papildināts: Policija lūdz atsaukties, Rīgā uz gājēju pārejas notriekts bērns 9

 
Nozare.lv | 15.oktobris 2014 16:30

Vakar Rīgā uz gājēju pārejas automašīna notriekusi deviņus gadus vecu meiteni.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūra LETA uzzināja, ka Krišjāņa Valdemāra ielā 1955.gadā dzimusi sieviete, vadot automašīnu "Mazda", uz gājēju pārejas notrieca 2005.gadā dzimušu meiteni, kura ar dažādām traumām tika nogādāta slimnīcā.

Autoceļa Rēzekne-Gulbene 10.kilometrā sadūrās automašīna BMW un automašīna "Mazda". Negadījumā cieta un ar dažādām traumām slimnīcā nogādāti automašīnas BMW vadītājs, 1985.gadā dzimis vīrietis, un minētās automašīnas pasažieri - 2009.gadā dzimusi meitene un 1985.gadā dzimusi sieviete.

Ozolnieku novadā, autoceļa Rīga-Jelgava-Lietuvas robeža 41.kilometrā, automašīnas "VW Golf" vadītājs nobrauca no ceļa un ietriecās elektrības stabā. Avārijā cieta un ar dažādām traumām slimnīcā nogādāts transportlīdzekļa vadītājs un pasažieris - 1997.gadā dzimis vīrietis.

Aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 57 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 13 cilvēki. Rīgas reģionā reģistrētas 29 avārijas, kurās cietuši trīs cilvēki.

Ceļu policijas darbinieki pagājušajā diennaktī aizturējuši deviņus autovadītājus, kuru organismā alkohola koncentrācija pārsniedza atļauto normu. Rīgas reģionā aizturēti trīs iereibuši autovadītāji.

PAPILDINĀTS: Policija lūdz atsaukties ceļu satiksmes negadījuma aculieciniekus

Valsts policija lūdz atsaukties aculieciniekus satiksmes negadījumam, kas notika vakar, 14.oktobrī, plkst.8.03 uz Krišjāņa Valdemāra ielas Rīgā, aģentūru LETA informēja policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Ance Rozīte.

Kā informēja Valsts policija, Krišjāņa Valdemāra ielā 2 automašīna "Mazda" uzbrauca kādai 2005.gadā dzimušai gājējai, kura šķērsoja ielas regulējamo gājēju pāreju. Negadījumā gājēja guva miesas bojājumus.

Ceļu satiksmes negadījuma aculieciniekus policija lūdz zvanīt pa tālruņa numuriem 67086982, 67086942, 67219705, 25451296 vai visu diennakti - 110.

 
Visi komentāri
 
driver 15.oktobris 2014 10:38
2 13 Atbildēt

Tad kad beidzot sapratīs ,ka uz braucamās daļas saimnieki ir transports, nevis cilvēki ,tad varbūt arī būs pozitīvas izmaiņas.

Pagaidām nekā. Jau ar mātes pienu uzņemts ,ka gājējam ir tiesības uz braucamās daļas un nav nekādu pienākumu ,tad tā arī būs,ka skaldīs vienā mierā.

Nevar neko labu gribēt ,ja tāda teorija jau iemiesota vairāku desmitgadu garumā. Slikti.

Dita 15.oktobris 2014 11:04
2 2 Atbildēt

Kartejais kroplis,kurs brauc ar pirktam tiesibam.

varde666 15.oktobris 2014 20:38
0 1 Atbildēt

..teica pāķis, kurs tālāk par sava dzimtā miesta robežām nav bijis, jo pirktās tiesības ir pārak rupjš viltojums - tās var rādīt tikai vietējam pilnvarotajam Koļam, ar kuru kopā kandžu dzer. Visā Eiropā, āzi, uz gājēju pārejas saimnieks ir gājējs. Somijā, piemēram, man pat prātā neienāktu nenobremzēt pirms gājēju pārejas.

gajeja 15.oktobris 2014 10:56
4 2 Atbildēt

uz cela jabut uzmanigam ka jajejam ta braucejam! shoferim ir jabut gatavam uz visu nevis braukt ka idiotam!

ja nejedz braukt nesedies pie stures!

Starp cutu gajejam uz gajeju parejas ir visas tiesibas

<> 15.oktobris 2014 11:01
12 3 Atbildēt

.... ""uz gājēju pārejas automašīna notriekusi ...."'gājēju pāreja domāta , lai cilvēki škērsotu ceļu... lai kāda gaisma nedegtu tomert šoferiem būtu drusku japiebremzē, ārzemes cilvēki pat pie sarkanās palaidīs cilvēku pāri ielai vai vispār braucamās daļas, bet kur nu tādas geznibas steidzīgiem Latviešiem, kam vienmērt ir jāskrien.. un gala mērķis bieži ir kapi.. bet tur jau nonāksim kats ari prātīgi braucot..

Vita 15.oktobris 2014 11:11
1 1 Atbildēt

Kad musu soferi sapratis, ka gajeju pareja ir gajejiem! UK SOFERI IR DAUDZ PIEKLAJIGAKI UN SAPROTOSAKI.Tur nenotiek tadi satiksmes negadijumi uz parejam ka seit Latvija! Tur pat pie sarkanas gaismas palaiz mates ar berniem pari braucamajai dalai. Ta pat nav problemas tikt pari celam, kur luksofora nav, jo ari tur pieklajigi pamaj un liek gajejiem skersot celu. Laikam pie mums Latvija to nesaprot un nesapratis, jo pie mums tik gazi grida un uz prieksu. Pretigi no soferu puses Latvija! Lai aizbrauc uz UK un pamacas!

50x50 15.oktobris 2014 11:24
5 2 Atbildēt

Gan šoferim,gan gājējam jābūt gatavam uz visu.Pietiekoši daudz nekaunības un pārgalvības abās"frontes"pusēs.

Diemžēl,gājējam ir arī gana drūmas"visas tiesības",pati drūmākā-tikt notriektam.

guna 15.oktobris 2014 14:18
1 1 Atbildēt

Taadiem vajadzeetu liegt uz laiku braukshanas tiesiibas.

Vernons 16.oktobris 2014 11:32
6 0 Atbildēt

Lasīt pratējiem un loģiski domājošiem! Priekšā esošais ar savu rīcību garantē drošību!

Gājējam uz gājēju pārejas ir "priekšroka"! Gājējam aizliegts iziet uz brauktuves, ja tuvojas transports!

Auto vadītājam ir japalaiž gājējs! Auto vadītājam ir aizliegts strauji bremzēt! Bet samazinot ātrumu ir jāpilda CSN 70. punkta prasības un jārada apstākļi citiem izpildīt CSN 113. punkta prasības! Un tas viss izriet no 119. punkta!

Bet gājējs, savu "priekšroku" izmantodams, piespiež strauji bremzēt auto vadītājam un izraisa divu, triju, vai vairāk auto sadursmi, pats aiziet, sekas paliek! Nu tā diemžēl pie mums notiek! Palaist vai nepalaist gājēju ir kultūras jautājums, gan no auto vadītāja, gan gājēja puses, bet ar to "kultūru" tā pašvaki!

Gājējs nobraucams kā "spainis" arī uz apzīmētas gājēju pārejas, kā tas notika šeit un pie vainas ir apmācības sistēma!

CSN paredz, kad tos pildīs katrs, ne viss katrs otrais, 10.!

Gājējam aizliegts pat uz perejas izkāpt, ja tuvojas transports, 24.! Par to kas aizliegts CSN 27. punktā vispār iestājas Nāves sods!!! Un tad vēl ir dubultā morāle attiecībā uz vājredzīgiem gājējiem 161. punkts! Dubultā morale attiecībā pret gājeju un auto vadītāju 38.4. un 38.8.! Es, kā auto vadītājs, esmu 100 reizes vērtīgāks nekā gājējs! Un ne jau veste auto vadītājam jāvelk mugurā, izkapjot no auto, bet gan atstarojošām biksēm jau ir jabūt kājās! Ieciklējušies uz vestēm esam aizmirsuši par biksēm un par atjautību un vispārēju kultūru un savstarpēju cieņu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti