Brīvdienās daudz cietušu velosipēdistu un motociklistu (+ video) 5

 
Nozare.lv | 11.augusts 2014 15:56

Nedēļas nogalē Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā ievesti 15 dažādos negadījumos cietuši velosipēdisti un motociklisti, kas ir krass pieaugums, aģentūru LETA informēja slimnīcas preses sekretāre Inguna Potetinova.

Slimnīcas Neatliekamās palīdzības un pacientu uzņemšanas klīnikas vadītājs Aleksejs Višņakovs stāsta, ka augusta pirmās nedēļas laikā slimnīcā tika ievesti 13 šādi pacienti, bet šajās brīvdienās to bijis 15, kas ir daudz.

Piemēram, svētdien slimnīcā ievesti divi motocikla avārijā cietuši aptuveni 20 gadus veci jaunieši. Višņakovs stāsta, ka smagāk cietusi līdzbraucēja, kurai konstatēts smags vaļējs apakšstilba abu kaulu lūzums ar mīksto audu defektu, un mediķi cīnās par viņas kājas saglabāšanu.

Abi cietušie bija braukuši bez īpašā motociklistu aizsargtērpa, līdz ar to tipiski, motociklam krītot uz sāna, vissmagāk cieš tieši kājas, kas tiek piespiestas pie asfalta, un inerces rezultātā, vēl vairākus metrus slīdot, turpinās traumatizācija, skaidro mediķis.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola aģentūrai LETA sacīja, ka dienesta ārstiem bieži nākas sniegt palīdzību pieaugušajiem - velosipēdistiem un motociklistiem -, kuri cieš sadursmē ar automašīnu. Šādos negadījumos visbiežāk tiek gūti lūzumi un dažādu ķermeņa daļu smagi ievainojumi, tostarp iekšējo orgānu traumas. Savukārt bērni-velosipēdisti biežāk savainojas, strauji bremzējot un nokrītot, kā arī izbraucot priekšā automašīnai krustojumā. Smagākās traumas tiek gūtas, krītot pāri stūrei vai atsitoties pret to ar vēderu, stāsta Vītola.

Vakar Kurzemē mediķi snieguši palīdzību 26 gadus vecam velosipēdistam, kurš lauzis roku, izvairoties no automašīnas un nokrītot. Savukārt Rīgas reģionā palīdzēts 78 gadus vecam velosipēdistam, kurš guvis smadzeņu satricinājumu un iekšējo orgānu savainojumus, kad viņu aizķērusi automašīna.

 
Visi komentāri
 
Vernons 11.augusts 2014 18:58
2 2 Atbildēt

CSN ir spēkā pie noteiktiem ātruma limitiem.

CSN jāsāk mācīt un rakstīt ar 119. punktu.

Priekšā esošam ar savu rīcību ir jāgarantē drošība!

Ikviens manevrs vai ātruma samazinājums bez savlaicīgiem signāliem ir noziegums!

Strauja bremzēšana bez signāliem dubults noziegums!

Bet CSN vispār sastāv no viena vienīga punkta 10.!

Un visi tie, kuri šo nevēlējās zināt ir "citos medību laukos", vai ārstējas slimnīcā.

Vēlu Jums visiem veiksmi!

Aigarcix 11.augusts 2014 20:19
1 3 Atbildēt

Kam tas adresēts?Katru dienu redzu pāris dauņus uz ciskadrillas,kas savu pakaļu nevar pie neregulējamas pārejas nocelt,un tad,ja tāds iznesas,ko darīsi.kad reiz menti sāks tos idiņus drāzt,kas noteikumi tiem nav domāti?Godīgi,sevišķi nav žēl to minēju,jo liela daļa ir bez smadzenēm,var cienīt tikai to kas ciena citus.

Vernons 11.augusts 2014 21:57
3 5 Atbildēt

Latvijas Valsts policijai, kura ir apzināti vai neapzināti izkropļojusi ceļu satiksmes Noteikumus! Nav paveicies Latvijai ar saviem "varoņiem", piemēram CSDD vadītāju Lukstiņu.

Cieni citus cienīs Tevi! Bet ja priekšā esošais "minējs" pašos pamatos netiek apmācīts, tad sekas ir tieši šādas, viņus notriec un sabrauc. Un tas viss ir CSN 10. punkts, katram un visiem, arī CSDD un policijai!

LMT 11.augusts 2014 22:49
0 6 Atbildēt

Ar negodu vajag patriekt CSDD vadību!

Pļurkt 12.augusts 2014 9:38
2 1 Atbildēt

CSN ir spēkā pie noteiktiem ātruma limitiem.

--------------------

To Tu saki velosipēdistiem???

.... No ārsta teiktā - krītot tiek traumētas kājas .... Protams, jo neesmu dzirdējis ka kādā autoskolā motociklistu apmācībās būtu kaut 10 minūtes veltītas apmācībai kā pareizi krist, ja rodas tāda vajadzība!!

Sportistus māca, jo pretējā gadījumā katrās sacensībās vismaz 1/3 būtu līķi vai pēc ārstēšanas invalīdi. Taču vairumā kritienu beidzas ar tūlītēju celšanos kājās un dusmu uzplūdu izrādīšanas.

Nepareizi krītot nekādi spectērpi neglābs! Spectērps tikai un vienīgi samazinās nobrāzumu skaitu un apjomi - viss.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti