta nepatiesus datus...

eidis Reģ.: 07.11.2001
3 0 Atbildēt

Taisnība. Vienīgi sarežģījumus rada tas, ka C19 komplikācijas ir par vairākām kārtām biežāk kā miokardīti, trombozes utt. Turklāt virkne zāļu miokardītu izraisa krietni biežāk kā vakcīna, bet gara milžiem tas netraucē turpināt to lietot.

Ir tāda matemātiska disciplīna: varbūtības teorija. Palasi kautkad. Un tad palasi par pieauguša cilvēka psiholoģisku profilu. Kur viena no iezīmēm pieaugušam cilvēkam ir: spēja uzņemties saprātīgu risku. Cita starpā šis ir pamats nesatraukties pārvietoties ar to veco Golpu - tam nāves risks ir ievērojami augstāks kā vakcīnai, bet tomēr tik reti, ka ieguvumi atsver riskus

msh Reģ.: 16.04.2007
0 2 Atbildēt

Par to otro rindkopu - tu kaut kā piemirsi ka pie saprātīga riska piemīt arī nepotēšanās. Un es ļoti stipri šaubos ka braucot ar vecu golfu ir lielāks nāves risks nekā no eksperimentālām un uzspiestām potēm, labākajā gadījumā vienādi (

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Nu redz - ir tāda lieta kā palasīšana. Golpam riski ir daudz daudz augstāki kā C19 un neprātīgas kārtas attālumā no vakcinācijas

injuryfacts.nsc.org/motor-vehicle/historical-fatality-trends/deaths-and-rates/

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

"Daudz, daudz..."" Tā kā "daudzajā" naudā? Kāds tas īsti ir tas msh risks? Vispār aprēķināt māki?

Nu kaut vai primitīvi, neņemot vērā Golpa un reģiona specifiku. Vienkārši uz 100km nobraukumu - viena vakcinēšanās reize pret 100km pie vidusmēra auto stūres.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Daudz daudz augstāki? Nu tad pastāsti - cik cilvēkus kas miruši vecos golfos tu zini, un tikai tādus kuri jaunos volvo būtu izdzīvojuši Nu labi, šis jautājums tev noteikti par grūtu, tāpēc aizvietojam "golfs" ar "žigulis" vai "moskvičs", pārējo atstājot tādu pašu - nu, būs kāds gadījums?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Smēķēšanai un maķīšu rīšanai nāves risks arī ir lielāks nekā nevakcinēšnai. Ko nu? A, jā - tie vēl abi palielina C19 komplikāciju risku. Ko darīsim? Kādēļ tāds megauzsvars tieši uz vakcinēšanos?

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Un kas tev nepatīk?

Uz katras cigarešu paciņas sarakstīts. Netirgot neizdosies - tāpat pīpēs.

Maķīša gan ne visai, saldumu nāves risks ir aptuveni vienāds ar smēķēšanu. Paredzu, ka cukurs būs nākamā pīpēšana. Tāda pat atkarība un tādi pat uzsaukumi būs.

Ja jautā kāpēc nav tāda satraukuma, es atbildēšu VĒL VIENU REIZI (šo es esmu jau atbildējis vairākkārt. Ņemot vērā, ka to aizmirsti, domāju, ka nodarbojies ar demagoģiju).

Tātad atbildu (un mēģini NEAIZMIRST!!!!!):

1. Apkarošana notiek. Abiem faktoriem ir TRADĪCĪJAS, kuras grūti lauzt, bet smēķēšanai jau ir salauztas. Vairāk apkarojot , aizies pagrīdē.

2. Smēķētāji un cukuriņi gada normā neierodas slimnīcā divu nedēļu laikā;

3. Smēķētāji un cukuriņi ir bijuši VIENMĒR un būs ILGI. Tāpēc slimnīcas ir attiecīgi paplašinātas un ir RACIONĀLI paplašinājumu uzturēt. C19 slimnīcas vajadzība pēc 100% vakcinācijas, strauji samazināsies. Tātad NAV RACIONĀLI veidot paplašinājumu. Un arī strauji paplašināt NAV IESPĒJAMS headcounta dēļ.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Gari un skaisti... Tieši tā, lai ilustrētu tavu absurdu.

Aizliegt smēķēt var tikpat ātri un objektīvi, kā piespiest vakcinēties. Bet to nedara... Kādēļ? Jo no cigaretēm var nopelnīt. Kādēļ vakcīnas gan vajag uzreiz? Jo ar tām var nopelnīt.

Ja tās būtu patiesas rūpes par sabiedrības veselību, satraukumam būtu jābūt vienādam.

Ja tās rūpes būtu patiesas, zinātu, cik onokoloģijas pacientiem vienlaikus ir nepieciešama stacionārā aprūpe.

Ja tās rūpes būtu patiesas, nesagrozītu maķīti uz cukuru, lai stumtu kaut kādu savu demagoģiju, kā attaisnot C19 "īpašās" rūpes.

Ja tās rūpes būtu patiesas, zinātu, ka arī ar C19 visi nenonāk slimnīcā vienlaicīgi un vidēji uzturas tur daudz mazāk, kā onkoloģijas pacienti.

Ja tās rūpes būtu patiesas, paskatītos, ka smagi slimo demogrāfija ir acīmredzama, riska grupas ir zināmas, dakteru algas sen ir problēma un tērētu finansējumu ārstu algošanai, rūpējoties par riska grupu vakcinēšanu. Izņēmumiem ārpus riska grupām notiekti vietas slimnīcā nepietrūks - to ir maz.

Bet nē - valdība darīs to, kur var labāk naudu atmazgāt, nodrošinoties, lai tik izdevīgo bezgalīgo krīzi nepārtrauc nodevīga sabiedrības izveseļošanās, un noderīgie idioti viņus šajā procesā atblastīs.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 0 Atbildēt

Kā tur palika ar to gripas vakcīnas stāstu?

arba Reģ.: 16.12.2002
0 0 Atbildēt

Anglijā 2019. gadā no xxx medikamenta miruši vairāk kā 200 cilvēki, medikaments bez receptēm, ēd visi , kam nav slinkums.

Varat minēt no kura

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

ibuprofēns

arba Reģ.: 16.12.2002
0 0 Atbildēt

vēl nekaitīgāks un izplatītāks

wons Reģ.: 26.07.2017
0 0 Atbildēt

Paracetamols

arba Reģ.: 16.12.2002
0 0 Atbildēt

precīzi!

un nekādu anti paracetamolu kustību, nekādu diskusiju, nekādu šausmu, nekāda sašutuma

klusums un var nopirkt 1/2 burkās bez receptes!

un visi dod bērniem pie nelielas t, jo viņš ir iekšā visos pret saaukstēšanās pulveros

tā kā sabiedrībai patiesībā ir pie d.... visas tās blaknes

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Priekš otrā rindkopā aprakstītā vajadzētu no apvienotās karalistes valdības brutālu paracetamola uzspiešanas kampaņu - ir tāda? Atbildi mēs zinām Par pēdējo jau izteicos - valsts liela un nav politiskās vajadzības notušēt to, uz hvz cik tur tiem miljoniem niecīgo ciparu, savādāk būtu tikpat fantastiski rādītāji kā kovida potēm.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Liela valsts un nevienam nav motivācijas nomaskēt šos nāves gadījumus.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Kādi tieši ir dati? "pašlaik veselības aprūpes sistēmai ir pārslodze" ir propagandas frāze. Kā īsti ir, ciparos. Salīdzinot ar pirms C19 cipariem. Cik ir intensīvās aprūpes vietas onkoloģijā un kardioloģijā? Kāda ir to noslodze? Cik tās ir "atņēmis" C19? Cik ir jaunas par "daudzo naudu" taisītas C19 vietas? Kāda ir medicīnas personāla algu dinamika? Kāda ir personāla pieejamības dinamika ilgtermiņā sociālistiskajā medicīnā? Kur ir visi šie cipari? Kur ir dati? Kādēļ tu propagandas frāzi sauc par "datiem"?

Vai tagad veselības aprūpes sistēmai ir pārslodze?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Nezinu. Ir? Politiķi tā saka. Dati negrib piekrist. Kam taisnība? Propagandai vai datiem?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

rakstīja:

Ja nespēja izdarīt to, ko spēja pirms pusgada un milzu investīcijām, ir reāla pārslodze, nevis propagandas mīts, tad vēl jo vairāk ir jāpārtrauc tas virziens, kurā šo pusgadu esam gājuši, nevis jāsāk tajā iet vēl ātrāk. Vai skriet, kā tu esi gatavs...

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 0 Atbildēt

1. Valdība, ja citādi nevar samazināt inficēto un stacionēto skaitu, nosaka ierobežojumus.

2. Tauta ar labo gribu dara visu, lai samazinātu inficēto un stacionēto skaitu.

3. Turpinās vakcinācija un revakcinācija ar trešo vakcīnu.

Pēc tam, kad situācija ar COVID uzlabojas un stabilizējas, notiek vispārējs forums, kurā notiek vispusīga informācijas apmaiņa, kā šito visu var tā sa...... un ko darīt, lai tā vairs nebūtu.

dažas idejas

www.raimonds1.com/445427972

www.raimonds1.com/449581751

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
6 0 Atbildēt

Kad nauda jau izklecerēta tad, kad tam nebija pamata, tad šobrīd vairs naudas nav, kad tam jau ir pamats. Atkārtošos - nāksies vien pilnīgi visiem pārslimot šo baiso vīrusu, kā vakcinētajiem, tā nevakcinētajiem. Un uzvarēs reāli katra cilvēka imunitāte.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Nu, ar labo gribu to pārslimošanas ātrumu varētu samazināt.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 0 Atbildēt

Latvijai par lielu laimi šobrīd tiešām daudzi pārslimo

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Pavasarī uzrādijās ap 20% (kur 1/1 bija izslimojuši un vakcinētie). Tādejādi pagājušās ziemas ārprāts bija nodeva 10% pārslimošanai.

Attiecīgi taviem priekiem nav pamata. Vēl viena tāda pat lokdauna ziema pacels pārslimojušo daudzumu par 20% (ja vax un antivax sabiedrībā = 50/50, tad izslimojušie ir 10%). Attiecīgi pēc tādas atomziemas pavasarī būs 50% vakcinētie + 10% izslimojušie 2020/2021 ziemā + 10% pieslimojušie šajā ziemā + 10% pievakcinētie= 80% aptvere. Dārgi, slikti un traki.

Vēl savilksim jostas, lai valsts parāds nav jāpalielina (c J. Reirs) un palielināsim saistības no R-Eiroopas nākošajā inflācijai (jo tur Reiru nelaiž Finanšu ministrijā)....

Es domāju pavasaris būs aizraujošs.

Volx Reģ.: 22.11.2018
4 2 Atbildēt

Kārtējais vaxeru uzbrukums bērniem un ģimenēm.

Vasarā teļi apsprieda, ka teātros nevajadzētu obligāti lietot maskas, jo kungiem būšot grūti 3,4 stundas nosēdēt. Pienāk rudens un skolās tas ir pats par sevi, nekā traka. Tagad pulciņi, sporta nodarbības aizliegtas atkal bērniem. Teļi tikmēr ganās pa Lidlu bez maskām, braukā komandējumos un atpūtas braucienos.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 1 Atbildēt

Un, lai iestātos taisnīgums, vajag speciāli neievērot COVID ierobežošanas noteikumus un ieteikumus?

Un nevakcinēties!

www.vmnvd.gov.lv/lv/jaunums/sonedel-notiks-9-izbraukuma-vakcinacijas-pret-covid-19

Sestdiena, 9. oktobrī, izbraukuma vakcinācija notiks:

no 10:00 līdz 16:00 Aizkraukles kultūras namā

no 10:00 līdz 12:00 Jēkabpils novada Aknīstē Skolas ielā 7

no 13:00 līdz 15:00 Jēkabpils novada Viesītes kultūras pilī

no 10:00 līdz 16:00 Kuldīgas Mākslinieku rezidences galerijā

no 9:00 līdz 17:00 Tukuma kultūras namā

no 9:00 līdz 12:00 Balvu pilsētas parkā

Svētdien, 10. oktobrī, izbraukuma vakcinācija notiks:

No7:00 līdz 14:00 Rēzeknes novada Viļānu kultūras namā

Volx Reģ.: 22.11.2018
4 3 Atbildēt

Kāds bērniem sakars ar tavu vakcināciju?

Teļi, sāciet ar sevi! Aizliedziet sev iet uz teātriem, kino, nelidojiet nekur un tikai pēc tam ķerieties pie bērniem.

fckns Reģ.: 29.11.2020
2 3 Atbildēt

Savu pienākumu pret sabiedrību esmu paveicis, t.i, vakcinējies. Nevakcinētie var PN un turpināt cepties internetā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 1 Atbildēt

Nevis pienākumu pret sabiedrību, bet savas personiskās veselības uzlabošanu un/vai varas lojalitātes demonstrēšanu - lai kas nu tevi īsti ir motivējis.

"Pienākums pret sabiedrību" ir tikai tas, ko angliski sauc par "virtue signaling" - t.i. iespēja paspīdēt ar "pareizo" nostāju attiecīgā sabiedrībā. Protams, pavisam skumji, ja tikai tas ir tavs patiesais vakcinēšanās iesmesls.

fckns Reģ.: 29.11.2020
3 0 Atbildēt

Es to izdarīju savas veselības dēļ, kā arī ar atbildību pret sabiedrību kā kopumu. Ja tev tas nepatīk, tad PN un sēdi mājās. Neaizmirsti iepirkt griķus un banānus.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 2 Atbildēt

Man nepatīk tas, ka stum citiem acīs savu "atbildību pret sabiedrību", kas ir tikai izkārtne un daudz egositiskāka un nepamatotāka, ka rūpes par savu veselību.

Man nepatīk tas, ka tavs "arguments" ir kaut kāda izdomāta gvelšana par sedēšanu mājās (sēdesim visi, jo varai tā vajag) un griķu un banānu pirkšanu (C19 nekādi nav ietekmējis manus paradumus attiecībā uz šiem produktiem).

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Nu, ja būtu vairāk vakcinēto un pieaugušie mazāk izplatītu infekciju ievērojot noteikumus un ieteikumus, kas ir skaidri un zināmi, tad bērni varētu mācīties skolā un inficēto bērnu vidū būtu mazāk.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Kā tad nu atkal esi piemirsis, ka vakcinētie var ne vien izplatīt, bet darīt to daudz efektīvāk, nekā nevakcinētie, kurus agresīvās mutācijas pašas izolētu no sabiedrības?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Kur atsauces?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Veselais saprāts. SPRK,PVO,CDC dati. Ko tev vēl vajag?

WALA Reģ.: 19.06.2002
5 0 Atbildēt

Te mazliet augstāk - "fckns", pats atsaycàs - esmu vakcinēts un visi citi PN !

Nu diemžēl šī attieksme var un ticams ka izčakarēs visu daaudz vairāk kā antivaxeri un visādi citādi domājošie ...

fckns Reģ.: 29.11.2020
1 4 Atbildēt

Sorry, bet esmu palicis diezgan cinisks. Ja cilvēks BRĪVPRĀTĪGI atsakās vakcinēties savas ideoloģijas vai baiļu dēļ, tad man pret šo cilvēku nav nekādu simpātiju. Tieši tik vienkārši.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
9 2 Atbildēt

Sorry, bet esmu palicis diezgan cinisks. Ja cilvēks BRĪVPRĀTĪGI pakļaujas varas teroram un vēl savas ideoloģijas vai baiļu dēļ ir gatavs palīdzēt terorizēt citus, tad man pret šo cilvēku nav nekādu simpātiju. Tieši tik vienkārši.

fckns Reģ.: 29.11.2020
1 5 Atbildēt

Malacis, papagaili. Tagad lien atpakaļ būrī un čiepsti tur.

WALA Reģ.: 19.06.2002
3 0 Atbildēt

Diemžēl tā ir ļoti štruntīga attieksme, jo piemēram šodien Cov19 pozitīvo gadījumu starpā 27+% ir vakcinētu personu, bet ņemot vērā to ka liela daļa vakcinēto diezin vai tiek testēti, man ir lielas aizdomas ka tas strādā vismaz tāpat kā ar "bezsimptomu slimajiem". Gan jau laika gaitā vēl kādas "labas ziņas" uzpeldēs, jautājums tikai vai tiks izdarīti jēdzīgi secinājumi, jeb būs "kā parasti" ...

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Var jau likt atsauces uz to, ka vakcinētas personas vīrusu izplata mazāk.

Nu, un.

Vai tad tas ticīgajiem pret visu iebildējiem kaut ko nozīmēs?

wons Reģ.: 26.07.2017
3 0 Atbildēt

Vakcinēties zaļajos pasākumos ar maskām !!! Kas tas tāds??? Vai tad es ja esmu vakcinēts varu ko sliktu citam vakcinētam izdarīt? Kas notiek??? Tad kādēļ man bija javakcinējas!

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Vari nodarīt sliktu, jautājums, tikai par to risku "izmēry" ...

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 0 Atbildēt

kasinsh79 rakstīja: Latvijai par lielu laimi šobrīd tiešām daudzi pārslimo

Viņi to dara par ātru.

Tam ir 2 tādas daļas - saslimušo personiskā slimības gaita un arī ietekme uz visu veselības sistēmu.

Pēdējo 24h laikā: veikti 18 394 Covid-19 izmeklējumi;

reģistrēti 1695 jauni inficēšanās gadījumi, no tiem 1328 nevakcinēti vai vakcinācijas kursu nepabeiguši, 367 vakcinēti;

saņemti ziņojumi par 4 mirušajiem (divi cilvēki 50-59 gadu vecumā, divi 60-69 gadu vecumā).

Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem: 9.2%

14 dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju: 784.1

Latvijā ar Covid-19 kopumā inficējušies 168 248 cilvēki.

Vakar - Aktuālā statistika par stacionāros esošo Covid-19 pacientu ārstēšanu. Kopā stacionāros ārstējas 703 pacienti:

631 ar vidēji smagu slimības gaitu;

72 ar smagu slimības gaitu;

104 jauni gadījumi.

Pēdējo 24H laikā izrakstīti 47 pacienti.

Šitie divi skaitļi

104 jauni

47 izrakstīti

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

raimondsm rakstīja: Kāda nozīme rakstam, ka Pavļuts un Kariņš ir kaut ko nepareizi izdarījuši?

Tas attaisno noteikumu neievērošanu?

Tautai būtu jāievēro noteikumi un ieteikumi pārlieku nepārnēsāt to vīrusu.

Pavvļuts nevarēja neatbalstīt Viņķeli, nevarēja uzlabot/nesačakarēt Pfiser iepirkumu, Kariņš pie tāda balsu sadalījuma arī nevarēja neko darīt un neizdarīja.

Tauta mierīgi var parādīt labo gribu un samazināt vīrusa izplatību.

"Tauta mierīgi var parādīt labo gribu un samazināt vīrusa izplatību."

Nu nu... Pastāsti kā. Es C19 izslimoju, esot paraugpilsonis ierobežojumu ievērošanā. Vai tie ierobežojumi patiešām palīdz? Vai tomēr ir tikai politiska spēle, kura sāpīgi sit pa ekonomiku un brīvību, bet neko īpaši neietekmē slimības izplatībā.

Kādēļ Kalifornijas un Floridas vīrusa izplatības līknes īpaši neatšķiras?

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Nu, kāda politiska spēle, tas kurš ievieš ierobežojumus, zaudē gan politiski, gan ekonomiski. Ticamāk, ierobežojumi nelīdz pietiekami tāpēc, ka nevar ierobežot bērnus un jauniešus, kuri mācās klātienē, dauzās apkārt un iet ciemos. Tā, ka pieaugušo ierobežošana kā tāda neko daudz nedos.

Tagad ir cits loģisks aprēķins tiem ierobežojumiem: piespiest cilvēkus vakcinēties, citādi viņus nelaidīs uz lielveikaliem.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
7 2 Atbildēt

Piespiest vakcināties. Piespiest. Vara. Politika.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Nu tak nevakcinējies.

Neaplaid citus.

Un tas viss ir tāpēc, ka ar cilvēkiem nevar vienkārši sarunāt, sak, nav labi, bišķi pasēdēsim mājās, atnesīsim tai večai maizi un pienu un noliksim kastē pie durvīm, darīsim to un nedarīsim šito, lai nokrītas tas ikdienas cipars un to skaits, kas slimnīcās.

Politiķus lamāsim pēc tam, kad tas viss normalizēsies.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
5 2 Atbildēt

Nekas nenormalizēsies. Vara nekad neatdod paņemto. Un jaunajā normālajā lamāt vairs nedrīkstēs.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 1 Atbildēt

Kā tad. Ierobežojumi nekur nav atcelti, k

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 2 Atbildēt

To, piemēram, ka ir radīts uz palikšanu jauns likums, ka ievērojami paplašina MK (neievēlētu amatpersonu) pilnavaras apiet Saeimu un citus likumus, esi pamanījis?

Vai priecāsies, kad atļaus staigāt bez maskas, un laimē uzskatīsi, ka viss ir atcelts, nepamanot būtisko?

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 2 Atbildēt

Nē, nav gadījies pamanīt. Lūdzu, padalies ar info.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 1 Atbildēt

Info ir publiski pieejama. Pakustini savu smadzeņu atliekas un atrodi kādus resursus ārpus sava propagandas burbuļa.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
2 2 Atbildēt

Atkal nekā. Atrunas, kā parasti.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 1 Atbildēt

Ar "tautu" vajadzēja sakarīgi "runāt" jau pirms pusotra gada.Nevis uzsākt vasts kovidKarJēru ar visādām cūcībām un mahinācijām un līdzekļu šķērdēšanām un sarunasviedu "kā ar galējLohiem".

Uzticība/teiktajam šobrīd ir teju nulle un teju no itin visām vaksinieku nometnēm.Gan par,gan pret,iebildumi ir gandrīz visiem.Nav jau nekāds bŗīnums, ka te kāds vietēji elitārais infektodemoproktologs kladzina par tūkstošiem tekošā mēn beigās.Līknes un tendences sen ir izpētītas, skat gan augšā, gan lejā, gan 69 lappuses/iepriekš.

Lūk "citur" ko raksta (Nostra de Ānmenuss..) - galēji/slikti iet (un visas līknes durās visiem visās drirsās) šobrīd galvenokārt tikai pie galējajiem Lohiem: tg24.sky.it/mondo/2021/10/08/covid-russia-romania-paesi-baltici#00

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Volx rakstīja: Kārtējais vaxeru uzbrukums bērniem un ģimenēm.

Vasarā teļi apsprieda, ka teātros nevajadzētu obligāti lietot maskas, jo kungiem būšot grūti 3,4 stundas nosēdēt. Pienāk rudens un skolās tas ir pats par sevi, nekā traka. Tagad pulciņi, sporta nodarbības aizliegtas atkal bērniem. Teļi tikmēr ganās pa Lidlu bez maskām, braukā komandējumos un atpūtas braucienos.

Volx, nu tu tak nebiji galīgs idiņš, bet tavi teksti kļūst jo dienas, jo stulbāki! Tu domā, kā vakcinētajiem bērnu nav?! Tu tiešām uzskati, ka, piemēram, es nevēlos, lai mani un arī tavi bērni iet uz skolu, pulciņiem, teātriem, kino, akvaparkiem utt.?! Par ko, pie velna, tu vispār runā?!

P.S. Skolā nav jāsēž maskās. Gaiteņos gan jāliek.

darklight Reģ.: 29.10.2013
2 0 Atbildēt

Ā, b*eģ, izlasīju: toč skolā būs jāsēž maskās. Pisec vienkārši. Paldies Gobzemam un visiem pārējiem pidariem.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Malacis. Esi gatavs vērsties pret tautas ienaidniekiem, nevis varu, kas šādu lēmumu pieņēma.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Kas i ,ko, pleķj, kādam vairs nepatīk Zinātne )??( ;p

Aizmirsās Osterreich-a galv.haupt.Pediatra pavasarī teiktais? Viņš neiebilst! No 5gv, Karl, kur vairs dsā liksies.. October 8, 20211:38 AM EEST, updated... WASHINGTON, Oct 7 (Reuters) - Pfizer Inc (PFE.N) and BioNTech SE have asked U.S. regulators to authorize emergency use of their COVID-19 vaccine for children ages 5 to 11, a group for whom no shot is currently allowed, Pfizer said on Thursday...

...The U.S. Food and Drug Administration has set a date of Oct. 26... (/c)

Volx Reģ.: 22.11.2018
2 1 Atbildēt

He, he tu taka GB, ja kas notiek, tad Gobzems vainīgs. Kur tad Liepiņa palika?

Man liekas, ka pidari šeit ir tikai vieni. I mean ar vaksāciju apsēstie.

Uzbrukumi bērniem ir regulāri. Es jau te atstāstu hronoloģiju, kā pidari rīkojās. Vasarā paši braucam ceļojumos un pirms 1.septembra izdomājām baigo djēlu - testēsim bērnus. Visu vasaru, visos masu pasākumos bērniem līdz 12 gadiem aizliegts ieiet. A davai tagad nogriezīsim viņiem pulciņus, sporta, mākslas, mūzikas nodarbības. Viņi tak aizņem vietas slimnīcās, noslogo mūs. Tikmēr paši iepērkamies Lidlā bez maskām. Un sporta klubus tak arī jāatstāj mums vaļā, kur tā mēs formu uzturēsim. Dzertuves arī vajag, kur rīs un dzers?

Tipiski ļoti jūs rūpējāties par bērniem, ģimenēm. Atņemsim mazākajiem klucīšus, lai paši varam spēlēties.

Kalvis99 Reģ.: 13.09.2017
0 0 Atbildēt

Kas īsti ir tik slikti vakcīnām?

1) Vakcinētie ievērojami mazāk izplata vīrusu tālāk

www.reuters.com/article/health-coronavirus-israel-vaccine-int-idUSKBN2AJ08J

2) Vakcīnas ir aptuveni 90% efektīvas pret smagu saslimšanu vai hospitalizāciju. Pētījumā 20 tūktošiem dūra placebo un vēl tikpat vakcinēja. Vakcīna darbojas. Deva ir 30 μg.

www.nejm.org/doi/full/10.1056/nejmoa2034577

un www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/science/science-briefs/fully-vaccinated-people.html

nordic Reģ.: 12.04.2002
0 0 Atbildēt

Tas reuter raksts par labajām vakcInām datēts ar februāri.

Pameklē, ko svaigāku, piemēram , ka Dānijā, Norgē, Zviedrijā un Somijā uz laiku tiek ierobežota Moderna noteiktam vecumam vīriešu dzimuma. Katrai valstij cits uzstādījums. Tas dēļ tām labajām īpašībām uz sirds iekaisumiem. Mums kā vienmēr viss bumbās.

Kalvis99 Reģ.: 13.09.2017
0 0 Atbildēt

Par deltu v:

www.nature.com/articles/d41586-021-02187-1

www.nature.com/articles/d41586-021-02054-z

Apturēta retas blakus parādības miokardīta riska dēļ.

Kā jums šķiet cik no piem. 1000 ir jābūt blakusefektam, lai to uzskatītu par retu?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

1) veci dati, kas ar jaunajām mutācijām vairs nav spēkā. Un pat tie ir klīniskie dati, kur nav ņemts klāt sociālais faktors - tas, ka vakcinētais, lai arī ar mazāku iespējamību saķert, pēc saķeršanas ar daudz lielāku iespējamību var vazāties apkārt un to izplatīt.

2) taisnība, tieši tādēļ būtu jāstrādā ar riska grupām, lai pasargātu no nāves, nevis masveidā jāpadara par izturīgiem izplatītājiem tos, kam smagas slimības un nāves risks ir niecīgs.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
2 3 Atbildēt

Beidzot vari savu šo pārliecību par "lielāko iespējamību" apliecināt ar datiem? Ar saviem vai citu, viss viens, bet tā, lai konkrēti?

msh Reģ.: 16.04.2007
2 2 Atbildēt

Ar datiem būs grūti, jo diez vai kopā ar potēšanos jāaizpilda anketa kāpēc cilvēks grib potēties. Bet, ja vien tu nedzīvo mucā, tev vajadzētu būt pamanījušam ka vairākums, ļoti iespējams ka pat nospiedošais vairākums, potējas pret ierobežojumiem, nevis kovidu - kas ir likumsakarīgi, jo tieši to papļuts/pakariņš arī veicina un cenšas panākt.

arba Reģ.: 16.12.2002
3 1 Atbildēt

Man tieši liekas, ka tu dzivo kaut kada mucā

Pasaki kas ir tavi draugi un pazinas un pateiksu kas esi tu

Mana apkartne visi ir sapotejusies jau gada sakuma un pasreiz jau plano poteties 3 x

Un vinu izvelei nav nekada sakara ne ar ierobezojumiem, ne sertifikatiem

Man personigi nav nekadas velmes saslimt ne mazakas

Nemaz negribu kadas 10 dienas sedet un ka zivs kert gaisu, par sliktako nemaz nerunaju

Man tiko labs pazina menesi slimnica - ka vins saka , sajutas tadas ka labak butu nomiris - pilniga O2 atkariba daudzu dienu garumā

Varbut izlien no sava meza un paskaties kas notiek citur

iciks Reģ.: 29.05.2013
2 2 Atbildēt

Varbūt pats izlien no meža?

Visi bailīgie un tie, kas potējās medicīnisku iemeslu pēc, to steidza izdarīt sākumā. Gribēja tad, kad nebija čipiņu un dabūja tad, kad parādījās. Visus pārējos te mēdza saukt par oportūnistiem - tiem, kas vienkārši grib aiziet uz teātri, aizbraukt uz ārzemēm u.tml. Ja reiz visi tik apzinīgi - kāpēc nesteidza to darīt uzreiz, kad tie čipiņi bija brīvi pieejami ikvienam?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Bez bailīgajiem ir arī vidusslānis un tas aizgāja tad kas ārsts piedāvāja. Nekas nebija jāķer ne jāgrābj pirmajiem. Apzinīgie tāpēc ir apzinīgi, ka neskrien pa priekšu, ne arī paliek nopakaļ.

Tādi bailīgie un antivakseri ir mazākums kādi 10%.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

2) taisnība, tieši tādēļ būtu jāstrādā ar riska grupām, lai pasargātu no nāves,

Tev tā teorijā smuki iznāk. Bez paskaidrošanas, kā tu pats to iedomājies. Praksē tas riska grupas seniors sēž mājās un nevienu nelaiž iekšā un uz zvaniem neatbild, bet izvelkas laukā tikai uz bodi un lai pabraukātos ar tramvaju.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Tavā praksē vēl smukāk. Ja senioru pierunāt nevar, jo tas var atļauties sēdēt mājās, tad jāķeras ar varu potēt tos, ko var, jo plāns jāpilda.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

LOhiem pamats uzgavilēt- pirms 2min tv3 ziņoja , ka ilgi aizsēdējies m-kabimnets esot lēmis ,ka sankcijass stāsies spēkā tikai no 1dienas, tāteikt, 10/11 .

Tādējādi var meklēt mugursomas un maisus un visas brīvdienas droši visi korī p/sties prom uz tirdznecībass vietām. Griķi tuppeņi, banaāni- viss noderēs.Jā.

8. oktobrī plkst. 11:56 ET .. www.marketwatch.com/story/flu-season-could-be-worse-this-winter-paired-with-covid-we-risk-a-dangerous-twindemic-11633708362?mod=article_inline

..Ņemot vērā ierobežoto gripas izplatību ASV iedzīvotāju vidū pagājušajā gadā, mūsu pētījumi liecina, ka ASV šajā sezonā varētu novērot lielu gripas epidēmiju. Kopā ar esošajiem ļoti infekciozā delta varianta draudiem tas var izraisīt bīstamu infekcijas slimību kombināciju vai “twindemiju”... t.biš, visu gadu pētījām,potējām un drochījām uz zinātni un professionaāļu prezidiju, aber kubijkunē pzdaa klāt paļubomu.

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
3 1 Atbildēt

nu, iAuto zirnekļi, būs jāturpina dzīvot kovidburkā, kas paspēja izrāpties ārā, marš! atpakaļ!

arba Reģ.: 16.12.2002
3 0 Atbildēt

Vakar paciemojos pie kolegiem Stradinos

Skumji

Mani interesejosa specialitate

- dienas stacionars slegts

- plana medicina slegta, strada tikai ar akutiem un onkologiju

- gultas uz pusi samazinatas no 40 uz 20, atvertas covid nodalas un parejas saspiestas

- no 3 op zalem strada 1, anesteziologi cinas reanimacija

- no slimn 90 intensivam gultam 70 elpo skabekli covid pacienti

Skumjakais taja visa

Mediki nav gatavi vairs parstradat, stradat ne sava specialitate jo vini ir izsikusi no cinas ar covid un idiotiem

darklight Reģ.: 29.10.2013
1 2 Atbildēt

Es to pašu varu pastāstīt par citu slimnīcu. Bet tūlīt atnāks Brady, Volx un vēl kāds un pateiks, ka mēs diršam. Nekā tāda nav, pandēmija neeksistēēēē!

WALA Reģ.: 19.06.2002
4 1 Atbildēt

Tas ko saka Brady, ir pilnīgi par citu tēmu - nevis ka jūs diršat, bet ka politiķi dirš un tukši muld, kā līdzšim dirsināja medicīnu, tā arī turpina dirsināt, un tā nav mediķu vaina, bet gan pārraugošo iestāžu un politiķu, tad kad esi pietuvināts "sistēmai" tad viss ir diezgan labi, bet tikko kā esi ārpus "informēto loka", tā "knāb sūdā", un ne jau ka mediķi ko atteiktu, bet gan tiec tu līdz tam specam, nereti kājas ātrāk atstiepsi, un ja vēl ar naudu ir tā knapāk, tad man nemaz komentēt to negribas ...

P.S. tas par ne-C19 laiku, bet C19 tikai problēmas apmēru eksponenciāli palielina!

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 2 Atbildēt

Es jau vienreiz atzīmēju, ka pandēmija ir priekš plebsa. Covidu pats izslimoju jau pašā sākumā, kad nekas nevienam nebija zināms. Bija tāds Covid karstais telefons izveidots uz kura arī zvanījām. Tjip sēžiet mājās, simptomi tādi daudziem, nekas traks, izslimosiet. Tā arī darīju - 3 dienas kā izspiests citrons, bet tad viss OK. Tagad slimo vakcinēta sievas māsa, bet jau nedēļu. Monitorēsim

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 1 Atbildēt

70 elpo skabekli covid pacienti

vismaz 50% no tiem, kuri slimnīcā, skābekli varētu elpot mājās. Skābeklis nav nekāda pārkruti sarežģītas pakāpes medicīna. Indieši savus balonus pildīja kaut kādā noliktavā un skapēja saviem radiniekiem uz mājām, nevis slimnīcu.

arba Reģ.: 16.12.2002
2 1 Atbildēt

Netaisos stastit, ka ir patiesiba un kas atrodas reanimacija un ko saprotu ar vardiem ,,elpo skabekli,,

Man zel, bet jasak runat patiesiba - Tu esi mulkis !

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 1 Atbildēt

Varbūt muļķis, bet katrā ziņā mediķiem noderīgā veidā, jo es viņus apgrūtinu ļoti reti. Ģ.ā. es apgrūtinu tikai ar SMS reizi apm 4 mēnešos, lai izraksta receptes. Un arī tas tikai birokrātijas dēļ, jo varētu taču būt receptes ar, piem, 5.gadu termiņu. Redzējis ģ.ā. neesmu kādu gadu. Par vakcināciju ne es viņam, ne viņš man zvanījis nav. Aizgāju vakcinēties pēc savas iniciatīvas.

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Nē nu tas jau forši, ka tev laba veselība. Labi gan tev, gan tavam ārstam

iciks Reģ.: 29.05.2013
1 1 Atbildēt

Par pēdējo teikumu - tā varētu būt, vien laikam mūsu izpratnē idiotu definīcija varētu atšķirties.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Pag, vai no hroniska resursu trūkuma tie mediķi nav izsīkuši? Tikai un vienīgi Covid?

arba Reģ.: 16.12.2002
0 0 Atbildēt

Ko tu saproti ar - hr resursu trukums ?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Sociālistisko medicīnu. Visiem pienākas, bet nav kas maksā.

arba Reģ.: 16.12.2002
4 0 Atbildēt

Pec pieredzes - visi antivakseri klust par vakseriem, kad viniem kads draugs vai gim loceklis noker to sudu pietiekosi smagi !

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Recepti nedrīkst izrakstīt uz 5g.Nee.Jo tad nebūs katra suuda dēļ jāraksta/atkal.Nebūs ko darīt, būs garlaicīgi un/vai finaansiāli neizdevīgi.Aptiekass nevarēs pienācīgā apjomā iztirgot dažādus pašiedvesmojošos bezrecepšu draņķus simtiem tūkstošu juĀņu vērtībā.Jā.

HugoPumpis nava pārliecināts/par,viš izsaka Skepsi.Tūliņ, tikko, kāreiz uzreiz/pēc.Bez liekām pārdomām.Tas, plet, nebij never ne Viņš, kurš te visu laiku iepriekš pusotra g garumā aiz/rīdamies "valstisski lēma un zinaātniski prognozēja".Nee.To,plet,te (viņa/vietā) visu šhito laiku šhitie te iA cien/lohi (viņam nezinot) darīja.Jā.

Tu tik passkat ko,atkal tie ļauninformātori gvelž- kapc lohdowns tikai no 1dienas,bet Banaānus atvēra jau 4dien.Kam ne Otrādi? Nu tak e-bio/mat, nu nejauši nezinātniski neprognozēti sagadījās šhita/te.Jā.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Oi, sorrī, gandrīz aizmirsu.Kam negadās.Šodn NosterdĀnmuss sacīja šhitā: tg24.sky.it/cronaca/2021/10/09/green-pass-lavoro-15-ottobre#02 ...Obligātā zaļā caurlaide darbā no 15. oktobra: haosa risks...Ja valdība neņems šo situāciju rokās pirms 15. datuma, tas būs haoss... Ps.,- nu bet Mūs taču nekādi nep/s šis te viņu problēmas, vane, cien.LO.. ?

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti