Paldies![addsig]
- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
Paldies![addsig]
P.S. elektriskajai tējkannai ir 2kW....
ar 3 kW ģenerātoru var nodrošināt avārijas apgaismojumu izkļūšanai no ēkas....
pirkšu par 500 elesiem.
divus
- 528LVL
nodrošiniet, ka man tā elektrība nav, un es uzbūvēšu uz gaujas savu hesu.
primo rakstīja:vot, baigie! piečakarējušies ne pa jokam
nodrošiniet, ka man tā elektrība nav, un es uzbūvēšu uz gaujas savu hesu.
vzinis added promi to lohlist
es jau arī nav dumām mājām. ![]()
vai izdevās apskatīt siltumsūkni?
es re skatu zviedru NIBE siltumsuknu prospektu un tur skaidri rakstits, ka apsildei un uzdens sildishanai 100kv.m. lielai majai vajag apmeram 15000kWh gada!!!
Talak rekiniet pashi.
izdalot uz visu gadu sanāk 56,25 ls/mēn
tas nav daudz, bet vīrs no siltumsuknis.lv par thermia sūkņiem apgalvoja, ka patēriņš mēnesī ir ap 30 ls mājai ar 150 m2.
nu ko! gaidīsim kad atgriezīsies īpašnieks.
bet tad nu gan paņem aiz pogas un nopratini tā riktīgi!
Tā ir domāta siltumenergija nevis elektroenerģija. Vismaz man tā šķiet. Tātad tava iegūtā summa jādala ar 3-4.7 un tas ir 11.96 līdz
18.75 Ls/mēn.
resp sanak apmeram ta shtelle uz pusi letak neka sldot tiri uz elektribu.
ta stav rakstits taja zviedru siltumsuknu prospekta.
igauņu lapās izlasīju (rus valodā), ka vidēja lieluma mājas apkure tagad izmaksā līdz 200 ls/mēn., ja visa gada patēriņu izdala uz 12. nu ja šito ciparu izdala ar ssūkņa efektivitātes koeficientu, tad tie 50 - 60 ls/mēn arī sanāk.
vo, vo!
nav jau saulkrasti diez ko tālu. es no valmieras braucu cauri visai jūrmalai. až, līdz nezinu, - kauguriem vai slokai.
aizsūtīju tev emīlu.
iznākumā - patīkami pavadīta pēcpusdiena jauku cilvēku sabiedrībā un nostiprināta pārliecība, ka siltumsūknis ir derīgs lietošanai.
primo rakstīja:sestdien kopā ar saaber ģimeni bijām lūkoties siltumsūkni saulkrastos.
iznākumā - patīkami pavadīta pēcpusdiena jauku cilvēku sabiedrībā un nostiprināta pārliecība, ka siltumsūknis ir derīgs lietošanai.
Pastāsti vairāk par to siltumsūkni! Dzirdēts ir daudz, bet, galvenokārt, tirgotāju reklāmas...
Padalies ar redzēto/dzirdēto... ![]()
šajā topikā pēdējās pāris lapas ir par šo tēmu. var bišku apskatīties, ko katrs zin un domā.
es joprojām esmu info vākšanas stadijā, un, lidz šim bridim apskatītie divi darbojošies ssūkņi liek domāt par labu šim apkures veidam.
sestdien skatītais exemplārs ir thermia diplomat. lielākais rēķins par visu mājā patērēto elektrību ir bijis janvārī - 62 ls. māja nav liela - 120 m2, radiatori. siltās grīdas ir par 30 - 40 % efektīvākas.
tā ka, lielākai mājai ar grīdas apkuri rēķins gaidāms lidzīgs. labi izolētai un pareizi ventilētai vēl mazāk.
tādas tās lietas. gaidam ko uzzinās snow's
A kapec rallija dalībnieku sarakstos es neesmu iekļauts???
Nu jau ir gandrīz nedēļa apkart, kā nokartoju visas formalitates..........![]()