Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Vai tik beidzot nebūtu laiks sākt domāt par jauniem, pilnībā pārstrādātiem CSN?

taaneko Reģ.: 30.07.2008

Sveicināti mūsu dārgie un nenovērtējami vērtīgie sabiedrības locekļi.

Patreiz, pa lielam visā civilizētajā pasaulē lietotie ceļu satiksmi un uzvedību uz autoceļiem regulējošie noteikumi ir pieņemti sasodīti sen. Tad, kad tie tika domāti un pieņemti par labiem esam, bija citi laiki, citi tikumi un arī vērtību skalas bija citas. Automašīnu blīvums uz ceļiem bija mazāks, ekoloģijas tēma neizraisija histēriju/-as/. Cita bija arī attieksme pret laiku. Tā bija daudz. Daudz brīva laika. 

Tagad daudz kas ir mainijies un vajadzētu padomāt arī par to vai kardinali nav jāmaina noteikumi, kas regulē mūsu uzvedību uz koplietošanas ceļiem. 

Patreizēkos noteikumos vajadzētu iestrādāt reālus ilgtermiņa  risinājumus, kas paaugstinās satiksmes drošību reāli, uzlabos ekoloģiju reāli un reāli piespiedīs vieniem satiksmes dalībniekiem  rēķinaties ar citiem satiksmes dalībniekiem.

1 2 3 4
darklight Reģ.: 29.10.2013
1 0 Atbildēt

Rekur brīnišķīgs tupuma piemērs. Filmētājs pats izprovocē konfliktsituāciju, tad vēl kāpj ārā skaidroties. Un drausmīgākais ir tas, ka tam idiotam liekas, ka viņam ir taisnība, jo "es braucu ar atļauto ātrumu, un nevienam nav mani jāapdzen". Toties apdzīvotā vietā ātrumu samazināt nesteidzas. Mudaks pa dzīvi vobšem. www.la.lv/video-pie-sarkanas-gaismas-izkapu-ara-lai-parunatos-soferis-iemuzina-agresivu-bmw-vaditaju

core Reģ.: 03.01.2017
3 0 Atbildēt

darklight rakstīja: Rekur brīnišķīgs tupuma piemērs. Filmētājs pats izprovocē konfliktsituāciju, tad vēl kāpj ārā skaidroties. Un drausmīgākais ir tas, ka tam idiotam liekas, ka viņam ir taisnība, jo "es braucu ar atļauto ātrumu, un nevienam nav mani jāapdzen". Toties apdzīvotā vietā ātrumu samazināt nesteidzas. Mudaks pa dzīvi vobšem. www.la.lv/video-pie-sarkanas-gaismas-izkapu-ara-lai-parunatos-soferis-iemuzina-agresivu-bmw-vaditaju

Teksts arī labs, es to tulkotu šādi:

"šis BMW man sēdēja aizmugurē, es braucu pa otro joslu pat ātrāk par atļauto" - es pārkāpu, tāpēc viņš drīkstēja pārkāpt tikpat cik es, bet ne vairāk, es uz ceļa nosaku cik drīkst pārkāpt. Par to ka atrašanās kreisajā joslā bez vajadzības arī ir pārkāpums nerunāsim.

"Tā kā bijām jau apdzīvotā vietā, viņš sāka strauji bremzēt un, lai neieliktu viņam pakaļā, man bija jādara tieši tas pats" - ja viņš nebūtu bremzējis, es būtu vilcis cauri apdzīvotai vietai neatmetoties, bet tagad man nācās bremzēt, viņš man traucēja pārkāpt, tik cik es esmu noteicis.

Un vēl viņš visu laiku piemin apdzīšanu, gribētu to redzēt.

Bet vispār šādi "pareizie" idioti ir savairojušies. Īsā laikā divus šādus apsteidzot pa labo pusi, kad esmu garām, pie tam nepiegriežot viņiem priekšā, kā šajā video, viņi ieslēdz tālos. Un šodien bija vēl īpašāks gadījums, 90 vietā viens brauc 75-80, es viņu apdzenu, un šis arī ieslēdz tālos, nebūtu aiz mums vēl citas mašīnas, būtu apstājies un pajautājis, kas viņam sāp.

1 3 Atbildēt

Sestdien bija šāds atgadijums iz dzīves.

Ceļa posms no Ieriķiem uz Siguldu. Vakars pēc 8. Ceļš sauss, līkumains, pārsvarā braukšanas joslas atdalītas ar nepārtrauktu balto līniju. Vietas, kur nav aizlietgts apdzīt- reti un īsas. Redzamība laba.

Pirms Līgatnes satiksme sabremzējas un no 90+ uz +/-70 pa priekšu locās kolonna no kādām 7-9 mašīnām, galvgali neredz.

Tā nu visi brauc, Līgatnē arī nepārsteidzoši +/- 40 km/h. Izbraucot cauri- viss turpinās atkal +/- 70. Ielīkumojam vidējā ātruma darbības zonā. Oooo nu jau 70 un zemāk, kolonnā pavadītas jau minūtes 15.  Apdzīt nevar jo vai nu nav redzamības līkumu dēļ, vai  nu pretīmbraucēji vai baltā nepārtrauktā. Saprotu, ka līdz Siguldai vēl tālu, ceļš līdz un arī pašā Siguldā tā pati viena josla un iespēja  tikt laicīgi mājās ar sievieti un bērnu un pavadīt vakaru mājās, ģimenes lokā omulīgā atmosfērā, sarūk ar katru mirkli pavadītu šeit, šajā saliedēto, dziļi toleranto vadītāju grupā. Nu tad pie iespējas pāri nepārtrauktajai, apdzenot stipri vairāk  kā vienu transportalīdzekli, ar ātrumu 140+ apdzīšanas beigās... UN tas viss tikai dēļ AUDI A3 sudrabainā krāsā. Veseli 3 rupji CSN pārkāpumi. vienam tikai tapēc ka kāds brauc ar -30 no iespēkamā.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
4 1 Atbildēt

No Augšlīgatnes līdz Siguldai ir apmēram 10km. Starpība ir reāli mazāk kā 5 minūtes.  Saki godīgi, ka brūnais spruka biksēs un nevarēji nociesties līdz dirstuvei.

0pis Reģ.: 16.02.2023
4 0 Atbildēt

Es jau ar galvā parēķināju - attālums tur pāris minūšu braucienam. Kas zīmīgi - viņu satrauc kāds, kas brauca lēnāk par viņu, bet nesatrauc tas, ka nav apprecējis sievieti (jo tad teiktu sieva un bērns) un dzīvo grēkā. Un šitāds pagāns vēl pārējos mācīs dzīvot! 😄

1 4 Atbildēt

Re kur spilgts piemērs vienvirziena domāšanai.

A. Sieviete un bērns varbūt nav mani, varbūt esmu tos atradis pa ceļam vai teiksim nolaupijis?

B. Siguldas esamība vai neesamība uz ceļa jau neko neatrisina. Ceļš pēc siguldas turpinās.

C. Šādi braucēji ir tikpat neprognozējami, kā alkoholu lietojušie. Kāpēc nedrīkst braukt alkohola iespaidā? Tāpēc ka- un seko virkne iemeslu. Tieši tāda pati virkne ir nedrošiem, nepārliecinātiem braucējiem.

650 Reģ.: 25.01.2017
4 2 Atbildēt

Tiešām nespēju iebraukt- ko tad īsti kurš te "atbalsta".Kāds vispār ir mērķis, dēļ kura katrs tas atsevišķais "kurš" uz tā ceļa ir izbraucis.Vai tiešām visai Valstij (un visai Satiksmei) ir katrreiz jānotiek tieši vadoties pēc tā vislielākā Loha (visvājākā Posma).  

Tur nav jābūt nemaz nekādiem cēsu lohiem tumšā naktī aiz nepārtrauktās līnijas līgatnē.Pietiek reku gaišā dienas laikā tepat uz tā paša lohu apssēstā "jūrmalas apvedceļa".

To tur nieka 2,3,4 un/vai 5min ieekonomēšanas pretinieki acīmredzami to "savu" ceļu izmanto kaut kādiem saviem "plezīra" nolūkiem.Ko (bez šaubām) neviens viņiem nevar Liegt.

Reti kurš normāls ikdienas braucējs ies tā labprātīgi dāsni šķiesties ar šim te minūtēm, lai gada koplaikā lieku nedēļu pavadītu šo te (katrreiz tik dažādi individuāli Interesanto) lohu kompānijā.Vai kur nu vēl kāds/tāds, kurš uz šī paša ceļa atrodas kādos "darba" vai "pienākuma" nolūkos.

Lai sakarīgi spriestu par jēdzienu "steigties",katram tam spriedējam būtu jābūt vismaz dažas reizes personīgi pabijušam tādos reālos "steigas" apstākļos.Iespējams (visdrīzāk) pašiem tiem dedzīgākajiem spriedējiem šādas reālas saskares vispār reāli nav bijis. 

Ja lohdelegācijas priekšgalā brauc viens tāds tas  suudrabainaiss ā3, tad (visdrīzāk) tas vislielākais Lohs ir tieši tas, kurš velkas kā pirmais AIZ tā!

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
2 0 Atbildēt

taaneko rakstīja: Sestdien bija šāds atgadijums iz dzīves.

Ceļa posms no Ieriķiem uz Siguldu. Vakars pēc 8. Ceļš sauss, līkumains, pārsvarā braukšanas joslas atdalītas ar nepārtrauktu balto līniju. Vietas, kur nav aizlietgts apdzīt- reti un īsas. Redzamība laba.

Pirms Līgatnes satiksme sabremzējas un no 90+ uz +/-70 pa priekšu locās kolonna no kādām 7-9 mašīnām, galvgali neredz.

Tā nu visi brauc, Līgatnē arī nepārsteidzoši +/- 40 km/h. Izbraucot cauri- viss turpinās atkal +/- 70. Ielīkumojam vidējā ātruma darbības zonā. Oooo nu jau 70 un zemāk, kolonnā pavadītas jau minūtes 15.  Apdzīt nevar jo vai nu nav redzamības līkumu dēļ, vai  nu pretīmbraucēji vai baltā nepārtrauktā. Saprotu, ka līdz Siguldai vēl tālu, ceļš līdz un arī pašā Siguldā tā pati viena josla un iespēja  tikt laicīgi mājās ar sievieti un bērnu un pavadīt vakaru mājās, ģimenes lokā omulīgā atmosfērā, sarūk ar katru mirkli pavadītu šeit, šajā saliedēto, dziļi toleranto vadītāju grupā. Nu tad pie iespējas pāri nepārtrauktajai, apdzenot stipri vairāk  kā vienu transportalīdzekli, ar ātrumu 140+ apdzīšanas beigās... UN tas viss tikai dēļ AUDI A3 sudrabainā krāsā. Veseli 3 rupji CSN pārkāpumi. vienam tikai tapēc ka kāds brauc ar -30 no iespēkamā.

Muldēšana. 1. Pleskavas šoseja ir viena no, ja ne pati taisnākā šaipus Gaujas!

2. Tajā ceļa posmā lai pazaudētu 15 minūtes ir jābrauc 2x lēnāk par atļauto. Max 5 min tu tur varēji zaudēt. 

Aizej un nomierinošu tēju iedzer. 

Kaut es arī tur reizi pa reizei kādu apdzenu, un gadās, ka drusciņ nākas par +50 pārsniegt, tomēr man nešķiet, ka ar steigu lēnie jāsoda un noteikumi jāpielāgo MAN

imzz Reģ.: 27.02.2015
3 0 Atbildēt

taaneko ir tieksme pārspīlēt ciparus, lai būtu lielāks "taisnīgais sašutums". Tas posms ir 20 km. Pēc waze 18 min. Lai tajā zaudētu vēl 15 min, jābrauc ar divriteni.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Ieteicams jau gan būtu rūpīgāk izlasīt.Gan pašu tekstu, gan arī zemtekstu.Viņš nerakstīja, ka pazaudējis 15min, rakstīts bija, ka pavadījis 15min kolonnā (ar Lohiem).

Bet tas vispār pareizi, iecietībai ir jābūt bezgalīgai.Katru reizi, kad kāds reālistiski apraksta dažādus tos sasspīlējuma izveidošanās piemērus,jāliek ir pretīm kādu tādu otrādu demagoģiju.Un (protttams) visi tie kretīni, kuri šādos gadījumos tiek reāli izprovocēti uz bīstamu situāciju radišanu- tie taču visi "lasa" iA.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Vainīgs. Izlasīju kritiķa topinambura komentāru, nevis pašu literāro darbu.  Tomēr:

"Pirms Līgatnes satiksme sabremzējas un no 90+ uz +/-70 " Sasodīts, patiešām: maps.app.goo.gl/fhGNhq356g4RLupSA

maps.app.goo.gl/X6NenGWksfvu1Wyh9

1 2 3 4

Lasītākie raksti

Jaunie raksti