iAuto rakstīja:
Ja raktu, tad būtu norauts bamperis.
4x4 testos ir palielināta slodze un sanāk, ka elektroauto ir x 4 patēriņš, bet iekšdedzes dzinējam x 2(3) aptuveni.
Pie shitādas ekspluatācijas garantija saglabājas? Jā vs nē?
iAuto rakstīja:
Ja raktu, tad būtu norauts bamperis.
4x4 testos ir palielināta slodze un sanāk, ka elektroauto ir x 4 patēriņš, bet iekšdedzes dzinējam x 2(3) aptuveni.
Pie shitādas ekspluatācijas garantija saglabājas? Jā vs nē?
GB12 rakstīja:
Kad man tā bija, es uz darbu gāju ar kājām, auto mētājās pie mājas un tika kustināts tikai nedēļas nogalēs… nu, vai kādos vakaros, ja vajadzēja kaut kur.
Ka labs laiks, tad ar velo.
pus,i Swis pat siers irA neadekvātā cenā. Tur Tesla vajag …Te Biju senāk ielicis kā Edijs celjo…Bet avio turp atpakal pa dārgo uz pers ap 100 eināriem….
UK uz Canary 20 pundi….Aizbrauc ar taçku, tik uz maskaçku. Fāterlande arī burgeriem ir x3 lētāk kā pastalām…kāpēc? Cenas kvaalitatīvam auto jaunam tas pats.
Bradypus rakstīja:
Avio KURP? Nu tak saņemies, izstāsti VISU maršrutu, izmaksas un laika patēriņu.
Tik piem no D ar tūrfirmu!!! uz CY uz 2 ned ar avio+apartamenti+full ēdināshana+ekskursijas---1000eināri! Jautājumi ir?
Kaut kas līdzīgs….ne D līmenī, no LV 3K🥵
Bradypus rakstīja:
CY ir kaut kur citur. Izstāsti, kā nokļūt ar Avio Zermatt par tevis nosaukto ciparu un laiku!
Kā tāda musha pret lampu ar savu Sviss. Vēlreiz, tur pat siers IR. Lido Bergamo 20eur turpun atpakal. Nomas taçka. Vari arī Fr tur un spolē kur.
Nē, nu tu precīzāk - laikus, maršrutus, izmaksas…. Jo skaidrs, ka tev nekas nav skaidrs.
Rekur tava tupā muldēšana par “Bergamo 20eur turpun atpakal”
Nez kādēļ Ryan ir cits viedoklis - 345Eur, nevis 20. VIENAM! Piedevām pamēģini arī izdomāt kā izskatās nokļūšana Bergamo lidostā, lai izlidotu 7:55. Vai tik nebūs nakts brauciens pa kalnu ceļiem ar to tavu nomas auto…

Ja es nezinãtu te nerakstītu. Ir algorithms biletem, 2mēn vai 2ned. Tad noma, kā kurai, ir arī par Swiss jāpiemaksā. Es pat uz USA bagāza nemu līdz ritenu trosītes, Jo kalnu celos bez nedrīkst. Tur riepas vissezonu kā mums vasaras. Esmu alpos naktī forsējis kalnu pa nenozīmīgu celu ar Opel Vivaro. Jā murgs, tik tamdēl, kā lielie ,,zinātāji,, izdomāja, ka tuvāk kā pa bāni…
😜 Tāpat jau pa daudz te pastāstīju. Mūsu deportāti bāno Raining ārā no Dievzemītes visādos veidos. Es Tev nav nekāds tutuR operators. Es saprotu dziljo domu, bet te nu nevaru palīdzēt. Pasham kaut kas jāmaina, tavā grafikā. Par shito esam senāk jau te mērījushies AR. Visu labi zini, tik teijāteri spēlē…kārtējo reizi.
ps iMārim nesen svaigu rullīti aizsūtiju arTesla un bāni. Kā visus apdzen… Nu neliek te to iekshā? Nepatīk tā elektrība, lai.
😛 Kabron's īstākais👍
P,aceļam tēmu. Nogrimusi zem ļaunā viļņa…
Kalvis99 rakstīja:
Oktobra (2025.) beigās braucu Bergamo garām ar nomas auto. Tur ir pavisam tuvu laba autostrada A4. Ķēdes ir opcija, bet ziemas riepas var viegli pieplusot.
Atbildi ar citātu, lai nav jāmeklē! Ar pus,i nestrīdies…! Viņš visu apgriež kājām gaisā.
Raimim cab bag+soma kuras nesver! Kā citām kompānijām tik 8kg kopā😂 Un praktiski ļoti reti ņemu bagāžu jo uzvalku uc sakpja saturu nav jēga līdzi vadāt. Ā un sniegojamās lietas var iznomāt lai nav jāstaipa, jātrin, jāsmērē, jāpazaudē utt uc arī modelis noveco…Paņem nomā, vai arī bieži ir testa 👍 iespējas!
Ķēdes, ziemas riepas VAR “pieplusot”. Normālu, nevis budžeta klases auto VAR iznomāt. Slēpošanas apģērbu ar zābakiem (nē - tos nevar tā vienkārši iznomāt, kā tev ienāk prātā, piemērīšanas un pielāgošanas process ir diezgan specifisks, ja gribi nopietnus zābakus) NEVAR ietilpinār Ryan bāzes cenā. Nomā jaunos slēpju modeļus VAR dabūt un testēt, bet nu cena par nedēļas palietošanu jāsamaksā tāda pati, par kādu “novecojušos” modeļus var outletos nesezonā nopirkt. To visu VAR. Tikai laika ietaupījums ir krietni mazāks, kā esi iedomājies, atkarība no reisu grafika tikai piepluso jau tā nebūt ne vieglo visa saplānošanu un cipars biegās salasās kosmisks.
Jā, slēpoju kopā ar cilvēkiem, kas izvēlas lidot, nevis braukt ar auto. Viņi izmanto VAIRĀK dienas braucienam kopumā un DAUDZ vairāk naudas.
ei nu beidzas strīdēties par neizstrīdamo. Nenoliedzami, ir reizes, kad lētāk un noteikti ērtāk ir lidot, un tikpat nenoliedzami ir reizes, kad lētāk, un arī ērtāk ir braukt ar auto.
Gribējās reiz paslēpot Andorā. Lidojām ar Ryanair un pārsē''sanos / nakšņošanu 'uz tepiķīša' kaut kādā lidostā. Negribas vairs.
uz Alpiem parasti (reizi vai divas gadā) braucam ar auto, jā, dīzeli, nevis elektrisko. Jo brīvais tirgus elektrības cenas lielceļu malu ātrajos lādētājos ir salicis tādu, lai tā būtu tikai nedaudz lētāka par ekonomiska dīzeļauto piedāvāto. Un mūsu elektroauto ir mazāks par mūsu dīzeļauto.
Bet jebkurā gadījumā elektroauto ir palicis par to, ar kuru gada laikā nobraucam 4x vai 5x vairāk kā ar dīzeli.
Labāk pastāsti, kā Andorā ir slēpot. Bijām tur vasarā un izskatījās tā, ka ziemā nemaz negribas braukt - pacēlāji diezgan veci, trases īsas, salīdzinoši maz. Kā ir ziemā?
Labāk tur ziemā nebraukt, tūristu slaukšana un pie tam vēl neatrodas ES. Ja kas gadīsies, tad vēl kratīs tevi uz Barselonu. Veselības apdrošināšanu ātri iztukšos.
Ja mobilais patērēs internetu tas tev maksās €10+ par GB, pirms pāris gadiem tāds cipars bija par MB.
Jauc veselības apdrošināšanu ar ceļojumu/negadījumu un kaut kāds dārgs tev tas internets… Bet tā savādāk gluži manas domas - arī es nonācu pie secinājuma, ka nav tur ziemā ko darīt. Tikai litrabolistiem paradīze, kam slēpošana ir tikai attaisnojums.
Ar negadījumu apdrošināšanu netiksi cauri, slēpošana nav negadījums tas ir ekstremāls sports, nekāda dopinga.
Ja piedrošini kā risku klāt, darbosies apdrošināšana.
Praktiski jebkurā negadījumu apdrošināšanā šobrīd apdrošinātāji iekļauj izklaides slēpošanu tam paredzētās trasēs u.c. aktīvās atpūtas sporta veidus, kas jau sen vairs nekaitās ekstrēmie. Bet tieši tevis minētā veselības apdrošināšana gan ir pavisam garām un ir pavisam cits apdrošināšanas veids.
Vakar veicu uzlādi Neste un līdz at to ir skaidrāka atbilde, kāpēc tik mazs nobraucamais attālums. Manai Mokkai e ir 50 kWh akumulators, kas ideālos apstākļos jaunam auto bija ar 47 kWh pieejamo jaudu. Pēc 3,5 gadu lietošanas varētu būt kādi 45 kWh. Bet ziemā, aprēķinot % pret ielādētajiem kWh sanāk, ka pieejamā akumulatora ietilpība vien 35%.
Tā kā mans ikdienas maršruts ir līdz 100 km un mājās ir uzlādes iespēja, tad arī ziemā ir pilnīgi ok un nav, par ko bēdāties.
Nesaprotu kas rakstīts. Tev no 47kwh palikuši tikai 35%? 😶
Jeb attālums aukstā ziemā ir 35% no ideālos apstākļos pieejamiem?
? Kaut ko jauc droši vien! Tikai 35% atlikusī ietilpība, tad jau jāskrien pēc garantijas baterijas! Arī ja 35 kwh būtu palicis, tad būtu jāmeklē lai ražotājs to nomaina!
Kia ar 64 kwh akku man nerāda, cik ir īstais baterijas lielums, 64 ir pieejamais. Ziemā varu nobraukt 300 km, ja -20, tad varbūt 250, nezinu. Vasarā normāli ir 400, esmu izspiedis kādus 420.
Zemāka temperatūra palielina iekšējo pretestību un palēnina ķīmiskās reakcijas. Tas attiecas, gan uz Li-ion gan uz svina akumulatoriem. Ja nav akumulatora apsildes tad distance kritīsies ar koeficienu 2. Tā kā tas samazinājums vien virtuāls. Tas uz ko attiecas garantija ir SoH, jeb cik akumulators paņem pretī lādiņu salīdzinot ar jaunu. Tukšs akumulators arī ziemā ēdīs tikpat.
Bradypus rakstīja:
Labāk pastāsti, kā Andorā ir slēpot. Bijām tur vasarā un izskatījās tā, ka ziemā nemaz negribas braukt - pacēlāji diezgan veci, trases īsas, salīdzinoši maz. Kā ir ziemā?
pirms 20 gadiem likās itin normāli![]()
ADAC ziemas tests ar kWh
Stress test of e-cars in winter: How the range on the motorway turns out
Šovakar uz telefonu atnaca ārkārtas brīdinajums. Ja godīgi nedaudz sabijos par to ķtr raķeti. Bet nu nē par, par stipru salu -26/-26 C 
Palielinoties veicamajam atālumam, samazinās patēriņš 😉
Kamēr šodien ārā tāds - 27C sals un salā parasti viss saraujās. Arī forums klusāks, silda tačkas un SS un granulas. Kam gāze tas gaida?
Atļaušos ielikt savus auto dzīves vērojumus. Droši ierindojiet mani pie kappistiem, tosteristiem, utt Nemaz neapvainošos. Sen jau uzskatu auto kā pārvietošanās un ar to saitīto dzīves jēgu. Tātad esmu tendēts uz, nemaksā par nevajadzīgām, otršķirīgajām lietām.
ps. piedošanu par foto kvalitati, tumsa, braucu viens, dinamiski ar 90+, uzsākot ar visu aukstu. Sēdeklis apsilde 3min max, siltums +22C vent uz 3, gaismas, audio skaļi. 35km uz vienu pusi. Tad P 2,5h. Puse distances sastāv no pilsētas un ārpus pilsētas. Sniega nav, arī vējš praktiski nav. Un Korejas 215zs EV patēriņš pie šādiem parametriem sanāca ap 25kWh / 100km

tE vidējais kaut kāds, pēdējā ilgākā termiņā. 6003km 17kWh tik vienkārši, kam tas tiešām kaut cik interesĒ.
ps neesmu experts.

Pēdējās divās dienās mans Kia atkal silda salonu, gan bez siltumsūkņa kompresora, jo laikam tam ir par aukstu. (kompresors gaida atzinumu par to, vai tas ir maināms par garantiju). Patērē salona sildīšanai 2,5 - 5,5 kw, vidēji uz 100 km ceļa salona sildīšanai aiziet ap 25% no patēriņa. pašai braukšanai ap 22 kwh/100 km, tad kopējais ir ap 28 kwh/100. Joprojām mierīgi nobraucu savus pierastos 200 - 220 km uz laukiem un atpakaļ ar savu 64 kwh bateriju.
https://kursors.lv/2026/02/04/lietota-elektroauto-ekspluatacija-pamatiga-sala-un-brauciens-uz-arktiskajiem-preiliem/
ZZZZ rakstīja:
https://kursors.lv/2026/02/04/lietota-elektroauto-ekspluatacija-pamatiga-sala-un-brauciens-uz-arktiskajiem-preiliem/
šitais jefiņš ir konkrēts lunis! Jau pirms izbraukšanas viņam bija skaidrs, ka būs jāklis, bet tā vietā lai paņemtu nomā kaut kādu koplietošanas kasti, viņš izvēlējās to, ko izvēlējās, lai būtu iespēja uzrakstīt rakstu klikšķu piesaistīšanai. Viss.
Viņa elektrokaste ir izcili veiksmīgs piemērs kādu kasti NEVAJAG pirkt.
Nu kāpēc uzreiz tā? Vai tad visu laiku netiek sludināts, ka ikdienas mazajiem prieciņiem pietiek arī ar to nieka nobraukumu, ko autiņš pieļauj, bet tādās izņēmuma reizēs var nedaudz pamanīt attieksmi un pa ceļam šur tur palādēties?
t A liecies mierā, tas tak publicitātes pasākums. Katrs sevi moka kā tik var! Pilns ar ķtr lētajām kompaktajām autonomajām krāsniņām. Sildi ko gribi un kur gribi. Majās tādu jātur, ja ST norausta strāvu. To pašu traktoru motoru atsildīt varēsi, ja kas. Vai ūdens trubas, kas te katram 10. aizsalušas irA.
Jefiņš… lunis… Nekas labāks jau no tevis ārā nenāk, kurš uzraksta godīgu vēretējumu par EV.
Jā šādu kasti NEVAJAG pirkt. Par tādu naudu var dabūt ļoti labā stāvoklī esošu dīzeli, kas uzticami aizvedīs līdz galam.
Bet doma, ka EV īpašniekam pašsaprotami ir jāņem auto nomā, ja patiešām kaut kur vajag aizbraukt, man patīk.
topinamburs rakstīja:
ZZZZ rakstīja:
šitais jefiņš ir konkrēts lunis! Jau pirms izbraukšanas viņam bija skaidrs, ka būs jāklis, bet tā vietā lai paņemtu nomā kaut kādu koplietošanas kasti, viņš izvēlējās to, ko izvēlējās, lai būtu iespēja uzrakstīt rakstu klikšķu piesaistīšanai. Viss.
Viņa elektrokaste ir izcili veiksmīgs piemērs kādu kasti NEVAJAG pirkt.
Skan diezgan smieklīgi, tev ir sava mašīna, bet ja gribi aizbraukt mazliet tālāk (uzsvars uz mazliet), tad tev jāņem mašīna nomā. Kāpēc tad vispār tas sūds ir uzražots?
Bet tā čalis malacis, uzraksta godīgu pieredzi, nevis kā tādi jefiņi kā tu... jā, jā... viss ir super.... pats labākais kas var būt... jūs lohi neko nesaprotat. Da nu naf.... man tādu sūdu pa velti nevajag, labāk nopērku mašīnu.
Es nepirku to auto tieši tāpēc, ka tam nobraukums manĀM vajadzībām ir nepietiekams! bet viņš nopirka, un tikai pēc tam saprata, ko nopircis. Un, pagaidof tikai kādu gadu vai divus viņš un jebkurš cits būtu varējis par to pašu naudu nopirkt tādu auto, ar kuru var nobraukt gandrīz jebkuru distanci no Rīgas pa Latviju. Uz Preilāniju jau nu noteikti.
topinamburs rakstīja:
Es nepirku to auto tieši tāpēc, ka tam nobraukums manĀM vajadzībām ir nepietiekams! bet viņš nopirka, un tikai pēc tam saprata, ko nopircis. Un, pagaidof tikai kādu gadu vai divus viņš un jebkurš cits būtu varējis par to pašu naudu nopirkt tādu auto, ar kuru var nobraukt gandrīz jebkuru distanci no Rīgas pa Latviju. Uz Preilāniju jau nu noteikti.
t A nē tak. Viņš K speciāli izvēlējās šādu, ar mazo bateriju un attiecīgi nejaunāko modeli. PunkC. D ejat tak un savus spriedelējumus pie traktorforuma komentējiet. Tūlīt atkal jau sveces jābauda arktiskās zupas jālej. Tiešam domajat, ka mēs tos priekus nēsam strēbuši pilnām mutēm un melnām rokām? OMG tādus radona kalna iemītniekus, apstarotos/apgarotos vēl pamacīt varētu…
Kā mainās elektroauto distance Latvijā ziemā?
Uzraksti par savu pieredzi ar elektroauto, kādas ir distances atšķirības un kādam auto tas ir!
Norādi lūdzu arī kopējo nobraukumu.