Rīgā automašīna notriec velosipēdisti 11

 
Nozare.lv | 10.jūlijs 2014 7:00

Vakar Rīgā vieglā automašīna notrieca kādu 24 gadus vecu velosipēdisti.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūru LETA informēja, ka Lielvārdes un Stūrīša ielas krustojumā automašīna "Audi A6" notrieca 1990.gadā dzimušu sievieti, kura brauca ar velosipēdu. Cietusī ar dažādām traumām nogādāta slimnīcā.

Savukārt Liepājā, Jaunajā ostmalā, 1999.gadā dzimis jaunietis, vadot mopēdu, nedeva ceļu automašīnai BMW un sadūrās ar to. Cietušajam mopēda vadītājam mediķi konstatēja vieglas traumas.

LETA jau ziņoja, ka Daugavpils novada Biķerniekos 1969.gadā dzimis vīrietis, ar traktoru "MTZ 80" pie dīķa pļaujot zāli, iebrauca ūdenī. Traktora vadītājs noslīka.

Kopumā pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 65 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 12 cilvēki un viens cilvēks gājis bojā. Rīgas reģionā reģistrētas 26 avārijas, kurās cieta pieci cilvēki.

Ceļu policijas darbinieki pagājušajā diennaktī Latvijā aizturēja deviņus autovadītājus, kuru organismā alkohola koncentrācija pārsniedza atļauto normu. Rīgas reģionā aizturēti divi iereibuši autovadītāji.

 
Visi komentāri
 
Kad... 10.jūlijs 2014 11:33
8 3 Atbildēt

Kad šāda veida ziņā sbū s arī kas vairāk par negadījuma apstākķiem pateikts? Auto notrieca velosipēdistu...nu tad pasakiet, vai vadītājs nepamanīja velosipēdistu, vai velosipēdists iedomājās, ka ir vienīgais uz ceļa, kam notiekumi nav rakstīti un nav jāskatās, kur brauc

Lācis 10.jūlijs 2014 14:56
1 1 Atbildēt

Braucu aiz šīs dāmas,kas lielvārdes un stūrīša ielas krustojumā nebremzējot izleca vadītājam priekšā(dāmā brauca pa gājēju ceļu,savukārt šoferis pārvietojas pa stūrīša ielu,lai izgrieztos lielvārdes ielu)...Nu dāma vienkārši iedomājās,ka viņai visur zaļā gaisma un nebremzējot tik moči uz priekšu,kamēr bija upsssss......

Lea 10.jūlijs 2014 11:52
4 2 Atbildēt

Ļoti daudzi autovadītāji vispār ignorē velosipēdistus jo uzskata ka velosipēds nav transporta līdzeklis un satiksmes dalībnieks.Pati katru rītu braucu uz darbu ar velosipēdu un ir bijis gadījums ka mani gandrīz notrieca uz gājēju pārejas kurai gāju pāri stumjot velosipēdu pie rokas.Protams ir jau arī godīgi un pieklājīgi autovadītāji,kuri vienmēr palaidīs,pagaidīs un vēl uzsmaidīs.Starp citu ja būtu vairāk ierīkoti veloceliņi it sevišķi pilsētas nomalēs,būtu mazāk šādu gadījumu un drošāka braukšana arī velosipēdistiem.

skudra 10.jūlijs 2014 12:04
6 4 Atbildēt

Besī ārā tie velosipēdisti! Piekrītu,ka viņi sevi iedomājas par vienīgajiem uz ceļiem.

Krauklis 11.jūlijs 2014 15:01
0 0 Atbildēt

Es kā velosipēdists, kas brauc cauru gadu un jebkurā diennakts laikā, pilnīgi piekrītu 'skudrai'! Arī mani "besī ārā" tie 'vasaras velosipēdisti' (pēc analoģijas autobraucējiem – 'svētdienas braucēji'), kas tagad izvilkuši savu ričuku nu it kā cenšas braukt pēc tagad uzspiestajiem Īpašajiem Velosipēdistu Satiskmes Noteikumiem (kas ļooti bieži ir pretrunā ar vispārējiem CSN) vai arī viņiem netīšām tā sanāk — nerēķināties ar citiwem satiksmes dalībniekiem..

Velosipēdisti tāpat kā visi citi Cilvēki ir dažādi..

Piem., manam velosipēdam ir spoguļi abās pusēs, jo man ne mazāk svarīgi par to, kas notiek man priekšā, ir tas, kas notiek arī man aizmugurē..

Neesmu tas lēnākais braucējs, tomēr apzinos, ka citi varbūt arī ātrāki par mani (velosipēdiem nav ātruma ierobežojuma — visu nosaka tas, kas katram galvā, cik ātri atrā vietā var atļauties braukt)..

Velosipēds ir īpašs transporta līdzeklis, kura Statusu nosaka pats braucējs (tas gan nav nekādos CSN nav afišēts!) — braucot pa trotuāru velosipēdists ir tādā pašā statusā kā kājāmgājējs, bet, braucot pa brauktuvi (pa LABO malu!) — kā mehaniskā transporta līdzekļa vadītājs. Tāda ir mana Filozofija :)

Arī gājēji ir Satiksmes Dalībnieki! Tadēļ man ir lūgums: lūdzu ejiet pa pa ietves LABO pusi un ievērojiet Labās Rokas Likumu — šeit NAV Anglija!

Citādi esmu spiests ar velosipēdu pārvietoties pa brauktuvi, jo gājēji pa trotuāru, kur vietas pietiktu visiem, pārvietojas kā SKUDRAS — ņigu-ņegu visos virzienos..

skudra 10.jūlijs 2014 12:08
0 3 Atbildēt

Tad Tu esi viena no nedaudzajiem velosipēdistiem,kas iet pāri gājēju pārejai ,stumjot riteni,nevis braucot pāri. Un to braucošo velosipēdistu ir milzīgi daudz,piekam tik nekaunīgi!

Krauklis 11.jūlijs 2014 15:17
0 0 Atbildēt

Es gan pāri gājēju pārejām BRAUCU nevis stumju velosipēdu — tas taču ir ātrāk! Un autobraucējiem nav jāgaida, kamēr es beidzot pārstumšos pāri.. Protams, es to daru, kad iepriekš esmu apstājies un pārliecinājies, ka autovadītājs laiž mani pāri..

Esmu arī autobraucējs, tādēļ zinu, kā šī situācija izskatās "no abām pusēm" :)

Bet īstenībā, šī sadaļa 'Gājēju pāreja' ir visneskaidrākā nodaļa Ceļu Satiksmes Noteikumos — tur īsti drošs nejūtas ne braucējs, ne gājējs..

Tādēļ pats kā gājējs šīs "gājēju pārejas" cenšos neizmantot vispār — man drošāk pāriet ielu jebkurā vietā, kad NAV mašīnu, nekā sagaidīt mašīnas un tad tām "gar purnu" pāriet ielu.. Arī braucēji ir dažādi..

Un jo īpaši bīstama situācija ir tad, kad kāda 'fūre' tevi palaiž, bet vieglais auto, garām braucot, tevi notriec..

Tādēļ es no tā esmu pasargāts..

es 10.jūlijs 2014 12:22
1 2 Atbildēt

tas tiesa, ka vienmēr raksta " auto notrieca velosipēdistu"... bet, ja tas velosipēdists neskatoties (kā viņi visbiežāk arī dara) automašīnai priekšā? tad varbūt jāraksta, ka "velosipēdists ietriecās automobīlī?"

un,, ja velosipēdists uzskata, ka velospēds ir transporta līdzeklis un IR satiksmes dalībnieks, tad viņam ir PIENĀKUMS ievērot Ceļu satiksmes noteikumus :) Mainot virzienu rādīt pagriezienu, ievērot ceļa zīmes utt... tālāk apnika rakstīt, jo par šo velosipēdisti tikai pasmaida un brauc kā ienāk prātā... pat izejot no mājas man vispirms ir jāpabāz galva pa durvīm un jāpārliecinās, ka pa trotuāru lielā ātrumā nedrāžas kāds uz velosipēda, jo ekstrēmi nobremzēt māk tikai retais viņiem.

Ivo 10.jūlijs 2014 21:11
3 1 Atbildēt

Vakar tieši gadījās braukt pa Lielvārdes ielu un būt aculieciniekam konkrētajam negadījumam. Meitene pa ietvi brauca droši, bet ne pārgalvīgi un ātri. Šis krustojums, diemžēl, ir ļoti nepatīkams un negadījumā iesaistītais autovadītājs bija ļoti neuzmanīgs, braucot strauji un lielā ātrumā. Bija skaidri redzams, ka ietvi viņš ignorēja, it kā pa to tur neviens nepārvietotos. Pats dzīvodams netālu, zinu, ka pa Lielvārdes ielas ietvēm kustība ir regulāra un velosipēdisti tur braukā nemitīgi. (Blakus atrodas Biķernieku mežs, tas ir taisnākais ceļš uz Mežaparku).

Veiksmīgu un ātru atveseļošanos negadījumā cietušajai meitenei! Ivo

gatis 11.jūlijs 2014 10:49
3 0 Atbildēt

bez apvainojumiem luudzu.

esu velobrauceejs un notiekumus ieveroju stingri,bet tapatas ir taadi autovadiitaji,kuriem laikam ir naids pret velosipedistiem un tisham griez nost celu,ka man naakas strauji bremzet. buutu svakaka reakcija,buutu laikam jau pagalam. un sadi gadijumi notiek gandriz katru dienu.

p.s. redz,kad vinji brauc pa ielu,slikti,ka pa trotuaru,atkal slikti.

Krauklis 11.jūlijs 2014 15:54
0 0 Atbildēt

Jā, arī man kā velosipēdistam ir gadījusies situācija, kad krustojumā, pirms luksofora 'sarkanā' man ar mašīnu nogrieza ceļu (apdzina mani un priekšā nobremzēja), ka dabūju tik eksremāli bremzēt, ka pārtrūka viena bremžu trose..

Tomēr par to "noteikumu ievērošanu" mēs varētu pastrīdēties.. :)

Protams, CSN ir jāzina!, bet ir situācijas, kur DROŠĀK tos pat apzināti neievērot (tas viss ar nosacījumu, ka CSN mēs zinām un pārzinām konkrēto satiksmes situāciju kronkrētā vietā) — es varu nodemostrēt daudzas vietas, kur, piem., ar velosipēdu veikt kreiso pagriezienu visdrošāk ir tieši pie sarkanā signāla.. :)

Vienīgā reize, kad man sanāca "domstarpības" ar autovadītāju bija, kad es ar savu ričuku no 3. joslas gaidīju luksoforā atļaujošo signālu , lai nogrieztos pa kreisi, kad pretim braucošās mašīnas šoferis pēkšņi nobremzēja man blakus: "Ti što! Ohjujel! Na velosipeģe tad ježģiķ!.."

Bet lietas būtība, ir tāda, ka es nevienam netraucēju (un manam ručukam uzrāviens ir kā mocim) un aiz manis pacietīgi gaidīja arī citas mašīnas (manam ričukam ir spoguļi!), lai nogrieztos pa kreisi, bet, lūk, šis pretimbraucējs tomēr atļāvās apstāties un apturēt visu satiksmi (viņam dega 'zaļais'), lai "publiski izteiktos"..

Aiz manis tajā brīdī stāvēja 3 mašīnas, bet viņš nobremzēja veselas 7.. Brīnums, ka neviena neieskrēja viņam pakaļā, jo visi tajā brīdī jau ieskrējās.. Taču 'pīpināja' skaļi..

Un kāda "morāle" no tā?..

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO)

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 1

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti